Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 346,640
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

selamlar (yaybek) yusuf aybek tekrar kolay gelsin.sizin ve ustaların burada açıklamalı anlatımları biz ve bizden sonrakilere ışık tutacaktır.nereden nereye derken bu tam anlamıyla sizin serüveninizi anlatıyor.tabiki bizim sorunlarımızada derman olma niteliği taşıyor.inanın çok mutluyum.zaten heyecanla takip ettiğim konuları şimdi dahada heyecanlı takip ediyorum.inanın yaşadığımız hayatta dostlarımızla konuşurken yaybek arkadaşımız şunu yaptı.dalgıç abimiz bunu yaptı diye anlatıyorum.tabiki konuyu bilmedikleri için algılıyamıyorlar hemen açıklıyorum kendi kendime gülüyorum sonra ;D. buradaki bizden yaşça büyüklerimizle ve küçüklerimizle bir dost bir arkadaş aile gibiyiz formda yazan arkadaşlar ve abilerimiz biraz yazmakta gecikse inanın merak eder oldum.veya sorulan soruya kimin esaslı yani en çözümlü bilgiyi vereceğini artık biliyorum.şimdi izniniz olursa benimde bir sorum var.kullandığınız marin kontrasını verniklemeden veya boyamadan sunta veya suntalamlara uygulanan mobilya kaplaması yapılamazmıydı.yani böyle bir uygulama sorun mu yaratır?şimdi bu soruya sanırım köklü cevabı sayın(buralpdi) levent bey yanıt verecek. ;D bu arada sayın (dalgıç) abdi uçar abimiz ilk gezi notlarını düşmeye başladı.onun bu geziside çok sevindirdi beni.bizlere şevk aşılıyorlar herkezi saygı ve sevgiyle selamlıyorum saygılarımla kemal orhan

Sonuna yaklaşmışsın artık Yusuf. Bitince hep beraber bir piknik yerinde buluşalım. Karavanın da çay demlersin.Çay partisi yapıp kutlarız. İnce bellisini ve kurabiyesini alan gelsin.

Sayın Yusuf kardeşim hayırlı olsun işi kolayladın.LCD TV 15 mi 19 mu Next marka değilmi? Ben 19 unu aldım 12 Volt akü den bağlantı için nasıl bir ara kablo gerekiyor? Nasıl araçta çalıştırabilirim .Fikir verirsen ve uygulamalı gösterirsen memnun olurum.Sevgi ve saygılar.

yasiko' Alıntı:
Yusufcuğum,

Sen artık biz karavanseverlerin Michael Schumacher'isin. Kim tutar seni... :D

Ahmet abi güzel bir foto güldürdünüz bizi,benzetmeniz güzel,hoş ama biz yarışmayalım sakin sakin doğanın keyfini çıkaralım

dagciark28' Alıntı:
Yusuf tenteyi görelim
Kardeş tenteyi bugün aldım ama az büyük sanırım ama daha tam kurmadım denemek için pencere demirlerine bağlayıp nasıl duruyor diye bakayım dedim ve foto çektim ilerleyen günlerde kendi direkleriyle tam kurup fotosunu çekeceğim tentenin boyu 3.50+yan farbela ile 4.50x3.20 tırlarda kullanılan pvc branda ince fakat çok dayanıklı,daha öncede yazmıştım benim arabanın üzerinde orjinal brandayı takacak aparatlar var oraya taktım ön tarafada 2 adet direk ve bu direklerin arasına yatay bir çubuk takacağım bunlar birbirlerine geçme parçalardan oluşacak katlayıp arabaya uygun yerde muhafaza edeceğim ve 80 liraya mal oldu

20052009395.jpg

20052009396.jpg

20052009397.jpg

20052009398.jpg

Yusufcuğum,

Karavanını bitirme konusundaki hızın sebebiyle öyle bir benzetme yapmıştım. Bizlerin süratle işi olmaz tabiiki.

Hem karar verip uygulamaya geçişin, hem de çok kısa bir sürede sonuca ulaşman hepimize örnek oldu.

Kolaylıklar dilerim...

Kemal Orhun bey çok teşekkürler güzel düşünceniz için bizde aynı sizizn gibiyiz birkaç gün abilerden dostlardan birileri nete girmese endişeleniyoruz acaba bir sorunmu oldu diye.
Kontraya formuka derlerdi eskiden nasıl uygulanır bilmiyorum ama sanırım ilaçlayıp preslenir tabi buda masraflı olur kanısındayım.

