Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,399
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

centilmen' Alıntı:
Dostlar merhaba Yusuf arkadaşım hayırlı olsun karavanın keyifle kazasız belasız kullan inşallah.Ben Ankaradan Makina Mühendisi Arif Ümit Tiryaki..Eşim ve ben de tam bir doğasever ve kampçıyız. Bu güne kadar çadır kurabildik ama hep karavan hayali ile.Artık bir araç alıp camper yapmak istiyorum epeydir de araştırma içindeyim.İveco aracta karar kıldım ama ruhsat proje işleri korkutuyor ve satın alma aşamasında bir yanlışlık yaparak geri dönülemez bir hatadan sakınmak istiyorum..Buldugum bir araç camlı minübüs olarak 14artı 1 geçiyor birde camsız panelvanlar var.Bu konuda tüm yardım ve bilgiye ihtiyacım var. Ankarada güvenilir bilgi kaynagı ve proje burosu, tadilat yaptırabileceğim yerler falan..Yardımlarınızı bekler sevgi ve saygılarımı sunarım.

Arif bey merhaba öncelikle aramıza hoş geldiniz,doğa ve karavan sever dostların katılımından çokca keyif alırız,araç seçiminde bizim arkadaşların çoğunun ortak görüşü PSA gurubu araçlar yani Ducato,jumper ve Boxer hem ekonomik hem seri araçlar hemde mobilya uygulanırlılığı güzel,İveco'lar daha hantal araçlardır ve yakıt tüketimi psa grubu araçlara nazaran biraz fazladır diye biliyoruz ama tercih sizin tabiki Ankara'da sayın Karavan1'in (Oğuz bey) aracını yapan Bülent kardeşimiz var eğer yaptıracaksanız kendisiyle bağlantı kurmanızı tavsiye ederim ulaşma konusunda yardımcı oluruz.

Etiketler

melihbozkurt' Alıntı:
Abi Omer abininkine baktim. Evet daha mantikli gorunuyor. Biraz fazla ahsap harcanmis gibi duruyor ama en azindan yapim asamasinda zaman kazandirir.

Melih kardeşim hem zamandan kazandırıyor hem çok kullanışlı oluyor şu ana kadar yapılan planlar içinde 4 yetişkinin rahatlıkla yatabileceği en güzel plan oldu Ömer abinin aracı hatta banyoyu genişletmek için yatak ayak kısmını banyo tarafına getirip orasını 120 değilde 110 yapıp 80x70 bir banyo yaparak oradada extra bir ferahlık sağlanabilir bundan sonraki yapacağım karavanda modelim bu olacak ;) ;D

Yusuf abi Insallah benim yapacagim cem beyin eski araci gibi micro duzeyde bir camper olacak. Sizinkiler gibi araclar almak icin bir kac sene daha beklemem gerekli. Arac kucuk olunca icinde acilir kapanir mekanizmalarin onemi daha bir artiyor. Yakinda Insallah kafamdaki planlarla birlikte benim karavanim bolumune bir baslik acacagim ordan devam Insallah. Senin basligi bullandirmayalim. :smiley:

Melih kardeş bulandırmayalım nasıl bir söz,olurmu öyle paylaşılacak bir konu varsa burası yada başka yer farketmez.

Umarım arzu ettiğin karavana en kısa zamanda kavuşursun.

Yusuf'cugum linkini verebelir misin bahsi gecen yatagin?

yaybek' Alıntı:
Arif bey merhaba öncelikle aramıza hoş geldiniz,doğa ve karavan sever dostların katılımından çokca keyif alırız,araç seçiminde bizim arkadaşların çoğunun ortak görüşü PSA gurubu araçlar yani Ducato,jumper ve Boxer hem ekonomik hem seri araçlar hemde mobilya uygulanırlılığı güzel,İveco'lar daha hantal araçlardır ve yakıt tüketimi psa grubu araçlara nazaran biraz fazladır diye biliyoruz ama tercih sizin tabiki Ankara'da sayın Karavan1'in (Oğuz bey) aracını yapan Bülent kardeşimiz var eğer yaptıracaksanız kendisiyle bağlantı kurmanızı tavsiye ederim ulaşma konusunda yardımcı oluruz.

Yusuf kardeşim ilgin ve cevabın için teşekkür ederim.
Bahsttiğiniz Oğuz beyin aracını dizayn eden Bülent beye nasıl ulaşabilirim acaba..
Birde tüm arkadaşların ruhsat proje konusunda araç seçimi için yardımlarına acil ihtiyacım var.
Sevgi ve selamlarımla.

Arif bey arkadaşın telefonu aşağıda siz kendisiyle irtibata geçin bizimde selamımızı söyleyin kendisi size gerekli detaylarıda anlatacaktır,ayrıca ruhsat proje işlerini kafaya takmayın o halledilir daha geçen hafta bir arkadaşın projesi daha onaylandı siz araç konusunda karar verin birde bizim burada karavan örnek model ve resimleri diye başlık var oradan modellere bakın Bülent kardeşimizde size yardımcı olacaktır gerisi kolay,umarım en kısa zamanda arzu ettiğiniz karavana kavuşursunuz.
Resmimin yanında telefonum var istediğiniz zaman arayabilirsiniz her konuda yardımcı olmaya çalışırım kalın sağlıcakla.

Bülent Soydaş 05326162591

yaybek' Alıntı:
Arif bey arkadaşın telefonu aşağıda siz kendisiyle irtibata geçin bizimde selamımızı söyleyin kendisi size gerekli detaylarıda anlatacaktır,ayrıca ruhsat proje işlerini kafaya takmayın o halledilir daha geçen hafta bir arkadaşın projesi daha onaylandı siz araç konusunda karar verin birde bizim burada karavan örnek model ve resimleri diye başlık var oradan modellere bakın Bülent kardeşimizde size yardımcı olacaktır gerisi kolay,umarım en kısa zamanda arzu ettiğiniz karavana kavuşursunuz.
Resmimin yanında telefonum var istediğiniz zaman arayabilirsiniz her konuda yardımcı olmaya çalışırım kalın sağlıcakla.

Bülent Soydaş 05326162591
Çok teşekkürler Yusuf bey
Bülent beyle az önce konuştum selamınızı da söyledim
Bir ara yüzyüze de görüşeceğiz. Ankarada problem varmış ruhsat konusunda çok sıkıntı çıkarıyorlarmış o yüzden samsuna falan gidip çıkarmış ruhsatını yeni bir karavanın.
Sizde Ankaradamısınız acaba..

centilmen' Alıntı:
Çok teşekkürler Yusuf bey
Bülent beyle az önce konuştum selamınızı da söyledim
Bir ara yüzyüze de görüşeceğiz. Ankarada problem varmış ruhsat konusunda çok sıkıntı çıkarıyorlarmış o yüzden samsuna falan gidip çıkarmış ruhsatını yeni bir karavanın.
Sizde Ankaradamısınız acaba..

Ev tel : 03122410887
İş: 0 312 4163353
Mobil: 0 5362460909
e posta: umit1958@hotmail.com

Arif bey ben İstanbul'dayım,proje konusunda buradada sıkıntı var bu sebeple projecimiz şehir dışında onaylatıyor projeleri,burası Türkiye her kes kendi anladığı şekilde uyguladığı için yasaları hal böyle oluyor,ben yıllar önce bir ......ruhsatı çıkarttım kendime İstanbulda 6 ay sürüyordu ve çokca teferruatı vardı oysa makinayı aldığım firma sadece bir kimlikle Adana Seyhan'dan 1 haftada ruhsatı aldı ;) ;D her işin bir kolay yönü vardır biz bu yolları Gezenbilir karavan bölümü müdavimleri olarak çözdük siz rahat olun önünüzde yapılmış çokca örnek var yola devam.

Daha önce arabamın akü şarzını oto elektrikcilerin kullandığı eski çanta tip şarz cihazı ile yapıyordum ileride alırız düşüncesiyle kullanmıştım hazırda olanı,invertör meselesinide yine daha önceden aldığım 300watt invertör ile çözüyordum bana yetiyordu çünkü aracımın sistemi buz dolabı dahil 12volt idi,ama zamanla dışarıda acil durumlarda matkap,dekupaj testere ve avuç içi taşlama gibi el aletlerini kullanabilmek için Ömer abinin aracına aldığımız Linetech marka invertör ile test emiş olduğum inverter ve şarz cihazına ihtiyacım oldu bunları almak istiyordum ama sağolsun Ömer abi bir jest yaptı ve bizi mahcup etti gidip 1 adet Şarj cihazı ve bir adet 1000watt invertör aldı ve hediyye etti ;D kendisine bu inceliğinden dolayı teşekkürlerimi borç bilirim sağolasın Ömer abi.

Dün o cihazların sisteme montajını yaptım çok güzel oldu dış ünite elektrik bağlantısını daha önce yapmıştım şimdi banyo lavabosu ile alakalı az bir işim kaldı yaza yola çıkmaya karavan hazır ;) ;D

31052010288.jpg

31052010289.jpg

31052010290.jpg

31052010291.jpg

Yusuf kardesım.
Pek guzel gorunuyor sıstemlı bır baglantı yapmıssın , hem temız hem derlıtoplu olmus. Bu yaz gezılerınde elektrık yonunden daha rahat edebıleceksın , gule gule kullanmanı temennı ederım.
Omer bey ın dusuncelı davranısı ıcın ben de tesekkur ederım, dosthane bır davranıs .
Hoscakal

Yusuf kardeşim,yeni malzemeleri yerleştirmişsin.Hayırlı olsun,gülegüle kullan,teşekküre gerek yok,sende benim için az şey yapmadın.

Selamlar

Şu paylaşımların güzelliğine bakın.Arkadaşlar kutluyorum sizleri. Karşılıklı yardımlaşma,paylaşma bu işte.
Yusuf kardeşimin herkes için elinden geleni yaptığını,gelmeyeni de yapmaya çalıştığını biliyoruz artık. İşte bir yardımlaşma örneği daha.İnsanların çıkar ilişkisi için birbirleriyle zoraki bir şeyler paylaştığı günümüzde yapılanlar çok güzel.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR