Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 346,438
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Yusuf, açılış töreni artık kesin gerekiyor gibi,
KAMERAVAN'ın açılışı, sanal tanışıklıkların gerçek tanışmalara dönüşmesine de olanak sağlamış olacak.
Selamlar,

Etiketler

Arkadaşlar,
Bir konuyu daha gündeme getirmek istiyorum.
Park (konaklama) halinde iken karavanın içinde en küçük hareket halinde bile sallanmasına ve engebeli arazide park edince aracın bir tarafı aşağıda, bir tarafı yukarıda kaldığında nasıl bir işlem veya alet yaparız.
Gerçi daha önceki yazılarda yanılmıyorsam Özdal Beyin bir yazısında araçların dengesini sağlayan ve dingil ile şase arasına monte edilen bir alet görmüştüm.
Aynı alet bu sorunları da çözermi, yoksa başka bir aparat yapmak gerekirmi?
Bu konu Yusuf Beyi ve gerek karavanını kendisi yapan gerekse karavanında böyle sorunu olan diğer arkadaşları da ilgilendirir.
Bilen arkadaşlardan önerilerini bekliyoruz.
Ahmet Arı.

Bir motokaravanın olmazsa olmazlarından dır dengeleme takozları. Her karavan da en az iki adet bulundurulur ve eğik gelen tarafın tekerleğin altına uygun bir şekilde yerleştirilerek üzerine çıkılır. Dengeleme takozları çeşitli olabilmektedir. Yurt dışında orijinallerini bulabilirsiniz ancak tahtadan da burada yaptırabilirsiniz.
Size daha önceleri yazmış olduğum yazılardan bulabildiğim iki parça yazımı göndereyim.
Gerek duyarsanız daha fazla açıklama yapıabilirim.
Selamlar,
Rüzgar

Yazı 1) Özellikle RÜZGAR RUMUZU ile yazan Sn Hüseyin Pelit beyin yazıları ve diğer arkadaşlar her konuda detaylı şeyleri yazıyorlar. Denge tahtası denilen takozlar karavanın eğimini sıfırlamak için kullanılıyor.Hidrofor, buzdolabı, içeride rahat, dolaşmak,kapı ve kapakların düzenli çalışabilmelerini sağlayabilmek için karavanınızı duracağı yerde dengelenmesine yardımcı olan eğimli takoza deniliyor. Bu işler için bir de inşaat ustaların kullandığı nalburlarda satılan su terazisi alırsanız, bu iş tamam . Daha detaylı bilgileri geriye dönük forum sayfalarında bulacaksınız. Yolunuz açık, gönlünüz ferah olsun.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yazı 2) Yıllardır kendi dizaynım tahta takozları kullanıyorum.15 cm.en,35 cm boy ve 10 - 12 cm yüksekliği olan bu rampa da yeterli ayar verebilirsiniz..Yetmez ise 2cm.h,15X35 lik ilave altlık koyarak yüksekliği 14 cm e kadar artırabilirsiniz.Bu takoz ile marjinal eğimli kamplar(örneğin Kaş kamping)hariç hemen heryerde işinizi görür.Çok seyrek olarak düz tahtaya kriko vurmak gerekebilir..ayda yılda bir..( Bu konuda eşim çok iyi takoz ayarlar..hakkını yemeyeyim)Avrupa sarı renkli bilinen takozumda var ama ben diğerini tercih ediyorum.Birde daha komplike kademe ayarlı ve üç kademeli takozlarda var yurt dışında.Ancak bir kişi tam zamanında kademeyi yerine oturtarak size yardım etmesi gerekebiliyor.Ben tercih etmiyorum.El fren ayarınız iyi ve arabayı anında sabitleyebiliyorsa hassas ayar verebilirsiniz.Kolay gelsin.Rüzgar.

Teşekkürler Sn. Rüzgar.

Ahmet bey,

Aşağıdaki fotolar size bir fikir verir umarım.

Malzeme : Ahşap + boya

Ölçüler : 120 x 300 x 30 mm (veya istediğiniz ölçüde)

Kolay gelsin

leveller1.jpg

leveller2.jpg

leveller3.jpg

leveller4.jpg

Teşekkür ederim Sn Rüzgar, Ben parçaların bağlı olanını görmemiştim. İlginç bir mekanizma. Ancak rampa görevini yapan metal parçaya tekerin ağırlığı binince menteşe vidaları boşalmıyormu? veya nasıl bir teknikle tutturuldu acaba menteşe.
Bu aleti sizmi yaptınız acaba? Satılan yer varmı?
Ahmet Arı

erdenbay' Alıntı:
Yusuf arkadaş ve karavanını kendi yapmak için mücadele veren diğer arkadaşları kutluyorum. Azim ve çok istemek sonunda başarıyı (bütçelerimize göre) getiriyor.

Bir öneride bulunmak istiyorum. Acaba İstanbulda kirasını ve giderlerini ortaklaşa karşılıyacağımız bir yer tutulsa, karavanını kendi yapmak isteyen yada karavanını onarmak isteyen (Gezenbilir üyeleriyle) bir gurup oluşturabilirmiyiz.
Herkes daha önceki tecrübeleri ve elinden geldiği becerileri , bilgileri ve ekipmanlarıyla İmece usulü biribirine destek olsa , nasıl olur acaba?
Hem de bu sanal ortamdaki dostluğu ve yardımlaşmayı gerçek ortama taşımış oluruz diye düşünüyorum.
Başarı,selam ve saygılar herkese. Erden...

Sayın Erdenbay çok teşekkürler ilginiz için sizin bahsettiğiniz hobi atlyesinin aynısını biz ilk toplantımızda konuşmuştuk hatta karar bile verildi ama işlerin yoğunluğu ekonomik kriz hayat şartları bu aralar zorladı biraz şimdilik rafa kalktı sanırım,ama herkesin ortak fikriydi bu belki zaman içerisinde takrar gündeme gelir.

Sayın Arı Sayın Selsun açılış için bakalım belki bir şekil yaparız ama bunun için bir tören düzenlemek beni çok abartmış olursunuz kendimi iyice birşey saymaya başladım,belki forumca bir karavan şenliğinde bir araya geldiğimizde usulden bir açılış yaparız ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkürler.

Sayın Arı takoz meselesini gündeme getirip hepimizin faydasına olan bu konuyu açtığınız için teşekkürler

Sayın Rüzgara engin tecrübelerini paylaştığı için sayın Yasiko'yada fotoğraflarla desdekte bulunduğu için teşekkürler.

Bugün arabanın içine dolgu verniği uyguladık sonrasındada kapaklara zımpara ve kayın renk vernikli pinoteksi uyguladık yarın kısmetse kapakların dolgusunu ve arabanın iç dolgu sonrası zımparasını atacağım.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_9392.jpg

IMG_9394.jpg

IMG_9400.jpg

IMG_9403.jpg

Yalnız kayın rengi çok daha hoşuma gitti arabanın iç mobilyası ve yan duvarlara açık meşe uygulamıştık kapaklara ton farklı olsun diye kayın almıştım yarın kuruduktan sonra kapakları yerinde bir bakacağım duruma göre belki hepsini kayın yaparım tavanada ya beyaz su bazlı boya yada duvar kağıdı gibi birşey yapıp aydınlık ve ferahlık sağlamayı düşünüyorum.Fikirlerinizi bekliyorum.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

IMG_9406.jpg

IMG_9407.jpg

IMG_9408.jpg

arı' Alıntı:
Yusuf Bey Merhaba,
Tahmin ediyorum şu günlerde karavanınız bitmiş veya bitmek üzeredir.
Hem karavanınızı görmek, hediyesini vermek ve hemde sizlerle tanışmak için müsait olduğunuz bir zamanda ziyaret etmeyi düşünüyorum.
Aslında bana sorarsanız ve haddimi aşmazsam bir açılış yapsanız, kurdalesini alkışlarımızla kessek, karavanınımızı (karavanımız diyorum zira yazıları okuduça ve hergün bir yeri tamamlandıkça kendi karavanım kadar heyecanlanıyor ve mutlu oluyorum) daha yakından incelesek ve tabi buradan yazılarıyla birbirini tanıyan arkadaşlar da bir araya gelsek diye önermek geliyor içimden.

Ahmet Arı

Sayın arı unutmuşum pardon tabiki istediğiniz zaman gelebilirsiniz şeref duyarız ben hafta içi 16.00 dan sonra evdeyim arabanın başındayım bu hafta sonu 2 gün izinliyim bu duruma göre istediğiniz zaman arayabilirsiniz ağırlamaktan keyif alırız,ben İst.sefaköy'deyim 0532 6785060---0505 3852540 telefonlarım.

Takoz resimleri içi Yasiko Ahmet Beye de teşekkürler. Menteşelerin bağlantı şeklini halen merak ediyorum doğrusu. Kaynak olabilirmi?

Yusuf kardeş, kapakların rengini fırça ile vermeyip pistole ile atmışsın, resimde kapak kenarları ve derz kenarlarında renk birikmeleri olmuş gibi gördüm, yoksa resimmi beni yanıltıyor

Levent abi kenarları fırça ilede atsak aynı olur çünkü kanarlar üst düz alan gibi değil.birde fotoda biraz daha belirgin kuruyunca net belli olacak zaten çok açık uyguladım.
Birde o son iki fotoyu cep telefonu ile çektim ondan kaynaklanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri