Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 401,885
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

marlon' Alıntı:
Bir kaza anında kırılan bir tabagın yada bir wc evyesinin yaratacağı sarapnel tesiri telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Ayrıca yerinden hareketlenecek gene agır bir malzemenin içerde seyahat eden insanlara sürrate bağlı olarak verebileceği zarar hepimizce malumdur.
Tuvate gelince; ev için dizayn edilmiş bir wc evyesi içerisinde bulunan deve boynu, stabil ortamlarda içinde su bulundurarak, kirli su hattında /Tankta oluşacak kokunun yaşam mahalline kaçmasına siğillik eder. Ancak; özellikle aracın boy hattıne paralel olarak yerleştirilmiş bir evyede, ani sürrat değişimlerinde, bu su tanka geri kaçarak orada yaratılan sığili bozar ve kokunun dışarı kaçmasına neden olur. Tank daha yeni iken bu sorunu algılamak zordur. Zaman bağlı olarak oluşur.Bu yüzdendir ki karavan yada yat gibi 3. boyutta hareketi olan yerlerde ya manuel pompalı sistemler, yada jet vacum sistemler kullanılır.
Leven beyin sayfasını işgal ettiysem özürlerimle birlikte saygılarımı sunarım
Rıza

Rıza bey sizin ve diğer arkadaşların uyarılarını her zaman dikkate aldım ve almayada devam edeceğim, yapılan eleştiri ve uyarılarlada aracımızı geliştirdik,
şimdi aklınızdaki sorulara cevap vereyim,
kaza anında (Allah kimseye göstermesin) tuvalet taşı kırılsa bile( ki bu çok büyük ve ciddi bir kaza demektir) bana ulaşması için wc duvarını geçmek zorunda, karavanı yaparken aracın kaza yapma ihtimallerini düşünerek wc ve mutfak duvarlarını tabandan tavana oturttum, araç takla bile atsa minumum ezilme meydana gelecektir, aynı şekilde klozetin yerinden çıkıp parçalanıp yolculara zarar verme ihtimalide büyük ihtimalle azaldı,
sizin içeri koku yapma korkunuza gelince resim 1 deki gibi bir montaj yapılırsa araç hereket halinde iken veya ani gaz, fren durumlarında içerdeki pis su dışarı kaçacaktır bu konuda size katılıyorum, bu resimdeki montajı yapan herkes bu sistemden zarar görmüştür, yanlış montajdır
[attachment=1]
biz yapılan uyarılar neticesinde araştırmalarımızı derinleştirip, bu işi bilenlere(yani depo imalatcılarına) sorduk, aldığımız çözümlerin aynısını forumda Mehmet ağbi(orbay) de anlatıyordu, biz de altta resim 2'de gördüğünüz proje ile imalatı yaptık, resimi dikkatle incelerseniz, suyun ve kokunun niye karışmadığını anlarsınız, bizim araçlar denizdeki gibi tekne çalkantısına maruz kalmıyor, böyle bir çalkantıda ancak kaza anında oluşur,
buradaki püf noktaları;
1- depoya inen atık su borumuz deponun altına dört parmak kadar yanaştırmak, bu sayede çalkantıların yukarı çıkması engellendi
2- içerdeki gaz sıkışmasını önlemek için hava tahliyesi kullanmak, bu sayede çalkantılardan doğacak gazın basınçla içeri girmesi engellendi
3- klozetten çıkışı direk olarak depoya indirmemek, bu sayede de rampa inerken ve çıkarken depodaki suyun yukarı çıkması engellenmiş oldu
[attachment=2]

ağırlık olarak aracım halen boş gibi geziyor, istitap haddini daha aşmadık, klozet takımıda düşündüğünüz veya hayal ettiğiniz kadar bizim araçlara ağırlık vermiyor, ve eminimki bir kaç sene sonra yeri müsait olan herkes bu tarz tuvalet kullanacaktır,
boşaltma sistemime gelincede bu sorunu önceden düşünerek 200lt pis su depom var (bu da bana bir hafta yeterli) eve döndüğümde bahçede biriken yağmur suyunun tahliye deliği direk logara bağlı bu ağızdan hortum vasıtası ile boşaltmayı gerçekleştireceğim, önümüzdeki dört sene bir haftadan daha uzun iznim yok eğer olursada kamp alanlarına girmeyi sevmediğim için doğada münasip bir çukura gömmeyi düşünüyorum

resim-1 (1).jpg

resim-1 (2).jpg

Etiketler

Levent bey;
Niyetim sizi yada yaptığınız işi yermek değil, ancak; yaptığınız ve yukarıda resimle anlattığınız uygulamayı akışkanlar mekaniği, bileşik kaplar, basınçlı kaplar ilişkisi v.b. temel temel teoriler içinde incelediğinizde, zaten dediğim sonuç oluşacaktır. Keşke yurt içinde olsam da size uygulamalı olarak gösterebilseydim. Yada smule edebilseydim.
Kaza durumuna gelecek olur isek; Tabiki aracı kullanan siz olacaksınız. Bu konuda da da riski alcak olan siz olacaksınız. Ancak; bu riski almadan önce, İngilizlerin Fakland savasında vurulan uçak gemisinde olan olayları bir yerlerden bulup okumanızı dilerim.( Ben cok once okudum du ama su anda bulamadım. Bulursam gonderirim size) Gemide olan patlamanın tesirinden çok; gemi mürettabatı, kırılan tabak çanak, duvar kaplaması formıka, kırılan evyelerden yaralanmıstır ve yaralanlar ölümcül seviyede olmuştur maalesef. Ve bunu sonrasında yapılan tüm gemilerde; bu malzemeler inox yada plikarbon yapılmıştır.
Ha derseniz ki nerden nereye.. Ben de kısaca Mal sizin risk faktörü sizin derim.
Saygılarımla

Rıza

Şu Arjantin'den Alaska'ya 1.Cihan Harbi'nden kalma otomobili ile seyahat eden Arjantin'li aile acaba tuvalet konusunu nasıl çözdü :smiley: araçlarında porta potti koyacak yer bile yok.

Şaka bir yana Levent kendince çözmüş olayı. Kendi kullanımına uygun bir model yapmış. Hafta sonu kampımızda konuşmalarda anlattığına göre çevreye zarar vermeden deposunu da boşaltabiliyormuş. Gerisi boş. Tuvalet konusu herkesin kendine özel. Bana kalsa, o aracı ben yapmış olsaydım porta potti kullanırdım. Çünkü bana o uyardı. Uygun boşaltma yerim yok. Kabin dar, sıkışırdım. Duş yapmak zor olurdu. Duş yaparken porta pottiyi dışarı alabiliyorsun. Ama bu tür sorunlar Levent için yok. Rahat rahat kullanıyor. Güle güle kullan Levent Ustam.

arkadaşlar geçen hafta hidroforum arıza yaptı, ses var ama su basmıyor, hemen teknik servisi aradım(Atilla ağbi) :smiley: mutlaka pislik gelmiştir cevabı ile hidroforu söktüm ve inanamadım, içinde bir ben yokum, o kadar dikkat etmemize rağmen talaş parçaları, fiber parçaları, en çok da şaşırdığım matkap çapakları nasıl girdi oraya halen aklım almıyor bu yüzden araya filtre koydum sizinde aklınızda olsun depo ile hidroforun arasına mutlaka filtre koyun
ben kombi filtresi kullandım, içinde metal süzgeç var, temizlemesi kolay ve su akışını kısıtlamıyor

DSC02126.jpg

Levent bey uyarı ve çözüm öneriniz için teşekkürler, güzel bir çözüm olmuş.

Levent abi bilgi için teşekkürler ben o sistemi daha önce yapmıştım tabiki Atilla abinin tavsiyesi üzerine eeeee hiç bilenle bilmeyen bir olurmu bir daha teşekkürler Atilla abi :D

buralpdi' Alıntı:
arkadaşlar geçen hafta hidroforum arıza yaptı, ses var ama su basmıyor, hemen teknik servisi aradım(Atilla ağbi) :smiley: mutlaka pislik gelmiştir cevabı ile hidroforu söktüm ve inanamadım, içinde bir ben yokum, o kadar dikkat etmemize rağmen talaş parçaları, fiber parçaları, en çok da şaşırdığım matkap çapakları nasıl girdi oraya halen aklım almıyor bu yüzden araya filtre koydum sizinde aklınızda olsun depo ile hidroforun arasına mutlaka filtre koyun
ben kombi filtresi kullandım, içinde metal süzgeç var, temizlemesi kolay ve su akışını kısıtlamıyor

İkinci karavanım varken benzer bir sıkıntıyı ben de yaşamıştım. Hisarönü'ne kampa gitmiştik, su pompası çalışmaz oldu, ne yaptıysam sonuç alamadım. İki gün kaldıktan sonra dönüş yolunda irice bir taşın üstünden istemeden geçince karavan iyice bir sallandı ve su pompası kendiliğinden çalışmaya başladı :D :D :D
Söküp temizlemeyi öğütleyecek ne bir Atilla abi vardı ne de bunu okuyup öğrene bileceğim gezenbilir forumu ;) ;) ;)

iki günlük haftasonu tatilimizde merak edenler varsa tuvaletimiz sorunsuz çalıştı, tek problem olmadı, koku ve yolda çalkantı su kaçması gibi problemler yaşamadık, gelirken zaten 200lt depomuzun 4/3 doluydu,
tek problemimizide kampda hallettik, hidroforu söküp temizlerken basınç ayar vidasını normal montaj vidası zannettiğim için sonuna kadar sıkmıştım ve hidrofor işi bitince durmuyordu :smiley:

Levent kardeşim, kafanı takma senin ihtiyaçlarına cevap verdiyse, çevreni rahatsız etmediyse senin için en ideal karavan odur, içinde yaşadıkca zamanla ihtiyaçlarına göre çevirme, tadilat gibi işler maşaallah el becerinde var.

Allah gönlüne göre versin güle güle kullan, keşke olmayanlarda bu kadarına sahip olsalar.

buralpdi' Alıntı:
Oğuz bey teşekkürler, evet yavaş yavaş faliyete geçiyoruz, münkün olan en kısa zamanda bitirip gezilere katılmak istiyorum

teşekkürler Sayın Arı Maltepede takdırdım, evet sürgülü, özelden tlf numarasını veriyorum

DSC00408.JPG

Selçuk bey teşekkürler, darısı sizin başınıza
Levent hocam senin bu camla aran nasıl? yeterince açılıyor mu? yolda sıkıntı var mı? (ses yapma gibi) maliyeti ne kadardı? iletişim numarasını bana da ulaştırır mısın?

berkcantp' Alıntı:
Levent kardeşim, kafanı takma senin ihtiyaçlarına cevap verdiyse, çevreni rahatsız etmediyse senin için en ideal karavan odur, içinde yaşadıkca zamanla ihtiyaçlarına göre çevirme, tadilat gibi işler maşaallah el becerinde var.

Allah gönlüne göre versin güle güle kullan, keşke olmayanlarda bu kadarına sahip olsalar.

İlhan ağbi kafama takmıyorum bilgi maksatlı yazdım :smiley:

drares' Alıntı:
Levent hocam senin bu camla aran nasıl? yeterince açılıyor mu? yolda sıkıntı var mı? (ses yapma gibi) maliyeti ne kadardı? iletişim numarasını bana da ulaştırır mısın?

Haşmet bey benim camlarla bir sıkıntım yok gayet güzel,ben çiftini montaj dahil 750tl verdim, bu camları Bursa'da yapıyorlar

Levent, dönüşte pis su deposunun mu 3/4ü doluydu yoksa temiz su deposunun mu? Eğer pis su deposu bu oranda dolduysa demekki daha kalabalık gideceğiniz bir hafta sonu gezisine yetmeyecek. Bazı önlemler alman gerekebilir mi acaba?

aslanahmet' Alıntı:
Levent, dönüşte pis su deposunun mu 3/4ü doluydu yoksa temiz su deposunun mu? Eğer pis su deposu bu oranda dolduysa demekki daha kalabalık gideceğiniz bir hafta sonu gezisine yetmeyecek. Bazı önlemler alman gerekebilir mi acaba?

şiledeki kampında kullandığım pis su da içinde Hakan, mahsus boşaltmadım ne olacak diye, birde biz bol kepçe harcadık suyu ağbimle beraber, hidroforun basınç ayarını yaparken iki kere boşa harcadım rezerveyi

bu haftasonu motosiklet rampasını hallettik bir boya işi kaldı ve ufak tefek bağlantı elemanlarının (motosikleti gerdirmek için) montajı kaldı, resimler

DSC02192.JPG

DSC02193.JPG

DSC02194.JPG

DSC02196.JPG

DSC02197.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,751
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR