Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 350,252
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

yusuf kardeşimin karavanının imalatını hepimiz sahiplendik ne kadar güzel birşey çok hoş bir paylaşım oluyor gezenbilir çatısı altında hatta karavan yapımı hakkında çok güzel bir kaynak olacak
ne kadar sevindirici darısı başıma benim camperımsıyı campere çeviririm inşallah ama önce iş için ikinci bir araca ihtiyacım var

Etiketler

Kadir kardeş teşekkürler ilgin için inan son zamanlarda ümitsizlik değil ama sizlerin bu kadar ilginize değer bir karavan yapabilirmiyim diye strese girdim sizlerin desteği olmasa inan çok zor gelecek kısmetse yarın duygusal kısmını çözüp tam harekete geçeceğim.hepinize teşekkürler iyiki varsınız.

Yusuf hocam,

Bursada oturduğumdan geçen hafta bilgi almak için İmaj karavanı ziyarete gitmiştim...

Aydın beyle güzel bir sohbet yapmıştık...

Konuşmamızda, yatağın enine konmasından, arka kısımda her iki yönde birer düzenleme yapılabileceğinden, bunun için fiber kalıp yapmayı düşündüklerinden böylece arkada ki yatak kısmında 196-200 cm e kadar yer sağlanabileceğini belirttiydi...

Konuyla ilgili reimo dan 2 resim koyuyorum kısaca anlaşılabilmesi için...

Yusuf hocam,

İstersen bu türden bir değişimi de düşünebilirsin, Aydın bey, bu "çıkıntıların aynaları geçmediği için projede vb. bir sorun teşkil etmediğini söyledi.

1000_24_20080513125001.jpg

1001_16_20080513125816.jpg

Yusuf bey hiç strese girmeyin sıkıştığınızda mutlaka elimizden gelen yardımı yaparız. başlayınca arkası çorap söküğü gibi gelir, merak etmeyin

Sayın Taiga,sayın Buralpdi teşekkürler ben bu işe sıfırdan girdim amatör ruhuyla birşeyler yapmaya çalışıyorum stresimin asıl sebeplerinden biri yanlış bir iş yapıp tamiri zor işler açmak istememem.konuyu çok inceleyip çokca düşündüğüm için erhangi bir iş değil bu araç yolda hareket edecek çukura düşecek içinde ailem çocuklarım olacak öğle sağlam bir işcilik olmalıki sonra sıkıntı yaşamayalım bu sebepledirki ince eleyip sık dokuyorum ve elimdeki sınırlı imkanlarla tabi.

Yusuf hocam,

Ben sadece farklı bir bakış getirir diye o mesajı yazıp resimleri ekledim...
Yoksa yapılacak işe müdahale etmek vb. gibi bir girişimim elbetteki yok...
Herşey gönlünüzce olsun...

hoş bulduk arkadaşlar ruhsat konusunda minübüs ve karavan arasında taşıt vergiside fark var ne yazıkki ülkemizde 4X4 jiiplerle karavanlar lüks sayılıyor ve vergisi yüksek ve yüksek model araçlarda ciddi bir vergi var aynı araç minübüs yazdımı (taşıma kapasidesi 10 kişiden fazla ise) taşıt vergisi en düşük oluyor aynı araçda kamyonet oldumu biraz daha yüksek ve karavan yazdımı sanki devlet özel ucak yat gibi vergi alıyor ayrıca proje ve ruhsat aşamasında konu tam bilinmediğinden sorunlar cıkıyor hali ile
TABİ BUNLARAI DERKEN MESLEK HAYATIMDA ŞUNU COK İYİ GÖZLEMLEDİM TÜM KANUNLAR KANLA YAZILMIŞTIR BUNDAN SORNA KİMSENİN KANI AKMASIN DİYE KANUNLAR BİZLERİ ZORLAR BİZİM İÇİN (ama bir hobiyi lüks görür aynı kanunlar)
benimde hayalim bi karavan dukato, ford ve Bmc(burunsuz olması nedeni ile ) tabi 4 kişilik olacak ve 2-3 ay yaşanacak şekilde olmasını istiyorum
arasında hangisi uygun olur yardımlarınızı rica ediyorum

Tekrar kolay gelsin.Azimle başladın ,deler geçersin. Ayrıca panik yok işler yavaş yavaş da yetişir.Tahmin ediyorum Sayın Ferhat bey in dediği gibi bin düşün ,bir yap.Bundan sonrası size ve bizlere daha keyif verecektir.BAŞARILAR.SEVGİLER.SAYGILAR.Birde hiç stres yapma .

taiga' Alıntı:
Yusuf hocam,

Ben sadece farklı bir bakış getirir diye o mesajı yazıp resimleri ekledim...
Yoksa yapılacak işe müdahale etmek vb. gibi bir girişimim elbetteki yok...
Herşey gönlünüzce olsun...

Sayın Taiga yanlış anlamaya sebep olduğum için özür diliyorum sizin mesajınızda ve eklediğiniz fotolarda hiç problem yok ayrıca arabalar çok güzel dilerim bunlardan biri sizin olsun. Ben o yazıyı yazarken kafamda başka şeyler vardı,tam tersine mutlu oluyorum sizler yazarken biliyorumki yanımdasınız teşekkür ediyorum desteğiniz için. Hele müdahale etmek gibi düşünce asla aklımdan geçmedi kafam biraz karışık olduğu için bazen yazılarımda farkında olmadan hata olabilir birde bahar yorgunluğu eklenşnce ne olur hep yazın tavsiyelerde bulunun bunlar benim için önemli hiçbir yazılanı gözardı etmiyorum bunu böyle bilin.bu yorgunluğu yazın karavanımda deniz kenarında kamp yaparsam atacağım belki bir koy'da karşılaşırız.

Evet sevgili dostlar 2 gündür yoğun bir şekilde çalışıyorum gündüz araba ile akşamda işe gidiyorum bu sebeple yazamadım.Arabamın camlarını ve havalandırmayı açtırdım fenada olmadı ekonomik sistemin en iyisi ;D Kapıdaki cam tam yerine takıldı karşısındaki cam yeri ise duş kabinine denk geldiği için yan dikmelerden birini ustaların sözünü dinlemeyerek kestirdim tamamıyle benim projem anlattım hak verdiler kabinin arkasında kalan camın bana faydası olmayacaktı. niyetim kesdikten sonra camın etrafını profil ve 50x50 karkasla dönüp güçlendirmekdi,ve öyle yaptım önce profilleri boyadım perçimledim direklere,direkleri birbirine iyice bağladım sonrada 50x50 karkasla iyice destekleyip sağlamlaştırdım birde mastik çektim aralarına eskisinden sağlam oldu zira bilenler bilir bu guruptaki araçların sacları bayağı zayıf ve esnek,şimdi hiç esnemiyor.Şimdi cam tam istediğim gibi oraya konulacak olan masanın yanına geldi

İyi çalışmalar dileği ile sevgiler ve saygılar.Benim bir düşüncem vardı .Panel veya şasi kamyonet alıp arkasını alkoven motokaravan kasasını bildiğimiz ihtisaslaşmış motokaravan firmalarına değilde ünlü kasa imalatçılarına (Sandviç panel kasa ve aynen alkovenli kapı ve pencerelerini) yaptırabilirmiyiz diye düşündüm.Sonra iç möble ve tefrişatını kendimiz yapabiliriz gibi ,döşeme ve beyaz eşya perde ler sonra sında yapılabilirmi diye sormak istiyorum. Tecrübeli dost kardeş ve ağbilerimizin de düşünceleri önermli.Tabiki kasa imalat aşamasında ELK ve SIHHİ tesisat döşenmeli.Yine proje aslına sadık kalınarak sağlamlık ve kalite önplanda tutulaRAK YAN DUVARLARA BÖLÜM mobilya dolap ve raflar monte edilebilirmi?Herkes den bilgi rica edebilirmiyim? Bilhassa da moderatör Özdal bey ve Sayın RÜZGAR ,TEOS, ÖMER SAK,DRARES,FERHATŞİRİN,YAYBEK,YASİKO,LEVEND GÜNGÖR,BURALBDİ,DALGIÇ,GEZMEN,ORSABLANDAKENAN AKÇA,MEBUS,Tüm karavan sever lerden. SAYGILAR SEVGİLER.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,856
Kayıtlı Üye Sayımız
166,651
Kaydolan Son Üyemiz
pradosuz

Çevrimiçi üyeler

Geri