Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,406
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Sayın Derindeniz keşke hep biryerde olsaydıkta mümkün mertebe birbirimize destek ile karavanlarımızı yapsaydık,ama malesef hayat şartları hepimizi ayrı çoğrafyalara sürüklemiş,olsun en azından gönüller bir uzaktanda olsa fikirlerle destek oluyor tüm forum üyesi arkadaşlar birbirilerine herkesin yapabileceği işler farklıdır kimi elektronikten anlar kimi marangozluktan kimi metal işlerinden kimi kimyasallardan işte bunların herbiri bir araya gelse ortaya güzel sonuçlar çıkar.
İşte bende elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum arkadaşlara abilere inanın tek amacım ellerine sağlık Allah razı olsun demesi maddi hiçbir beklentim yok tamamıyle bu işten ve yardımlaşmaktan keyif aldığımdan,işte bu durumda az da olsa yaptığım yardımı Ömer abi kendince değerlendirip bize jest yaptı bu da bizden hediye dedi ve bizi mahcup etti.

Etiketler

Yusuf Bey iyi geceler,
Sizin online olduğunuzu gördüm ve kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum. Acaba siz projeyi çizdirdikten sonra ve tse den onayı aldıktan sonra araçtaki inşa işini kaç gün veya ayda tamaladınız ve Tüv'e gittiniz? Tüv den geçtiğinizde araç hangi aşamadaydı? Örneğin tüp gaz ocağınız çalışır vaziyettemiydi? Yani asıl merakım şundan daha önceki sayfalarınızda bahsi geçmişti ama tse den onay aldıktan sonra aracı 1 ay içinde değilde 1 yıl içinde tamamlayıp motocaravan haline getirip TÜV'e gidilirse ne olur ? Bir fikriniz veya bilginiz varmı?

Oktay hocam merhaba benim arabayı yaptığımda yeni yönetmeliğe göre pek ümidimiz yoktu bu sebeple ilk önce gözümüzü karartıp projeyi çizdirdik ve onaylatmaya koyulduk onaylanırsa başlayacaktık ve beklediğimiz haber geldi proje onaylandı ve biz ondan sonra başladık yapım aşamasına,projeyi çizen mak.müh.Cevdet bey 3 aylık opsiyonu olduğunu söyledi ama trafikte 1 aylık olduğunu ve 1 ayı geçirdiğim için bana tescil sırasında gecikme cezası kestiler hangisi doğru bilemiyorum.

Benim aracım tüve giderken kabası bitmiş sadece cilası kalmıştı mobilyaları tamamladık ve bu arada ruhsat işleride tamamlansın diye kabaca içini yaptıktan sonra gittim tüv'e fakat benim ocağı takmıştım Allahtan onunla ilgili birşey demediler ama şu an projecimiz gazlı ocakları koymadan gidin diyor ne olur ne olmaz kalkar gaz sızdırmazlık belgesi isterler ki olması gereken aslında bu.

yapılacak olan karavanın içinde olması gerekenleri yapıp sonra proje çizdirmek ve bu şekliyle tüv'e gitmek.

Oktay hocam rica ederim ne demek yardımımız olursa elimizden geleni yaparız,kafanıza takılan sorular olursa telefonum avatar resmimin üstünde var arayabilirsiniz bilgim dahilinde cevaplamaya yol göstermeye çalışırım.

Valla çok iyi olur Yusuf Bey Telefonunuzu şimdi ekliyorum tabiki mailinizide. Artık Kusura bakmazsınız çünkü zırt pırt aramayı düşünüyorum sizi. Sormak ve danışmak istediğim çok şey var. O nedenle Tekrar teşekkürü bir borç bilirim :smiley:

Oktay hocam herzaman arayabilirsiniz eğer yayındaysam açamam ama sonrasında mutlaka ararım hiç çekinmeyin bildiklerimi paylaşmak hatta yapmak bana gezmekten daha çok keyif veriyor ;) ;D

Yusuf kardeşim iyi akşamlar :smiley: Ömer beyede selamlar ...Görüşmeyeli çok oldu emeklılıge 28 gün kaldı şafak sayıyoruz artık :smiley: yeni donanımların hayırlı olsun çok güzel vede ciğerli aletler gibi görünüyorlar ...Ne diyim bol elektrikli kamğ günleri diliyorum .... Selamlar Erhan

İyi akşamlar Erhan abi sağolasın iyiyiz şükür hafta sonları Ömer abinin karavanına devam bu hafta sonu cilasını bitiriyoruz kısmet olursa güzel olacak ümitliyiz.

Emekliliğiniz şimdiden hayırlı olsun az kalmış sayılı gün geçer sonrasında bol bol gezersiniz.

Sağolasın yusuf kardeşim, darısı herkezin başına.
Bu arada bugün Levent beyle senin uyarıların nihayet kafam dank etti :smiley: biraz geç oldu ama yapacak bişey yok.
Cila olayı :smiley: arabanın şöför mahaline rafları yaptırttım aynen sizin dediğiniz gibi zımpara işlmei yapılmış üstüne cila vede aynen formika gibi camsı yüzey oluşmuş tabiki mükemmel bir görünüm .. yani sözün özü benim marangoz usta cila işinden hiçbirşey anlamıyormuş ..naapalım seneye kadar böyle idare edecez.

sağolun Yusuf Bey, iyi geceler. Acaba siz bu aracınızı Tse yada Tuv'e götürdüğünüzde imalat aşamasıyla ilgili bir fatura falan istedilermi?

Oktay hocam tüv de projeye uygunluğuna bakıyorlar işcilik faturası trafik tescilde ve vergi dairesinde isteniyor zaten projenizi çizen mak.mühendisi tüm evrakları guruplandırarak size veriyor sonra bununla birlikte EK1 dosyasını bir muamelecide doldurtup onunda düzenlemesiyle gidiyorsunuz tüv'e siz sadece mak mühendisine ruhsatınızın bir nüshasını veriyorsunuz onay işlerini onlar takip ediyor siz dosya elinize gelinceye kadar bekliyorsunuz kalın sağlıcakla.

Dün arabamın muayenesini yenilenirken Tüv deki görevli arakadaşlarla biraz muhabbet ettim de kafama takılmıştı. Sağol Yusuf Bey iyi geceler.

Kendi karavanını yapan arkadaşlar volt lt35 aracımı 1 eylül de karavana dönüştürme işlemine başlayacağımdan,yazılarınızı ve aktardığınız tecrübelerinizden faydalanmayı düşünüyorum.Fuarda pikap arkası,bina ve köprü altı kaplama işlemi yapan bursa şübesi bir arkadaşla fikir alış verişinde bulunduğumda,''1.750.00 tl indirimli olarak aracın kapalı kısımlarını sökün getirin.15 mm. polüretan ile kaplıyalım soğuk-sıcak ve sesi keser''dediler Benim kuşkum bu madde plastik mamul ise sağlık yönünde kanserejik bir madde olmuyormu,aynı zamanda oto servis şefi arkadaşımda ''üstüne oto boyası atarsak polüretanı zararını kısmen önlemiş oluruz'' dedi
Böyle bir maddeyle kaplama yapan veya araştırma yapmış arkadaşlar varsa fikrine ihtiyacım var
saygılarımla selametle kalın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR

Geri