Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 350,294
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Yusuf kafamda ki çekme karavan uzunluk 320cm,iç genişlik 190cm,yükseklikte 190 cm,sen keşke ölçüler biraz daha büyük olsaydı diye yazınca aklıma doğru ölçüleri net belirlemem gerektiği geldi 5-10 cm yüzünden sonra ağlamayalım.Sana göre yatağın genişliği en az 120cm duş teknesi 80x80 bunlarda sorun yok anladığım kadarıyla.330 kısa geldi diye yazdın bunu düşünmem gerekiyor şimdi.Oğuz beyde genişliğin 220-230 olduğunda gezme alanları konusunda seçici olmak gerekebileceği konusunda bir uyarı yaptı.Yani geri dönüşü olmayan tek şey sanırım aracın ölçüleri.

Etiketler

kardesim hayırlı uğurlu olsun umarım istediğin gibi bişe olur....

Bülent bey şimdilik ölçüler yetiyor fakat oturma gurubu 130cm benim endişem çocuklar büyüyor seneye o yatağa sığamada zorlanacaklar,
Hani olsaydı dedim daha ferah olurdu yoksa bu bile yeter insanlar T2 ve T3 ile dünya turuna çıkıyor biz ducato'ya sığmıyoruz ;)

Valla yollarda ne eski karavanlarla nerelerden gelmisler onu gorduk. Ben bile sasirdim bu ise. Gordugum en eski karavan 76 model bir Almanyadan gelmis bir mercedesti. Gayet mutlu gozukuyorlardi.

yaybek' Alıntı:
Bülent bey şimdilik ölçüler yetiyor fakat oturma gurubu 130cm benim endişem çocuklar büyüyor seneye o yatağa sığamada zorlanacaklar,
Hani olsaydı dedim daha ferah olurdu yoksa bu bile yeter insanlar T2 ve T3 ile dünya turuna çıkıyor biz ducato'ya sığmıyoruz ;)
Yusuf kardeş benim son projeyi incelersen, bana önerebileceğin bir şey varmı

Levent merhaba,
Sen projen için yeni sayfa açtınmı?Hayırlı olsun allah tamamına erdirsin.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34515.0
Sayın Arı yeni sayfa açmadık, projeyi bildiğiniz gibi burada tartışıyoruz

Levent abi hemen hemen herşeyi burada zaman içinde hep beraber tartışarak yaptık zaten,benimde yolda eksikliğini gördüğüm şeyleri kısaca yazdım en önemlisi aküyü arabanın dışına çıkarmanın bir yolunu bulmak tente le ilgili biraz zaman aldığı için yada daha doğrusu bir kere kuruldunmu güneşin dönmesi ile bir daha kaldırıp yön değiştirerek yeniden kurmak biraz ağır geliyordu,iş görüyordu aslında ama sıcağın vermiş olduğu rehavet aman kim bir daha kalkıp yer değiştirecek dedirtiyordu.

Ayrıca ön koltuğu teke düşüre bilirsek bir şekilde daha ferah olacak arabanın içi,birde duş kısmının en az 80x80 olması bunların dışında herşey gayet güzel,ayrıca ben arabayı yüklerken fazla eşya almışım öyleki üst dolaplar giyecek doluydu oysaki üç beş parça yetiyormuş oralara diğer eşyalardan koysaymışız dolaplar ve yatak altı daha rahat olacakmış.

arabanın altını inceledim aküleri rahatca alta alabilirsin, sadece ugun bir raf yada kutu yaptırman gerekli, birçok aracın aküsü bildiğin gibi dışarıda. yer olarak koltuğu tek yaparsan muayenede sorun çıkar, araç 2+1 geçtiği için iki kişilik koltuk artı şöför koltuğu ve onların emniyet kemerlerini arayacaklardır, arkın açılır koltuk koymuş nasıl muayeneden geçti bilmiyorum acaba onada proje çizildimi veya muayeneden sonramı taktı acaba bilemiyorum. tavana aslında t3 lerdeki gibi açılır kapanır bir yatak atılsa içeriden girişli senin yatak probleminde çözülmüş olur

ilave yatak için arkadaşların da bahsettiği şöför mahalline hamak da iyi bir fikir bence.

şöför ve yolcu koltuklarının sırt kısımları yatarak iki kişilik yatak olabilir

Abi aküyü hallederiz sadece biraz zaman lazım,koltuk meselesine gelince koltuğu yedekli yapacağız belki illegal olacak ama muayeneye giderken kendi koltuğunu koyacağız diye düşünüyorum bakalım olabilecekmi.
Tavana yatak ve içten merdivenli ciddi bir iş beni aşar :-\
arı' Alıntı:
ilave yatak için arkadaşların da bahsettiği şöför mahalline hamak da iyi bir fikir bence.
Ahmet abinin dediği benimde aklıma geliyor İnsel abinin Wosvosda vardı ileride büyük olana orası yeter güzel bir işcilikle oraya bir yatak uydurabiliriz.
Ben Karaburun tarafına kaçıyorum becerebilirsen 2 gün kalırım olmadı yarın akşama dönerim hafta sonunu fırsat bilen içinde 5 gencin olduğu abart egzoslu bagajı ful bas tiz hoperlör dolu Şahin marka arabalar gelmeden dönerim yada onların olmadığı bir yer bulurum.

şöför koltuğuna hamak koymaya gerek yok rahatca bir yetişkin yatabiliyor (ben bir gece yattım denenmiştir)
iyi tatiller

Bu arada aklıma geldi dolapların kapakları mutlaka kilitlenmeli yada benzer bir sistem uygulanmalı yoksa araba yolda kasislerden salanınca içerideki eşyalar dışarı çıkmak için sıraya giriyor ;D

Abiler benim karavanın hikayesini geri dönerek biraz okudum meğer ne beyin fırtınaları olmuş ne fikirler ne yazılar yazılmış inanamadım biz farkında olmadan gerçekten ciddi bir iş yapmışız :eek: :eek: :eek:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,857
Kayıtlı Üye Sayımız
166,652
Kaydolan Son Üyemiz
ayeser

Çevrimiçi üyeler

Geri