Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 346,646
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Yusuf çum Karvana ne kadar çok emek harcadığımızı hepimiz biliyoruz. Ama yaşta ilerliyor kira ömür boyu bitmeyen borç kiranın üzerine gözün kestirdği kadar ekleyip, çok riske girmeden bir krediye girebilirsin. Senin anlayacağın bende ev diyorum. Zatan inanıyorumki çok geçmeden sen ikinci karavana başlarsın. Ne demişler ev yapanla , evlenene ALLAH yardım eder. Hayırlısı neyse o olsun. İnşallah gönlüne göre olur.
Ben masajı yazmaya çalışırken Kemal abinin mesajı gelmiş aynı fikirdeyim.

Etiketler

Yusuf abi;

Benim gibi yasi senden kucuk birini dinlermisin bilmem ama bende ev diyenlerdenim. Bak benim istanbul'a geri donmeme daha en az 3 yil var ama simdiden afedersin kakasini yemis tavuk gibi ev olayini dusunuyorum. Eskiden Istanbul'da simdi burada verdigim her kira acikcasi icime oturuyor benim. Elinden nasilsa cok guzel is geliyor. Alet edevat tutmayi biliyorsun. Bence yapabilecegin en guzel sey sevdigin ve guzel bir semtte ici yapilmamis parkesi fayansi mutfak dolaplari olmayan yani ici harap dedigimiz bir ev almak. Aksi takdirde ici yapili diye satilan evlere icine harcanan paranin iki misli kar koyarak satiyorlar. Kendim mimar oldugum icin bu islerin icindeyim. Tanidigim birkac insan ornek olarak ornek olarak besiktastan ici harap 65 - 70 bin e aldigi dairelerin icine 5 - 6 bin harcayip 95 - 100 bin civarinda satiyorlar. Zaten biraz arastirinca sende gorursun yapili ve yapilmamis arasindaki farki. Kendin ugrasmasan gidip baskasina bile isi yaptirsan kesinlikle hem karli olur hemde icine sinen istedigin sekilde ve hemde belkide aradaki farkli icine sinen daha iyi bir semtten ev alma firsati dogar. Insallah istedigin gibi bir ev bulursun. Eminim kredi cekerek bile ev alsan bir sure sonra ufak tefek birikimler ilede olsa bir karavan tekrar alirsin.

Birde olayin su yonu var ki birinci evini alip borcunu bitirince kira yada kredi odedigini varsayarak ikinci bir ev almak cok cok kolay hatta icine birde kiraci oturtursan kredisinide kendi oder. Yani her seyin basi kafani sokacak bir ev alip kira odememek bence.

Çok teşekkürler Kemal abi öneri ve temennileriniz için beni rahatlattınız bayağı stres yüklüyüm bu aralar acaba yanlışmı yapıyorum diye fikir devam ederse bayağı bir borçlanacağız bu da önümüzdeki 5-10 yıl yarım yol devam edeceğiz bazı işlerimizi rölantide yapacağız hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

ilker 72' Alıntı:
Yusuf çum Karvana ne kadar çok emek harcadığımızı hepimiz biliyoruz. Ama yaşta ilerliyor kira ömür boyu bitmeyen borç kiranın üzerine gözün kestirdği kadar ekleyip, çok riske girmeden bir krediye girebilirsin. Senin anlayacağın bende ev diyorum. Zatan inanıyorumki çok geçmeden sen ikinci karavana başlarsın. Ne demişler ev yapanla , evlenene ALLAH yardım eder. Hayırlısı neyse o olsun. İnşallah gönlüne göre olur.
Ben masajı yazmaya çalışırken Kemal abinin mesajı gelmiş aynı fikirdeyim.

İlker kardeşim sağolasın tamamıyle ileriyi düşündüğüm için geçici bir süre bu şekilde devam etmek zorundayım ama dediğin gibi bu işten kopmuş değilim kaldığımız yerden eldeki imkanlarla yola devam edeceğim kısmet olursa.

melihbozkurt' Alıntı:
Yusuf abi;

Benim gibi yasi senden kucuk birini dinlermisin bilmem ama bende ev diyenlerdenim. Bak benim istanbul'a geri donmeme daha en az 3 yil var ama simdiden afedersin kakasini yemis tavuk gibi ev olayini dusunuyorum. Eskiden Istanbul'da simdi burada verdigim her kira acikcasi icime oturuyor benim. Elinden nasilsa cok guzel is geliyor. Alet edevat tutmayi biliyorsun. Bence yapabilecegin en guzel sey sevdigin ve guzel bir semtte ici yapilmamis parkesi fayansi mutfak dolaplari olmayan yani ici harap dedigimiz bir ev almak. Aksi takdirde ici yapili diye satilan evlere icine harcanan paranin iki misli kar koyarak satiyorlar. Kendim mimar oldugum icin bu islerin icindeyim. Tanidigim birkac insan ornek olarak ornek olarak besiktastan ici harap 65 - 70 bin e aldigi dairelerin icine 5 - 6 bin harcayip 95 - 100 bin civarinda satiyorlar. Zaten biraz arastirinca sende gorursun yapili ve yapilmamis arasindaki farki. Kendin ugrasmasan gidip baskasina bile isi yaptirsan kesinlikle hem karli olur hemde icine sinen istedigin sekilde ve hemde belkide aradaki farkli icine sinen daha iyi bir semtten ev alma firsati dogar. Insallah istedigin gibi bir ev bulursun. Eminim kredi cekerek bile ev alsan bir sure sonra ufak tefek birikimler ilede olsa bir karavan tekrar alirsin.

Birde olayin su yonu var ki birinci evini alip borcunu bitirince kira yada kredi odedigini varsayarak ikinci bir ev almak cok cok kolay hatta icine birde kiraci oturtursan kredisinide kendi oder. Yani her seyin basi kafani sokacak bir ev alip kira odememek bence.

Melih kardeşim çok teşekkürler açıklayıcı bilgin için söylediğin çok doğru,öncelik deprem riski az bir bölgeden ve depreme dayanıklı bir ev seçmek kaba bile olsa içi yavaş yavaş hallolur amacımız en ekonomik olarak en kullanışlı evi seçmek.

Yusuf, Önce evin olsun. Daha sonra karavan yaparsın. Nasıl olsa elinden geliyor. Hayırlısı ne ise, o olsun derim. Lazım olduğu zaman benim kampervanı alabilirsin. Hiç olmazssa noksanlarını tamamlarsın bu arada ;D ;D ;D

kenan akca' Alıntı:
Yusuf, Önce evin olsun. Daha sonra karavan yaparsın. Nasıl olsa elinden geliyor. Hayırlısı ne ise, o olsun derim. Lazım olduğu zaman benim kampervanı alabilirsin. Hiç olmazssa noksanlarını tamamlarsın bu arada ;D ;D ;D

Çok teşekkürler Kenan abi.

Yusuf Kardeşim,doğrusu çok şaşırdım.Arkadaşların da değindiği gibi bu kararına sevinmeli miyim, yoksa üzülmeli mi bir karara varamadım. Atilla Bey'in dediği doğru bence; ''bir emekli maaşı, bir ev''. Henüz emekliliğe bayağı zaman var, ama bir ev için zaman geldi gibi. Hele bir de büyükşehirde yaşamak zorundaysan ve evin yoksa, kiradaysan, 30 gün dediğin nedir ki,göz açıp kapayıncaya dek gelip geçer.
Tüm dostlar karavanını da satarak bir ev sahibi olmanın, hem senin hem de ailenin İstanbul'daki gelecek yaşamınız için daha iyi olacağı yönünde bildirmişler fikirlerini. Ben de katılıyorum, yani '' önce ev '' Yusuf.
Dostlarımız fikirlerini paylaşmışlar ama, yine de son söz senin.
Selamlar, sevgiler.