aslanahmet' Alıntı:
Sonuna yaklaşmışsın artık Yusuf. Bitince hep beraber bir piknik yerinde buluşalım. Karavanın da çay demlersin.Çay partisi yapıp kutlarız. İnce bellisini ve kurabiyesini alan gelsin.
Ahmet abi artık yapmazsak ayıp olacak bitin abilerin dostların ortak görüşü arabanın açılışını yapmak nasıl olacak bilmiyorum ama dediğiniz gibi bir piknik alanında bir araya gelmek lazım bende içte odunun yanmasıyla çalışan bir semaver var kazanıda büyük tenteyide açar altında bolca çay içeriz. :D
metin0035' Alıntı:
Sayın Yusuf kardeşim hayırlı olsun işi kolayladın.LCD TV 15 mi 19 mu Next marka değilmi? Ben 19 unu aldım 12 Volt akü den bağlantı için nasıl bir ara kablo gerekiyor? Nasıl araçta çalıştırabilirim .Fikir verirsen ve uygulamalı gösterirsen memnun olurum.Sevgi ve saygılar.
Sayın Metin0035 tv.15 15 inçh olanından bu bile acaba büyükmü oldu diye düşünüyordum ama siz 19 inçh olanını almışsınız güle güle kullanın ama o büyük değilmi.
bağlantı için 12 v adaptörlerin bağlantı kablosu varya onların ucundan elektroikcilerden alıp takılabilir ben daha onunla ilgili düşünmedim ama kolay sırası geldiğinde yapacağım o zaman ayrıntılı yazarım.

yasiko' Alıntı:
Yusufcuğum,

Karavanını bitirme konusundaki hızın sebebiyle öyle bir benzetme yapmıştım. Bizlerin süratle işi olmaz tabiiki.

Hem karar verip uygulamaya geçişin, hem de çok kısa bir sürede sonuca ulaşman hepimize örnek oldu.

Kolaylıklar dilerim...

Ahmet abi özür diliyorum ben yanlış anlamışım kusura bakmayın yorgunluktan olsa gerek.
İlginiz için teşekkürler.

kemal orhun
kullandığınız marin kontrasını verniklemeden veya boyamadan sunta veya suntalamlara uygulanan mobilya kaplaması yapılamazmıydı.yani böyle bir uygulama sorun mu yaratır?şimdi bu soruya sanırım köklü cevabı sayın(buralpdi) levent bey yanıt verecek.

Arkadaşlar, değerli büyüklerimiz; Yusuf kardeşle biraz geç tanıştık bu yüzdende bazı noktalarda kendisine yardımcı olamadım o yüzden yeni başlayacak arkadaşlara yardımı olsun.
1- bu marin kontraplak olayı tartışılır. kullanılırsa kötümü olur hayır, çokmu gerekli o da hayır. bizim yapacağımız camperler denizde gezmeyecek bire bir suyla temas halinde değil, sadece tabanda kullanılabilinir, tabana iyi monte edilirse ilave şase görevi görür(magırus,bmc gibi minübüslerde karoser şasenin üstüne kontraplak atılarak yapılır). içerisinde kullanacağınız her kontraplak iş görür, bütçenize göre ayarlama yaparsınız, sert ağaç türünü seçerseniz daha iyi olur, kavak kontraplağın iki tarafına kaplama sıkılırsa bu kontraplakları güvenle kullanabilirsiniz.
2- renk olayı; herkes karavanın içerisinin açık renk olmasını istiyor, doğrudur. kullandığınız kontraplak kayın-oküme ise bu ahşap rengini açamazsınız(lake boyama hariç) koyulaştırdıkça dokusunun güzelliğini verir. koyu renk yapınca içerisini aydınlatmasına önem vermeniz gerekiyor, yani aydınlatmayı çoğaltmanız lazım veya kontras yakalamanız lazım bazı karanlık kalan yüzeyleri ahşabın dışına çıkarak lake boama yapıp açık renkler kullanabilirsiniz(mobilya kasalarını beyaz veya krem yapıp kapakları koyu ahşap ceviz veya maun rengi yapabilirsiniz.
3- renkte en basit olanı; işte kemal orhun beyin sorusu. eğer yetişebilseydim yusuf arkadaşımızada aynı tavsiyede bulunurdum. aldığınız kontraplakları daha hiçbirşey yapmadan pres atölyelerinde istediğiniz veya hoşlandığınız ağaç deseninin kaplamasını sıktırabilirsiniz. hemen hemen her ağacın kaplaması mevcuttur, alacağınız kaplama ve kontraplaklarla bu preslere giderseniz makul ücret karşılığı kaplamalarınızı alıştırıp yanyana dikerler aynı zamandada yapıştırıp hazır halde size verirler. açık renk istiyorsanız açık ton ağaç deseni, koyu renk için her ağacı kullanabilirsiniz.
biz meşe kaplama sıktırdığımızı düşünelim, bu ağaç rengi direk renklendirmeden de kullanabildiğimiz gibi hertürlü renklendirmeye de musaittir. görüntüsü doğal kontraplak deseninden çok çok iyidir ve albenisi vardır.
4- yapacağınız verniklemelerde, hazır vernikli renkler kullanmak ustalık ister, en basiti pinotex ile ilk önce rengini vermek daha sonra yeteri kadar dolgu verniği kullanmak(elinizi yüzey üstünde sürdüğünüzde, teninize hiçbirşey takılmayacak cam gibi) ve arkasından son kat verniğimizi sürüp bitirmek
dolgu verniği kullanılmayan vernikleme işleri hem daha çabuk bozulur hemde görüntüsü hiçbir zaman düzgün olmaz. layıkı ile yapılan verniklemelerde yüzey ömrü ve ahşap ömrü çok uzun olur
5- vernikleme yapacağınız işin makyajıdır, işçiliğiniz ne kadar iyi olursa olsun eğer cila kötü ise aracınız iyi gözükmez, işçiliğiniz kötü ama cila süper o zaman kimse kusur aramaya çalışmaz.
iyi cilanın temeli, düzgün zımpara ve kaliteli yüzey ile başlar

brandan çok iyi olmuş güle güle kullan, çekme karavanlardaki gibi raylı bir şey düşünsen daha kolay olmazmı yusuf kardeş, kornişe perde takar gibi, ben bir ağbimize yardım etmişdim çok kolay takılıyordu, arkasından ayaklarını takıp iş bitiyordu, senin sistemini anlattın ama kafama yatmamış herhalde özür

arabanın içinde mobilyaların rengi çok güzel gözüküyor, sonkatını tabancayla atalım mutlaka

Levent abi bugün arabanın içini ve kapakların dolgu sonrası zımparasını yaptım sadece son kat kaldı şimdi hafta sonuna kadar beklesem zaman geçiyor zaten kapaklarınkini hep pistole ile attım vede çok iyi oldu ama arabanın içinde pistoleyi nasıl çalıştırırız o kadar çok kapatılacak nokta varki.

Merhaba arkadaşlar.
Yusuf branda da tamam:smiley: :smiley: yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Ben de hanıma söyleyeyim de keki ve böreği hazırlamaya başlasın, çayı kuru kuru içecek değiliz ya...

Arkadaşlar benim de bir fikrim geldi,

Boyaya alternatif olarak duvar kağıdı uygulanırsa nasıl olur acaba. Benim daha önce kullandığım Başoğlu üretimi 1985 model bir çekme karavanda duvarlarda ve gardolabın dış duvarları duvar kağıdı ile kaplı, dolap kapakları vernikli boya idi.
Şimdi de duvar kağıdı uygulasak diyorum... Hatta bir duvar kağıdı görmüştüm, sanki ince bir sünger gibi yumşak bir yüzeyi vardı. Dar alanda ufak tefek çarpmalarda darbe emici görevi yapar. Bulsak da uygulasak kötümü olur? Bilgisi olanlar yazarlarsa seviniriz.
Ahmet Arı

sn arı.
bu konuda benımde uzun zamandır sıkıntım var tuvalet ıcerısını mdf olarak kalmasını mahsurlu gordugum ıcın care olarak, arabaların uzerıne reklam amaclı gıydırme yapılan malzeme geldı . bır manzara resmı bastırıp onunla ıcerıyı ızalasyon yapmayı dusunuyorum . aynı zamanda da manzara :D dusundum bu gıydırme acık havada sıcaga soguga karsı dırenc gosterebılıyorsa bızım dus tuvalette neden olmasın dedım fıkrımce . bılmem ne dersınız.

Sn Orbay74,
Neden olmasın, evlerimizde ve işyerlerimizde çeşitli doğa posterlerini yapıştırmıştık gençliğimizde. Karavanımızla genelde doğa içinde bulunacağımızdan içinde bina yığınlarının, tarfik keşmekeşinin bulunduğu bir manzara resmi koysak, malum ihtiyacı giderirken birdaha şehre dönmemenin çarelerini arasak hiç fena olmayacak.

Şaka bir yana gerçekten iyi bir fikir gibi görünüyor. Sayın Yaybek de banyo içini sizin bahsttiğiniz folyoya benzer beyaz bir film gibi bir malzeme yapıştırmış. Fena da durmuyor.

Banyo için benim düşüncem şöyle; yerden 1 mt yüksekliğe kadar temizliği ve suya dayanılkığı yüksek bir malzeme ile daha üzerini daha dekoratif bir malzeme ile kaplayıp, banyo yaparken aliminyum perde rayına takılı duş perdesi kullanmak, diğer zamanlarda perdeyi bir tarafta toplamak.

Her zaman olduğu gibi tecrübeli arkadaşlardan tecrübelerini bizimle paylaşmalarını rica ediyoruz.
Ahmet Arı.

sn.arı .
bahsettıgınız perdeyı focada bır arkadasımın karavanında gormustum. dus kapısı katlanır kapı seklınde yapılmıs . bu nedenle aralıklar arasından ıcerısı gorunuyordu . bunu engellemek ıcın tavandan asagıya cepecevre sarkan raylı bır perde vardı. fakat bu perdeyı bır koseye toplamak ıstedıgınız zaman oldukca kaba bır goruntu olusuyordu . sayet bu perdenın plastık madde degılde su gecırmez cok ınce bır kumas seklınde olupta fazla yer kaplaması engelenebılırse sanırım ahsabı korudugu gıbı dus temızlıgının yapılması ıcın kabın amırı ıle surtusmeyede engel olabılır kanaatındeyım.
saglıklar dılerım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri