Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 350,039
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

ha gayret sayın yaybek . sen bu ışı halloldu bıl.
bılıyorum ve hıssedıyorum , belın ellerın kolların her yanların agrı ıcınde olsada kafan hıc agrımıyor olmalı .tebessumunu gorur gıbı oluyorum. bır de o halını fotograflasana bıze.
haydı saglık gayret kuvet, zırve az ılerde.

orbay74' Alıntı:
ha gayret sayın yaybek . sen bu ışı halloldu bıl.
bılıyorum ve hıssedıyorum , belın ellerın kolların her yanların agrı ıcınde olsada kafan hıc agrımıyor olmalı .tebessumunu gorur gıbı oluyorum. bır de o halını fotograflasana bıze.
haydı saglık gayret kuvet, zırve az ılerde.

Sayın Orbay74 verdiğiniz desteklerle bu aşamaya kadar geldik hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yazdığınıza gülümsememek mümkünmü,inanın zaman nasıl geçiyor bilmiyorum en kısa zamanda yeni fotolar ekleyeceğim.inanın aslında bir ara bayağı strese girmiştim acabalar başlamıştı.Yapılacakların hepsini aynı anda düşününce nasıl çıkacağım işin içinden diye pirelenmeye başlamıştım ama bir yerden başlayınca gerisi geliyor.

Yusuf iyi aşama kaydettin. Tavan ızgaralarını saca ne ile yapıştırdın?

aslanahmet' Alıntı:
Yusuf iyi aşama kaydettin. Tavan ızgaralarını saca ne ile yapıştırdın?

Abi araçların sacını birbirine tutturdukları DAYSON marka mastik ile 3 ayrı rengi var birbirine bayağı sağlam yapışıyor,zaten onlar taşıyıcı olmayacak asıl taşıyıcı aracın kendi traversleri.

Kolay gelsin Yusuf. Gördüğüm kadarıyla güzel gidiyor.
Elektrik tesisat planı oluşturdun mu? Kablo çekerken ana akü ile yaşam aküsünün arası uzaksa, aralarına şase için de bir kablo çek. Yoksa bir süre sonra sorun çıkartabiliyor.

tekrar çalışmalarınızda başarılar yusuf bey arkın beyede ilettigim gibi sizde yapım aşamasında tek tek maliyet birimlerinide metraj,tl cinsinden bizleri bilgilendirirseniz çok memnun olurum . bayo bölümünde WC seyyarmı düşünüyosunuz veya sabitmi. Elektirik tesisatında tabiki istege göre ama siz kaç aydınlatma ve kaç priz kullanıcaksınız 220 olarak başarılar diliyorum sevgiler

Yusuf bey
Hayırlı olsun allah kolaylık versin.
Cevdet Çelikörs

fsirin' Alıntı:
Kolay gelsin Yusuf. Gördüğüm kadarıyla güzel gidiyor.
Elektrik tesisat planı oluşturdun mu? Kablo çekerken ana akü ile yaşam aküsünün arası uzaksa, aralarına şase için de bir kablo çek. Yoksa bir süre sonra sorun çıkartabiliyor.
Sayın Fşirin kablolar konusunda bayağı fazladan kablo çektim kafamdaki plana göre zaten yaptığım sistemle sonradanda isteğe göre arttırılabilir.ana kablo için daha kalın bir kablo alacağım.Sizden asıl öğrenmek istediğim arabanın ana aküsü ile yaşam aküsünü nasıl bağlayacağız araya herhangi bir sistem gerekiyormu iki aküyü birbirine paralel bağlayacağımıza göre akülerin amperi aynı olması gerekiyor bana tam olarak bağlantı şeması lazım.

metin0035' Alıntı:
tekrar çalışmalarınızda başarılar yusuf bey arkın beyede ilettigim gibi sizde yapım aşamasında tek tek maliyet birimlerinide metraj,tl cinsinden bizleri bilgilendirirseniz çok memnun olurum . bayo bölümünde WC seyyarmı düşünüyosunuz veya sabitmi. Elektirik tesisatında tabiki istege göre ama siz kaç aydınlatma ve kaç priz kullanıcaksınız 220 olarak başarılar diliyorum sevgiler

Sayın Metin0035 ilginiz için teşekkürler biliyorsunuzki bu işte hiçbir tecrübem yok tamamıyle araştırarak sorarak yapmaya çalışıyorum bu sebeple tam olarak nelere ihtiyaç duyarımı bilmediğim için yaklaşık maliyet ne olur bilemiyorum iş bitene kadar tüm harcamaları yazacağım yazıyorumda benden sonrakilere lazım olur diye liste elimde var şimdilik yaptığım masraflar yazılı isterseniz gönderebilirim.iş bitince zaten tümünü yayınlayacağım.
kerimcan' Alıntı:
Yusuf bey
Hayırlı olsun allah kolaylık versin.
Cevdet Çelikörs

Cevdet abi çok teşekkürler ilginiz için.kalın sağlıcakla.

Yusuf aracında sadece 12 volt tesisat mı olacak? yoksa 220 için de ayrı döşeme yapıyor musun?

Evet sayın Drases 220 içinde tesisat döşüyorum 220 için ana giriş sigortadan bir hat oturma gurubunun altına yaşam aküsünün şarjı ve ekstra bir priz için çekeceğim bir tanede mutfak tarafına orada'da buzdolabı ve birtanede priz için.aküler arası bağlantı kablosunuda aldım tavana izocam döşedik tavan kontrasını ayarladık tek vidalamak kaldı.yarın devam edeceğiz.

Çok güzel gidiyor Yusuf,
Emeğinin karşılığını alıyorsun. Benim ölçülerimde, kendi karavanını kendi yapan Özdal'dan sonra 2. kişi olacaksın.
Kolay gelsin diyorum.
Oğuz

teos' Alıntı:
Çok güzel gidiyor Yusuf,
Emeğinin karşılığını alıyorsun. Benim ölçülerimde, kendi karavanını kendi yapan Özdal'dan sonra 2. kişi olacaksın.
Kolay gelsin diyorum.
Oğuz

Oğuz abi sizin gibi 3 karavan eskitmiş 4.karavanına sahip birinin ne kadar bu konuda deneyimli olduğunu bilmemek için cahil olmak lazım.Anlatmak istediğim sizin kadar deneyimli bu işi bilen bir abimizin benim gibi deneyimsiz birinin sadece sevgisini katarak yapmaya çalıştığı :D karavanını beğenmesi beni çok mutlu ediyor verdiğiniz bu cesaretle bende elimden geldiğince bu işi bitirip sizin bana güveninizi boşa çıkarmayacağım,desteklerinizi bekliyorum,kalın sağlıcakla.

Belgesel tadında ilerliyor diye yazacaktım ki...o anda aklıma geldi. Neden bu işin belgeselini yapmıyorsun ki? Karavanı nasıl yapacağını bilemem ama kamera kayıtlarını senden iyi yapacak olan yoktur sanırım :D Geriye kalan kurgu, seslendirme, montaj. Eh! onun için de tanıdıkların olmalı. Bir de bakıyoruz ki, Yusuf arkadaşımız meşhur oluvermiş. Neden olmasın?

Kardeş haklısın işin çekim kısmı montajı çok kolay hiç zor değil ama ben şu an karavanın yapımına yetişemiyorum gündüz iş akşama doğru eve geliyorum ancak hazırlık malzeme alımı derken geç saatlere kadar amcaoğlu sağolsun yardm ediyor çalışıyoruz aslında aklımdan geçmiyor değil ama zaman olmuyor şu an sadece elimdeki karavanı bitirmeye odaklanmış durumdayım,bu hafta sonu ekstra bir iş çıkmaz ise 2 gün izinliyim bayağı bir yol alacağım diye ümid ediyorum.

Yusuf Kardeş,
İŞ yoluna girince( -su akar yolunu bulur- misali) gelişir gider. Sen bunu başardın. Tebrikler. desteğimiz senden yana. Kolay gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,651
Kaydolan Son Üyemiz
pradosuz

Çevrimiçi üyeler

Geri