Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,397
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Hayırlı olsun güle güle kullan.Evet güzel makine,şu an bende aynısından kullanıyorum.Gerçi alet arkadaşımın ama hafif,kullanışlı ve çantası ile derli toplu fiyatını bilmiyordum bilgimiz oldu tşkler.

Etiketler

Çok teşekkürler Salih bey fiyatı netten satış sitelerinde biraz daha uygun 300-350 gibi fiyatarı var ama benim ağzım netten satış sitelerinden 1 kere yandı,birde bauhaus 5 yıl garanti veriyor bu sebeple tercih ettim test kaynağıda yaptım gayet başarılı bir özelliğide pik ve paslanmaz kaynağı yapabilmesi ne diyelim güzel işlerde kullanmak nasip olsun ;D

Evet sevgili dostlar bilindiği üzere bir imalatcı firmaya sıfır olarak yaptırsanız bile eksikler hiç bitmiyor ki bizim araçlarda hiç bitmez daha önceleri yapım aşamasında sonra hallederiz diye bir kenara ayırdığımız dış elektrik bağlantısını sonunda yaptım bauhaus dan aldığım erkek prizi bugün yerine taktım erkek kullanmadaki amaç takacağınız uzatma kabloyu çektiğinizde elinizdeki kablonun canlı ucunun kapalı olması aksi takdirde açık uçlar dalgınlık halinde kötü sonuç doğurabilir,bu şekilde olunca açık kalsada uçlarda elektrik olmayacaktır.

23052010277.jpg

23052010278.jpg

23052010279.jpg

23052010280.jpg

Ayakkabı dolabının altındaki bazanın altında olan kablonun bir ucunu tabanı delerek aşağı uygun bir noktaya geçirdim prizin uçlarına bağladım ve prizi altta arabanın yanından bakınca görülmeyen bir tablaya bolcada mastik sürerek vidaladımki içine su almasın zaten yapısı itibariyle aşağı meyilli bir hali var ayrıca ucuna bir kapama takacağım sudan etkilenmeyeceğini tahmin ediyorum.

23052010281.jpg

23052010282.jpg

23052010283.jpg

Yusuf usta ,güle güle kullan.Aldığn erkek priz Türk Standartlarında değil,dişisini de almışsındır herhalde.ikisi kaç liraydı acaba?

Sami abi ben sadece erkek aldım 9 lira gibiydi bizim iş yerinde sistem hep bundan bolca var kullanılmışlar atıl vaziyette duruyor onlardan değerlendireceğim bir tane yarım metre kısa yapacağım bir taafı bunun dişisi bir tarafıda bizim normal fiş araya takıp uzatmaya bağlayacağım siz sağ ben selamet ;D

Yusuf fiş güzel ama ona bir kapak uydurmak lazım, kullanılmadığı zaman içine çamur su dolmasın diye veya bir tane dişi fişi kapak niyetine üstünde bırakmak lazım

buralpdi' Alıntı:
Yusuf fiş güzel ama ona bir kapak uydurmak lazım, kullanılmadığı zaman içine çamur su dolmasın diye veya bir tane dişi fişi kapak niyetine üstünde bırakmak lazım
Ben de aynı düşünüyorum. Açıkta kalmamalı...

Evet Levent abi bende o şekilde yapmayı düşünüyorum.

karşılığı olan dişi fişi taktım ve elektriği bağladım çok güzel oldu eskiden kapı arasından bağlıyordum kapı kapanır kabloyu keser diye tedirgin oluyordum yada kapıyı bir kademe kapatıp kesmemesini sağlardım şimdi ise kafam rahat.

24052010285.jpg

24052010286.jpg

Yusuf taktığın elektrik bağlantısını yeni gördüm .Kulanışlı mı kışın su ile erkilenmez umarım.

Ömer abi senin aracada aldım elimde şu an yaptığım uygulama ve koruma sistemleriyle etkilenme olmayacağını düşünüyorum olursada en az 2 yıl gider bozulunca yenisini takarız ;) ;D

Yusuf abi bir seyi merak ettim. Senin bu bazali acilir yatak koltuk vardiya. Onun mantigini cozemedim. Yukari dogru nasil aciliyor, o iki parca birbirinden nasil ayrilmiyor? bunu detayli gosteren bir resim falan var mi?

Melih kardeş en kısa zamanda detaylı resimler burada paylaşırım resimleri,yalnız şu varki o koltuk tam bir zihnisinir oldu herşey kendiliğinden gelişti ;D aslında çok zor olmasada biraz karışık gibi,ama şu da var o sistem bayağı kısaltıyor yatağın enini mesela oturma koltuğu halinde genişlik 65cm ise içinden çıkan sistem 50cm ancak uzuyor 15cm eksik kalıyor,Ömer abinin karavanında yaptığımız sistem daha kullanışlı oldu o resimleri incelersen daha güzel kullanışlı bir sistem olur.

Dostlar merhaba
Yusuf arkadaşım hayırlı olsun karavanın keyifle kazasız belasız kullan inşallah.
Ben Ankaradan Makina Mühendisi Arif Ümit Tiryaki..
Eşim ve ben de tam bir doğasever ve kampçıyız. Bu güne kadar çadır kurabildik ama hep karavan hayali ile.
Artık bir araç alıp camper yapmak istiyorum epeydir de araştırma içindeyim.
İveco aracta karar kıldım ama ruhsat proje işleri korkutuyor ve satın alma aşamasında bir yanlışlık yaparak geri dönülemez bir hatadan sakınmak istiyorum..
Buldugum bir araç camlı minübüs olarak 14artı 1 geçiyor birde camsız panelvanlar var.
Bu konuda tüm yardım ve bilgiye ihtiyacım var. Ankarada güvenilir bilgi kaynagı ve proje burosu, tadilat yaptırabileceğim yerler falan..
Yardımlarınızı bekler sevgi ve saygılarımı sunarım.

yaybek' Alıntı:
Melih kardeş en kısa zamanda detaylı resimler burada paylaşırım resimleri,yalnız şu varki o koltuk tam bir zihnisinir oldu herşey kendiliğinden gelişti ;D aslında çok zor olmasada biraz karışık gibi,ama şu da var o sistem bayağı kısaltıyor yatağın enini mesela oturma koltuğu halinde genişlik 65cm ise içinden çıkan sistem 50cm ancak uzuyor 15cm eksik kalıyor,Ömer abinin karavanında yaptığımız sistem daha kullanışlı oldu o resimleri incelersen daha güzel kullanışlı bir sistem olur.

Abi Omer abininkine baktim. Evet daha mantikli gorunuyor. Biraz fazla ahsap harcanmis gibi duruyor ama en azindan yapim asamasinda zaman kazandirir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

SON MESAJLAR

SON KONULAR

Geri