Sami abi çok teşekkürler önerileriniz benim için çok önemli kalın sağlıcakla.
derindeniz1' Alıntı:
Yusuf Kardeşim,doğrusu çok şaşırdım.Arkadaşların da değindiği gibi bu kararına sevinmeli miyim, yoksa üzülmeli mi bir karara varamadım. Atilla Bey'in dediği doğru bence; ''bir emekli maaşı, bir ev''. Henüz emekliliğe bayağı zaman var, ama bir ev için zaman geldi gibi. Hele bir de büyükşehirde yaşamak zorundaysan ve evin yoksa, kiradaysan, 30 gün dediğin nedir ki,göz açıp kapayıncaya dek gelip geçer.
Tüm dostlar karavanını da satarak bir ev sahibi olmanın, hem senin hem de ailenin İstanbul'daki gelecek yaşamınız için daha iyi olacağı yönünde bildirmişler fikirlerini. Ben de katılıyorum, yani '' önce ev '' Yusuf.
Dostlarımız fikirlerini paylaşmışlar ama, yine de son söz senin.
Selamlar, sevgiler.

Yusuf baştan üzüldüm ama sebebi ev olunca senin açından sevindim. Hayırlısıyla inşallah.
Ayrıca karavansız kalıcam diye üzülme. Herkesin gönlünde yardım sevenliğinle yer yapmış birisi olarak,forumdaki bütün karavanlar senin sayılır diye düşünüyorum.

Çok teşekkürler Erden abi bugün bizim kanalda ekonomi konuğumuz olan prof.Emre Alkin hocaya sordum ev düşüncemiz var ne dersiniz dedim tam zamanı dedi her yönüyle iyi bir zaman imkanınız varsa hiç durmayın dedi bakalım bir cahil cesareti daha yapıp gireceğiz bu işe kısmet olursa,
karavan konusunda abilerden bir tur alırız artık ;) ;D

Yusuf hayat çok hızlı akıyor. Çocuklarsa tahminden hızlı büyüyorlar. Masrafları ise çocuklardan da hızlı büyüyor. Bu yüzden hiç durma hemen bu işe kalkın derim! araçlar insana mutluluk verir ama kendi evinde uyumanın tadı başkadır.
Karavanının değerini en iyi sen bilirsin. Çünkü harcadığın para yanında el emeğini de sen harcadın. Karavanını bu gün değil de 2011 Eylül'ünde satılığa çıkarmış olsan ilk alıcı ben olurdum. Ama benim bu tarihe kadar beklemem gerekiyor. Umarım her şey gönlünce olur...

Çok teşekkürler Haşmet abi sizin gibi tüm dostların olumlu önerileri beni çok mutlu etti,umarım sizde en kısa zamanda arzu ettiğiniz karavana kavuşursunuz.

Sevgili Yusuf senin şu an karar verme aşamasında olduğun şeyi ben 2 sene evel yaşadım bir ev edinme gerkesimi eminimki ilk önceliği ama malesef bunu gerçekleitiirken ülkemizde bir çok şeyden ferakat etneniz gerekiyor.O günden bu güne 2 yıl geçti ve hayallerime ve tutkuma kaldığım yerden daha fazla bir hevesle devam ediyorum.
Eminm sende de aynı olacaktır.Karavanını değerini bilen biri alacaktır sensizde olsa o yoluna devam edecek sende belli bir zaman sonra kaldığın yerden devam edeceksindir.
Bu yolda temennim herşeyin gönlünce ve en hayırlısı olmasını dileğiyle.

Tşekkürler Tanju abi bakalım araştırıyoruz bizim için hem en iyisi hem ekonomik olanı önemli ;D bakalım sebeplere yapışacağız hakkımızda en hayırlısı ne ise o olsun.

Yusuf kardeşim vereceğin karar ve gelişmeler hakkında hayırlı olan olur inşallah. Tüm dostların bayramını kutlar sağlık ve sıhhat ile tekrarına ulaşılmasını dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri