Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 346,428
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Sayın Arı dediğiniz mesele benimde aklıma geldi fakat ben arabanın üst va yan duvarları yaparken kontraları hep sıfıra sıfır gelecek şekilde yaptım ve arasına çok iyi şekilde mastik uyguladım,tüm dolaplarıda birbirine bağladım ve yine sıkıştırarak arasına çok kuvvetli yapıştırıcı sıktım anlayacağınız arabanın kasası demir gibi oldu ve bunu denedim normal şartlarda çok az rastlayacağınız bir rampaya yan girdim arabada hiçbir yamulma olmadı ve hiç çatırdı duymadım zannedersem öyle bir durumda boşta kalan teker havaya kalkacak gerçi yüklü değildi ama bakalım zaman gösterecek,artık o gibi dudrumlarda dikkat edeceğiz çok fazla zorlu hareketlrden kaçınacağız.

Etiketler

şaka biryana olsa ne güzel olurdu :D, o sobalar benim çok hoşuma gidiyor, mutlaka karavanın içinde olması gerekli bir alet, çok çabuk su ısıtıyor, bonyo için bile kullanılınır hemen suyu ısıt koy kovaya duşunu al ;)....

Logo ve yazı ruhsat, ruhsatta logoludur yazmalı ama ticari olmayan araçlarda bunun sorun olacağını zannetmyorum ama ruhsat sırasında logoludur yazdırmak 20-30 tl idi,birkere beni bağlayacaklardı ordan çok iyi bilgim var.

En azından en küçüğünden 2 tane alıp 1 ön cama 1 arka cama yapıştırısak rengimizi belli etmiş oluruz bunada kimse birşey demez herhalde.

Cama yapıstırılan logoya bırsey dıyeceklerını zannetmıyorum, Ama kupaya yapıstırılan logolar ruhsata ıslenmesı gerekıyor cokgunlukda polısler bırsey demez ama bırısıde cıkar ruhsata nıye ıslenmemısder ugrastırır benım basıma geldı...

Evet değerli dostlar bugün çok şükür vernik kısmına geçtik koçtaş'dan Marshall'ın Wood Art ürününü aldık bu ürün vernik pinoteks ve sertleştirici aynı kutu içinde karışmış halde eğer ahşabınız çok iyi zımparalanmış ve pürüzsüz ise 2 kez sürülünce iş bitiyor,fakat bugün değerli abim Levent (Buralpdi) sağolsun eli dolu olarak ;D ;) ziyaretimize geldi bizi onura etti kendisi bu ürünün ikinci katından önce mutlaka dolgu verniği ve ince zımpara uygulama gereğinin olduğunu söyledi ve nedenini anlattı bizimde aklımıza yattı,dolgu verniği ahşap üzerindeki gözenekleride tam dolduracağı için zımparadan sonra tam bir ipeksi doku oluşacaktır yüzeyde,sonrasında son kat verniği uygulayınca çok daha pürüzsüz ve güzel bir iş çıkmış olacak,bizde kendisinin bilgi birikimine güvenerek dediğini uygulamaya geçtik hatta ilk parçaya uygulamayı kendisi yaptı hatta abi çok güzel oluyor gazıyla arka tarafın büyük bir kısmınıda kendisine boyattık ;D ;D
Ellerine sağlık Levent abim.
Ayrıca bugün 2 adet Tudor marka 90 amper akü aldım toplam 180 amper +76 amper arabanın aküsü deymeyin keyfime ;D
Akülerin ikisi 320 lira bu aldığım verniklerle birlikte yaptırdım 12 taksidi nasıl olsa banka ödeyecek ;) :D

17052009381.jpg

17052009382.jpg

17052009383.jpg

IMG_9380.jpg

IMG_9381.jpg

bunlarda devamı bir katını bitirdik 1 gün bekledikten sonra dolgu ve zımpara uygulayacağız bu arada kapaklar duruyor asıl işi kapaklar göstereceği için onlara ayrı ilgi göstereceğim ve verniğini kopresörle atacağım.
Ha bu arada aldığım renk klasik açık meşe kapaklar içinde kayın bir ton farklı olacak yalnız en açık renk olmasına rağmen içerisi karardı aydınlatma sorunu olacağa benziyor neden herkesin daha doğrusu karavanda yaşayan abilerin işi bilen abilerin özellikle açık renk dediklerini anladım hatta bugün Cengiz beyle görüşdüm kendisi tavanı imkanın varsa beyaz yap dedi hatta ben olsam yapardım dedi sanırım Cengiz beyin tavsiyesini dinleyeceğim bakalım nasıl çözeriz ya beyaz boya alıp boyayacağım yada beyaz silinebilir duvar kağıtlarından uygulayacağım tavsiyelerinizi bekliyorum.

IMG_9382.jpg

IMG_9386.jpg

IMG_9387.jpg

IMG_9388.jpg

IMG_9391.jpg

Kolay gelsin arkadaşlar,
Sizlerin yaptığı güzel işleri hayranlık ve gıpta ile izliyoruz. İnşallah en ksa zamanda belki bu hafta sonu bizde başlayacağız hayırlısıyla.
Daha önceki yazılardan Banyo lavabosu konusunda sorular olmuştu. Nereden bulabiliriz gibi. Şayet henüz almadıiseniz aşağıdaki

http://www.karavanciniz.com/cekmekaravan.html

Linkdeki firma yetkilileri ile geçen yıl yaptığım telefon konuşmasında banyo lavobusunu kendimiz kalıbını yaptıdrık ve üretiyoruz dediler. İsteyene kargo ile gönderceklerini söylediler. Geçmiş gün hatırlamıyorum ama baya uygun fiyatları vardı. Tekrar görüşmekte fayda var.
Ahmet Arı

Levent abi önce büyüklerimize sonra bizlere Allah sağlıklı,hayırlı uzun ömürler versin.
Yemek meselesine gelince herzaman soframıza koyacağımız fazladan tabağımız var herzaman bekleriz önümüzde daha güzel günler olacak inşallah yeni evimizde yazlığımızda ağırlamak isteriz sizi ;)

Sayın Arı teşekkürler verdiğiniz bilgiler için yarın ararım bakalım ne ne kadar buradanda paylaşırım,sizede Allah güç kuvvet ve sabırla başlamayı nasip eylesin güzel haberlerinizi ve yapım fotolarınızı şimdiden merak ettim.kalın sağlıcakla

İşte dayanışma işte sonuc,
Yusuf Bey, Levent Bey ellerinize sağlık, emeğinize sağlık. Görüntüler harika, gerçeğinini gördüğümüzde ise sanırım muhteşem yorumunu yapacağız.
Kolay gelsin...

Yusuf kardeş rengin üzerine bir kat sellozik dolgu verniği sürüp kuruduktan sonra suyuna(220-240 no) zımpara yapalım, sonra bir kat daha çekip aynı işlemi tekrarla. hafta sonu geleyim son katını ben pistole ile atayım

Yusuf bey,ufak tefek dolap vs yapmak için hangi kesme aletini önerirsiniz? Daire testereyi mi yoksa dekupaj testeresini kullanmak daha kolaydır acemi için? Ya da ikisi mi gerekir ?Bağlantı elemanı olarak yapıştırıcı ve sunta vidası mı kullanıyım? Bir de malzeme olarak marin kontraplaklar pahalı ama hafif, mdf ler ucuz ama ağır. Orta halli hangi malzemeyi hangi kalınlıkta kulanmayı öneriyorsunuz dolaplar için.

Sayın Bartek ilginiz için teşekkürler yalnız mobilya konusunda çok değerli abiler var size cevap verecek ben naçizane yazayım bende hem dairesel testere hem dekupaj hemde küçük hobi amaçlı kullanım için yatar testere var, dekupaj ve dairesel testere ile gönye tutturmak ve düzgün kesmek zor oluyor birde bu aletlerle özellikle lam olan ürünlerin kesiminde kenarlarını çok kırıyor kontradada aynı sonuç oluyor sebebi bıçakların diş aralığının çok olması lam ürünlerin bıçakları sık dişli ve dişlerin biri geniş biri dar ve az uzun böğlece lam'a zarar vermiyor benim koçtaşdan aldığım hobi yatar testere bayağı işimi kolaylaştırdı en azından yan siperi ince parçalarda keserken eşit kenarları olmasına yardımcı oluyor.
Bağlantı için mutlaka sunta vidası yeteri boyda ve yapıştırıcı kullanılmalı ben Pattex 6000 marka kullandım parçaları birbirine adeta kaynatıyor biraz pahalı ama çok güçlü ben praktikerden 12 liraya aldım tanesini.
Ben marin kontra kullandım hem hafif hem dayanıklı pahalı ama bence gerekli ucuzu kullanmak ne kadar verimli olur bilemiyorum aynı incelikteki suntaya kontraya atacağım vidayı atsam patlardı ben iyiki kontrayı almışım diyorum maliyet önemli etken tabi.
tavan ve yanlar için 8mm,dolaplar için 15mm ideal ölçü bu söylediğim marin kontra için.

teşekkürler...tüm merak ettiklerime cevap vermişsiniz.

Yusuf arkadaş ve karavanını kendi yapmak için mücadele veren diğer arkadaşları kutluyorum. Azim ve çok istemek sonunda başarıyı (bütçelerimize göre) getiriyor.

Bir öneride bulunmak istiyorum. Acaba İstanbulda kirasını ve giderlerini ortaklaşa karşılıyacağımız bir yer tutulsa, karavanını kendi yapmak isteyen yada karavanını onarmak isteyen (Gezenbilir üyeleriyle) bir gurup oluşturabilirmiyiz.
Herkes daha önceki tecrübeleri ve elinden geldiği becerileri , bilgileri ve ekipmanlarıyla İmece usulü biribirine destek olsa , nasıl olur acaba?
Hem de bu sanal ortamdaki dostluğu ve yardımlaşmayı gerçek ortama taşımış oluruz diye düşünüyorum.
Başarı,selam ve saygılar herkese. Erden...

Yusuf Bey Merhaba,
Tahmin ediyorum şu günlerde karavanınız bitmiş veya bitmek üzeredir.
Hem karavanınızı görmek, hediyesini vermek ve hemde sizlerle tanışmak için müsait olduğunuz bir zamanda ziyaret etmeyi düşünüyorum.
Aslında bana sorarsanız ve haddimi aşmazsam bir açılış yapsanız, kurdalesini alkışlarımızla kessek, karavanınımızı (karavanımız diyorum zira yazıları okuduça ve hergün bir yeri tamamlandıkça kendi karavanım kadar heyecanlanıyor ve mutlu oluyorum) daha yakından incelesek ve tabi buradan yazılarıyla birbirini tanıyan arkadaşlar da bir araya gelsek diye önermek geliyor içimden.

Ahmet Arı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri