Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 346,672
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

yusuf kardeş merhaba
camınız güzel olmuş.yenilikler yapmaya devam ediyorsun.malumun benim üst havalandırma camı bozuk acılmıyor sabitlemişler vida ilen acaba yerine senin bahsettiğin imalat yerine yaptırabilirmiyiz veya başka yerden satınmı alayım.yazın cam acılmayınca sıcak oluyor.bir care bulsak iyi olacak.iyi akşamlar

Etiketler

Şükret abi o camcıda hem metal olanından hemde cam olanından havalandırma var sen ne zaman istersen gider alır takarız bunca zamandır muhabbetimiz var bari aracınızda işe yarar bir faydamız olsun seve seve yardımcı olurum kalın sağlıcakla.

İygünler yusuf abi bende bir uzun kasa j9 var bunu karavan yapmak istedim ama 94 model uzun soluklu istiyorum onun için levent abi ve senin aracını inceledim bir ducato almaya karar verdim levent abinin yapım aşamalarına baktım elim yatkın ama senin fotoları göremiyorum birde elektirik ve su tesisatı önemli olduğu için profesyonel destek almak istiyorum tekirdağda oturuyorum bildik kimse varmı acaba

aliozturk' Alıntı:
İygünler yusuf abi bende bir uzun kasa j9 var bunu karavan yapmak istedim ama 94 model uzun soluklu istiyorum onun için levent abi ve senin aracını inceledim bir ducato almaya karar verdim levent abinin yapım aşamalarına baktım elim yatkın ama senin fotoları göremiyorum birde elektirik ve su tesisatı önemli olduğu için profesyonel destek almak istiyorum tekirdağda oturuyorum bildik kimse varmı acaba

Ali kardeş merhaba öncelikle aramıza hoş geldin karavan yapmaya niyetlenmişsin korkma elinden biraz iş geliyorsa altından rahatlıkla kalkarsın elektrik ve su tesisatı çokda önmeli değil kolaylıkla yaparsın biz yapım aşamasında her türlü desteği veririz sen yeterki içindeki şu karavan sevdasını yitirme,forumdaki fotoların görünmeyişi sistemden kaynaklanıyor kendimiz 24 saat öncesine müdehale edemediğimizden Modaretörümüz Cem'e fotoları ulaştırdım tekrar yüklenmesi için sanırım yoğunluktan daha ekleyemedi en kısa zamanda eklenir,ama sen kafana takılanı telefonla bize danışırsan elimizden geldiğince anlatırız kafana takma sen yeterki iste. ;)

Abi uzun zamandır niyetim vardıda bu forumu yeni buldum baba yadigarı bir j9 var ama onu yapmak istemiyorum yenide evlendim şu borçları bitirir nitirmrz bir ducato almayı planlıyorum hayırlısı bakalım sizde varsınız daha ne gerek :smiley:

Banyo havalandırmanın dıştan ve içten son hali.

16082010032.jpg

16082010031.jpg

16082010033.jpg

ahşap çerçeven çok güzel olmuş 45 dereceleri hangi makinede kestin çok düzgün kesilmiş, yatar dairendemi ayarladın, eline sağlık

Yeri gelmişken, Gönye kesme makinesi alacağım. Bu konularda fiyatı uygun ve kalitesi iyi olmak kaydıyla tavsiyeniz nedir?
Bir de metal profil kesme makinesinin işi büyük kesici taş takılarak gönye kesmeyle yapılır mı?
Yoksa motorun torku daha düşük olduğu için acaba zorlanır ve iflas eder mi?
Teşekkürler.

Bitmiş işe ek yapmak zordur, bu ek hakikaten harika oldu Yusuf...

yugun' Alıntı:
Yeri gelmişken, Gönye kesme makinesi alacağım. Bu konularda fiyatı uygun ve kalitesi iyi olmak kaydıyla tavsiyeniz nedir?
Bir de metal profil kesme makinesinin işi büyük kesici taş takılarak gönye kesmeyle yapılır mı?
Yoksa motorun torku daha düşük olduğu için acaba zorlanır ve iflas eder mi?
Teşekkürler.

