Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,627
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

kenan akca' Alıntı:
Benim kamper, 1998 hyundai H100, 170 000 km de, 12 yaşına girdi. TUV den tek seferde geçti. bu yaşına kadar sadece periyodik bakımları yapıldı. Başka bakım görmedi. Gitmeden öncede bakım,yıkatma falanda yapmadım. Karavanın bu hailiyle geçmesi, kullandığım arabanın güven vermesi, doğru şartlarda araç kullandığımın göstergesi olarak moralimide yükseltti.

Kenan abi her yerde kanunlar kurallar farklı uygulanıyor buda bize denk gelmiş olabilir neyse en azından fren ile alakalı sonuçta bizim için hayati mesele olduğu için yenilemede fayda var diye düşünüyorum yoksa bazı arkadaşlara egzostunuz paslı demişler nasıl bir anşayışsa bu sebeptende geri gönderebilirlerdi.

Sizin aracın en azından periyodik bakımları yapıldı bizde o da yok ayrıca sizin aracı koktandır siz kullanıyorsunuz ve araç yorulmamış ben aldığımda haşat durumdaydı yakınlarım bana bu arabaya gerçekten paramı verdin dediler ama ben en azından bu hale getirdim şimdi bu 2 arızadan başka hiçbir sıkıntım kalmadı hele hele karavan ile alakalı hiç sıkıntım yok araba 4x4 lük oldu olurda bir gün sizin oralara gelebilirsem yakından bakarsınız beğeneceğinizden eminim,gerçi geçen senede söz vermiştim ama denizin karşı tarafına geçemedik yoksa uğrayacaktım neyse bakalım nasip bir gün bir yerde karşılaşırız umarım kalın sağlıcakla.

Etiketler

Yusuf, Boluya geldiğinde mutlaka beklerim. Bu senede H100 le idare etmek zorundayım .Seneye 2007 model 15 m3 citroen jamper almayı palanladım. Senin ustalığına vede teçrübelerine ihtiyacım olacak. Tabiki forumdaki diğer arkadaşlarında yardımını isteyeceğim. Bolu'da yaşadığım için malzeme ihtiyacımı İstanbul'dan karşılamak istiyorum. Üniversite yıllarım İstanbul'da geçti. 30 Senedir İstanbul'a çok seyrek gidip gelmek nasip oldu. Megaköyde kaybolmaktan korkuyorum. Hele hele malzeme alımı konusunda adresleri bulma konusunda beceremeyeceğim endişeside taşıyorum. Hayırlısı bakalım. Sizlerin sayesinde başaracağım, başka çaresi yok.
Senin karavanı hepimiz tanıyoruz. Çok emek verdin. Çokta güzel oldu. Herşeyini tekniğini araştırarark yaptın. Beğenmemek haddimizemi. İnşallah bizlerede nasip olur.

kenan akca' Alıntı:
Yusuf, Boluya geldiğinde mutlaka beklerim. Bu senede H100 le idare etmek zorundayım .Seneye 2007 model 15 m3 citroen jamper almayı palanladım. Senin ustalığına vede teçrübelerine ihtiyacım olacak. Tabiki forumdaki diğer arkadaşlarında yardımını isteyeceğim. Bolu'da yaşadığım için malzeme ihtiyacımı İstanbul'dan karşılamak istiyorum. Üniversite yıllarım İstanbul'da geçti. 30 Senedir İstanbul'a çok seyrek gidip gelmek nasip oldu. Megaköyde kaybolmaktan korkuyorum. Hele hele malzeme alımı konusunda adresleri bulma konusunda beceremeyeceğim endişeside taşıyorum. Hayırlısı bakalım. Sizlerin sayesinde başaracağım, başka çaresi yok.

Yusuf'un başlığı, yolgeçen hanı gibi oldu ama... Kenan Bey, bu konudaki düşüncelerinizi biraz daha açma olanağınız var mı? Dilerseniz ayrı bir başlık da olabilir...

Cavid Sezen

Cavit Hocam,
Bu dünyada kimimiz hancı kimimiz yolcuyuz. Yolumuz bir yerlerde kesişiyor sonuçta. Yaşamı paylaşmak olunca amaç, hancıda ,yolcuda şikayetci değil.??
Seneye kendi kamperimi kendim yapmayı düşünüyorum. O yüzden kendi adıma bir başlık açmayı erken buldum.

Benim söylemek istediğim şey, daha çok:
-Neden PSA Grubu bir araç?
-Neden 15 m3?
...Bu gibi konulardaki düşünceleriniz idi; sanırım anlatamadım...

