Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,807
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Atilla abi gecen sezon arabanın el freni teli ve balatalarını sıfır değştik sonrasında en fazla 2-3 bin km. iş görmüştür iyi bir fren ustasına gidip baktıracağım bakalım ne diyecek bir tane bildiğim yer var ama bu arada bizim liste değişti artık 15.00 de çıkamıyorum hafta sonunu bekleyeceğiz bu durumda ???

Etiketler

Bu gün izinliydin, oda boşa gitti desene..

Hayırlısı olsun Yusuf,Ben geçen sene firenler yüzünden üçüncü seferde geçebilmiştim.Öyle ayarlatmışımki bu sene ilk seferde geçtim. ;D

Selam arkadaşlar ve Yusuf kardeş geçen hafta bende karavanımı muayene cenderesine soktum ama gitmeden önce klasik olan far ayarı ve fren kontrollerimi yaptırdım Yusuf'a bu konuda hak veriyorum el frenine taktılar benim karavan Ford yani Yusuf kardeş anlayacağın Koç grubu araçları sanki fren özürlü sana tavsiyem şimdi frenleri TÜV deki makine ile aynı olan cihazla test eden bir yer bulman ben Gebze'de böyle bir yer ve en önemlisi çok kaliteli bir usta buldum usta inanın 2 gün ayarlarla uğraştı ve en az 10 defa teste soktu arabayı ve sonunda geçtim tabii ki keşke yakın olsada buraya gelebilsen belki bu civarda olan arkadaşlar vardır diye yazıyorum Gebze Tatlıkuyu Mah. de Muharrem Usta zaten tabelasında bilgisayarlı fren kontrolu yazıyor tamirhanede aracın başında beklerken gelen araçlara baktımda bizim 1988 Ford fren olarak onlardan iyi çalışıyor TÜV istasyonlarının bu seneki yükselen trendi frenler anlayacağınız.Aslında gayet iyi bir şey yapıyorlar bizim adımıza herkesi kontrol ediyorlar ama TÜV eskisi kadar artık sıkıntı yaratmıyor gibi geldi bana...Yusuf sana kolay gelsin selamlar...

Tamer

sorun sadace fren ise problem yok, Yusuf bir seferde zaten %80 araç muayeneden geçemiyor illa sözleşmişler gibi bir kusur bulup yaptırıp gelin diyorlar,
el frenleri çekince bende tak diye kilitliyor, el freni çektim biraz kaydı kendiliğinden kitliyor bu sefer el fren kolu aşşağı inmiyor geri vitese takıp biraz arabayı esnetince elfren kolu iniyor sendede yapması lazım, iyi bir fren ustasına ayar yaptır,
üzülme bütün problemin bu olsun, hallolur :smiley:

züğürt gezençi' Alıntı:
Hayırlısı olsun Yusuf,Ben geçen sene firenler yüzünden üçüncü seferde geçebilmiştim.Öyle ayarlatmışımki bu sene ilk seferde geçtim. ;D

Sağolasın Sami abi bakacağız artık bir hal çaresine.

Tamerçetin hocam haklısınız iyi bir frenci bulup tam ayarlatıp o şekliyle gitmek gerek ben el frenini çektiğimde lastikler yerde sürükleniyor adamlar nasıl bir iş yapıyor anlamadım koca araç hemde yüklü ondan kalkıp binek araba gibi arabanın arkasının yere yapışıp kalkmasınımı bekliyorlaracaba,dediğiniz gibi geçen sen insanlara far yüzünden çile çektirdiler şimdi farlar o kadar önemsenmiyor şimdide el frenleri bakalım hayırlısı.

Sağolasın Levent abi iyi bir ustaya gidip baktıracağım bakalım günahı ne olacak ;)

Yusuf anladığım kadarı ile sen de frenlerden döndün.Sinekli neresi? bana da nerde yaptırdın diye sorarlarsa şaşırmayayım.Bu hafta sonu köyde dolap kapaklarının verniğini attım.tüm kapakları taktım.kapak kilitlerini nereden alacağımı unuttum,biliyorsan bana yaz.
sağlıcakla kal.

Ömer abi sinekli benim bir önceki muayene yaptığım yer imalat yeri değil,kapak kilitlerini karaköy'de gökhan denizcilik var oradan almıştı Ahmet abi.

Yusuf kardeşim kolay gelsin inşallah bu sefer hafif kusur bile yazılmadan geçersin TÜV den.. Yazılanları okudukça karamsarlaşıyorum inan o gün geldiğinde görücüye çıkmış kız gibi olacak araç neyine kusur bulurlar ne olur endişeli bir iş, zaman problemi ,ustasını bulmak hakkınca yaptırmak hiç kolay işler değil valla.
Benim ön camda 2 tane taş izi var. Camın ön katmanında biraz hasar vermiş kuş gözü gibi ona takarlarmı acaba , bilen başına gelen arkadaş varmı ?
Mümkün olduğunca hazırlıklı gitmek istiyorum.

teşekkürler Ümit hocam bu kez geçmem lazım işi şansa bırakmadan tam ayarlatıp gitmeliyim,benim araçta ayrıca hafifi kusur olarak motorda yağ kaçakları var tamamda kardeşim yağ kaçağı olmayan kaç araç var birde bu kanunları koyanlar bir motor indirtip yaptırmanın kaça mal olduğunu biliyorlarmı acaba neyse bakalım en kısa zamanda gidip düzelteceğiz o sıkıntıyı umarım tekrar olmaz yoksa hakkımız yanacak ve ikinci kez para ödemek zorunda kalacağız,

sizin cam ile alakalı bigim çatlağı kabul etmemeleriydi ama taş izi için durum nedir bilemiyorum.

centilmen' Alıntı:
Yusuf kardeşim kolay gelsin inşallah bu sefer hafif kusur bile yazılmadan geçersin TÜV den.. Yazılanları okudukça karamsarlaşıyorum inan o gün geldiğinde görücüye çıkmış kız gibi olacak araç neyine kusur bulurlar ne olur endişeli bir iş, zaman problemi ,ustasını bulmak hakkınca yaptırmak hiç kolay işler değil valla.
Benim ön camda 2 tane taş izi var. Camın ön katmanında biraz hasar vermiş kuş gözü gibi ona takarlarmı acaba , bilen başına gelen arkadaş varmı ?
Mümkün olduğunca hazırlıklı gitmek istiyorum.

camlarda problem olmaz merak etmeyin, görüşü engellemedikce boydan boya çatlak bile olsa birşey demiyorlar

Taş izleri görüş engelleyecek durumda değil allahtanki.. Demek motor yıkatıp gideceğiz Yusuf kardeşim. Yağ kaçağı olmayan bu yaşlarda araç bulmak zor.
Ankarada ivedikte TÜV ile sanayii yanyana yıktaıp hemen muayeneye. Taze hamamdan çıkmış :smiley: Gülüyoruz artık

yaybek' Alıntı:
teşekkürler Ümit hocam bu kez geçmem lazım işi şansa bırakmadan tam ayarlatıp gitmeliyim,benim araçta ayrıca hafifi kusur olarak motorda yağ kaçakları var tamamda kardeşim yağ kaçağı olmayan kaç araç var birde bu kanunları koyanlar bir motor indirtip yaptırmanın kaça mal olduğunu biliyorlarmı acaba neyse bakalım en kısa zamanda gidip düzelteceğiz o sıkıntıyı umarım tekrar olmaz yoksa hakkımız yanacak ve ikinci kez para ödemek zorunda kalacağız,

sizin cam ile alakalı bigim çatlağı kabul etmemeleriydi ama taş izi için durum nedir bilemiyorum.

ikinci seferde kusurları yaptırıp gidersen sadece onlara bakıp seni gönderiyorlar, ikinci muayene daha kolay,
ben hiç bir seferde direk geçemedim, kusurlar belli olunca muayenede bitmiş demektir bu kadar kafaya takma,
sadece kusurları yaptır sabahtan git muayene tekrarı sırası al o kadar, fazla sıra beklemeden muayeneni yaptır

motoru yıkattıkdan sonra bir kaç gün geçsin, biraz tozlansın, bu seferde motor yeni yıkanmış diye takabilirler...

atiladi' Alıntı:
motoru yıkattıkdan sonra bir kaç gün geçsin, biraz tozlansın, bu seferde motor yeni yıkanmış diye takabilirler...

Atilla ağbi milleti parayonak yapacaksın ;D ;D ;D

Levent, sana birşey söyliyeyimmi, ilk arabamı 1986'da aldım, bu güne kadar kesintisiz 10-12 araç değiştirdim ama hayatımda hiç muayeneye gitmedim, hep elden yaptırdım, son arabamı aldığımda yeni sistem başlamamıştı, iki yıllık muayene ile almıştım, 15 gün sonra muayenesi geliyordu zaten iki hafta öncede sattım, böylece yeni sistem muayeneyi deneme şansım bu seferde olmadı..Herhalde ilk muayenemi bir panelvan bulup alabilirsem o zaman yaşayacağım..Yani bu konuda belkide en tecrübesiz benimdir..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri