Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,374
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Yusuf bey,
Hoş buldum, yaklaşık 2 yıldır üyenizim ama yazmaya fırsat olmamıştı,aracım 1982 model Mercedes 207 D,önce komple kaporta ve boyasını yaptım,biraz uzun sürdü ama güzel oldu,sonra içini dizayn etmeye başladım, 4 kişilik oturma grubu,kapanınca 2 kişilik yatak,ikili mutfak ocağı,tekli evye,kapalı kabin duş ve tuvalet,dolaplar,50 lt pis 50 lt temiz su deposu,invertör,yaşam aküsü,gibi tüm ihtiyaçlarımı karşılamaya çalıştım,daha ilavelerde düşünüyorum,tüm mobilyaları masif ladin ağacından yaptım tamamen kendi emeğm olduğundan bana güzel görünüyor bakalım sizler resimleri görünce nasıl yorumlayacaksınız.
Tüm arkadaşlara selamlar sevgiler.
Oğuzhan

Etiketler

Hoşgeldiniz. Diğer arkadaşların yaptıklarının fotoğraflarından oldukça yararlandık, sizin de koyacağınız fotoğraflar tüm arkadaşların bir şekilde işine yarayacak diye düşünüyorum. Selamlar.

Merhabalar,hepinize saygilar sevgiler diliyorum.internette gezinirken forum dikkatimi çekti ve başladim sizin konunuzu yani yusuf beyin konusunu incelemeye resimleri goremedim uye oldum.Biraz biraz derken fakat nedir boyle 2 gun oldu sabah aksam inceleyip okuyup duruyorum.Yalniz hanimdan firçayi yedim bu arada :D Sanirim benim içimde boyle birsey yapmak varmiş ::smiley:Yani nasil anlatiyim..İçimdeki bir hissi uyandirdiniz diyeyim.Acayip bir şekilde merak sardim.Ve bende kismet olursa ilerde bir karavan yapma arzusundayim. Hayat tesaduflerle dolu!İnanilmaz keyif aldim buradaki arkadaslik, abi kardeş dostluğu, baba evlat ilişkileri gibi bunlar ne guzel şeyler...Gerçekten herkez herkeze yardim ediyor bilgilerini paylaşiyor...Ben buradaki dostluklarla karavan değil ufo yaparim be :D Sizden isteğim benide araniza alin.Sizden abilerimden çok seyler oğreniceğime inaniyorum...

Yusuf abicimden isteğim tum çalişmalarini neler yaptiğini bir pdf dosyasi yapip bizlere tecrubelerini aktarmasi çunku ilk zamanlarda paylaştiği resimler artik gorulmuyor.

Çok Daha guzel gunlere Feyzullah

Feyzullah kardeş merhaba aramıza hoş geldin bizde aynı senin gibi tesadüfen girdik bir dahada çıkamadık ;D umarım sende içinde yanıp tutuşan karavan aşkına kavuşursun,fotoğraflar sşstemden kaynaklanan bir problem sebebiyle kayboldu zaman bulupda modaretörümüz olan Cem kardeşimize gönderebilirsem tekrar yüklenecek ;) ama pdf olarak sayfalar arasında atranslator arkadaşımız zahmet edip yapmıştı oradan bakabilirsiniz.

Feyzullah bey ,hoşgeldiniz, karavancılık bir yaşam biçimi,hayatınıza çok şey katacağından eminim.
Ben birkaç güne kadar resimleri yükleyeceğim.
Tüm arkadaşlara selamlar.
Oğuzhan

Arkadaşlar bende önceki gün çıkmacıdan aldığım orjinal Ducato şöför koltuğunu benim ikili yolcu koltuğu ile değiştirdim,koltuğun 4 tane vidasını sökerek çok kolay bir şekilde değiştirdim ve çok güzel oldu araba sanki bir bu kadar daha büyüdü gibi önden arkaya geçişin sağladığı kolaylık ayrı bir güzellik,tüm psa gurubu camper sahiplerine tavsiye ederim.

IMG_4363.jpg

IMG_4364.jpg

IMG_4367.jpg

IMG_4368.jpg

Yusuf güle güle kullan, arabanı şimdi daha zevkle kullanacaksın, içeri dolaşmadan girebilmek gerçekten çok güzel, birde koltukların dönerli olursa tadından yenmez :D
emniyet kemerini ters tarafta resimde gösterdiğim yerden farklı boyda civata ile takabiliyorsun , plastik kapağı sadece civata ve stop parçası geçecek şekilde deliyorsun ben oradan taktım,

IMG_4367.jpg

Çok teşekkürler Levent abi dönerli sistem için bir aparat aldım ilerleyen zamanlarda onun montajını yapacağım basit ve güzel bir ürün zamana ihtiyacım var sadece 90 derece yani karşılıklı dönecek kadar olsa yeter geriye tam dönmesine gerek yok,kemer meselesini halledeceğim dün vidanın birini açamadım 8 köşeli yıldız allenim zayıf kaldı gerekli ucu alıp söküp ters tarafa takacağım kemer karşılığı kilidi dün geç olduğu için uğraşmadım yoksa ne yapar ne eder sökerdim onu ;),koltukların desen ve renkleri aynı ama biraz tadlat gerekli anlamadığım bir konuda tüm koltuklarda mutlaka bir sigara yanığı var nasıl başarıyorlar bu işi :mad:,artık uygun renk koltuk kılıfı ile çözeceğiz bu işi.

araçların çoğu şirket arabası ve şöförler kullanıyor, vicdan sahibi olmayan bir çok şöför aracı kullanmıyor deyim yerindeyse taştan taşa vuruyorlar, kendi parasıyla aldığı araçta sigara içmeyen birçok kişi şirket arabasında elinden ağzından düşürsede almıyor, bu yüzden ticari araçlarda kola kapağı kadar döşemelerde yanık görmek çok normal

Yusuf, demekki karavan bittikden bir yıl sonra bile işler bitmiyormuş, tadilat ve tamiratlar ömür boyu...

Evet Atilla abi daha eksiklerim var zamanla olur hatta geçenlerde dolap kapakları için keresteciler sitesinden gazlı amortisör aldık tanesi 1.75 lira onları takacağız.

Yusuf, daha 3-5 tane araç giriş basamağı lazım, bunun içinde biraz çalışmak lazım...

evet yusuf haklısın, ben biraz tembellik yaptım..

yaybek' Alıntı:
evet abi basamak ile ilgili foto gönderecektiniz belki yapabileceğimiz bir modeldir yaparız isteyen arkadaşlarada yapar hedye ederiz ;)

basamak için ağır hizmet çekmece rayları var onları kullanarak bir sistem yapılabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

SON MESAJLAR

SON KONULAR

Geri