Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,406
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Sakın yaptırma, aracın kupa kısmında bir kaza sonrası meydana gelebilecek hasarı düzeltmek için oksijen kaynağı veya elektrikli punta çektirme kullanılması gerektiği için sacın arkasının poliüratan kaplı olması sorun çıkarır, dışarıdan yapılan bu sıcak müdehale yangın riski taşır, böyle bir duruma maruz kalırsan sacın iç kısmının karavan sökülerek kazınarak temizlenmesi gerekir, strafor bile kaplama sonuç aynı olur..Bu durumlara sebebiyet vermemek için, 1.750 TL'lik saçma poliüratan yerine 50 TL'ye bir top yanmaz cam yünü veya taş yünü kaplamalısın, paranda cebinde kalır..
Sağlıcakla kal...
Bu arada LT35'in kupa içinin en, boy ve yükseklik ölçülerini bizede verebilirsen seviniriz, LT35'e bende sıcak bakıyorum..

Etiketler

sağolasın atilla bey biz ses,sıcak-soğuk derken bu işin kaza ve yangın gibi terslikleri düşünmedik.cam yünü veya taş yünü saca yapıştırılıyormu,Birde ses olayı kesilirmi
LT35'in kupa içinin en, boy ve yükseklik benim ölçtüğüm değerler
Arka kısım iç ölçü : 173 cm.
Arkadan şöför koltuğu arkası :423 cm.
Sağ kapı :118cm.
tavan yer yüksekiği : 189 cm.
üst kuşak yer yüksekliği : 160 cm.
tavan yukarıya doğru daralıyor : 153 cm

saygılar

Cam yününün bir tarafı alüminyum folyolu olanını alıp (folyosuza göre biraz pahalıdır) gerekdiği şekilde parçalar keserek pazıl gibi yerlerine oturtarak bantla yapıştırabilirsin, zaten sonra üzeri kontraplakla kaplanacak..Isı ve sez izolasyonu sağlar..
Ölçüler için teşekkürler, tahmin ettiğim gibi tek handikap araç eninin 173 cm olması enine yatak yapmakda şahısların boylarına göre biraz sorunlu, bazı arkadaşlar için uygun bazıları için biraz sıkıntılı, yatağın araç boyuna planlanması gibi bir zaruriyet ortaya çıkarıyor..Buna dikkat edin..

Cam Yünü+Alüminyum.jpg

Sayın berkcantp öncelikle aramıza hoş geldiniz Atilla abininde yazdığı gibi bende tavsiye etmem uygulaması ve sonrasında temizlemesi zor bir malzeme,dar alanda uygulaması zor bir ürün diğer bir adı spreylap daha doğrusu bu işin esnafı bu ismi kullanıyor,sprey tabancası tek geçişte sıktığı köpük kabarınca 3cm kabarıyor ikinci kez geçişte 6cm yapar fazla gelen yerleri seviye ayarlaması yapmak isterseniz temizlemesi hayli zor olur ve ondan çıkacak toz risk oluşturur solursanız eğer,olurda yinede yapmak isterseniz uygulama olmayacak yerleri çok sıkı bir şekilde kapatınız çünkü kompresör bayağı tazyikli atıyor ha şunuda belirteyim ısı yalıtımında en sağlıklı en cimri olan sistem bu sistem.

Araç iç dizaynı ile alakalı aşağıdaki başlıktan sizin ihtiyacınıza cevap verecek olanı seçip burada tartışabiliriz..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14011.0

sayın yusuf ayberk hoşbulduk bilgiler için teşekkürler ve sizin karavanınzı yapım durumunu okudum,karavanınız hayırlı olsun,allah bizede nasip ederde sağlık içinde kullanabiliriz.
linke tıkladım harika görüntüler var,detaylı inceledikten sonra aracıma uyan bir detayı paylaşmak isterim tek sıkıntım,araç içi boşluğumun dar olacağı
saygılarımla

Atilla bey Bursa da olmam nedeniyle sanayimizde karasörcü arkadaşlarımızla görüşmemde Cam yününe olumlu bakıyorlar folyolu olanını kullanabilirim (fiatı konusunda benim acemi 1.750 tl nin yanında pahalı sayılmaz) Birde eğer bu arada sizde lt35 düşünürseniz benim için ilaç gibi olur.Laf aramızda kopya çekerek yapım aşamasını kolay atlatırım.
tahmin ettiğiniz gibi araç eninin 173 cm olmasıyla enine yatak yapamıyor olmam uzun boylu değilim ama yastığın altına kolum koyup yattığımdan 1.95 cm.den kısadan rahat edeceğimi sanmıyorum,birde burdaki imaj karavan sahibi aydın beyfendinin işyerindeki sprinter inceledim.ara boşluk konusunu çok ince hesap yaparak uygulamam o aşamada sizler gibi tecrübeli arkadaşlardan destek alacağım saygılarımla

İlhan Bey, hayırlı olsun ve kolay gelsin. Bursa'da yaşıyor olmanız, kamper yapımı için bir artı bence.
Kendinize bir başlık açarsanız daha iyi olur. Yazışmaların oradan sürdürülmesinde yarar var... http://www.gezenbilir.com/index.php?board=336.0 'de örneğin Benim karavanım -İlhan .... diye yeni bir başlık...

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
İlhan Bey, hayırlı olsun ve kolay gelsin. Bursa'da yaşıyor olmanız, kamper yapımı için bir artı bence.
Kendinize bir başlık açarsanız daha iyi olur. Yazışmaların oradan sürdürülmesinde yarar var... http://www.gezenbilir.com/index.php?board=336.0 'de örneğin Benim karavanım -İlhan .... diye yeni bir başlık...

Cavid Sezen
cavit bey teşekkür ederim. forum konusunda becerikli sayılmam ramazan'ın 1'inden itibaren işlerimiz zayıflıyor,bende karavana başlarken açmayı düşünüyordum

Merhaba sayın Yusuf Aybek ,hayırlı olsun bende senin gibi sabırsızlıkla kendi karavanımı yapmayı umud ediyorum ,fakat şimdiden beni endişellendirende ruhsatla alakalı prasüdürler bu konuda benide aydınlatırsan sevinirim saygılar...

Sayın Turan69 merhaba güzel dilekleriniz için teşekkürler,umarım arzu ettiğiniz karavana bir gün kavuşursunuz,ruhsat ile alakalı korkmanıza gerek yok çünkü o işlerin hepsini hallettik hatta geçen hafta 2 abimizin karavan ruhsatı daha onaylandı siz yeterki isteyin isteyince olmayacak şey yoktur bizim bu forumda çokca kendi karavanını yapan arkadaş var onlarında yapım aşamalarını takip edebilirsiniz biz elimizden geldiğince size her türlü bildiklerimizi anlatırız malzeme temini konusunda çokca uyguna aldığımız yer var ve alternatifleriyle birlikte ama öncelikle siz ne istediğinize karar verin ve düşündüğünüzü buralarda yazarak arkadaşların fikrini alın fotoğrafımın yanında telefonum var gerktiğinde arayabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Arkadaşlar yarın sabah (yani 13 haziran pazar) iş ile alakalı İzmit'den başlayarak Rize'ye kadar bir karadeniz turuna çıkıyorum aniden gelişen bir iş oldu yıllık iznimi kullanıyorum dönüştede kısmetse yıllık iznime devam ederek biraz gezmeyi düşünüyorum bu gezi 12-13 günlük bir gezi olarak planlandı ama artadabilir eksiledebilir zaman gösterecek bu zaman zarfında yoğun çalışmadan zaman bulabilirsem buradan konuları takip etmeye çalışırım dönünceye kadar hepinize Allaha ısmarladık diyorum kalın sağlıcakla.

yaybek' Alıntı:
Arkadaşlar yarın sabah (yani 13 haziran pazar) iş ile alakalı İzmit'den başlayarak Rize'ye kadar bir karadeniz turuna çıkıyorum aniden gelişen bir iş oldu yıllık iznimi kullanıyorum dönüştede kısmetse yıllık iznime devam ederek biraz gezmeyi düşünüyorum bu gezi 12-13 günlük bir gezi olarak planlandı ama artadabilir eksiledebilir zaman gösterecek bu zaman zarfında yoğun çalışmadan zaman bulabilirsem buradan konuları takip etmeye çalışırım dönünceye kadar hepinize Allaha ısmarladık diyorum kalın sağlıcakla.

benide götür :'( :'(

güle güle git güle güle gel, hayırlı yolculuklar

İyi yolculuk, gezme ve dinlenceler Yusuf. Anladığım, "hem ziyaret, hem ticaret"...

Cavid Sezen

Gule gule Yusuf yolun acık olsun
Dondugunde bana da anlat.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR

Geri