Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)
Haşmet bey teşekkürler,karavan imalatcısı değilde karavancı desek daha doğru olmazmı biz sadece naçizane kendi karavanımızı hazır parçaları birleştirerek oluşturduk imalatcılık ayrı bir birikim gerektirir.(Yeterince mütevazi olabiliyorum istediğim zaman ;D ;D ;D)
Problemlerin bir kısmını hallederim gerisi ise idare edilir çok olmazsa olmaz değil,
Benim ve eşimin boyu 1.67 ,yatak 1.80 bize yetti şöyle birkaç kere gerindim o zaman bile anca ayağım deydi ilk defa boyumun kısa olması sevindirdi beni ;D hep dert ederdim.
Banyodaki portatif tuvaleti ve lavaboyu hiç kullanmadık gittiğimiz yerlerde hep lavabo ve tuvalet bulduk ,sadece duş alırken poti'yi çıkardık lavabo hiç daraltmadı,yetti bize yeterince inceyiz sığdık ;D lavaboyu olduğu gibi bıraktım tamamlayamadım duş bağlantısı tamam işimizi gördü,
benim yaşam aküm 2 tane 90 lık toplam 180 amper 76'da arabanın aküsü toplam 256 amper,aküler herzaman parelel olarak birbirine bağlı idi ölçü aletini direk bağladım ve çalışır vaziyette bıraktım sürekli kontrol ediyordum aküler 12.5 voltun altına hiç düşmedi ,3 gün bir çay bahcesine yakın çektim arabayı konuştum elektirik aldım az para verdim ayrıca ufak tefek harcamalar yaptık,zaten köy ile plaj arası 2 km. ihtiyaçları almak için suyu doldurmak için köye gidip deliyorduk birkaç seferde adada gezdik bu akülerin dolmasına yetiyordu birkaç seferde jeneratörü çalıştırdım akşamları hem aküler şarj oluyordu hem aydınlatma için 220 lamba bağlıyordum hemde tv izliyorduk.toplam jeneratör 3 saati geçmemiştir ama dolabım sürekli çalıştı lambaları çok yakmadık içeride sinek dolmasın diye,
Buzdolabı çalıştığı zaman donduracak derecede soğutuyor fakat benim dolapta ufak bir problem çıktı dolap çalıştığı zaman belli bir dereceden sonra duruyor fakat sonra kalkış yapmıyor bunu ben arada bir dolabın termostatını kapatıp açaak tekrar hereket almasını sağladım böylece idare ettim,fabrikayı Ahmet beyi aradım 2 kere bu hafta bana bir parça gönderecek onu takınca normal çalışacak ,parçanın gelmesini bekliyorum bakalım sonuç nasıl olacak zaman gösterecek.