Yücel yerli imalat gönye kesmelerden alabilirsin, onların üst kısmında küçük bir tezgahı daha var orayıda yatar daire niyetine kullanabiliyorsun, ben sana küçük bir yatar daire tezgahı almanı tavsiye ederim hem gönye, hem açılı parçalar kesebilirsin, gönye kesme makinasında yatar dairenin yapacağı işi kısıtlı yaparsın ama yatardaire tezgahında hepsini daha rahat yapabilirsin,
gönye kesmeyle profil kesemezsin devir ve güç yetmez

buralpdi' Alıntı:
ahşap çerçeven çok güzel olmuş 45 dereceleri hangi makinede kestin çok düzgün kesilmiş, yatar dairendemi ayarladın, eline sağlık

Levent abi benim yatar testere bunun gibi ince işlerde çokda başarılı değil,bu parçaları köşe kesme diye tabir edilen bıçağının aynı zamanda alüminyum bıçağı olan küçük makinada kesdim,seninde dediğin gibi üstünde küçükde bir tezgahı var ama siperi geniş parçalar için müsait değil tam bilemiyorum ama 10-12cm lik parçalarda çalışırken çok düzgün iş çıkıyor ben memnunum tavsiye ederim.

atiladi' Alıntı:
Bitmiş işe ek yapmak zordur, bu ek hakikaten harika oldu Yusuf...

Atilla abi beğenmene sevindim,evet haklısın sonradan tamirlerde parçalarda sırıtma olur ama bu işte bayağı inceleyerek çalıştım dar alanda bayağı terledim ;D sonuç fena olmadı arabayla ilgili bir kaç eksik daha var zamanla hallederiz onlarıda.

yugun' Alıntı:
Yeri gelmişken, Gönye kesme makinesi alacağım. Bu konularda fiyatı uygun ve kalitesi iyi olmak kaydıyla tavsiyeniz nedir?Bir de metal profil kesme makinesinin işi büyük kesici taş takılarak gönye kesmeyle yapılır mı?Yoksa motorun torku daha düşük olduğu için acaba zorlanır ve iflas eder mi?Teşekkürler.

Benim yatar testre tezgahı Koçtaş'dan 300 lira gibi bir fiyata almıştım marka macalıster fena değil ama hani derlerya ucuz etin yahnisi misali bakıyorum biraz gönyede kayma var,üzerindeki bıçağı birazda yanlış kullanımdan (komşu ;) :mad: ) göçtü yenisini aradım imalatcı firmada bile yok sorun büyük tepsilerde göbek mili 3.2mm bununki 1.6mm bulamadım Karaköy'e gitmek gerekiyordu bende büyük tepsi aldım ama ortasına bir bilejik yapıp taktım ama tornada değilde kendim elde yaptığım için merkezkaç problemi oldu şimdi biraz yalpalıyor bu sebeple titriyor makina en kısa zamanda tornada yaptıracağım,demek istediğim ucuz olan iyi olmuyor her pahalı olanda iyi olmuyor ama kendini kanıtlamış markalar var bence imkan dahilinde birazda keseyi sıkıp onlardan almak lazım mesela beni makinada 10cm ayarlıyorum parçanın baş tarafı 10cm sonu 10.5 ;D oluyor ama Levent abinin aldığı makina bu konuda ev tipi hobi makinalarda 1 numara ilerde belki onlardan 1 tanede ben alırım ;)

Yatar (masa) tezgahlarda da gönlüm var açıkçası, Ama takım düzmenin de sonu yok.

Sonunda silinen eski fotoğrafları yeniden yükleyebildim. Fotoğrafları bana ulaştıran Yusuf ustaya, forumumuza, bizlere ve tüm karavan camiasına yaptığı katkılar nedeniyle bir kez daha teşekkür ederim.

[attachment=1]

Çok teşekkürler Cem kardeş zahmet oldu sana,övgü dolu sözlerin içinde ayrıca teşekkürler herkes biliyorki ben sadece el işciliğini yaptım bu forumu ve sizleri tanımamış olsaydım sıfır bilgim ile karavanın yapılıp bu hali alması mümkün değildi asıl ben size teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,709
Kayıtlı Üye Sayımız
166,548
Kaydolan Son Üyemiz
scinier

SON KONULAR

Geri