Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,284
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

berkcantp' Alıntı:
Aracın bir tarafına ağırlık veriliyor görünümü algıladım. Yanlışmıyım
ilhan bey,görüntü bahsettiğiniz algıyı yaratıyor,haklısınız.ancak mevcut olan bir iki plaka tahta.akü,tüp ve ağır depo edevatınıda zıt tarafa koyunca bir denge oluşturabileceğimiz kanaatindeyim.

Etiketler

Rıfat ağbi kolay gelsin, farklı ve ilginç bir tasarım olacak,
bu projeni hayata geçirmeden önce kağıt bantlarla yerlerini işaretle ve duvar yap veya karton kutulardan yerleşimini hayata geçir sonrasında kontrolünü yap yerleşimde seni rahatsız eden bir şey varmı, bana göre yatak alanına ilave pencere ve havalandırma lazım

Rıfat bey,farklı bir proje düşünmüşsünüz. Kampta ön koltukların dönmesiyle birlikte şöför mahallinin yaşam alanına katılması karavan iç hacminde ciddi bir genişleme sağlıyor. Mutfak modülünün de oturma grubunun yanına çekilmesi araç içinin kullanımında büyük bir rahatlık verecektir. Oturma grubunun tek kişilik yatak olması da 3. bir kişinin konaklamasını sağlayacaktır. Bence güzel bir yaklaşım olmuş.

buralpdi' Alıntı:
Rıfat ağbi kolay gelsin, farklı ve ilginç bir tasarım olacak,
bu projeni hayata geçirmeden önce kağıt bantlarla yerlerini işaretle ve duvar yap veya karton kutulardan yerleşimini hayata geçir sonrasında kontrolünü yap yerleşimde seni rahatsız eden bir şey varmı, bana göre yatak alanına ilave pencere ve havalandırma lazım
levent,yatak üstü havalandırma olacak,arka kapıdaki camlar yeterli olur kanaatindeyim.

drares' Alıntı:
Rıfat bey,farklı bir proje düşünmüşsünüz. Kampta ön koltukların dönmesiyle birlikte şöför mahallinin yaşam alanına katılması karavan iç hacminde ciddi bir genişleme sağlıyor. Mutfak modülünün de oturma grubunun yanına çekilmesi araç içinin kullanımında büyük bir rahatlık verecektir. Oturma grubunun tek kişilik yatak olması da 3. bir kişinin konaklamasını sağlayacaktır. Bence güzel bir yaklaşım olmuş.
haşmet bey,oturma gurubu ve dönen koltuklarla beraber 3.ve 4. kişiyi yatırabilmeyi planlıyorum.

uzun süren durgunluktan sonra birazcık hareket.
altyapı hazırlığı, gerkli yerlere ahşap karkas döşenmesi.

izolasyon (2).jpg

izolasyon (3).jpg

izolasyon (4).jpg

izolasyon (5).jpg

izolasyon (6).jpg

yanması zor olan izolasyon malzemesi ile(10mm)birinci katı döşemeğe başladım.ikinci kat köpük olacak.

izolasyon (7).jpg

izolasyon (8).jpg

izolasyon (9).jpg

izolasyon (10).jpg

izolasyon (11).jpg

yağmur yağdığı için araç içinde çalışıyorum.( dar alanda çalışmayı pek severim :D )
izolasyona devam edilecek.hava kararmaya başladı.yapı paydos.

izolasyon (1).jpg

Kolay gelsin bugün yağmur yarın belki kar var. İzolasyon güzel oluyor, karkasları ne ile yapıştırıyorsun Rıfat ?
Epeyce hareket gelmiş baharla birlikte hızlanacak sanırım..

kolay gele Rıfat ağbi, inşaat başlamış :smiley:

atiladi' Alıntı:
Rifat, hadi kolay gelsin, işlerin rast gitsin...
teşekkürler Atilla
centilmen' Alıntı:
Kolay gelsin bugün yağmur yarın belki kar var. İzolasyon güzel oluyor, karkasları ne ile yapıştırıyorsun Rıfat ?
Epeyce hareket gelmiş baharla birlikte hızlanacak sanırım..
Ümit teşekkürler.yapı marketlerde bu işler için uygun silikonlar var.
buralpdi' Alıntı:
kolay gele Rıfat ağbi, inşaat başlamış :smiley:
Levent teşekkürler.

Rifat Bey, güzel işler çıkarıyorsunuz,emeğinize sağlık.
İlgiyle izliyor ve öğrenmeye çalışıyorum. Yalıtım için kullan
dığınız ilk malzeme nedir? Yalıtım konusunda veya diğer ko
nularda size göre önemli gördüklerinizi de aktarırsanız, be
nim gibi istekli fakat acemilere yol göstermiş olursunuz. Ko
lay gelsin. Güzelliklerle kalın.

Rıfat kolay gelsin.
Görüşmeyeli karavanı bitirmişsin ::smiley:
Her şey gönlünce olsun.Yardıma her zaman hazırım.
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,791
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR