Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 350,051
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Ikıtellı yakınsa ordan almanı tavsıye ederım Kontraları, en ucuz orasıdır bırde bu kontra plakların bukulebılenıde var donuslu yerlerde kullanman kolay olur..

Etiketler

Sayın Buralpdi aslında dediğin gibi kontraplak'dan anlamıyorum hangisi marindir hangisi normaldir su ile normal arasındaki artılar eksiler nelerdir bilemiyorum kısmetse bir marangoz ustası arkadaşla birlikte gideceğiz almaya.bakalım dediğin gibi normali işimizi görüyor zaten oküma+kayın karışımı olanından alayım diyorum birde kavak kontra varmış o daha hafif ama malum tavana asılacak dolapları vidaladığımızda sağlam olması gerekiyor çünkü araç yolda giderken sallanacak çukura düşecek vidaların iyi tutması gerekiyor o sebeple kontra istiyorum bakalım yarın kısmetse belli olacak.

Sayın Bayar28 evet ikitelliye yakınım ev zaten Sefaköy'de dün oradaki piyasaya baktık ilginiz için teşekkürler.

Evet abiler bugün'de biraz çalıştım,arabanın içini güzelce temizledikten sonra zeminine pütür attık,bu döşemenin altında oluşabilecek nemden sacın paslanmasını koruyacak +ses ve yalıtım sağlayacak kuruduktan sonra üzerine mebran kapladık güzelce ısıtarak zemine yapıştırdık hem ses izelasyonu sağlayacak hem ısıya katkısı olacak ayrıca artan parcalarıda arabanın iç yan duvarlarına ısıtarak yapıştırdık esneme sırasında boş arabadan bayağı sac çınlaması gelir nasıl olsa altta kalacak faydası olur diye düşündüm çünkü benim önceki arabamda Transporter'de orjinalinde vardı bu sistem,Arkın arkadaşımız'da aynı şeyden bahsetmişdi...Kendisine teşekkür ederim.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

_MG_8320.jpg

_MG_8330.jpg

_MG_8345.jpg

Karavan imalatında marin kontraplak hafif olması nedeniyle tercih ediliyor. Ama karavanda da tekneler gibi nem en önemli tehlikdir. Eski karavancılar, bırakın karavanın su ile ıslanmasını; insan nefesinin zamanla karavan içinde oluşturacağı rutubeti bile karavan için tehlikeli olacağını, mobilyaların zaman içinde zarar görecğini söylerler. Bu nedenle marin kontraplak kesinlikle tavsiye edilendir. Yusuf bey ayrıca mobilyaları kontraplağa tutturmaktan söz etmişsin, bence ana bağlantıları kesinlikle aracın ana direklerine yapmalısın, ancak ara bağlantılarda kontraplaklardan destek alabilirsin. Yoksa dediğin gibi girdiğin bir çukurda mobilyaların kötü sürprizler yapabilir...

Sayın Drases verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,tabiki tavandaki dolaplar öncelikle direklere ve taşıyıcı traverslere bağlanacak benim söylemek istediğim mobilyalar kendi içinde'de her iki parçayı vidaladığınızda kopma yapmaması sunta ve mdf'de çokca olur bu vidalı iki parçayı aksi yöne esnetince vida beraberinde bir parça sunta ile birlikte kopup geliyor bu sebeple kontra vidalama konusunda en sağlam malzemelerden bir ve hafif.

Ayrıca nem konusunda söylediğiniz çok güzel demekki karavanı uzun süre kulanmdığımızda arada bir havalandırmalıyız.

Eskiler gece yatarken bir havalandırmayı açık bırakırlar, böylelikle hem nefesteki rutubet dağılırken, hem de gaz kaçağına karşı bir tedbir alınmış olunur.

Sayın Drases ilk aşamada sanırım arabamda klima olmayacak :-\ bu sebeple gece yatarken sanırım 1 değil birkaç havalandırma açmamız gerekecek.

merhaba arkadaşlar ne yazıkki şu anda fabrika cıkısı dışında hiç bir degişiklik yapılamıyor nedende van olarak alınıp münübüse ceverdikleri için otomotivcilerin işine gelmediği söyleniyor yani anlayacagınız mevcut yasayı dondurdular haziranda yeni bir yasa cıkacakmış
acaba biz karavan sevenler sivil toplum örgütü şeklinde sorunlarımızı iletebilsek bişeler olurmu

Sayın emekli adam bu yazdğınız yeni birşeymi biz aylardır tırmalayıp duruyoruz zaten.Tam işi çözdük derken gerçi ben projeyi onaylattım ama belli olmaz tabi,siz bu bilgiyi nerden aldınız kaynağı nedir aydınlatırsanız seviniriz.

Yusuf Bey,

"On parmağınızda on marifet" bravo yani. Bir fotoğrafta tahtayı hallediyorsunuz(yapılan işlemi bil(e)mediğim için böyle yazıyorum), diğerinde tabanca ile tabanda "birşeyler" yapıyorsunuz. Bravo sözcüğünü yineliyorum. Yapılan işlerin kişinin kendi denetiminde olması çok güzel. Özdal Beyin bir sözünü anımsıyorum, bir yerlerde okumuştum; cümleyi tam anımsamıyorum ama sanırım şöyleydi: "Görsel açıdan bazı eksik, kusurlar olabilir ama nasıl ve hangi malzemeden yapıldığını, içinde ne olduğunu, olmadığını biliyorum hiç olmazsa."

Kolay olsun.

Cavid Sezen

Cavid abi teşekkürler gerçekten içime sinerek yapıyorum nereye nasıl uygulama yapıyorum biliyorum bu'da ilerideki arızalar için nasl müdehale edeceğimi ve nasıl bir arıza olabileceğini kestirebilirim yavaş yavaş ama sağlam admlarla gidiyorum hayırlısı bakalım.

Arkadaşlar bütün kontraplaklar, diğer plaka malzemelere göre en hafif olanlardır(mdf-sunta) aynı zamanda neme dayanıklıdırlar. marin kontraplaktaki fark imalat sürecinde yapıştırıcının suya dayanıklı olmasıdır, yani suyla ve nemle temas halinde çabuk bozulmamasıdır. marin kontraplak veya normal kontraplak, hangisini kullanırsanız kullanın doğru izalasyon yaparsanız yıllarca sizi üzmeden hizmet ederler. burada anlatmak istediğim herhangi bir ahşabı hiçbir noktasından hava almayacak şekilde verniklerseniz ve bakımını aksatmazsanız size problem çıkarmaz. bu açıdan araçta(camper) her tarafta marin kontraplak kullanmanız gerekmiyor. izalasyonundan korktuğunuz suyla temas edecek yerlerde kullanıp geri kalan kısımlarda daha ucuz kontraplak kullanabilirsiniz.

emekliadam' Alıntı:
merhaba arkadaşlar ne yazıkki şu anda fabrika cıkısı dışında hiç bir degişiklik yapılamıyor nedende van olarak alınıp münübüse ceverdikleri için otomotivcilerin işine gelmediği söyleniyor yani anlayacagınız mevcut yasayı dondurdular haziranda yeni bir yasa cıkacakmış
acaba biz karavan sevenler sivil toplum örgütü şeklinde sorunlarımızı iletebilsek bişeler olurmu
Sayın emekliadam
biz şimdi karavan imalatı yapan bir firmaya müracaat etsek, motokarankaravan şiparişi versek bize yok yapmıyoruz mu diyecekler ?
neticede onlarda bir araç alıp(kamyonet-panelvan) karavana dönüştürüp bize vermiyeceklermi ?
onlar karavan ruhsatı çıkartabiliyorlarsa sorun yok demektir.
yok yapamıyoruz ruhsat alamıyoruz diyorlarsa problem var.
böyle bir kanun var ise bütün karavan imalatcıları işsiz demektir.

evet ne yazık ki şu an karavan imalatcılarıda üretim yapamıyor her hangi bir ürticiyi arayın alacagınız cevap bu dogrultuda olacakdır arkadaşlar BEN ACABA KARAVANCILARIN SİVİL BİR DERNEK OLARAK sanayi bakanlıgına bu konuda taleplerini iletmesinin üretici firmalar kadar etkili olacagına inanıyorum sitede bu konuda aktif arkadaşlar var dernek olarak girişimde bulunmak için önderlik ederlerse sorunlarımız duyurulabilinir özellikle proje sorunlarının cözümü ile taşıt pulu üçretleri konusunda ve kamp alanları sorunları iletilirse cözüm konusunda belki bir kaç atım atılır keza 4x4 lüks sayılıyor lada lüks olsa ne olur bu konuda 4x4 severlerle ortak calışılabilinir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,651
Kaydolan Son Üyemiz
pradosuz

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Geri