Şimdiden kolay gelsin.
Cavid Sezen

Cavit Hocam,
Bu araçları daha önce hiç kullanmadım. Bana iç hacim ölçüleri daha kullanışlı geldi. Daha konforlu bir kamper yapabilirim düşüncesi ile bu araçları terçih etmeyi düşündüm. Bolu'da yaşadığım için aracın uzun olması, park vs. konularda olumsuz etkilemez diye düşündüm. Yakıt tüketimi konusunda bilgim yok. Çok yakar endişemde yok değil. Yakıt tüketimi konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardım alabilirim. Teşekkür ederim.

Ben, en son Akhisar Çağlak Festivalinde, Citroen Jumper 15 m3'ü inceledim kabaca. Hacim, mükemmeldi... Böyle bir aracın içine her ünite, rahatlıkla yapılabilir. Yakıt tüketiminin de, 12 m3 PSA'ların 2800 cc motorlarına göre daha düşük olduğunu biliyorum. Oğuz Hocamın da (teos) niyeti bu tip araçlarda diye biliyorum. Almayacağım ama ederi nedir diye sormuştum: "İndirimli şu an, 39.000 TL, 2010 model" Bu konuşma, yaklaşık bir ay önceydi...

Cavid Sezen

kenan akca' Alıntı:
Senin karavanı hepimiz tanıyoruz. Çok emek verdin. Çokta güzel oldu. Herşeyini tekniğini araştırarark yaptın. Beğenmemek haddimizemi. İnşallah bizlerede nasip olur.

Kenan abi ne münasebet beni sizler var ettiniz ;D tabiki ihtiyacınız olduğunda yanınızda olacağız Bolu'dan hep geçip gideriz pek durduğumuz bir yer değil ama olurda oralara yolumuz düşerse bir çayınızı içmek isterim,siz hiç merak etmeyin her türlü malzemnin adresi elimizde hemde alternatifleriyle birlikte gerektiği zaman her türlü çalışırız sizi yalnız bırakmayız.

gezmen' Alıntı:
Yusuf'un başlığı, yolgeçen hanı gibi oldu ama... Kenan Bey, bu konudaki düşüncelerinizi biraz daha açma olanağınız var mı? Dilerseniz ayrı bir başlık da olabilir...Cavid Sezen

Abiler benim handa herkese yer var bilakis memnun olurum ama konu dağılmasın endişesiyle Cavid hocam yazmış yazışmalara daha sonrada ulaşabilmek için her konuyu kendi başlığında konuşmak daha faydalıdır tabiki,

Kenan abi hele siz yeni kasa Ducato'yu alın o zaman güzel bir başlık altında yapacakları uzunca enine boyuna konuşuruz.

Cavid abi bende 15m3 olanlarının bizim eski kasadan yakıtının biraz fazla olduğunu duymuştum ama bu veriler ne kadar doğru bilmiyorum tabiki aynı şartlarda kullanılırsa o zaman arasındaki farklar çıkar ortaya benimde çok dikkatimi çekiyor o araç ama şu aralar pek gözüm kesmiyor olurda benim arabayı ederi bir fiyata satabilirsen ;) ;D belki bende bir 2007 alıp başlarım içine tabi şimdilik uzak görünüyor.

yaybek' Alıntı:
benimde çok dikkatimi çekiyor o araç ama şu aralar pek gözüm kesmiyor olurda benim arabayı ederi bir fiyata satabilirsen ;) ;D belki bende bir 2007 alıp başlarım içine tabi şimdilik uzak görünüyor.

Gönlüne göre olsun.. :smiley:

Cavid Sezen

Benim bu Ducato el freni ile başım belada çözemedik yine :'( bakalım hafta içi bir frenci arayacak adam o kadar doluki hafta içi bir yere sıkıştırıp arayacak beni ??? bakalım nasıl çözeceğiz bu işi.

yaybek' Alıntı:
Benim bu Ducato el freni ile başım belada çözemedik yine :'( bakalım hafta içi bir frenci arayacak adam o kadar doluki hafta içi bir yere sıkıştırıp arayacak beni ??? bakalım nasıl çözeceğiz bu işi.
hayırlısıyla çözülür abi... yetkili servise uğradın mı?

Sağolasın kardeş yetkili servisler tamirci değil benim gözümde yedek parçacı bedeli ne olursa olsun aldırmazlar takarlar yenisini bu sebeple pek tercih etmem onların yaptığının bir çok kısmını kendimde yaparım zaten al yenisini tak yerine oldu sana servis ;D

yaybek' Alıntı:
Sağolasın kardeş yetkili servisler tamirci değil benim gözümde yedek parçacı bedeli ne olursa olsun aldırmazlar takarlar yenisini bu sebeple pek tercih etmem onların yaptığının bir çok kısmını kendimde yaparım zaten al yenisini tak yerine oldu sana servis ;D

Yusuf dediğim yere baktınmı ?. Birde Çok düzgün iş yaptırdığım bir usta var. Son derece dürüst ve düzgün bir usta. Güvenebilirsin. Ticari araçta çok iyidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR