Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 346,470
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Yusuf karavanın oldukça güzel olacak, sen de kendi emeğinle gurur duyacaksın. Sana aklıma gelen bir tavsiye; mobilyaların yolda giderken birbirine çarpıp yada sürtünüp ses yapmaması için aralarına lastikten yada kalın bezlerden conta benzeri parçalar koy. Hatta mobilyacılarda satılan ve sandalyalerin altına parkeleri çizmemesi için yapıştırlan tek tarafı yapışkanlı keçe parçalarını kullanabilirsin...

Etiketler

bartek' Alıntı:
Yusuf Bey, sen yapmasan bile laf anlayan, işini güzel yapmaya çalışan, hemen olmaz abi demeyen mobilya ustaları tanıyorsundur. Ufak tefek dolap vs yaptıran olabilir. Bilmiyorsan bile bizim için araştırıp bulsan iyi olur ..

Sayın Bartek aslında çoğu işimi kendim çözdüğüm için ustalarla çok fazla işim olmuyor olsa bile bir kere ;) adamlar işin yapım aşamasında beni yanlarında tutmamaları lazım,çünkü gördüğüm işi ben neden yapamayayım deyip burnumu sokuyorum ;D ha belki bir usta kadar olmasada iş görüyor bu sebepledirki bir tek mobilya ustası arkadaşım var o da karşıda anadolu yakasında.

drares' Alıntı:
Yusuf karavanın oldukça güzel olacak, sen de kendi emeğinle gurur duyacaksın. Sana aklıma gelen bir tavsiye; mobilyaların yolda giderken birbirine çarpıp yada sürtünüp ses yapmaması için aralarına lastikten yada kalın bezlerden conta benzeri parçalar koy. Hatta mobilyacılarda satılan ve sandalyalerin altına parkeleri çizmemesi için yapıştırlan tek tarafı yapışkanlı keçe parçalarını kullanabilirsin...

Sayın Drases tavsiyeleriniz için teşekkürler söylediğiniz lastik contaları kapaklara yapıştıracağız değilmi onun gibi bir düzenek benimde aklımda daha önce duymuştum faydası olacağına eminim.tekrar teşekkürler.

Size sormak istediğim bir konuda evye meselesi 85x45 ebatında 86 cm yüksekliğinde mutfak tezgahım olacak dolap 105 litre ve 85cm yükseklğinde olduğu için bayağı yer kaplıyor evyeyi marin tip alıp çokca para ödememe gerek varmı tabi estetik olarak iyi olur ama malum duygusal ben bu işe başlarken amacım az parayla ve yerli ürünlerle bu arabayı tamamlamaktı şimdi 30-40 liraya satılan 40cm lik krom evye takmam şekil olarak çirkinmi durur yoksa bu kadar harcadın biraz daha ver orjinal marin tip evye ve ocak almı diyorsunuz.yardımlarınızı bekliyorum,ha birde temiz kullanılmış ikinci el bilgisi olan varsa marin tip değerlendirebilirim ucuz olması durumunda.

fsirin' Alıntı:
Açılır koltuk çok güzel duruyor. Boyutları nasıl?

Ferhat abi koltuğun boyu 131x54x42h olarak yaptık zaten tek parça yapmıyorum kabaca hesaplayıp bir yerinden ana parçalarını kesip duruma göre şekillendiriyorum bayağı kafa yoruyorum üzerinde sonuçta ufak tefek hatalarlada olsa ortaya birşeyler çıkıyor açıldığında ise 95cm gibi oluyor genişliği.

Sevgili Yusuf ocak ve evye yi yerli düşünebilirsin.Ben ocak olarak 2li Çetintaş gazlı aldım Fiatı 35 TL .Evye olarak da Lokantalarda yemek tezgahında yemek teşhir ediliyor ya işte onlarda paslanmaz krom.Ayrıca çeşitli ebatları mevcut.Fiatı da 20 TL sadece sifon gider deliği presle açtırıyorlar.LCD TV neoldu?.Şohben olarakda şu ani ısıtıcıları tercih edebilirsin. 50- 100 TL arası. WC yi nasıl düşündün? Çalışmalarında başarılar .SEVGİLER SAYGILAR.Mutlaka biryerlerde görüşmek dileği ile.

Metin abi piyasada krom evye bolca var ucuzda yapmakda kolay fakat estetik açıdan nasıl olur bunları yapmak.
Lcd tv için aramadım daha ona zaman var hele bu işleri çözelim.
Şofben olarak gazlı sistem araştıracağım bakalım Arkın arkadaşımız yapmış nasıl ve nereden aldılar küçük boy gazlı şofben düşünüyorum önümüz yaz nasıl olsa hallederiz bir şekilde sonraya bırakacağım.
Wc meselesini portapoti spariş verdik bir arkadaş tanıdık birine yurt dışından getirtiyor bir tanede bize bakalım gelecek ümidi ile bekliyorum.destek ve önerileriniz için teşekkürler.

Ustu kapakli bir ocak ve evye al. Cok yer kazanirsin. Kullanmadigin zaman mutfagin kocaman olur.

Kardeş günaydın. Bizim iş bitti sayılır muayneye gittik.
Yapacak arkadaşlar iyi okusun.
Araç motokaravan purojesi olunca muaynede yok şofben yok gazlı oçak yok abs yok oturma yeri v.s hiç birşeye karışmıyorlar.
Sadece araça bakıyorlar. Bizde far ayarsız ön rotil bozuk çıktı. Yaptırıp tekrar gideceğiz. Ama karavanla ilgili hiç bir şeye karışmıyor ve bakmıyorlar. Herkez oh desin ve kafasına göre yapsın benden tavsiye.

Yatak koltuk tam süper olmuş
Yaptığınız karavan kendiminmiş gibi takip ediyorum inan
Acele bitirip resimleri korsanız sevinirim :smiley:
İşin şakası tabi
Çok güzel bir iş çıkıyor ortaya

Arkın kardeş hayırlı olsun çok sevindim bitirmenize güzel gezilerde kullanmanız dileğiyle.Son halini kısmet olursa görmeye geleceyim.

cypriot' Alıntı:
Yatak koltuk tam süper olmuş
Yaptığınız karavan kendiminmiş gibi takip ediyorum inan
Acele bitirip resimleri korsanız sevinirim :smiley:
İşin şakası tabi
Çok güzel bir iş çıkıyor ortaya

Sayın Cypriot güzel dilekleriniz için çok teşekkürler bende çok sabırsızlanıyorum bitirmek için ama işler yoğun birde bu arada yağmur pek müsade etmiyor en kısa zamanda bitirip fotolarını yükleyeceğim.

Evye olayını bir yana bırakırsak, ocak söndüğü zaman gazı kesen sistem olması önemli. Bauhaus'da Smev evye ocaklar görmüştüm. Önce bir araştır derim. Benim kullandığım 2 gözlü ocağı olan bir evye. Evye ayrı, ocak ayrı da düşünebilirsin.

Yusuf kardeşim, şofbeni küçük ve gazlı düşünüyorsan çok fazla alternatifin yok. Birincisi Truma'nın ya da eberspacher'in boileri, ikincisi de daxom. Her ikisi için de baca açmak zorundasın. Daxom tabi ki daha ekonomik ama çok ucuz olacağını da sanmıyorum. Bence bu işi yaz sonuna bırak. Yazın bir şekilde idare edilir. Sonrası keyfine kalmış.

Bauhaus'da Smev ocak ve evye 1000ytl tutuyor, imkan varsa tabiki bunları kullnamakta fayda var. üstlerindeki cam kapak sayesinde ocak ve lavabo kullanılmadığı zaman tezgahın üstünü bütünüyle kullanabiliyorsunuz. fakat maddiyat ağır bastığı zaman Arkın beyin aldığı 165ytl'lik 2li ocak ve ucuz evye de pekala iş görür :smiley:
mutfak tezgahınıda 90-95cm yüksekliğinde yaparsan, buzdolabının üstüne gelen kısmına ocağın, yanınada evyenin montajını rahatca yaparsın
gayret az kaldı ;) :smiley:

Arkın Beyin kullandığı ocak ve evyeyi alıp, ayrı ayrı mutfak tezgahına monte ettikten sonra resimdeki gibi ahşap bir kapak yapabilirsin.

[attachment=1]

Ocağı Ruhsat çıktıktan sonra takacaksın galiba. O yüzden, mecburen ocak lavabo ayrı olacak gibi.

10843063_851027_uwl5056.jpg

Dostlar dün bauhaus'a gittim pek ürün kalmamış kalanlarda usulden konmuş gibi işime yarayacak ürün bulamadım olanda dünya para hiç gerek görmedim oradan mutfak tezgahı için laminat kaplama orjinal mutfak tezgahları var ondan aldım kenal pervaz çıtalarını aldım sonra orada ikitellideki keresteciler sitesine gittim orada mobilya adına aradığınız tüm yedek parçalar aksesuarlar var bu zamana kadar boşuna mahalle nalburlarında altarnatifsiz malzeme almışım hiç bu kadar mobilya aksesuarını bir arada görmemiştim :D neyse oradan bayağı malzeme aldım şöyleki bauhausda 3.80 lira olan kelebek menteşenin aynısı orada 50 krş.gerisini düşünün lavaboyu 40x50 krom aldım ocak için ikili olandan otomatik ateşlemeli ve gömme olanını 152 liraya spariş verdik pazartesi gelecek musluk aldım dolap kapaklarına kulp aldım bayağı malzeme oluşturduk şükür,dün ancak koştura koştura geldik işe gittim beklediğimiz program başladı ANINDA GÖRÜNTÜ ŞHOW şimdilik üniversitelerde hatta haftaya Yeditepe üniversitesinde kayışdağında,bu sebeple sizlere cevap yazamadım bu arada dün Cengiz bey aradı bana buzdolabını tavsiye eden İnsel abinin arkadaşı,kendisi lavabo için alternatif olarak evlerde mutfak sektöründe kullanılan mermerit döktürülebilir yekpare bir parça lavabosuda içinde istediğin renkte döktürebilirsin dedi buda düşnülebilir diye yazdım sonraki arkadaşların imalat aşamasında yadımcı olabilir.

Yorum yazıp destek olan tüm dostlara teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri