Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 346,669
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Değerli karavansever dostlar,arkadaşlar,abiler,ablalar kaç zamandır aklımda olan ev meselesi bu birkaç gündür iyice kafama takıldı arkadaşlarında gazı ve desteğiyle bayağı niyetine girdim ama işin doğrusu birikim yok elimde tek kendi adıma karavan var eğer olurda uygun şartlar oluşursa aracı üzülerek satmak zorunda kalacağım bu konuda sizlerden fikir almak isterim,Anadolu yakasında babamızın yapmış olduğu evden bizede bir hisse düşüyor gibi ama Allah büyüklerimize uzun ömürler versin kendileri hayatta olduğu için ev ile alakalı hiç bir tasarruf hakkımız yok benimde kendi adıma hayatta tek dikili ağacım yok tabiri caizse,bu durumda ileriyi düşünerek bir kendi adıma bir ev almak istiyorum tabi büyük bir borca girerek ne kadar akıllıca bilemiyorum her geçen sene ömürden geçiyor zamanında arkadaşlarım bu benzeri ev olayına girdiler kimisi bitirdi borcunu kimisi bitirmek üzere,ben hep önümüzü göremiyoruz düşüncesiyle erteledim şimdi ise bir düşünce yoğunluğu yaşıyorum mantığım sat karavanı gir borca ilerisi için garantörün olsun çocuklar büyüyor diyor,gönlüm nasıl olsa başını sokacak ucuz yollu bir evin var bırak bu zorlukları karavanın ve doğanın tadını çıkar diyor,şimdi sizlerinde tavsiyelerinizi bekliyorum ne yapayım.
Ha sonuç ne olursa olsun doğa benim için vazgeçilmez sadece araç değişecek amaç aynı kalacak yine burada sizlerle karavan ve karavancılık adına her türlü paylaşıma katılacağım şimdilik ilan vermiyorum ama en kısa zamanda satılık sitelerine detaylı fotolarla ilanı vermeyi düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum birde arabayı az çok tanıyorsunuz ederi konusundada özele birşeyler yazabilirseniz sevinirim....

Etiketler

Sevgili Yusuf,

Emeğin değeri verilemez, karavanın için verdiğin emekleri hep izledik, Satma durumu kesinleşirse en iyi bedelle satmanı dilerim.
Ev mi ? karavan mı ? sorusuna ben geçen sene yanıt vermiş ve karavan'lanmadan ev'lenmiştim. Önümüzdeki 4 sene daha karavan'lanamayacağım.
Zor karar, sen zor işler yaptın, hep birlikte izledik. Vereceğin karar en iyisi olacaktır.

Kolay gelsin, selamlar,

Selçuk Sünetci

Yusuf Bey üzülmedim desem yalan olur.Bir tarafta ev sahibi olma düşüncesi bir tarafta amaç uğruna harcanmış ederi hesaplanamıyacak emek.Mantık ev diyor ama bir taraftan da kalp özgürlük diyor.Ben de bir senedir aynı durumdayım.(Çevremdekiler kredilerini ya tamamladılar ya da bitirdiler ben hala kira ödüyorum). Kalp ağır basıyor.İnşallah bir yol bulursunuz ve eserinizi vermeden ev sahibi olursunuz.Allah kolaylık versin.

benim düşünceme göre, İstanbul'da yaşayacaksan ilk önceliğin ev sahibi olmak.....
karavan'a bir şekilde yine sahip olursun :smiley:

Yusuf kardeşim,Bedeli karavanı satmak bile olsa(şartlar oluşunca daha iyisini yaparsın)ev sahibi olma düşüncen çok mantıklı.
Özellikle İstanbulda kiraların çok yüksek oluşu kişileri ev sahibi olmaya zorluyor,Seni bu düşüncenden dolayı deştekliyor ve başarılar diliyorum selamlar.

toffy' Alıntı:
Yusuf Bey üzülmedim desem yalan olur.Bir tarafta ev sahibi olma düşüncesi bir tarafta amaç uğruna harcanmış ederi hesaplanamıyacak emek.Mantık ev diyor ama bir taraftan da kalp özgürlük diyor.Ben de bir senedir aynı durumdayım.(Çevremdekiler kredilerini ya tamamladılar ya da bitirdiler ben hala kira ödüyorum). Kalp ağır basıyor.İnşallah bir yol bulursunuz ve eserinizi vermeden ev sahibi olursunuz.Allah kolaylık versin.

Gökhan kardeş bakalım araştırmamız devam ediyor şartlar neyi gösterecek gözümüz keserse gireceğiz belki evdeki hesap çarşıya uymayacak.

Hayırlısı olsun.

buralpdi' Alıntı:
benim düşünceme göre, İstanbul'da yaşayacaksan ilk önceliğin ev sahibi olmak.....
karavan'a bir şekilde yine sahip olursun :smiley:

Levent abi İstanbulda yaşasakda yaşamasakda mutlaka bir gayrimenkul şart burası olmasa gideceğin yere satar gider oradan alırsın başka türlü birikim olmuyor karavanı her türlü hallederiz olmadı çadır ve gerekli kamp malzemelerim hazır illaki doğada oluruz.

camper_02' Alıntı:
Yusuf kardeşim,Bedeli karavanı satmak bile olsa(şartlar oluşunca daha iyisini yaparsın)ev sahibi olma düşüncen çok mantıklı.
Özellikle İstanbulda kiraların çok yüksek oluşu kişileri ev sahibi olmaya zorluyor,Seni bu düşüncenden dolayı deştekliyor ve başarılar diliyorum selamlar.

Mehmet abi desteğiniz için teşekkürler bana cesaret verdiniz.

Yusuf bey düşünceni inşallah gerçekleştirirsiniz .Tabiiki ev olmalı -
Dünyada Mekan lazım. karavanı yine yaparsın artık tercübende oldu sizin için karavan yapmak sorun değil artık.
Şimdiden hayırlı olsun diyorum. selamlar gönderiyorum.

amiral' Alıntı:
Yusuf bey düşünceni inşallah gerçekleştirirsiniz .Tabiiki ev olmalı -
Dünyada Mekan lazım. karavanı yine yaparsın artık tercübende oldu sizin için karavan yapmak sorun değil artık.
Şimdiden hayırlı olsun diyorum. selamlar gönderiyorum.

İsmail abi çok teşekkürler.

Bir ev ve bir emekli maaşın versa bu memlekette sırtın yere gelmez....Ev bedel olarak büyük olduğu için isteyince imkanlar bir araya gelmiyor, bazen taksit taksit yapılandırılmış imkanları yönlendirmenin zamanını kaçırmamak lazım, ortaya çıkardığın karavanın bedelinin seni ev konusunda destekleyek boyutta olması fırsatını değerlendirmeni tavsiye ederim, karavan daha küçük bedellerin yatırımı olduğu için rahata erince nasıl olsa yine kademe kademe yaparsın, yokluğunun telafi edilmesi daha kolay bir yatırım cinsi..
Karavanının araç olarak ve karavan dizaynı olarak kalitesini hepimiz biliyoruz, her detayla ince ince uğraştın, hatta yalıtım gibi konularda gereğinden fazla şimdi altta kalıp görünmeyen malzemeler kullandın, her türlü teknolojik gereksinimlere sahip bir karavanın var, bence 4x4 lük bir karavan şu anda, tek eksiği çatıya takılacak 3 adet solar güneş paneli...Alanın araç kalitesi ( 2004 model) ve karavan kalıtesi anlamıda rahat edeceği bir karavan...Böyle kullanıma hazır 4x4 lük bir karavana anında sahip olmak isteyecek bir karavan sever olacaktır, bu satışın iki tarafıda hayallerine giden yolda mutlu edeceğini sanıyorum...

Yusuf, hayırlı bir işe karar vermişsin, borçlar seni biraz sıkacak fakat sonucu harika olacak. Doğayı seven insanlar doğadan isteselerde kopamazlar sende kopamayacak imkanların dahilinde kamp yaparak geçiştireceksin,ve bir gün gelecek yine karavanına kavuşacaksın.
Herşeyin hayırlı olmasını dilerim.

Şeref

Üzüldüm desem (karavanı satacağın için) olmayacak, sevindim desem (ev alacağın ama karavanı satacağın için) o da olmayacak... Gayrımenkul ve araç kıyaslandığında her zaman gayrımenkul kazanır. Bu yüzden tecihin mantıklı. Ama çok makul fiyatlara verilmediği sürece bu araçların satışı epeyce zaman alıyor, bunu biliyorsun. Adımlarını ona göre atmanı, hatta müşterisi varsa ve zarar etmiyorsan üçüne beşine bakmadan vermeni tavsiye ederim. Buradan müşterisi çıkarsa emeğe paha biçmek epey zor olacak. Hakkında hayırlısı...

Yusuf usta ,ev de araba da alındığı gibi, satılabilir de.Fazla kafana takmadan fırsatları değerlerdirmeye bak.Karavana müşteri bulmadan ev bakmanı tavsiye etmem. ;)Herkes için hayırlısı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,709
Kayıtlı Üye Sayımız
166,548
Kaydolan Son Üyemiz
scinier

SON KONULAR

Geri