Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 350,281
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Yusuf bey ben yanılıyor muyum yoksa hala daha güzel karavanınızın ayrıntılı resimlerini alamadık ...
Ben ısrarla değişik açılardan çekilmiş pozlar bekliyorum.
Geziniz süper olmuş bu arada .
Keşke bıraksaydınız da kum savaşını kazansaymış :smiley:

Etiketler

Sayın Cypriot haklısınız ufak tefek eksiklerimiz var onları daha tamamlayamadım en kısa zamanda fotoları ekleyeceğim gezi yazılarımı aşağıdaki linkte yazıyorum oradanda takip edebilirsiniz ilginiz için teşekkürler.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35741.0

uzunca bir zaman yazlıkta bahçe ile uğraştığımdan bu çalışmalarınızı nihayet bu gün izliyebildim ve bunları izlemek için ihtiyaçlar için geldiğim evden bir türlü çıkamadım yani çalışmalarınızı izlemek tam 7 saatimi aldı pc başından hiç kalkmadan. şimdi de geç oldu yazlığa artık sabah geçerim diyorum yani koca pazar günümü sizi izlemeğe ayırmak durumunda kaldım buda yetmedi sizi hala gökçeada da zannedip sizi cepten aradım meğer dönmüşsünüz yani neredeyse kakıp aralıklarla gittiğimiz gökçeadaya gidesimiz geldi.. bu sevda işte böyle bağlıyor kardeşçe bizleri. hiç tanışmadığımız halde tam şu an telefonum çaldı arayan yusuf aybek ti ve bana evimize yeni karavanı ile çay içmeye geleceğini söyledi bu çok güzel bir haberdi meğerse komşuymuşuzda haberimiz yokmuş !!
evetttt sn. yusuf kardeşim tek kelime ile
başarını azmini sabrını yapım aşamasında ki işçiliğini ve sonunda hakettiğin gezi keyfini kutluyorum daha nice ailenizle sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yaşam ve güzel geziler temennisi ile .a.e.o.
not: eleştirenleride saygı ile karşılıyorum onlarda gerekli .(dozu kaçırmadan tabii ki ) fakat bendeniz kırk yıllık bir mercedes ve bmw ustası olarak bir kameramandan bunları bile beklemek 80 yıldır alaya alınan türk gücü olsa gerek diye düşünüyorum hele birde benim tipimle kesip biçtiğim lüx son model araçları dilim dilim kesip birleştirdiğiimi görseniz şaşarsınız daha ne dahilerimiz var ama bilen bilir hep o eski bakırköy le tehdit edilmedilermi sanki yıllarca. daha nice yusuflara temennisi ile neyse vesselam olsun hepinize

Çok teşekkürler Kemal abi misafirperverliğiniz için Allah evinizin bereketini artırsın (O) güle olan aşkınız hiç solmasın a.e.o.

( yaybek ) abbasın dönüşü muhteşem oldu :D
sadece bir kaç saat içinde tanışıp evime davet ettiğim ve sıfırdan inşaa ettiği camperle evime ailesi ile teşrif eden sevgili yaybek kardeşimizi canlı canlı kutlamanın keyfini yaşadık bo lbol gezi ve gezenbilirden konuştuktan sonra en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere 3 saat sonra kendilerini uğurladık internette ki yaybek in canlısı yakından çok daha farklı idi ailece çok saygı değer ve oldukça sıcakkanlı insan ve dost meraklısı insanlar olduklarını gördük huzurunuzda tekrar kendisini yeni camperi ve mütavazi yaşamı sebebi ile kutluyor sağlıklı huzurlu mutlu ve uzunnnnnnnnn geziler diliyorum .

not: yeni camperi çok yakından inceledim kırk yıllık otomobil ustası olarak notum 10 üzerinden 8 artı + bu işle hiç alakası olmaması sebebi ile notum 10 üzerinden 9 .. ve ve çok çok önemli bir ip ucu camper severlere ?? her başarılı camper yapıcısının arkasında harika bir eş bulunmakta akılda kala.

gittiğiniz yollarda güller eksik olmasın

Kemal abi hakkımızda yazdığınız güzel iltifatlar için teşekkürler sizlerde konukseverliğiniz,ilgi ve alakanızla saygın bir aile yapısına sahip olduğunuzu sıcak kanlı dost meraklısı insanlar olduğunuzu gördük dostluğumuz daim olsun

Gülü seven dikenine katlanır.

gül.jpg

evvvvvvvvvvvveeeeeeeet, şimdi esas meseleye gelelim (fazla dayanamadım), tatili yaptın dinlendinde(umarım)
tatilde karavanda ne eksiklikler hissettin şimdi onları konuşalım, pişman oldukların ve yapmak istediğin ilaveler neler, neler seni rahatsız etti, neler seni mutlu etti, karavan yapacak arkadaşlara tavsiyen neler olur.... özelliktede bana ;D ;D ;D

Levent abi aslında bu şartlar altında çok yapacak şey yok ama araba yarım metre daha uzun olsa 20 cm daha geniş olsa 4x4 bir yaşam alanı olurmuş.
Öncelikle yatak mutlaka 120cm olması gerekiyormuş bunu anladım benimki öyle özellikle sıcak havalarda zor oluyor kaçacak yer arıyorsunuz ;D lavabonon boyu iyi olmuş içinde rahat bulaşık yıkanabiliyor tezgah 10 cm kısa olabilseymiş iyi olacakmış ki enim buzdolabı ve lavabo ile ancak bu kadar olabiliyor yada mutfak tezgahının yanındaki uzun dolaptan kısılabilirmiş ama bu seferde o dolap çok dar olacak,ön ikili koltuğu mutlaka bir yolunu bulup teke düşürmeli çünkü hem arabanın iç hacmini daraltıyor hissi veriyor hemde yolculuk sırasında kopilot'unuzdan bir bardak soğuk içecek isterseniz zor oluyor gibi yani önden arkaya geçiş bayağı kolaylık sağlar.
Asıl mesele benim duş 70x70 cm bunun en az 80x80 olması gerekiyormuş bunu anladım fakat bu seferde hem koridor 10cm daralacak hem ön oturma gurbu daralacak yataktan kısmayı bence düşünmeyin gündüz arabanın dışındasınız yatmak için giriyorsunuz cümbür cemaat demekki en çok uyurken lazım içerisi iyi rahat bir uyku için en az 120 diyorum yatağa.
Arabaya yan kapıdan binip inmek için basamak şart bayağı zor oluyor bunuda Ford Transitlerin basamağı var ondan bulabilirsem onunla çözmeyi düşünüyorum.
Aklıma geldilçe yazarım.

Bir diğer mesele akü meselesi ne yapıp ne edip aküyü dışarı almanın bir yolunu bulmak lazım hareket halideyken arabadan elektrik varkende elektrikten şarz olduğu için akü havanında sıcak olmasından bayağı ısınıyor ve oturma gurubunun kapağını açtığımda gözleri ve burnu sızlatan bir koku duyuluyor bu yakıcı gazı sürekli solumak sanırım risk oluşturur.
bakalım alta bir kutu yapıp aküyü aşağı alabilecekmiyiz.

Yusuf tam kafamdaki 70x70 duş fikri oluşmuştu iyiki yazdın bunu.Güzel gezini baştan sona okudum umarım senin için ,verdiğin emeklere deyeceğini düşünüyorsundur.Yusuf yapım aşamasında yazmışsındır belki ama ben hatırlamıyorum,aracının iç ölçüleri nedir.

Bülent bey duş teknesi 70x70 olabilir ama kabin 80x80 olsun çünkü içeride tuvalet ve lavaboda olunca biraz sıkıntı yapıyor.
Arabanın performansı fena değil olmasını istediğim şeylerden biride tente keşke üzerinde sabit olsa istediğim zaman kolla açıp kapatabilseydim çünki benim sistem biraz uğraştırıyor ama işimi görüyor 5-10 dakika fazla zamanımı alıyor.genel durum olması gerektiği gibi dahada şekillenecektir.
Aracın iç ölçüleri, arka kapı içinden şöför koltuğu arkası 3.30 en 180 ortalama yükseklikte tavan ve taban kaplamalarından sonra kalan orta 1.80 kenarlara doğro 3-5 cm düşüyor,merak ettiğiniz bu ise ölçüler 3-5cm artı eksi bu daha detaylı isterseniz yeniden bakarım.

Yusuf işte şimdi gerçek karavan imalatçısı oldun, artık yaşadığın probleme göre kafanda yeni çözümler üretiyorsun. Neyse ki anlattığın problemler büyük değil, bir şekilde hallolabilir ya da böyle kalsa da idare eder.
Ben sana yatağın boyunu soracağım, en 1.80 olduğuna göre boydan sıkıntın oldu mu?
İkinci merak ettiğim banyodaki lavabo banyonun kullanımını zora soktu mu? ayrıca banyo lavabosunun su giderini hallettin mi? yoksa ilk haliyle mi?
Yaşam akün yeterli geldi mi? Jeneratörü rahat ve verimli kullanabildin mi? yakıt tüketimi nasıldı?
En önemlisi buzdolabının performansından menun musun?
Biraz çok oldu gibi ;D ;D ;D ama bunları cidden merak ediyorum, cevapların için şimdiden teşekkür ederim... ::smiley: ::smiley: ::smiley:

buzdolabı ve akülerin şarz durumu bende merak ediyorum

Haşmet bey teşekkürler,karavan imalatcısı değilde karavancı desek daha doğru olmazmı biz sadece naçizane kendi karavanımızı hazır parçaları birleştirerek oluşturduk imalatcılık ayrı bir birikim gerektirir.(Yeterince mütevazi olabiliyorum istediğim zaman ;D ;D ;D)

Problemlerin bir kısmını hallederim gerisi ise idare edilir çok olmazsa olmaz değil,
Benim ve eşimin boyu 1.67 ,yatak 1.80 bize yetti şöyle birkaç kere gerindim o zaman bile anca ayağım deydi ilk defa boyumun kısa olması sevindirdi beni ;D hep dert ederdim.
Banyodaki portatif tuvaleti ve lavaboyu hiç kullanmadık gittiğimiz yerlerde hep lavabo ve tuvalet bulduk ,sadece duş alırken poti'yi çıkardık lavabo hiç daraltmadı,yetti bize yeterince inceyiz sığdık ;D lavaboyu olduğu gibi bıraktım tamamlayamadım duş bağlantısı tamam işimizi gördü,
benim yaşam aküm 2 tane 90 lık toplam 180 amper 76'da arabanın aküsü toplam 256 amper,aküler herzaman parelel olarak birbirine bağlı idi ölçü aletini direk bağladım ve çalışır vaziyette bıraktım sürekli kontrol ediyordum aküler 12.5 voltun altına hiç düşmedi ,3 gün bir çay bahcesine yakın çektim arabayı konuştum elektirik aldım az para verdim ayrıca ufak tefek harcamalar yaptık,zaten köy ile plaj arası 2 km. ihtiyaçları almak için suyu doldurmak için köye gidip deliyorduk birkaç seferde adada gezdik bu akülerin dolmasına yetiyordu birkaç seferde jeneratörü çalıştırdım akşamları hem aküler şarj oluyordu hem aydınlatma için 220 lamba bağlıyordum hemde tv izliyorduk.toplam jeneratör 3 saati geçmemiştir ama dolabım sürekli çalıştı lambaları çok yakmadık içeride sinek dolmasın diye,
Buzdolabı çalıştığı zaman donduracak derecede soğutuyor fakat benim dolapta ufak bir problem çıktı dolap çalıştığı zaman belli bir dereceden sonra duruyor fakat sonra kalkış yapmıyor bunu ben arada bir dolabın termostatını kapatıp açaak tekrar hereket almasını sağladım böylece idare ettim,fabrikayı Ahmet beyi aradım 2 kere bu hafta bana bir parça gönderecek onu takınca normal çalışacak ,parçanın gelmesini bekliyorum bakalım sonuç nasıl olacak zaman gösterecek.

Selam Yusuf, buzdolabının performansını ben de merak ediyordum. Donduracak şekilde soğutması güzel. Bir de sen camping dışı kamp yaptın. Bu tür durumlarda enerjiye bağımlı kalmamak için genelde 3 sistem buzdolabı öneriyorlardı. 12 volt kompresörlü buzdolabı ile dışardan çok az enerji alarak 1 haftadan uzun bir süre idare edebilmen, iyi bir buzdolabı tercih ettiğini gösteriyor. Düzce festivalinde tanıştığım bir arkadaşın karavanında 220 volt kompresörlü buzdolabı vardı.Motoru durdurduktan 5 saat sonra invertör otomatikman kapıyormuş. Yani aküyü şarj etmek için 5 saatte bir aracı çalıştırmak gerekiyor.
Merak ettiğim diğer bir konu, buzdolabın kompresörlü olduğundan dolayı çok ses yapıyor mu? Sesi gece yatarken rahatsız ediyormu?

Ahmet abi buzdolabının tam performansını yeni parça geldikten sonra test edeceğiz hep manuel çalıştırdığım için aküler ne kadar yetiyor bakamadım ama çalışırken bakıyorumda pek enerji çekmiyor ve sessiz çalışıyor, benim dolapta kalkışta problem var gelecek olan parça onu çözecek demerajda biraz ses yapıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,856
Kayıtlı Üye Sayımız
166,652
Kaydolan Son Üyemiz
ayeser

Çevrimiçi üyeler

Geri