Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,233
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Arkadaşlar merhaba.Küçüklüğümden beri karavanla dünyayı gezmeyi hayal etmiş bir insanım ve artık zamanı geldi diye düşünüyorum, ama Sıfır bir motokaravan alma imkanım yok. Görevim gereği çok ülke gezdim ama artık ailem ile birlikte karavanla dünyayı yeniden keşfetmek istiyorum.Ancak sitenizi inceledim bu iş çok da kolay değilmiş gibi geldi bana.Siz tecrübeli karavancılardan yardım istiyorum.Bana öncelikle önereceğiniz ve karavan olarak dizayn ettirebileceğim bir araç ve nerede karavana çevirebileceğim hakkında bilgi istiyorum.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.selamlar ve saygılar

Etiketler

Sayın Atillakoluk öncelikle aramıza hoş geldiniz,karavansever yeni dostların aramıza katılımı bizi memnun eder forumumuz tamamıyle doğasever dost canlısı ve paylaşımı seven arkadaşlardan oluşan bir aileyiz,kim olursa olsun aramıza katılan herkese bilgi ve birikimimizi gönül rahatlığıyla paylaşırız bundan şüpheniz olmasın soracağınız her konuya elimizden geldiğince cevap vermeye çalışırız,bu sebeple önce kendinizi kısaca tanıtırsanız size nasıl hitab etmemiz açısından bizim için yararlı olacaktır.
Şunu söyleyeyim karavanda yaşam kolay olduğu kadarda zordur çünkü evdeki konforu bulamayacağınız gibi sizi en az evdeki kadar rahatlatacak minyatür bir araç olması gerekiyor,araçta kaç kişi olacaksınız ve yılın ne kadarını araçta geçireceksiniz sizin için olmazsa olmazlar nelerdir size lazım olacak ve olmasada olur deiğiniz malzemeleri tamamen sizin ihtiyaçlarınıza göre siz belirlersiniz.Araç seçimi konusunda da yine çokca seçenek var alkovenlimi olacak yoksa panelvanın içine dizayn yapıp camper mi olacak,araç konusundaki farklılıklar cisine göre ve fiyatına göre değişir yaklaşık aynı cinste aynı özelliklerde aynı m3 olanların fiyatları arasında çokca farklılıklarda var mesela 2005 bir Psa gurubu araç 15.000 lira iken ortalama mercedes ve wolksvagen 30.000 lira arası,aracın yapımı ile alakalı kendinizin elinden geliyor ve yardım alarak bu işin üstesinden gelirim derseneiz 5000 ila 10.000 arası bir fiyata asgari bir masrafla karavan sahibi olabilirsiniz araç hariç tabi,ama aracı karavan yapım firmalarına yaptıralım derseniz fiyat 3 katı yaklaşık olarak ;).
Şimdi bu durumda siz araçta neler olsun ne kadar olsun bunlaarı buradan yazarak hatta satılık sitelerindeki beyendiğiniz modellerin araçların linkini yada ilan numarasını buradan vererek bize durumunu ve olurunu sorabilir araç ile alakalı yorumlar alabilirsiniz.

Yusuf bu sekizli kumanda panelinden banada alalım :smiley:

yaybek' Alıntı:
Tamam Levent abi en kısa zamanda hallederiz ben alırım onu daha ona çok var o sonraki iş (bu söz bana hiç yabancı değil) ;D

;D ;D ;D ;D ;D

Merhaba arkadaşlar,
Ben de yaklaşık bir yıldır boş zamanlarımda kendi karavanımı yapmaktaydım,artık bitmek üzere bu hafta kısmet olursa ruhsatı değiştirip TUV vizesi alacağım.
Ondan sonra resimlerini çekip sizlerle paylaşacağım.
Selamlar

sayın themanfromatlantis aramıza hoş geldiniz,aracınız hayırlı olsun eğer fotoğraf çektiyseniz aracınızla ilgili kısa bir bilgi vererek tanıtırsanız seviniriz.

Yusufçuğum Merhaba.bu avatar resmi ne anlama geliyor acaba hayırdır . ::smiley: Yoksa karavana kardeşmi geldi ?

Kemal abi merhaba transportere karşı ayrı bir sevdam var eğer bu karavan işi olmasa idi alacağım,bineceğim tek araba idi,bir an depreşti anılarım ;D aslında bir önceki avatarı kaldırmak değiştirmek istedim ne koyayım avatar olarak diye düşünürken bu denk geldi yakında yeni gezi fotolarından koyarım ;)

yaybek' Alıntı:
Kemal abi merhaba transportere karşı ayrı bir sevdam var eğer bu karavan işi olmasa idi alacağım,bineceğim tek araba idi,bir an depreşti anılarım ;D aslında bir önceki avatarı kaldırmak değiştirmek istedim ne koyayım avatar olarak diye düşünürken bu denk geldi yakında yeni gezi fotolarından koyarım ;)
Yeni gezi fotolarını bekliyoruz Yusufçuğum. Mevlam gönlünden geçenleri hayırlısı ile versin sen hak ediyorsun,ne varki bazı şeyler bir anda olmuyor "ZAMAN" her derde devadır sende biliyorsun bunu zaten. ;)

Yusuf Hocam bir sorum olacaktı; ducatonun yanlarındaki boşlukları kullanmayı düşünmüş müydün? özellikle şöför koltuğunun arkasındaki yan duvarda 6 cmlik boşluk var,kullandığın camyününden dolayı mı o bölgeyi kapattın? şimdi biz polistren köpük kullanıyoruz yalıtıma, bahsettiğim bölgelere 3 tane 2 cmlik köpük sığıyor. biz bubu teke düşürsek ve kontra uygulasak nasıl olur sence. uygulamada sorun yada yapı bozukluğu olurmu? yatağın olduğu bölgede her iki taraftan kazanılabilecek 2-3 cm var. toplamda yatak boyunu 5-6 cm uzatılabilr. duş kabininde de 3-4 cmlik bir kazanma oluyor. yapılacak uygulama iyi bir işçilikmi gerektirir yoksa kontrayı bu şekilde parçalı kullanım bir sorunmu olur. aracı kullanırken oluşabilecek sarsıntılar dediğim uygulamaya bir engelmi? çok soru sordum ancak,yanıtların yine bize yol gösterici olacak.

Sinan kardeş o boşlukları değerlendirme konusu daha öncede gündeme geldi özellikle arka yatak bölmesi ve dediğin gibi şöför koltuğu arkası ancak oraya bayağı bir işcilik gerekiyor titiz ve sabırlı bir çalışma ile olmayacak şey değil en azından yatak kısmına yapılsa yine bayağı faydası olur,biz işin kolayına kaçtığımız için bütün parça koyup kapatıyoruz.

ben kendi aracımda bu boşlukları mümkün olduğunca cep şeklinde kullanmayı düşünüyorum

yaybek' Alıntı:
Sinan kardeş o boşlukları değerlendirme konusu daha öncede gündeme geldi özellikle arka yatak bölmesi ve dediğin gibi şöför koltuğu arkası ancak oraya bayağı bir işcilik gerekiyor titiz ve sabırlı bir çalışma ile olmayacak şey değil en azından yatak kısmına yapılsa yine bayağı faydası olur,biz işin kolayına kaçtığımız için bütün parça koyup kapatıyoruz.

evet, bizde dediğim bölgelere bakarken işin zor kısmının parçalı yapının işçiliği , küçük değerler olduğunu düşündük. dediğin gibi sadece yatak bölgesine tavana kadar olmasada bir bölümüne uygulayabiliriz, bu proje çiziminde bir sorun yaratmaz ise denemekte fayda var gibi.
cevapların için teşekkürler.

buralpdi' Alıntı:
ben kendi aracımda bu boşlukları mümkün olduğunca cep şeklinde kullanmayı düşünüyorum

Levent Hocam konuyu burda açmış oldum, daha önceki yazılanları görmedim. senin uğraşın sağlam ve çok kontrollü gidiyor, ustalığını da katarsak eminim çok güzel olcaktır. işin zorluğu titiz işçiliktemi ne dersin? bizim çalışmamız biraz ricalarla ilerliyor, yardım aldığım kişilerden daha fazla zaman ve emek harcamalarını beklemek benim için fazla olur.
ama uygulamayı düşünürsek yine seni rahatsız ederim. teşekkürler.

haydarsinan' Alıntı:
Levent Hocam konuyu burda açmış oldum, daha önceki yazılanları görmedim. senin uğraşın sağlam ve çok kontrollü gidiyor, ustalığını da katarsak eminim çok güzel olcaktır. işin zorluğu titiz işçiliktemi ne dersin? bizim çalışmamız biraz ricalarla ilerliyor, yardım aldığım kişilerden daha fazla zaman ve emek harcamalarını beklemek benim için fazla olur.
ama uygulamayı düşünürsek yine seni rahatsız ederim. teşekkürler.

eğer rica ile iş yaptırıyorsan benim dediğim olmaz, çünkü oturup uğraşmak gerek, yerine alıştırmak lazım,
o zaman işi akışına bırak, ustanın nabzını yokla baktın keyfi yok yokuşa sürüyor üsteleme,normal işini en azından düzgün yapsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR