Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 401,812

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

atiladi' Alıntı:
Gördüğüm kadarıyla çayla kafa dağıtabilimeyi geliştirdiyseniz, süper bir bir iş daha başarmışsınız diyebiliriz....

Rıfat ağbi doğru söylemiş ;D

yaybek' Alıntı:
Abi hayırlı olsun.

sağolasın Yusuf :smiley:

Levent herşey çok güzel olmuş. İşin aksesuar bölümüne gelmişsin ki o hiç bitmiyor nedense. :D

Güle güle kullan.

Yeni aksesuarlarınla karavanın daha güzel olmuş. Sinekli'de yakından inceler kritiklerini senden dinlerim artık :smiley:

yasiko' Alıntı:
Levent herşey çok güzel olmuş. İşin aksesuar bölümüne gelmişsin ki o hiç bitmiyor nedense. :D

Güle güle kullan.

Ahmet ağbi çok teşekkürler :smiley:

aslanahmet' Alıntı:
Yeni aksesuarlarınla karavanın daha güzel olmuş. Sinekli'de yakından inceler kritiklerini senden dinlerim artık :smiley:

Hakan tavan için dolap kapaklarının hepsini söktüm eğer haftaiçi bitirebilirsem geleceğim (stresteyim yani)

buralpdi' Alıntı:
hafta içi usb ve sd kart çalabilen radyo aldım, uzaktan kumandalı ve montajını arka kolonlar dahil yaptırdım 60tl radyo 30tl montaj

[attachment=1]

pazar günü motosiklet rampamızın antipasını çektik ve motoru bağlantı için kemerleri bağlayacağımız kancaları bağladık, motoru indirip bindirerek aksaklık olup olmadığını iyice kontrol ettik
Levent ustam ellerine sağlık hem geziyorsun(kafa dağıtıyorsun) hemde güzel işler yapıyorsun :smiley: :smiley: :smiley:

Levent bey güzel bir iş çıkarmşsınız güzel bir çalışma olmuş
yaptıklarınızda aracınıza da çok yakışmış. ama noksanlar bitmeyecek güzel parçalar toplamaya devam.
iyi tatiller ve iyi çalışmalar diliyorum

yayiyayayu' Alıntı:
Levent ustam ellerine sağlık hem geziyorsun(kafa dağıtıyorsun) hemde güzel işler yapıyorsun :smiley: :smiley: :smiley:

arada bir kaçmazsak olmuyor Yaşar, hep çalış hep çalış nereye kadar :smiley:

amiral' Alıntı:
Levent bey güzel bir iş çıkarmşsınız güzel bir çalışma olmuş
yaptıklarınızda aracınıza da çok yakışmış. ama noksanlar bitmeyecek güzel parçalar toplamaya devam.
iyi tatiller ve iyi çalışmalar diliyorum

çok teşekkürler :smiley:

varsın' Alıntı:
Levent bey çok şık durmuş sapancada merdiveni göstermiştiniz ama motor taşıyıcıyı görmemiştik o zaman takılı değil miydi? Biz mi atladık.
Sn. drares in sorduğu(yüklüyken) kapı açılma konusu için Ben geriye doğru değil sola doğru (bir kapı mesafesinde)Kızaklı bir sistem görmüştüm bir yerde, aradım fakat bulamadım
öyle bir kızak sistemi de oluşturursanız nasıl olur acaba slm.Ersin Erker
Ersin bey fikir için teşekkürler, Levent platformu kaydırma işine ne dersin?
Ayrıca makyajlar güzel olmuş güle güle kullan, Jant kapaklarına ben de bakmıştım, burada da aynı fiyata var. parlak olanları benim daha çok hoşuma gitti. :smiley: :smiley: :smiley:

Motosiklet taşıyıcının mafsallısını İmaj yapmıştı.
Sol arka köşeden mafsal yardımı ile üzerinde motor varken sağdan sola doğru açılabiliyordu .
Ama bu proje tutmadı. Nedeni ,üzerine vurulan 125 kg.civarındaki motorun taşıyıcıyı esneterek aşağı doğru sarkıtmasıydı .
Sonra altına bir seyyar tekerlek düzeni yaptı ama o da sabit bir yükseklikte olunca kamp ortamındaki eğri yerlerde yeterince görev yapamadı. Her zaman da beton dökülmüş gibi yerler bulmak olanaksız tabii ki.
Sanırım proje bir kaç uygulamadan sonra rafa kalktı.

Bence en iyisi motoru bir buçuk dakikada yükleyip bir dakikada indirebildiğim ve motoru taşıyıcısına kelepçeli bağlantısı ile bağlayabildiğim kendi sistemim.
Bir kelepçe motoru altında bulunan karşılıklı iki deliğe geçerek sıkıyor ve motoeu taçıyıcı üzerine bağlıyor. Kelepçe tek saplamalı ve sökünce olduğu gibi motor askısından ayrılıyor.Motor indikten hemen sonra arka kapıları başkaca bir şey yapmama gerek kalmıyor.Rampayı takmak dahil bir buçuk dakika .

Zaten böyle bir iş bir iki dakikada ve minimum güçle yapılamıyorsa o proje proje olmaktan çıkıp eziyet haline dönüşüyor. Hele bizim gibi fiziki enerjisi giderek kısıtlanan durumlarda. :(

Bu operasyonu gösteren seri fotoğraflar çekmemişim maalesef. Sanırım havalar düzelince ilk işim bu olacak.

Kolay gelsin...

Rüzgar

Motor taşıma aparatını TÜV'deki kontrol görevlisine sormuştum. "Özel amaçlı olduğu için o tür ayrıntılara bakmıyoruz, arkada çıkıntı sorun olmaz. Asıl dikkat ettiğimiz yanlara doğru çıkıntı olmaması" demişti. TÜV de eskisi gibi sıkı değil artık. Beni en çok endişelendiren (allah korusun) bir kaza anında bu aparattan doğacak bir zarar meydana gelirse haklı iken haksız duruma düşmek. Hele ki yaralanma ya da can kaybı olursa işin içinden zor çıkılır gibi geliyor. Muayenden geçer mi, geçer. Geçmezde de zaten söküp takmak iş değil. Ama diğer durumlar için projelendirmek gerekir sanki ??? Projeye onay verilir mi o da ayrı konu ya?.

TÜV'deki kontrolde bende tente projede var EK-1 yazılmadı diye sorduğumda, sadece yan çıkıntıların aynadan 5 cm. küçük olmasına dikkat ettiklerinden bahsetti.

orsaalabanda' Alıntı:
Motor taşıma aparatını TÜV'deki kontrol görevlisine sormuştum. "Özel amaçlı olduğu için o tür ayrıntılara bakmıyoruz, arkada çıkıntı sorun olmaz. Asıl dikkat ettiğimiz yanlara doğru çıkıntı olmaması" demişti. TÜV de eskisi gibi sıkı değil artık. Beni en çok endişelendiren (allah korusun) bir kaza anında bu aparattan doğacak bir zarar meydana gelirse haklı iken haksız duruma düşmek. Hele ki yaralanma ya da can kaybı olursa işin içinden zor çıkılır gibi geliyor. Muayenden geçer mi, geçer. Geçmezde de zaten söküp takmak iş değil. Ama diğer durumlar için projelendirmek gerekir sanki ??? Projeye onay verilir mi o da ayrı konu ya?.
Atlanmaması gereken detay.Araç çeki demirlerinin ruhsata işlenmesi aynı bakış açısı ile çok önemli.

drares' Alıntı:
Ersin bey fikir için teşekkürler, Levent platformu kaydırma işine ne dersin?
Ayrıca makyajlar güzel olmuş güle güle kullan, Jant kapaklarına ben de bakmıştım, burada da aynı fiyata var. parlak olanları benim daha çok hoşuma gitti. :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet bey çok teşekkürler,
ben açıkca platform kaydırma işine sıcak bakmıyorum, teknik olarak hallolması gereken çok detay var,
en baştaki sorun ise taşıyıcı iki kol üzerinde iken, platformu kaydırıp bütün yükü tek kola verdiğimiz zaman

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR