Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,099

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

yapılan sistem çevreye ve insanlara zarar vermiyorsa bence en uygun sistem odur,

+1

karavan bir amaç değil araçtır önemli olan size en iyi şekilde hizmet etmesidir ama insanız ve tamamıyle insani bir duygu olan oldumu en iyisi olması tabiki kimisinin imkanı tam donanımlı sprınter'e kiminin imkanı J9 karavana yeter,olsun kıytırık olsun ama benim olsun Wink Grin

+1

Beyler,

ben yazimda arkadasimin karavaninin sahibinden.com'daki ilaninin TUVALETINDEN dolayi elestirildigini yazmadim, bu sizin tahmininiz. dolayisiyla DEPO MU O DA NE? gibi alayci sozleriniz de kendi aranizda baska bir konuyla ilgili olsa gerek. baska bir acidan bakarsak bahsettiginiz deponun oldugunu varsayarsak alaturka tuvalet tasi koymayla, alafranga tuvalet tasi koymak arasinda bence fark yok. her ikisi de karavan kulturunde yer almamasi gereken uygulama.

Levent bey camper tarzi bir araca seramik ev tipi klozet ve rezervuar koyarak bir tabuyu yiktigini soyluyorsunuz, evet biseylerin yikildigi dogrudur, ama yikilan seyin bir tabu mu baska seyler mi oldugundan emin degilim.

bu arada karavan kulturu baska bisey marka kullanmak baska bisey. yine su marka kullaninca mi karavan oluyor filan gibi laflar da sizin sarfettiginiz laflar, yani sizin gorusunuz veya niyet okumaniz, benim yazdigim yazida boyle bisey yer almiyor. ayni sekilde KIYTIRIK OLSUN BENIM OLSUN edebiyatini da tekrar isitip isitip gundeme getirmeyelim lutfen. burada paradan soz eden olmadi. benim kimsenin aracinin maddi degerini olctugum yargiladigim sorguladigim filan yok.

burada yayilmasina caba gosterildigi soylenen bir karavan kulturunden soz ediliyorsa ve arkadaslariniz sizi destekliyorlarsa ki oyle gozukuyor, tuvalet cozumleri kismina tuvalet cesitlerini sayarken portapoti tipi tuvalet, kasetli tuvalet, yat tuvaletine bir de EV TIPI TUVALET cesitlerini de ekleyin. satilik vasitalari tartistiginiz konunun 55. sayfasindaki LR karavanlarin tuvaleti icin moderatorunuzun yorumuna bakin.

Zentoz / Ozgur bey yurtdisinda yasadigini belirtmis, bizlere yurtdisindan camperde seramik klozet ve rezervuar kullanimiyla ilgili benzer ornekler varsa paylasirsa seviniriz. ben google'da arama yaptim ama bulamadim. ayrica Levent Beyin cikardigi isi taktir ettigimi belitrtmis, sadece tuvalet cozumuyle ilgili olumsuz gorusumu dile getirmistim.

Sayın Davulun sesi, sizin anladığınız anlamda karavan kültürüne uygun tuvalet nedir bu soruma cevap vermemişsiniz :smiley:,
-yani ben hangi tuvalet çeşidini kullanmam gerekiyor ve neden?,
- ev tipi kullandığım seramik tuvalet sizi neden rahatsız etti ?
lütfen cevaplarmısınız :smiley:
sakın beni eleştirdiniz diye sert çıkıyorum zannetmeyin, vaktiniz müsaitse tartışarak doğruyu bulalım, bu anlamda soruyorum, selamlar

bu bir lüks camper karavan tuvaleti

xcvbn.jpg

Sayın davulunsesi burada yazan çizen paylaşan tüm dostlar kendi işlerini kendisi yapan ve bundan keyif alan aldığı keyfide burada dostlarıyle paylaşan başkalarınında karavan sahibi olmasını en az kendisinin olmasını istediği kadar isteyen amacının sadece dostluk arkadaşlık ve paylaşmak olan insanlar grubudur.
Kimseyi kırmak üzmek ve buradan kaçırmaya çalışmak gibi düşüncemiz yoktur tam tersine ne kadar çok arkadaş buraya katılır ve kendisine faydamız olursa o kadar mutlu oluruz bizim sloganımız doğayı seven insanı sever amacımız sizi dışlamak değil yazılarımızdan alıntı yapıp devamına eklemişsiniz evet bir espiri yaptık çünkü tuvaleti koyup altına depo yapmayanlarıda gördük,bizim imkanlarımız ve yaşam şartlarımız ancak belli donanımlara yetiyor olabilir bu demek değilki karavanın illa hymer olması gerekiyor,etrafımda kaç kişi tanıyorum karavan özlemi ile yanıp tutuşan ama imkan yok sadece bir panelvan olsun bir buzdolabı birde şişme yatak gezerim onunla diyor.

Ben konunun nasıl buraya geldiğini anlayamadım ama olsun benkendi gözümle gördüğüm birkaç örneği anlatabilirim isterseniz. İşte olduğum için resimlerini araştıramıyorum üzgünüm. Fransa'da tanıştığım bazı karavancı arkadaşların araçlarında tuvalet bile yok. Kovaya yapıyorlar. Bazılarında ise gerçekten ev tipi tuvaleti ben kendi gözlerimle gördüm. Aynen bu işi hobi olarka yapan ve bundan zevk alan kişilerdi. (fotolarını bulabilirsem sizin için yüklerim)

Ama esas nokta bence insanların araçlarının içine ne koyduğu değil. Şöyle bir örnek vermek gerekirse bir misafirlkiğe gittiğinizde bu nebiçim vazo dermisiniz. Sizin hoşunuza gitmemesi ev sahibinin ki (burada camper sahibi oluyor) bundan zevk almadığı anlamına gelmiyor. Bende sizin gibi burada yeni sayıldığım için önceki tartışmaları bilemiyorum ama bende bir ilanda gördüğüm araç için yorum yapmıştım. Buda satılık camperin yerleşim düzeni ile ilgili idi. Bu zaten forumda çok yağılıyor ki gelecekte benim gibi karavan sahibi olacaklara bir ışık tutsun.

Vel hasılı kelam isteyen istediğini kendi camperına koysun.Ben Levent Beyin aracına yaptıklarını, el işçiliğine, uğraşına, azmine, çırakları yönelendirmesine :smiley: bayıldım. O yüzden yorumumu yazdım. Beğenmediğim yönlerde olabilir ama bu insanların zevkidir. O onun evidir.

Sevgiyle kalın.

Not: Haftasonu eşimle birlikte karavan satan galerileri gezdik yakında çektiğim resimleri paylaşacağım. Bir tane beğendik bakalım ne olacak.

yaybek' Alıntı:
Sayın zentoz umarım en kısa zamanda arzu ettiğiniz karavana kavuşursunuz hayırlı haberlerinizi bekliyoruz ;)

Yusuf Bey inşallah. Eşimde bende çok istiyoruz ama merak etmeyin aynı duygusal kaygılar burada da var :smiley: Bu arada sizin yapım aşamasını sonuna kadar okuduktan sonra karavanı hayırlı bir şey için satmanız beni memnun etti. Hayırlı uğurlu olsun. Artık yeni bir karavana ne zaman başlıyorsunuz ?? :smiley:

zentoz' Alıntı:
Yusuf Bey inşallah. Eşimde bende çok istiyoruz ama merak etmeyin aynı duygusal kaygılar burada da var :smiley: Bu arada sizin yapım aşamasını sonuna kadar okuduktan sonra karavanı hayırlı bir şey için satmanız beni memnun etti. Hayırlı uğurlu olsun. Artık yeni bir karavana ne zaman başlıyorsunuz ?? :smiley:

Özgür bey çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Allah tüm olmayanlara önce ev sonra arzu ettiği karavanı nasip eylesin.

Özgür bey yeni karavanı gönlüm hemen istiyor ama malum duygusal nedenler müsade etmiyor,eğer kısmet olursa yapmak istediğim karavan 15m3 PSA grubu araçlar ve olmazsa olmazım güneş paneli Allah herkesin gönlüne göre versin.

Gültekin' Alıntı:
Abi böylesi benim evimde bile yok. :smiley:
valla benim evdede yok :D,
adamlar seramik tuvaletin en geniş olanını kullanmışlar

zentoz' Alıntı:
Beğenmediğim yönlerde olabilir ama bu insanların zevkidir. O onun evidir.

Sevgiyle kalın.

Not: Haftasonu eşimle birlikte karavan satan galerileri gezdik yakında çektiğim resimleri paylaşacağım. Bir tane beğendik bakalım ne olacak.

Özgür bey çok teşekkürler, en kısa zamanda karavanınıza kavuşmanız dileğiyle selamlar

yaybek' Alıntı:
Özgür bey çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Allah tüm olmayanlara önce ev sonra arzu ettiği karavanı nasip eylesin.

Özgür bey yeni karavanı gönlüm hemen istiyor ama malum duygusal nedenler müsade etmiyor,eğer kısmet olursa yapmak istediğim karavan 15m3 PSA grubu araçlar ve olmazsa olmazım güneş paneli Allah herkesin gönlüne göre versin.

Bu arada Yusuf Bey ben tersten gidiyorum evi aldık borcunu ödüyoruz (daha çok yıllar var bitmesine ama neyse. Borç yiğidin kamçısıdır) şimdi sıra karavanda :smiley:

karavan mı çok yıldızlı otel mi ,teşhir salonomu ,showroom mu ne bu lüks be kardeşim.insan o tuveletin içine ,edemezki.lüksünden.iyi karavanlar.

:smiley:

verdiginiz UC ORNEK'le kendinize yandas bulmaniza sevindim, ancak verdiginiz ornekteki arac eger bir CAMPER ise, ben de astronotum :smiley: benzer ornekleri amerikan tarzi tir, kamyon veya otobusten yapilma buyuk karavanlarda gorebilirsiniz. ama dunyanin hic bir yerinde kimse o araclara CAMPER demez saniyorum. zaten o derece ev konforu arayan birisinin o araca dogayla ic ice olmak kamp yapmak amaciyla sahip olacagina da inanmiyorum.

hala markadan filan bahsediyorsunuz. olay maddiyat degil hesap ortada. yurtdisindan verilen KOVA ornegi tuvalet ise en azindan kamp karavan malzemeleri satan sanal veya gercek magazalarda tuvalet cozumu olarak yer aliyor zaten.

ben burada levent beyin zevkinden bahsetmiyorum onun dolap rengine veya baska seyinden bahsetsem hakli olabilirdiniz. burada dort dortluk diye gorulen ve ornek calisma diye gosterilen iddiali bir aracin yapiminda kullandigi donanimdan bahsediyorum

sonuc itibariyle bu konuyla ilgili yazismaya KATILAN VE KATILMAYAN ISIMLERE BAKTIGIMDA ben gerekli cevabi almis oldugumu goruyorum :smiley: ve size ve arkadaslariniza ev konforunda iyi kamplar diliyorum.

Sayın davulun sesi halen kaçamak cevaplardasınız benim sorduğum soruya lütfen cevap verirmisiniz en azından bu olgunluğu gösterin :smiley:,

-sizce karavanımda hangi tuvaleti kullanmalıydım ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR