Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 350,055
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Sevgili Yusuf amacım seni kasmak değil. Dar vakitlerde çalıştığını tahmin edebiliyorum. Öncelikli iş, bu dar vakitlerde senin karavanını sağlıklı bir şekilde yapman. Aralarda çekeceğin 1-2 fotoğrafta bize yeter. Bu ara senin bu yaptığın gezenbilir'de bir ilk. Daha önce kimse karavan yapım aşamasını eşzamanlı olarak böyle yayınlamış. Hatta diğer yerli sitelerde de görmedim. Yabancı sitelerde var ancak. Heyecanlanmamızın sebebi de bu. Ama yine de aşırı ilgi gösterip seni sıkmayalım. Sen keyfine bak. Keyfini çıkara çıkara karavanını yap.

Etiketler

selamlar sayın (yaybek) yusuf aybek size yazdığım kutlama yazısında nekadar haklı olduğumu gördüm ve çok sevindim.sebebine gelince sizin moto karavan yapmaya başlamanızla hepimizde pür neşe ve heyecan oluştu.zannederim bu sıralarda böyle bir atılıma ihtiyacımız varmış. kan akışı hızlandı gibi,ve üstadların yol göstermesi yardımcı olmaları ayrıca sizin paylaşımlarınız çok hoş.inşallah çok güzel sevimli neşeli bir karavan serüveni yaşayacağız.ve sizinle birlikte hepimiz çok mutlu olacağız.tekrar kolay gelmesi dileklerimle haberlerinizi bekliyoruz.saygılarımla.kemal orhun

Ahmet abi beni sıkmak ne kelime tam tersine memnun oluyorum,benim söylemek istediğim daha fazla fotoğraf yollayamıyorum bu beni üzüyor.Zaten benim amacım her aşamayı fotoğraflamak ve sıcağı sıcağına yayınlayıp siz değerli dostların,abilerin,üstadların görüp hatam varsa düzeltilmesini sağlamak ve yeni fikirleri anında konuya dahil etmek.Malum ben bu işde çok yeniyim herhangibir karavanda kalmışlığım ve test etmişliğim yok,bilgi birikimim tamamıyle forumlarda okuduğum ve sadece fotoğraflarını gördüğüm karavanlar.Hal böyle olunca yakınımda da karavandan anlayan biri olmayınca ancak bu platformda yaptıklarımı paylaşarak gelen yorum ve tavsiyelerle doğruyu bulmaya çalışıyorum.Sizden ve tüm dostlardan isteğim her ne olursa olsun hatam varsa yanlışım varsa müdahale etmeniz alınırım,üzülürüm,kızarım diye düşünmeyin hemen olumlu yada olumsuz tepki gösterinki yanlış devam etmesin.İyiki varsınız....Yusuf Aybek.

Kemal abi verdiğiniz destek için teşekkürler.İnanın sizlerin ilgisi ve memnuniyeti bende karavanı 2.plana itti siz dostlardan gelen olumlu olumsuz eleştiriler yönlendirmeler beni çok daha mutlu ediyor insanın önemsenmesi çok güzel.Verdiğiniz destekle karavan imalatcısının yaptığı gibi estetik olmasada bunu ben yaptım deyip burada dostlarla paylaşacağım kıytırık KARAVAN ;D bana daha fazla gurur ve keyif verecek.

Sevgili Yusuf,

Tavandaki havalandırmayı yaparken, teknelerde "hatch" tabir edilen aşağıdaki aparatlar kullanılabilir mi? Çok şık görünüyor. Bunların sinekliklileri de var galiba. Montajı da çok kolay. Ayrıca yanda veya yüksek tavanda acılacak küçük pencereler için de "lumboz" denen yine tekneler için üretilen parcalar rahatlıkla kullanılabilir gibi geliyor. Her ikisinin de Alüminyum, plastik gibi farklı malzeme fiyat ve tasarıma sahip olanları var.

Hatch:
New%20Hatches%201_small.jpg

Ocean.jpg

Lumboz:
16570.jpg

Kolay gelsin. İlgiyle takip ediyorum.

Hocam ne yaptın sen ya! Araya da bir kaç manika atalım da tam olsun bari ;D ;D
Afro arkadaşımız bana kızacak herşeye muhalefet ediyorum diye ama, seyir esnasında açmak gerekirse bu hatcler kullanılamaz.Yan havalandırmalar için lumbozlar düşünülebilir belki ama onun da çok ekonomik olacağını sanmıyorum.İthal karavan malzemeleri de pahalı ama bu tür aksesuvarların isminin marin tip olması bile fiyatını ikiye üçe katlamaya yetiyor.Yelkenli hayalimden vazgeçmemin yegane sebeplerindendir.Allahtan havacılık uçak sevdasına falan kapılmamışım.Uçak aksesuvarlarının fiyatları nasıldır kimbilir ;D ;D ;D

şöyle bi nette göz attım bu dediklerinizin fiyatlarına 300 euro dan başlıyor bu fiyatlara elektrikli sineklikli açılır tavan yaptırmak mümkün iyiki denize yakın değilim ya merak sarsaydım?

Arkadaşlar bizler kendi yağıyla kavrulmaya çalışan (bizler derken hepimizi kastediyorum malum VİP olamıyoruz ;D) hem geçimimizi sağlamaya hemde bu sevdayı sürdürmeye çalışan kişileriz.Sayın

Afro gösterdiğin modeller çok güzeller fakat onlar çok pahalı orjinal iki karavan camı 2 tanede havalandırma parasına ben arabamın kabasını attırırım ;) Cem kardeşinde dediği gibi ismi marin olunca bizi aşar.

Kadir kardeş fiyat araştırması yapıp bizi aydınlattığınız için teşekkürler.

Tamam tamam! Bişey demedim ben!

Değerli dostlar 2 gündür işten artan zamanımda malzeme araştırması yaptım birkaç malzeme aldım,marin kontralar bayağı tutuyor ama bu işde en sağlıklısı marin kontra içine 10 tane 15mm lik, 5 tane 8 yada 6 mm lik yapıştırıcısı vidası derken yaklaşık 2000 lira gibi çıkacak sanırım bugün iç zemine pütür aldık bir koli, bir paket de mebran aldık yarın kısmetse bunları uygulayıp elektriğini çekeceğiz, pazarteside kontraları alacağız sonra asıl iskeletini kuracağız. yarınki uygulamalar sırasında foto çekip sizinle paylaşacağım.hadi hayırlısı kalın sağlıcakla.

merhaba Yusuf Bey,
marin kontraplak 15 ve 8 mm icin ne fiyat verdiler? bir de plaka olculeri nedir?

Sayın Ergun marin kontraplak

birkaç yerden ayrı fiyat aldım farklılıklar vardı 120 lira ve 65 lira diyenler vardı.

Oküma ve kayın karışım olanı 15mm için 220x170 95 lira

" " 8mm için " 55 lira en ucuz buradan alacağım büyük bir firma

tesekkur ederim Yusuf Bey.
kolayliklar dilerim.

bir sorum olacak, neden marin yani su kontraplağı kullanıyorsunuz ? bence gerek yok normal kontraplak kullanabilirsiniz. denizin içinde değilsiniz devamlı suyla temasınız yok çünkü. normal oküme veya kayın kontraplakta izalasyonunu güzel yapılırsa çok uzun seneler bozulmadan kalır. kontraplaktan anlamıyorsanız dikkatli olun kayın kontraplağı size marin veya su kontraplağı adı altında satabilirler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,651
Kaydolan Son Üyemiz
pradosuz

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Geri