Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 401,822
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

grjet' Alıntı:
Levent bey tebrikler motor taşıyıcıda çok güzel ve pratik olmuş güle güle kullanın bu taşıyıcının bitimine birde çeki demiri ve tertibatı olma olasılığı nedir acaba resmi yada gayriresmi olarak.

çok teşekkürler Ramazan, resmi olarak zannediyorum motosiklet askısı olmadan taktırabiliyorsun :smiley:

RÜZGAR' Alıntı:
Arkadaşlar,
Ben de çift plaka var.Motosiklet yüklü ve üzeri örtülü iken taşıyıcının plaka ve lambaları net olarak görünüyor.

Hüseyin bey bende plaka ve stoplarını halledeceğim şart çünki

berkcantp' Alıntı:
Hüseyin abi, 3. plakayı izin dahilinde mi? bastırıyoruz yoksa kendimiz harici mi?

eskiden mühürsüz plaka bastırabiliyorduk şimdi yapıyorlarmı bilmiyorum, araştıracağım

Etiketler

Ben mühürsüz olarak bastırtmıştım. Bazen otoparklara falan konuyor yer belirtmek için.
İki plaka mühürlü olunca sorun olmuyor.

Ama sorun olan ne biliyormusunuz ?
Taşıyıcıya konan ekstra stoplar. Her şey çift yandığı için arabanın sigorta dengesi bozuluyor. :mad:

Rüzgar

Levent bey çok şık durmuş sapancada merdiveni göstermiştiniz ama motor taşıyıcıyı görmemiştik o zaman takılı değil miydi? Biz mi atladık.
Sn. drares in sorduğu(yüklüyken) kapı açılma konusu için Ben geriye doğru değil sola doğru (bir kapı mesafesinde)Kızaklı bir sistem görmüştüm bir yerde, aradım fakat bulamadım
öyle bir kızak sistemi de oluşturursanız nasıl olur acaba slm.Ersin Erker

RÜZGAR' Alıntı:
Ama sorun olan ne biliyormusunuz ?
Taşıyıcıya konan ekstra stoplar. Her şey çift yandığı için arabanın sigorta dengesi bozuluyor. :mad:

Rüzgar

Hüseyin bey ekstra stoplar led yapılırsa sanıyorum sigorta dengesi bozulmaz

varsın' Alıntı:
Levent bey çok şık durmuş sapancada merdiveni göstermiştiniz ama motor taşıyıcıyı görmemiştik o zaman takılı değil miydi? Biz mi atladık.
Sn. drares in sorduğu(yüklüyken) kapı açılma konusu için Ben geriye doğru değil sola doğru (bir kapı mesafesinde)Kızaklı bir sistem görmüştüm bir yerde, aradım fakat bulamadım
öyle bir kızak sistemi de oluşturursanız nasıl olur acaba slm.Ersin Erker

Ersin bey motosiklet askısı sapancada yapılı değildi, geçen hafta yaptık, elimizdeki imkan ve makina aksamı ile anca bu kadar yapabildik,
kızaklı sistem yapılabilir ama rulman koymak lazım, rulmanı koyunca çalışacağı kızağı derken ağırlık ve maliyeti artacaktır,
şimdilik böyle idare edeceğiz artık :smiley:, selamlar

bu cumartesi kartal sanayinde günümüz geçti, karavanın triger kayışı değiştirme zamanı gelmişti, 200tl işçilik dahil set olarak değiştirdik, ustamız servisci arkadaşların met ettiği ve sadece bizim araçlara bakan bir usta, bizim triger kayışının değişmesi daha kolay yarım saatte bitti,
-karavanımıza alarm taktırdım 100tl montaj dahil
-jant kapağı aldım 30tl

[attachment=1]

-direksiyonu ve vites topuzunu kaplattım (çocukluğumdan beri hevesim vardı) 25tl

[attachment=2]
[attachment=3]

iki yan cama jaluzi aldım, perde konusunda jaluzilere karar verdim (hemen ses olacak diye yazacak arkadaşlar lütfen montajını ve açıklamalarımı bekleyin)

bauhaus'tan mutfak tel rafının yanına montaj olabilen kaşıklık(cep kaşıklık olarak geçiyor) aldım 2.5tl

[attachment=4]

iki ön koltuğun baş üst kısımlarına askılık koydum

DSC02206.JPG

DSC02207.JPG

DSC02208.JPG

DSC02211.JPG

DSC02210.JPG

hafta içi usb ve sd kart çalabilen radyo aldım, uzaktan kumandalı ve montajını arka kolonlar dahil yaptırdım 60tl radyo 30tl montaj

[attachment=1]

pazar günü motosiklet rampamızın antipasını çektik ve motoru bağlantı için kemerleri bağlayacağımız kancaları bağladık, motoru indirip bindirerek aksaklık olup olmadığını iyice kontrol ettik

DSC02209.JPG

DSC02216.JPG

DSC02212.JPG

DSC02213.JPG

DSC02214.JPG

Karavanın son ilavelerle jan janlı olmuş.Güle güle kullan ;)

motosikleti taşıyıcıya bindirmek kadar indirmekde çok kolay, sadece gidonun kaportaya değdiği noktaya bir lastik takoz koyacağız ve son katını atacağız sonrasında plaka ve stoplarının montajını yapacağız

[attachment=1]

pazar gününün kalan zamanındada tavanının kaplamasını yapabilmek için ahşap malzemelerini alıştırıp hazırladık ve gün bitti

DSC02215.JPG

Bu hafta çok aktif bir hafta olmuş, artık süslemeler başladı, iş resmen bitiyormu ne..

rtulun' Alıntı:
Karavanın son ilavelerle jan janlı olmuş.Güle güle kullan ;)

sağolasın Rıfat ağbi :smiley:

yugun' Alıntı:
Çook güzel görünüyor, Tebrikler... Jantlar olmuş.

Yücel teşekkür ederim, sağolasın :smiley:

berkcantp' Alıntı:
Aksesuarlar yakışmış.

İlhan bey teşekkürler :smiley:

atiladi' Alıntı:
Bu hafta çok aktif bir hafta olmuş, artık süslemeler başladı, iş resmen bitiyormu ne..

aybaşı ya biraz harcama yaptık ;D ;D, daha çok ıncık bıncık işler var Atilla ağbi yeni bir atasözü pardon deyim icat edeceğim
''bir karavan asla bitmez'' ;D ;D ;D ;D

Doğru söylüyorsun, aracın karavan tadilatı bitse, ihtiyaçlara göre yeniden değerlendirilen karavanın dahili tadilatı bitmez...

cumartesi akşamı sanayide işler bitince sahile inip biraz kafa dağıttık, Allah karavan isteyen arkadaşlara tez zamanda nasip etsin bizimkilerede nazar değmesin, hakikaten karavan sahibi olmak bir ayrıcalık, rahatlığı yetiyor

DSC02205.JPG

DSC02186.JPG

Gördüğüm kadarıyla çayla kafa dağıtabilimeyi geliştirdiyseniz, süper bir bir iş daha başarmışsınız diyebiliriz....

Maaşı sanayiye yatırdıktan sonra hiçbirşey içmeye gerek yok.Zaten hafiften pembeleşmiş olursun. ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR