Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 350,281
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Yusuf çalışmaların sonuna geliyorsun, Allah nazardan saklasın güzel bir iş çıkardın, umarım tatilde de rahat edersiniz. Ben bile senin sayende "bu yaştan sonra elime aletleri alıp kendi karavanımı yapsam mı?" diye düşünmeye başladım...

Etiketler

Perde süper olmuş elinize sağlık. Ama benim gibi paranoyaklar için uygun değil. Ters bir durum olup bulunduğunuz yeri aniden terk etmek gerektiğinde ne yapacaksınız?

drares' Alıntı:
Yusuf çalışmaların sonuna geliyorsun, Allah nazardan saklasın güzel bir iş çıkardın, umarım tatilde de rahat edersiniz. Ben bile senin sayende "bu yaştan sonra elime aletleri alıp kendi karavanımı yapsam mı?" diye düşünmeye başladım...

Haşmet bey sizin gibi yıllarını karavana vermiş işin inceliklerini bilen değerli dostlardan bu iltifatları duymak beni mutlu ediyor. :D
Karavan yapma konusunda elinden az çok iş gelen herkes birazda yardım alarak bu işi yapacağına inanıyorum bence imkanı olan hiç durmasın bir yerden başlasın gerisi kendiliğinden geliyor,gerçi dille söylendiği kadar kolay değil ama gayret ve istek işi bitiriyor,güzel dilekleriniz ve ilginiz için teşekkürler.

orsaalabanda' Alıntı:
Perde süper olmuş elinize sağlık. Ama benim gibi paranoyaklar için uygun değil. Ters bir durum olup bulunduğunuz yeri aniden terktemek gerektiğinde ne yapacaksınız?

Cem umarım hiç ters bir durumla karşılaşmayız,ama olduki öyle bir durumda yan kapılara geçme cepler var kapıyı aralayıp dışarı attığınızda örtü camdan düşüyor.

GERKTİĞİNDE İÇTEN TAKACAK ŞEKİLDE BİR İKİ BAĞCIK İLE ARAÇ İÇİNDEN DE KULLANILABİLİR.
ALLAH GEREK ETMESİN AMA KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMEDİĞİN YERLERDE İÇTEN TAKIP, ACİL DURUMLARDA İÇERDEN BAĞLARI ÇÖZÜP HAREKET EDEBİLİRSİN. AMA GÜVENLİ OLMAYAN YERLERDE ŞÖFÖR MAHALLİ İLE KARAVANI AYIRAN YERDEKİ PERDE İLE YETİNİLMESİ, TEFFERRUATLA UĞRAŞILMAMASI DAHA UYGUN OLUR SANIRIM.

Ahmet abi haklısınız benim önle arkayı ayıran bölüm korniş takmak için çok müsait oraya çiçekli böcekli bir perde yapacağım kısa süreli durmalarda ve dediğiniz gibi sıkıntılı durumlarada kullanmak için.

Sevgi ve saygılar. Yusuf bence çok güzel olmıuş.Ön cam güneşlik,süper.Araçla bir yerlere gittinmi?Yani gece konakladınmı?Benim T3 bile bana tabi gözüme küçük gelmeye başladı.Satıp ya seninki gibi bir kampervan veya alkovenli bir motokaravan düşünüyorum.Ben şu aşamada şasi araç alıp arkaya sandviç panel kasa yapmak istiyorum.Burada ORBAY Mehmet ağbi kendi alkovenli motokaravanını yapıyor.Ziyaretine gidiyorum ve iştahlanıyorum.Hem serbest esnaflık hemde okuyan iki çocuğum var ve adım atamıyorum.Çünkü her bir adım maddi bir yükümlülük.Oda sağolsun hayat şartları yok etti.Maalesef TÜRKİYEDE emekli yaşamıyor,yaşatılmıyor.Nerde o 10000 dolar milli gelir.Neyse siyaseten serzenişleri bir tarafa bırakalım.Sonuç olarak beklemekte fayda var gibi.Ama senin yoktan var ettiğin motokaravanın beni çok mutlu etti.Gerçek şuki insanlar arzu ettiklerine kavuşunca etrafına da mutluluk saçıyor.Umarım ailenle sağlıklı ve mutlu geziler yaparsın.Bu imalatın son rütuşları ve maliyet liste fiyatını da eklersen tecrübe olur bizlere.

Metin abi inşallah istediğiniz arzu ettiğiniz karavana kavuşursunuz.
Abi kısmet olursa pazar sabaha karşı yola çıkmayı düşünüyorum ilk hedefim Gökçeada gibi.
Abi maliyet listesinin ucunu biraz kaçırdım ama yaklaşık birşeyler yazacağım meğer ince işcilik bayağı tutuyormuş.

hepsi güzel olmuş güle güle kullan

Sevgili Yusuf Abi
İyi yolculuklar dileklerim için biraz geç oldu, Gökçeada'ya varmışsın bile.
Gezinin bundan sonrası için tekerlekli evine allah zeval vermesin. Sen şimdi başına gelen aksilikleri gezi boyunca kafana takarsın, dert edersin :smiley:
Ama ondan sonra bizlerle teker teker paylaşırsın yine çözüm bulunur düze çıkarsın diye tahmin ediyorum. İllaki ilk gezide aracın eksikleri yada sizlerin yollarda olmaya alışkın olmayışınızdan kaynaklı bişeyler istediğin gibi olmayacaktır. Ama daha sonra bunlara hepberaber güleceğiz :smiley:
Herneyse umarım bu tahminlerim de yanlış çıkar her dakikası şenlikli, yer yer nostaljik ama her daim güleç yüzlerle dolaşırsınız ailecek.
Sevgiler

İyi dileklerde bulunan dostlara teşekkürler,vaktim kısıtlı olduğu için çok gönderemiyorum devamı dönüşte kısmetse.kalın sağlıcakla.

IMG_9808.jpg

IMG_9947.jpg

IMG_9949.jpg

Gökçeada paylaşımından karavanınızın yapılış hikayelerine geldim.Maşallah diyorum ,eğer önceden takip etseymişim çok daha zevkli olurdu sanırım,yeni doğan bebeğin büyümesi gibi bişey bu.Karavanları çok uzun yıllar önce İzmir fuarında görmüş ve dakikalarca incelemiştim.İnşallah bir gün banada nasip olur,lise hayalim böylece gerçekleşir belki ;).
Gezenbilir sitesine üye olduğumdan beri çok güzel bilgiler edinip farklı alanlara eğilme fırsatım oldu;dalış,yelken ,treeking,kampcılık ve dağcılık zaten ilgi alanımdı;gezenbilir ile offroad ile tanışma imkanım oldu.Bundan sonraki ilgi alanım karavan olacak sanırım.Çevremin dediiklerini duyar gibi oluyorum şimdiden .Neyse bu şimdilik üyelerle aramızda sır olsun şittt ;)

Ferdane hanım beğenmeniz çok memnun etti beni tüm dostlardan aldığım genel izlenim farkında olmadan forum adına bende bayağı güzel işler yapmışım burada forumdaki değerli dostların yönlendirmesi ve destekleride büyük önem taşıyor bende sizin nezdinizde tüm forum üyelerine tekrar tekrar teşekkür ederim.

Yaklaşık 2 saattir, bir hevesle okudum. Çok güzel bir iş çıkarmışsınız, tebrik ediyorum. Şimdi bana da gaz verdiniz, benim minibüsü karavana dönüştürmek konusunda benide hırslandırdınız. İnşallah imkan bulup benimde bir karavanım olur..
Selamlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,856
Kayıtlı Üye Sayımız
166,652
Kaydolan Son Üyemiz
ayeser

Çevrimiçi üyeler

Geri