Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 346,669
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Anlıyorum ki Yusuf kararı vermiş, hayırlı olsun...

Cavid Sezen

Etiketler

Yusuf kardeş düşüncelerine destek arıyorsun bana göre öncelik karavan ben sana ters tez savunacağım. Çünkü; Karavanının fiyatı ile alacağın ev 99 depremi öncesi yapılmış ev olacak siyasetten sıra gelmeyip pek anılmayan bir deprem gerçeği var bu kaçınılmaz bugün hangi jeoleji Mühendisi ile konuşsanız size bu gerçeği söyleyecektir ama kaderci iseniz bu sizin için önemli olmayabilir Bana göre ev sahibi olunabilecek en güzel ortam müstakil arsa içerisinde yapılabilecek prefabrik evler hem 50-60 m2 de olsa bahçe ile uğraşmak hemde üst katınızda oturanın çocuğu yaramazmış, halılarını aşağıya sarkıtırmış, banyosu veya lavabosu akarmış hiç düşünmezsiniz. Üstelik Kredi çekerseniz 20 yıllık gelirinizi ipotek altına aldırmış olacaksınız. Yatırım yapayım 2 sene sonrasına 3 katına satarım da artık yok. Her taraf mantar biter gibi inşaat 2 yıl sonra allah korusun deyemeceğim çünkü doğanın kanunu olmazsa olmazı deprem olduğunda almayı düşündüğünüz evin fiyatı kaç lira eder.
Senin çok iyi bir doğa sever ve karavancı olduğunu tahmin ediyorum. Bu hastalık sende zaten var dayanabileceğini zannetmiyorum.
Yinede en güzel ve aklı selim olacak olan senin kendi fikrindir.

atiladi' Alıntı:
Bir ev ve bir emekli maaşın versa bu memlekette sırtın yere gelmez....Ev bedel olarak büyük olduğu için isteyince imkanlar bir araya gelmiyor, bazen taksit taksit yapılandırılmış imkanları yönlendirmenin zamanını kaçırmamak lazım, ortaya çıkardığın karavanın bedelinin seni ev konusunda destekleyek boyutta olması fırsatını değerlendirmeni tavsiye ederim, karavan daha küçük bedellerin yatırımı olduğu için rahata erince nasıl olsa yine kademe kademe yaparsın, yokluğunun telafi edilmesi daha kolay bir yatırım cinsi..
Karavanının araç olarak ve karavan dizaynı olarak kalitesini hepimiz biliyoruz, her detayla ince ince uğraştın, hatta yalıtım gibi konularda gereğinden fazla şimdi altta kalıp görünmeyen malzemeler kullandın, her türlü teknolojik gereksinimlere sahip bir karavanın var, bence 4x4 lük bir karavan şu anda, tek eksiği çatıya takılacak 3 adet solar güneş paneli...Alanın araç kalitesi ( 2004 model) ve karavan kalıtesi anlamıda rahat edeceği bir karavan...Böyle kullanıma hazır 4x4 lük bir karavana anında sahip olmak isteyecek bir karavan sever olacaktır, bu satışın iki tarafıda hayallerine giden yolda mutlu edeceğini sanıyorum...

Çok teşekkürler Atilla abi evet emek konusunda gerçekten uğraştım ama ben iyi bir tüccar olamam bu kadar detaya rağmen alacak olan kişi rahat edecekmi acaba diye tedirgin olurum eksikleri varsa tamamlar öyle veririmki arkamdan olumsuz tek kelime konuşmasınlar,bakalım gerçekten şartlar oluşursa ve bu yükü kaldırabileceğimize iyice kanaat eder ve cesaret edersek kıymetini bilecek bir arkadaşa gitmesini çok isterim.

mseref' Alıntı:
Yusuf, hayırlı bir işe karar vermişsin, borçlar seni biraz sıkacak fakat sonucu harika olacak. Doğayı seven insanlar doğadan isteselerde kopamazlar sende kopamayacak imkanların dahilinde kamp yaparak geçiştireceksin,ve bir gün gelecek yine karavanına kavuşacaksın.
Herşeyin hayırlı olmasını dilerim.Şeref

Şeref abi güzel dilekleriniz için teşekkürler benimki kamptan doğadan kopmak değil sadece şartların gereği araç değişikliği elimde kamp malzemesi adına çokca alet edavat var her türlü yine doğada olurum bundan öncesinde olduğum gibi.

orsaalabanda' Alıntı:
Üzüldüm desem (karavanı satacağın için) olmayacak, sevindim desem (ev alacağın ama karavanı satacağın için) o da olmayacak... Gayrımenkul ve araç kıyaslandığında her zaman gayrımenkul kazanır. Bu yüzden tecihin mantıklı. Ama çok makul fiyatlara verilmediği sürece bu araçların satışı epeyce zaman alıyor, bunu biliyorsun. Adımlarını ona göre atmanı, hatta müşterisi varsa ve zarar etmiyorsan üçüne beşine bakmadan vermeni tavsiye ederim. Buradan müşterisi çıkarsa emeğe paha biçmek epey zor olacak. Hakkında hayırlısı...

