Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,638
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

atiladi' Alıntı:
Levent, sana birşey söyliyeyimmi, ilk arabamı 1986'da aldım, bu güne kadar kesintisiz 10-12 araç değiştirdim ama hayatımda hiç muayeneye gitmedim, hep elden yaptırdım, son arabamı aldığımda yeni sistem başlamamıştı, iki yıllık muayene ile almıştım, 15 gün sonra muayenesi geliyordu zaten iki hafta öncede sattım, böylece yeni sistem muayeneyi deneme şansım bu seferde olmadı..Herhalde ilk muayenemi bir panelvan bulup alabilirsem o zaman yaşayacağım..

bulalım şu arabayıda seni tanıştıralım tuv'le ;D ;D ;D

Etiketler

teşekkürler Levent abi bunları biliyorumda arabanın eksikliklerini ancak cumartesi yaptırabilirim sonrasında zaman kalırsa giderim tüv'e eskisi gibi sabah erken gidip 15.00 çıkışı yok bu aralar bakalım yetişebilecekmiyiz.birde motor numarası okunmuyor diye hafif kusur yazmışlar ya anlamıyorum bu motoru yapanlar arka taraftan ta yukarı koymuş numarayı geçen sene bunu okutmak için servise gönderdiler lifte kaldırıp özel bir aynalı aparatla baktılar.
sıfır arabada bile kusur bulurlar bunlar.

Bu gün ferhatpaşaya bir araca bakmaya gittim, adamlar hurdacı, 2004 ducatoya 14.000 istediler, bende 12 verdim vermediler, adam zaten aracı satmayacağım dedi, niye dedim, sapasağlam yürüyen arabayı, parçalayıp satacağını söyledi , parça parça daha karlı oluyor dedi..

yaybek' Alıntı:
teşekkürler Levent abi bunları biliyorumda arabanın eksikliklerini ancak cumartesi yaptırabilirim sonrasında zaman kalırsa giderim tüv'e eskisi gibi sabah erken gidip 15.00 çıkışı yok bu aralar bakalım yetişebilecekmiyiz.birde motor numarası okunmuyor diye hafif kusur yazmışlar ya anlamıyorum bu motoru yapanlar arka taraftan ta yukarı koymuş numarayı geçen sene bunu okutmak için servise gönderdiler lifte kaldırıp özel bir aynalı aparatla baktılar.
sıfır arabada bile kusur bulurlar bunlar.

senin işin frenci ile sabahtan erken gidersen ön fren hortumlarınıda frenci değiştirecek aynı zamanda fren ayarıda yapacak en kötü ihtimalle öğlene yetişirsin,
sana özelden mesaj attım

Tamam Levent abi baktım sorarım buralardan eğer çok fark yoksa oradan alırız bir şekilde birde 4 adet demişsin değişecek hortum 4 adetmi.

Yusuf, fren hortumları değiştikden sonra, havasını alırken etrafa sıçrayan hidrolikleri iyice yıka, onada takmasınlar..Yada giderken banada haber ver bende geleyim, hepsini dövelim...

yaybek' Alıntı:
Tamam Levent abi baktım sorarım buralardan eğer çok fark yoksa oradan alırız bir şekilde birde 4 adet demişsin değişecek hortum 4 adetmi.

bir tekerde iki fren hortumu var, dört hortum değişecek,
parçacılarda bir tanesine 30tl istiyorlar :smiley: bir sor

atiladi' Alıntı:
Yusuf, fren hortumları değiştikden sonra, havasını alırken etrafa sıçrayan hidrolikleri iyice yıka, onada takmasınlar..Yada giderken banada haber ver bende geleyim, hepsini dövelim...

gaz verme Atilla ağbi adam zaten streste ;D ;D ;D

Geçen yıl servisten aldığın motor no yu gösteren yazının fotokopisi falan yokmu?Gerçi hafif kusur ama. ;)

zaferege' Alıntı:
Merak ettim bittimi acaba karavanınız?

Sayın zaferege öncelikle aramıza hoş geldiniz tüv derdine düşüp sizin yazıya cevap yazamadık kusura bakmayın,eğer sorunuz benim karavan için ise evet bitti gibi ufak tefek eksikler var ama onlarda zamanla hallolur gerçi karavanda eksik bitmez ama ;)

atiladi' Alıntı:

Atilla abi her işe burnunu sokan ben bu sefer burnumu sokmayıp işi ehline bırakacağım ;) bu sebeple hidrolik kaçakları olmayacak,adamları dövme meselesine gelince bazen gerçekten hakettiklerini düşünüyorum ;D

buralpdi' Alıntı:
bir tekerde iki fren hortumu var, dört hortum değişecek,parçacılarda bir tanesine 30tl istiyorlar :smiley: bir sor gaz verme Atilla ağbi adam zaten streste ;D ;D ;D

tamam Levent abi yedpa'dan alalım ;D buradakiler iyi değilmiş ;D

züğürt gezençi' Alıntı:
Geçen yıl servisten aldığın motor no yu gösteren yazının fotokopisi falan yokmu?Gerçi hafif kusur ama. ;)

Hallettik Sami abi sağolasın benim suçum değil motor numarasının orada oluşu her sene servise gidecek halimiz yok numara tesbitine servisteki nasıl bakıp buluyorsa onlarda baksın herşeyi biliyorlarya.

Karavan bir mikrorganizmadır, sürekli kendini yeniler..
karavancılık ise çok hücreli bir virüsdür parayla beslenir.. Adama beyninden girer ve cebini mesken tutarak, sürekli cebinde yaşar, cebe ne koyarsan yer...

atiladi' Alıntı:
Karavan bir mikrorganizmadır, sürekli kendini yeniler..
karavancılık ise çok hücreli bir virüsdür parayla beslenir.. Adama beyninden girer ve cebini mesken tutarak, sürekli cebinde yaşar, cebe ne koyarsan yer...

Atilla abi büyüksün bu nasıl bir tesbittir böyle koptum ;D ;D ;D yalnız virüs bizim cepte barınamaz çünkü cep delik. ;D

Virüs cebi yedi de onun için delindi...

Atilla abi ve Yusuf abi gercekten supersiniz. Su son 3 gonderiye gulmekten oldum. Ama kesinlikle dogru tesbitler.

Benim kamper, 1998 hyundai H100, 170 000 km de, 12 yaşına girdi. TUV den tek seferde geçti. bu yaşına kadar sadece periyodik bakımları yapıldı. Başka bakım görmedi. Gitmeden öncede bakım,yıkatma falanda yapmadım. Karavanın bu hailiyle geçmesi, kullandığım arabanın güven vermesi, doğru şartlarda araç kullandığımın göstergesi olarak moralimide yükseltti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri