Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 350,255
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

tavan açma sistemi nasıl kullanımı kolaymı ne kadara nerden aldın t4 e olur mu?

Etiketler

Kardeş tavan havalandırma klasik model otobüslerde kullanılanlardan 4 yana açılabiliyor 2 yan sürgülü cam komple ve tavan havalandırma işcilik dahil 750 lira tek başına tavan 200 lira işcilik dahil yanlız işciliği ben yaptım diyebilirim işin püf noktasını bilmediğim için mecburen sanayide taktırdım ama anladımki bende takabilirmişim ki zaten hemen hemen kalıp çıkarma ve montajını ben yaptım usta bana yardımcı oldu.şimdi böyle bir ihtiyacım olsa kendim takarım ve daha temiz takarım dünkü işden sonra kendime iyice güvenim geldi.tavan havalandırmanın kendisi 150 lira gibi.tüm araçlara olur ben beğendim birtane daha alıp arkayada takacağım zaten projemde 2 tane görünüyor.

Yaybek tavana sineklik uydur bir tane.
Ayrica Pleksi camlara gore cam deliklerini ac. Sonra actigin delige gore cam bulmak zor. Gec mi kaldim. :(
Bu camlarda kesinlikle sineklik ve stor perde olacak. Stor perde isik gecirmez olsun. Gece icinde yatarken disari isik vermezse araba dikkat cekmiyor. Onun icin garip bir malzemeden yapmislar storlari. Bir tarafi folyo gibi. Geri kalan altli ustlu sineklik ve perdeli storlari her hangi bir pimapenci yapar. Yapamazsa benim sinekligi yenilettigim dogramaci pek merakli o yapar. Goztepe'de. Sevgiler INsel

metin0035' Alıntı:
İyi çalışmalar dileği ile sevgiler ve saygılar.Benim bir düşüncem vardı .Panel veya şasi kamyonet alıp arkasını alkoven motokaravan kasasını bildiğimiz ihtisaslaşmış motokaravan firmalarına değilde ünlü kasa imalatçılarına (Sandviç panel kasa ve aynen alkovenli kapı ve pencerelerini) yaptırabilirmiyiz diye düşündüm.Sonra iç möble ve tefrişatını kendimiz yapabiliriz gibi ,döşeme ve beyaz eşya perde ler sonra sında yapılabilirmi diye sormak istiyorum. Tecrübeli dost kardeş ve ağbilerimizin de düşünceleri önermli.Tabiki kasa imalat aşamasında ELK ve SIHHİ tesisat döşenmeli.Yine proje aslına sadık kalınarak sağlamlık ve kalite önplanda tutulaRAK YAN DUVARLARA BÖLÜM mobilya dolap ve raflar monte edilebilirmi?Herkes den bilgi rica edebilirmiyim? Bilhassa da moderatör Özdal bey ve Sayın RÜZGAR ,TEOS, ÖMER SAK,DRARES,FERHATŞİRİN,YAYBEK,YASİKO,LEVEND GÜNGÖR,BURALBDİ,DALGIÇ,GEZMEN,ORSABLANDAKENAN AKÇA,MEBUS,Tüm karavan sever lerden. SAYGILAR SEVGİLER.

(Yusuf Bey"yaybek" kusura bakmayın, Metin Beye burada yanıt vermek durumundayım)

Metin Bey,

Bu konu, beni aşar. Sanırım, camper, sizi "kesmedi." Gönlünüzdekinin sizin olması dileğiyle, kolay gelsin...

Cavid Sezen

İnsel bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için sineklik olmazsa olmazlardan aklımda var zaten havalandırmanın etrafına cırt bant yapıştırıp karşılığınıda sinekliye diktireceyim istediyim zaman yapıştırp gerekmediği zamanda çeker alırım aklımda en kolay böyle bir fikir vardı şimdi asıl kabasını halledip ince kısımlarını yaparken size takrar danışırım gerekirse sizin tanıdık doğramacıyı bulurum.

Yusuf,
img-8258.jpg dosyasında havalandırma için tavan açılırken, eğilen sac paylarının içeri doğru bükülüp perçinlendiğini anlıyorum. Havalandırmanın payları da içeri doğru olduğundan neticede tavanda su izolasyonu sadece yapılacak silikona kalıyor sanki. Havalandırmanın üst kısmında da izolasyona destek olacak parçası varsa görmüyorum.
Umarım bu yazdıklarımıza kızmıyorsundur :smiley: Sanki hep beraber bir karavan yapıyor gibiyiz de ?
Oğuz

Benden de bir kizdirmalik o zaman. :D
Pencere icin kayitlari kesmen ne kadar dogru bilmiyorum. Bence bir daha kesmemelisin. O kayitlar arabayi tasiyor. Kaldirim gibi yerlere cikarken esnememesini sagliyor.

Ben çok özendiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim. :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

Oğuz abi kızma lafına kızdım ne demek kızmak sizler benim büyüyüm ve bu karavan işinde işi en iyi bilenlerdensiniz tecrübeleriniz tabiki çok çok fazla ve bundan faydalanmak isteriz istediğiniz eleştiriyi ve yorumu yapamakta müsade var hatta azarlayabilirsiniz kendi adıma söylüyorum gıkım çıkmaz :D .Havalandırmanın yanları köşebent yani L şeklinde aşağı inen payın daha genişi üstte kalıyor ve tavanı sarıyor tavan sacı havalandırmadan bir santim dar kesilip sonra içeri doğru kıvrıldı ve havalandırmanın aşağı inen parçasıyla eşleştirildi içine oturması sağlandı,üstte kalan geniş tarafa vida ve perçim atmamak için birde aşağı doğru eyilmesi tavana ekstra bir dayanıklılık kazandırdı.Havalandırmanın üstte kalan kenarının altına bolca mastik sıkılp tam orurtuldu,mastik her tarafa yayıldı kenarlardan taştı hatta taşanlarıda iyice kenarına düzleştirip açıklık kalmaması sağlandı.Sonrada alttan havalandırmanın sacıyla tavan sacı birbirine sıkıca perçimlendi hatta o fotodan sonra birkaç perçimde ben attım bayağı sağlam oldu ileride kullanılırken sorun çıkacağını sanmıyorum zaman gösterecek tabi.

Kaygılarımı giderdin Yusuf, sağol. Tüm karavansever dostlara örnek oluyorsun, çalışmalarında başarılar.
Oğuz

İnsel bey ne münasebet istediğiniz gibi eksiklik gördüğünüz yerde müdahale ve fırçalama serbest.Abi mecbur kaldığım için kesdim hesap tutmuyordu yoksa pencere kabinin arkasında kalıyordu,çok şekilsiz oluyordu.Bayağı bir hesap yaptım ölçdüm biçdim karar verdim inanın yaptığım ve sonra yapacağım destekler daha sağlam olacak eskisinden.inanmasam yapmazdım böyle bir işlemi,zaten tek sıkıntı orası idi başka yerine dokunmam.teşekkürler ilginiz için.

orsaalabanda' Alıntı:
Ben çok özendiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim. :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

Kardeş inan heyecandan ölüyorum daha tam başladım sayılmaz malzeme oluşturmaya çalışıyorum eksikleri tamamlamaya çalışıyorum paylaşmaktanda çok keyif alıyorum niyetim nisbet yapmak değil ;) umarım şartları oluşturup hayelindeki karavanı yaparsın.

teos' Alıntı:
Kaygılarımı giderdin Yusuf, sağol. Tüm karavansever dostlara örnek oluyorsun, çalışmalarında başarılar.
Oğuz

Abi siz değerli dostların abilerin desteğiyle geri dönüp baktığımda ne kadar yol aldığıma şaşıyorum bu forumu aldığım CASIO marka saat'in kullanım klavuzunu ararken gördüm serde'de doğaseverlik ve kamp sevgisi olduğu için başlıklara bakarken karavan bölümünü gördüm neler var diye bakarken gördüğüm birkaç foto ve yazılanlar içime saldı o ateşi birdahada çıkmadı umarım o ateş imkan dahilinde hep yanar.

Sevgili Yusuf, tekrar kolay gelsin diyorum. Yaptıklarını zevkle takip ediyorum. Takip edilen bir dizi filim gibi :D . Hep kontrol ediyorum yeni bir foto , mesaj varmı diye. Bu ara işçiye ihtiyacın varmı? Yardıma gelebilirim akşamları.

Abi beni şımartıyorsunuz aslında yaptığım herşeyi fotoğraflamak istiyorum ama tek başıma uğraştığım için aynı anda foto çekmek zor oluyor daha doğrusu zaman kaybı oluyor çekilen fotoların bir kısmını benden desteğini esirgemeyen ve benden daha çok heyecanlanan eşim çekti onada bu vesile ile teşekkür ediyorum dilerim tüm eşler bu kadar istekli olur karavana karşı.abi yardım konusunda ihtiyacım oluyor tabi düşünmen beni memnun etti lakin mesafe olarak uzağız keşke tüm karavanseverler bir semtte olsaydı toplanıp boş zamanlarımızda imece usulü tek tek karavanlarımızı yapsaydık daha sağlıklı olurdu.daha güzel fikirler ortaya çıkardı ve sonuçta daha güzel karavanlarımız olurdu.Gelişmeler ile ilgili her fırsatta yazacağım ve fotolarını göndereceğim kalın sağlıcakla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,856
Kayıtlı Üye Sayımız
166,651
Kaydolan Son Üyemiz
pradosuz

Çevrimiçi üyeler

Geri