Teşekkürler Cem abi,hep beraber emek ettik bu araca niyetimiz ederi ne ise o şekilde alıcı bulması zarar etmek istemem eğer evi uygun fiyata ederinin altında bulabilirsem o zaman aşağı fiyata belki gönlüm razı olur yoksa bu işe ne ben ne kalbim dayanır. ;D

züğürt gezençi' Alıntı:
Yusuf usta ,ev de araba da alındığı gibi, satılabilir de.Fazla kafana takmadan fırsatları değerlerdirmeye bak.Karavana müşteri bulmadan ev bakmanı tavsiye etmem. ;)Herkes için hayırlısı..

Sami abi haklısınız önce aracı satmak lazım uygun müşteri bulununca sonra ev çıkarsa araca müşteri bulmak zor olur gereksiz yere stres yapmış oluruz.

Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim..Allah hakkınızda hayırlı olanı nasip eder inşallah...

karagozlers' Alıntı:
Yusuf kardeş düşüncelerine destek arıyorsun bana göre öncelik karavan ben sana ters tez savunacağım. Çünkü; Karavanının fiyatı ile alacağın ev 99 depremi öncesi yapılmış ev olacak siyasetten sıra gelmeyip pek anılmayan bir deprem gerçeği var bu kaçınılmaz bugün hangi jeoleji Mühendisi ile konuşsanız size bu gerçeği söyleyecektir ama kaderci iseniz bu sizin için önemli olmayabilir Bana göre ev sahibi olunabilecek en güzel ortam müstakil arsa içerisinde yapılabilecek prefabrik evler hem 50-60 m2 de olsa bahçe ile uğraşmak hemde üst katınızda oturanın çocuğu yaramazmış, halılarını aşağıya sarkıtırmış, banyosu veya lavabosu akarmış hiç düşünmezsiniz. Üstelik Kredi çekerseniz 20 yıllık gelirinizi ipotek altına aldırmış olacaksınız. Yatırım yapayım 2 sene sonrasına 3 katına satarım da artık yok. Her taraf mantar biter gibi inşaat 2 yıl sonra allah korusun deyemeceğim çünkü doğanın kanunu olmazsa olmazı deprem olduğunda almayı düşündüğünüz evin fiyatı kaç lira eder.
Senin çok iyi bir doğa sever ve karavancı olduğunu tahmin ediyorum. Bu hastalık sende zaten var dayanabileceğini zannetmiyorum.
Yinede en güzel ve aklı selim olacak olan senin kendi fikrindir.

Süreyya bey sizde haklısınız,hayat sürprizlerle dolu yarına garantimiz olmadığı gibi yarın neler getirecek onuda bilmiyoruz zengin bir babanın kayıp oğlu olduğumuzda ortaya çıkabilir ;D

Yusuf kardeşim,
Ev almak isteğin hoş bir düşünce, kredilerin uzun vade olduğu bu dönemde yapılacak en doğru hareket, ödemesi uzun süreli olsada ailen için bence değer, derim. Karavan için çok zaman, para ve emek harcadın. Fakat konu ilk evini alman olunca, gözünün yaşına bakmadan bütün imkanlarını zorla, hadi hayırlısı, Allah gönlüne göre versin.

yusuf kardeş

dogru cevap ya a şıkkı veya b şıkkı
başka secenek yokmu
mevlam neylerse güzel eyler

yaybek' Alıntı:
Değerli karavansever dostlar,arkadaşlar,abiler,ablalar kaç zamandır aklımda olan ev meselesi bu birkaç gündür iyice kafama takıldı arkadaşlarında gazı ve desteğiyle bayağı niyetine girdim ama işin doğrusu birikim yok elimde tek kendi adıma karavan var eğer olurda uygun şartlar oluşursa aracı üzülerek satmak zorunda kalacağım bu konuda sizlerden fikir almak isterim,
,bu durumda ileriyi düşünerek bir kendi adıma bir ev almak istiyorum tabi büyük bir borca girerek ne kadar akıllıca bilemiyorum her geçen sene ömürden geçiyor zamanında arkadaşlarım bu benzeri ev olayına girdiler kimisi bitirdi borcunu kimisi bitirmek üzere,ben hep önümüzü göremiyoruz düşüncesiyle erteledim şimdi ise bir düşünce yoğunluğu yaşıyorum mantığım sat karavanı gir borca ilerisi için garantörün olsun çocuklar büyüyor diyor,gönlüm nasıl olsa başını sokacak ucuz yollu bir evin var bırak bu zorlukları karavanın ve doğanın tadını çıkar diyor,şimdi sizlerinde tavsiyelerinizi bekliyorum ne yapayım.
İstenen fikre yorumumu Yusuf kardeşim ile çok yakınen hatta ailece görüştüğümüz için burada açıktan başkaları içinde örnek olsun diye yazıyorum.Yoksa birbirimize çok yakınız birkaç dakikada gider fikrimi beyan edebilirim.
Bende senin için senin adına Ev diyenlerdenim.Senin yaşında iken bütün arzu ve isteklerime geçici ara vererek vede gece gündüz çalışarak edindiğim dairelerden bir kaçını satarak çocukları evlendirip ,kendimide bu arada doğaya hazırladım ve son rötüşler halen devam ediyor.Finalde büyük bir ihtimalle İstanbulu terk etmekte var.Oysa sen henüz çok gençsin vede çocuklar henüz küçük fakat çok yakında bir anda büyüdüklerini göreceksin.O zaman geldiğinde karavanın bedeli bazı ihtiyaçlar için çerez bile almaz.Esas belimizi büken şehir hayatının,keşmekeşinin içine çeken,bizleri bu çileyi çekmemize sebeb olan (heleki İstanbulda iseniz) yetiştirmekte olduğumuz ve büyük bir sorumlukluklar isteyen çocuklarımızdır.Yoksa insan sadece eşi ile olsa istisnalar hariç samanlık seyran olabilir.Hatta bir düşünelim ülke genelinde bütün tatilller ve yapılacak bütün işler çocukların okuma,büyüme ve yetişmeleri üzerine tanzim edilimiyormu.

Evet burada çok güzel işlerin yapılmasına öncülük yaptın vede seni Gezenbiliri anlattığım heryerde senin yaptığın işleri, seni örnek alan arkadaşlardan bahsetmeden geçemiyorum.Ama şuda bir gerçekki bazen bazı şeyleri yıkmadan diğerlerini yapamıyor olmak hayatımızın gerçekleri ve hepimizin başında olan bir konu.

Şuanki seninde yapman gereken acilen bir ev sahibi olman ve gerektiğinde ileride çocukların için değil bugün karavanını satıp satmamayı düşünmek o gün geldiğinde şimdi alacağın daireyi bile gözünü kırpmadan rahatça satabilmen bence bir başarıdır.Gezme ve kendini doğaya atma işi nasıl olsa bir türlü olur.Bir zamanlar bende hem 6 katlı bina inşaa ettim.(Ne zorluklarla) hemde günü birlik sürekli olarak doğada idim.Sınırlı imkanlar ve büyümekte olan çocuklar ile bizim hayallerimiz malesef uyuşmuyor,bu nedenledirki belirli bir vakte kadar yengemiz ile başbaşa kalana kadar bir çok isteklerinize mola vermek durumundasınız.Aslında benim tanıdığım Yusuf Aybek bunun çok farkında ama yinede her zaman olduğu gibi büyük bir tevazu ile burada abileri ,kardeşleri ,ablaları ile istişare yapıyor.Bence iştişare eden yanılmaz Yusuf kardeşimde en doğru olanı mutlaka bulacaktır.Elbette çok büyük borç yükü altına girmeden kalbi ve beynide fazla zorlamadan ,Ayak ,yorgan meselesini unutmadan ,artı çocuklar kadar kalbimiz ve beynimizde en az onlar kadar önemlidir.Espirili bir söz ama gerçek, "Allah yürü kulum dedi bende arabamı sattım" ;) Açık duygular ile istediğin fikirler için bende açıkça duygularımı Yusuf ve sizler ile paylaşmak istedim. Yusuf kardeşim herşey gönlünce olsun dileklerimle saygı ve selamlarımı yolluyorum.
Kemal abin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,709
Kayıtlı Üye Sayımız
166,548
Kaydolan Son Üyemiz
scinier

SON KONULAR

Geri