Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 349,978
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Aynı görüşteyim sayın Orbay 74,
Bizim eski evin banyosunda vardı, halen annemin yazlığında da kullanıyoruz, kumaş perde şelkinde, hanım gerektiğinde söküp çamaşır makinasında yıkar, yeniden asardık. Foçadaki arkadaşınızın sisteminin aynısı ama dediğiniz gibi ince naylon kumaşdan bir perde.
Perdeyi hanıma predecilerden buldururum da, ince rayı nereden buluruz acaba. Ben perdecilere ve minübüs dizayn yapan firmalardan birde döşeme malzemecilerinden bir araştırayım. Arkadaşlardan bilen varsa yazmalarını bekliyoruz.
Saygılar...

Etiketler

Sevgili yusuf bence arabaın giriş ve çıkış kapılarına korkuluk koy içeri giren arka kapıdan çıksın çünkü kutlama olayında araban baya bi kalabalık olacak gibi,kimse geriye dönmesin rehberliğide sen yap.Kolay gelsin,bitmiş artık,birşey kalmamış.

yaybek' Alıntı:
Levent abi bugün arabanın içini ve kapakların dolgu sonrası zımparasını yaptım sadece son kat kaldı şimdi hafta sonuna kadar beklesem zaman geçiyor zaten kapaklarınkini hep pistole ile attım vede çok iyi oldu ama arabanın içinde pistoleyi nasıl çalıştırırız o kadar çok kapatılacak nokta varki.
Yusuf kardeşim yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin, varsın bir gün geç çıksın, ince kağıt bant (1-1,5cm kalınlığında maskeleme bantı) ve eski gazete ile yap bu işi sonradan zor olur beni dinle pişman olmazsın.
yüzeye elini sürdüğünde düzgünmü olmazsa bir kat daha dolgu verniği çek
biliyorum sıkıldın artık ama yapacağın son önemli işler bu. bundan sonraki işlerini şişirebilirsin sonradan düzeltebilirsin ama içerisini yerleştirmeden tabancayla atma fırsatını kaçırmayalım

Marin kontrplağın sadece su nedeni ile değil hafif olması nedeni ile de karavanlarda kullanıldığını sanıyorum. Bir de iç trim için 3 mm marin kontraplakların rip halı ile kaplandığını yabancı kamperlerde sık sık görüyorum.

Sn Bartek trim tabanmı ve rip nedir acaba?

bartek' Alıntı:
Marin kontrplağın sadece su nedeni ile değil hafif olması nedeni ile de karavanlarda kullanıldığını sanıyorum. Bir de iç trim için 3 mm marin kontraplakların rip halı ile kaplandığını yabancı kamperlerde sık sık görüyorum.

kontraplakların hepsi hafifdir, imalatı nedeniyle sunta ve mdf ağır malzemelerdir. kendi içinde de kayın kontraplak kavak kontraplaktan daha ağırdır ağaçların yapısından ötürü..

Sayın Arı, Trim : bir nevi aracın içerisini düzlemeye veya düzenlemeye deniyor. Yusuf bey kontraplak ile kapladı mesela.
Rip halı: duvardan duvara halı gibi ( ince halıflex gibi ) zemin kaplamalarında kullanılan halı çeşidi.

Levent Bey, 15 mm malzeme için siz hangi kontraplağı önerirsiniz? m2 si 8 -10 kg arası olan var mı mesela? Ya da daha mı ağırdırlar?
Geçenlerde ilk dolabımı yaptım, giderken ses çıkartıyor. O nedenle iyi malzeme seçimini öğrenmemiz lazım .

sayın bartek yaptığınız dolabı görürsem neden ses çıkardığını size izah edebilirim, görmeden size söleyebileceğim iki seçenek var
1- dolap imalatını yaparken yanlış birleştirme
2- dolabınızı araca yanlış montaj yapmanız
elinizdeki malzeme en kaliteli malzeme dahi olsa yanlış birleştirme, iyi sıkamama,yanlış yapıştırıcı kullanma, dolabınızın yerine yanlış bağlantılarla veya yeterli bağlantılarla yapılmaması nedeni ile iyi sonuç alamazsınız
piyasalarda bulabileceğiniz (marin olmayan) en iyi oküme veya kayın kontraplaklardır
15mm bulmanız zorlaşırsa 2ad. 8mm kontaplağı üst üste sıktırarak(sıcak pres atölyelerinde) 16mm elde edersiniz

Tebrikler! Buradaki herkese saygı sevgi hürmetler. Bir kaç gündür burayı takip edip okumaktayım. Gıpta ile.
Tanışma bölümünde yazmıştım. Benide böyle bir heves sardı. Şu an sahibi olduğum Mazda bir minibüs var. Ve mevcut arabamı kendim böyle bir gayretin içine girip Karavan olarak değerlendirme isteğim var. Velakin kime sorduysam yeni yasalar, kanunlar prosüdür vs. imkan tanımıyor gibi cevaplar aldım. Kendin hele hiç yapamazsın faturalandırman gerekir gibilerinden değişik cevaplar aldım. Özellikle trafik müşaviri olan bir kaç kişi bana yapılamaz dediler. Bana araştırıp geri döneceğini söyleyen bir mühendislik firmasından da cevap alamadım. Açıkçası kanun ne diyor ne nasıl ne şekilde olur bir türlü çözemedim. İyice kafam karıştı. Hevesim kırılmadı ama biraz endişelenmeye başladım.
Burada olabilirliğini görmek çok güzel.
Yusuf bey sizi tekrar tekrar tebrik ederim. Özellikle bu olayı herkesle paylaşmanız sanırım çok kişiye ışık tutuyor ve tutacaktır.

Sayın Buralpdi
Değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Önümüzdeki cumartesi günü Davutpaşadaki bir tanıdığa ait boş bir dükkanda kısmetse ben de imalata başlayacağım.

Halen minübüsün tabanı 1 cm mavi renkli sert strafor üzerine 8mm mdf ve en üstte gri renkli petek desenli vinleks dediğimiz taban döşemesi kaplı. Ben bunlara hiç dokunmadan üzerine 8mm marin kontra koyup mobilyaları üzerine oturtmayı düşünüyorum. Emprenye (yanmaya dayanıklı) ve pinoteks (kurtlanmaya dayanıklı) boya ile boyadıktan sonra üzerine mineflo denilen tavan döşemesinden yapıştırırsak yeteli olurmu? başka tavsiyeniz varmı?

Mobilyaların karakasında 2x2 cm çıta , duvarlara 8 mm. marin, Banyo duvarları ile mutfak yanları için 15 mm. marin, sandık kapakları ve masalar için 18 mm kavak, sandık yanları ve üst dolaplar için de 15 mm normal kontra kullanmayı düşünüyorum. Mümkün olduğunca tüm iç köşelere çıtayı hem yapıştırıp yateri kadar vida ile sabitlemeyi, tutkal olarak poliüretanlı deniz tutkalı, Tüm ahşapları Emprenye (yanmaya dayanıklı) ve pinoteks (kurtlanmaya dayanıklı) boya ile boyadıktan sonra üzerine duvarlarda ve mobilya yanlarında duvar kağıdı, kapakları da boyacıya boyatmayı (benim pistolem yok fırça ile de düzgün olmaz) düşünüyorum.
Yan duvarlara ve tavana yine mavi sert 2-3 cm. strafor ile, dar kısımlara köpük sıkarak izolasyon yapacağım. Kapı içlerine straforu küçük parçalar halinde keserek yapıştırmayı düşünüyorum.

Bizleri buradan izleyen tüm arkadaşlar

Varsa alternatif önerilerinizi ve tavsiyelerinizi işe başlamadan önce yazarsanız memnun olurum.

Belki benim de bir topik açıp oradan devam etmek zamanı geldi sanırım.

Moderatörümüz Sn. Özdal Beyin de destek sözü vardı bana da... Ama siteyi inceledikçe, her sorunumuzun cevabını buldukça en büyük desteğin böyle bir site kurmak,yaşatmak ve yönetmekle gerçekleştiğini memnuniyetle ifade etmeden geçemeyeceğim. İYİKİ VARSINIZ....
Ahmet Arı.

Sayın arı sizinde artık kendinize ait bir başlık olması gerekiyor, tabandaki minefloyu arada bırakmayın bence, yeni başlığınızda aracın başlamadan önceki resimlerine yer verirseniz ve aşama aşama fotoğraflarsanız bizden sonraki arkadaşlara faydası olacaktır elbet, kolay gelsin

İstanbul'da ikamet edenler ıcın kontraplak ikitellide istediginiz cıns ve kalınlıkda bulabılırsınız, kavıslı yerler ıcınde kıvrılabılır kontraplaklarda vardır ıkıtellıde, Kavak hafıfdır, Kayın dayanıklıdır tercıh sızın...

sayın (yaybek) yusuf aybek sayfanızde sorular soruyoruz izniniz olursa. sayın (buralpdi) levent bey teşekkür ederim benim için dolu dolu bir bilgi .saygılarımla kemal orhan

Benim karavanım bölümü hepimizin bu sebepledirki istediğiniz kadar yazar ve cizebilirsiniz hatta fazlaca mutlu olurum bu beni ve karavanımı önemsediğiniz manasına gelir bana göre hepinize ayrı ayrı teşekkürler.

Abiler bugün işten geldikten sonra arabanın içi ve dolap kapaklarının hepsinin son kat verniğini attık,
Levent abi bu kardeşinle gurur duyabilirsin nasihatını dinledim pistole ile attım (atabildim) ve çok güzel oldu tabiki bana göre

21052009399.jpg

21052009401.jpg

21052009403.jpg

21052009407.jpg

21052009414.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,854
Kayıtlı Üye Sayımız
166,648
Kaydolan Son Üyemiz
Kasim_Sabbag

Çevrimiçi üyeler

Geri