Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 401,837
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

.
[attachment=1]
[attachment=2]

rampamızıda üstüne bağlıyoruz,

[attachment=3]

motosiklet taşıyıcımız aracın arkasında normal tamponundan yaklaşık 5cm kadar fazla yer kaplıyor ve bu sayede motosiklet taşımadığımız zamanlarda bize rahatlık sunuyor, çekmece gibi çekip motosikletimizi yüklüyoruz, basit hafif ve kullanışlı oldu, açık ve kapalı iken civata ile sıkarak sabitliyoruz

DSC02198.JPG

DSC02200.JPG

DSC02201.JPG

Etiketler

Levet bey ;
Gene ben ;D
Bir gamlı baykus olarak, motorun taşıyıcıya çıkış rampasını ters U yapmanızı önersem, kızmassınız değilmi bana ?? Motoru rampaya çıkartırken en azından, rampada tutmada size kolaylık sağlar diye düşünüyorum.
(Hatta Rampayıda aynı şekilde yapmanızı öneririm)
Saygılarımla
Rıza

marlon' Alıntı:
Levet bey ;
Gene ben ;D
Bir gamlı baykus olarak, motorun taşıyıcıya çıkış rampasını ters U yapmanızı önersem, kızmassınız değilmi bana ?? Motoru rampaya çıkartırken en azından, rampada tutmada size kolaylık sağlar diye düşünüyorum.
(Hatta Rampayıda aynı şekilde yapmanızı öneririm)
Saygılarımla
Rıza

:D
taşıyıcının üstünde sizin bahsettiğiniz u şekli zaten mevcut motosiklet üzerinde iken çekilmiş fotoğrafı incelerseniz lastikler u seklinin içinde, rampasıda bana zorluk çıkarmaz çünki uzun seneler rampadan 300-400 kg motosiklet inidirip bindirdiğim için bu motor rampasızda indirip bindirebilecek kadar hafif (90kg), ama tecrübesiz arkadaşlar rampasını ters çevirip kullanabilirler,
ayrıca bilgi için profillerin ve taşıyıcı boruların et kalınlığı 2.5mm, 75kg ağırlığında üç kişi aynı anda üstüne çıkıp zıplayarak test'de ettik :smiley:
selamlar :smiley:

Elinize sağlık çok güzel olmuş, işlevsel ve basit, buda yeterli, devasa rampalara hiç gerek yok, güle güle kullanın...

Motoru kullanmadığın zamanlarda aparatın, içeri girmesi akıllı bir çözüm olmuş Levent. Yanılmıyorsam aynı yönetimi Sn Rüzgar da kullanıyor ve çok memnun.
Kolay gelsin.

atiladi' Alıntı:
Elinize sağlık çok güzel olmuş, işlevsel ve basit, buda yeterli, devasa rampalara hiç gerek yok, güle güle kullanın...

amaç mümkün olduğunca hafif ve yer kaplamayan bir taşıyıcı yapmaktı bunuda başardık, çok teşekkürler Atilla ağbi :smiley:

teos' Alıntı:
Motoru kullanmadığın zamanlarda aparatın, içeri girmesi akıllı bir çözüm olmuş Levent. Yanılmıyorsam aynı yönetimi Sn Rüzgar da kullanıyor ve çok memnun.
Kolay gelsin.

beğenmenize sevindim çok teşekkürler :smiley:

Levent hocam bugün kulağını çok çınlattık,Poyrazlarda :smiley:

Ben bugün Gökhan a da senin şu an yaptığın mantalite ile bir bagaj koymayı düşündüğümü söyledim.Yanlış hatırlamıyorsam Tokat karavan derneği başkanı olan sanırım Bülent beydi ,onun aracına taktırdığı praktiker yada Bauhaus tan aldğı çok güzel bir bagaj vardı.Şimdi formda onu arıyorum.
Çok faydalı bir aparat olduğunu düşünüyorum.

Levent usta, motosiklet taşıyıcın güzel olmuş eline sağlık. Benim de aklımda bu tarz bir şey var.
Acaba sence bagaj kapaklarının motor yüklüyken açılabilmesini sağlayacak bir düzenleme yapılabilir mi?
Kolay gelsin :smiley: :smiley: :smiley:

Levent,kolay gelsin.Motor taşıyıcı oldukça başarılı.bizlere ilham kaynağı oluyorsun.

mayıstosböce' Alıntı:
Levent hocam bugün kulağını çok çınlattık,Poyrazlarda :smiley:

Ben bugün Gökhan a da senin şu an yaptığın mantalite ile bir bagaj koymayı düşündüğümü söyledim.Yanlış hatırlamıyorsam Tokat karavan derneği başkanı olan sanırım Bülent beydi ,onun aracına taktırdığı praktiker yada Bauhaus tan aldğı çok güzel bir bagaj vardı.Şimdi formda onu arıyorum.
Çok faydalı bir aparat olduğunu düşünüyorum.

bu poyrazları görmek nasip olmayacak galiba ;D, Gökhan duramamış gene ;)
sadece motosiklet bağlanmaz dediğin gibi bagajda asılabilir, üzerinde oturmasıda güzel, divan gibi :D

yugun' Alıntı:
Güzel olmuş güle güle kullanın..

sağolasın Yücel :smiley:, burara işi bıraktın kümesle uğraşıyorsun :smiley:

drares' Alıntı:
Levent usta, motosiklet taşıyıcın güzel olmuş eline sağlık. Benim de aklımda bu tarz bir şey var.
Acaba sence bagaj kapaklarının motor yüklüyken açılabilmesini sağlayacak bir düzenleme yapılabilir mi?
Kolay gelsin :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet bey bunu çok düşündüm fakat bizim kapıların eni çok fazla o kadar mesafeyi dışarı çekebilmek için bir o kadarda altta içeri borunun girmesi gerekiyor, yani biz 90cm taşıyıcı boru kullandık 50cm çekince geliyor içeride 40cm kalıyor, kapak eni kaç cam atıyorum 80cm, o zaman 90+80 =170cm boru altta çalışması lazım artı rahat çekebilmek için rulman koymak lazım buda iki sakınca yaratıyor
1-taşıyıcı boru uzun olduğu için dingilin içinden geçmesi gerekiyor
2-rulmanlar çamur ve toz yüzünden rahat çalışmıyor
bunlar sorun olmasın dediğinizdede maliyet+ağırlık artmaya başlıyor, hepsinin çözümü mevcut fakat elimizdeki imkanlarla en düşük maliyetli ve pratik çözüm böyle oldu,
motosikleti indirirken ileri olarak indirebiliyoruz buda büyük kolaylık sağlıyor,
selamlar

rtulun' Alıntı:
Levent,kolay gelsin.Motor taşıyıcı oldukça başarılı.bizlere ilham kaynağı oluyorsun.

sağolasın Rıfat ağbi, sanada kolay gelsin :smiley:

Banada ilham verdi eline sağlık, pratik ve hafif taşıyıcı, rampada dik durması için çalışmayı ben mi göremedim yoksa yapım aşamasında mı?

Levent Bey,motosiklet rampası çok güzel olmuş;elinize sağlık.

Naçizane iki sorum var :

Birincisi , bu şekilde uygulamanın trafik/ruhsat /TUV açısından bir problemi olur mu ?

İkincisi, daha mukavemetli malzemeler kullanmak şartıyla 250 kg. ve 84 cm eninde ,224 cm uzunluğundaki motorlar için de yapılabilir mi ? Yapılsa bile kasislerde olacak zıplamalarda ağırlığın daha da artan biçimde hissedilerek araca zarar verme ve arka kapı ayarlarını bozma olasılığı var mıdır ? Selamlar. ;D

NOT : Araç markasını Fiat Ducato ,2011 model, 15 veya 17 metreküp olarak kabul edebiliriz.

berkcantp' Alıntı:
Banada ilham verdi eline sağlık, pratik ve hafif taşıyıcı, rampada dik durması için çalışmayı ben mi göremedim yoksa yapım aşamasında mı?

şimdilik el yardımı ile dik duruyor :D,
gidonun arka kapıya değdiği noktaya bir lastik takoz koyacağız ve motoru bu şekilde gerdireceğiz

yucel59' Alıntı:
Levent Bey,motosiklet rampası çok güzel olmuş;elinize sağlık.

Naçizane iki sorum var :

Birincisi , bu şekilde uygulamanın trafik/ruhsat /TUV açısından bir problemi olur mu ?

İkincisi, daha mukavemetli malzemeler kullanmak şartıyla 250 kg. ve 84 cm eninde ,224 cm uzunluğundaki motorlar için de yapılabilir mi ? Yapılsa bile kasislerde olacak zıplamalarda ağırlığın daha da artan biçimde hissedilerek araca zarar verme ve arka kapı ayarlarını bozma olasılığı var mıdır ? Selamlar. ;D

NOT : Araç markasını Fiat Ducato ,2011 model, 15 veya 17 metreküp olarak kabul edebiliriz.

trafik açısından problem olmayacağı söyleniyor, yaptığımız taşıyıcı en fazla 150kg motosikletler için geçerli, 250kg motosikleti asmak için farklı bir metod uygulanmalı, ben olsam bu ağırlıktaki motoru arkaya asmam, hem güvenlik açısından hemde araçlarımızın önden çekişli olması sebebiyle, ayrıca 250kg motosikletin boyuda iki yandan dışarı taşacaktır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,746
Kayıtlı Üye Sayımız
166,563
Kaydolan Son Üyemiz
Efe Kurt

SON KONULAR

Geri