Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 403,153
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Levent hidroforun hayırlı ollsun. Allah tamamına erdirsin. Teknik özelliklerini resimde gördük. Hem banya hemde mutfakda kullanım amaçlı aldın galiba. Görmediğimiz özellikleri, fiyatı ve nereden aldığını da belirtirmisin.

2010 yılının tüm Gezenbilir camiasına, milletimize mutluluklar huzur ve sağlık getirmesini, Bol gezili, kazasız belasız seyhatler diliyırum.

Etiketler

BU FORUMDAKİ ARKADAŞLARIMIN YENİ YILLARINI KUTLAR,KAZASIZ BELASIZ GEZİLER DİLERİM

ÖMER AKTAŞ

arı' Alıntı:
Levent hidroforun hayırlı ollsun. Allah tamamına erdirsin. Teknik özelliklerini resimde gördük. Hem banya hemde mutfakda kullanım amaçlı aldın galiba. Görmediğimiz özellikleri, fiyatı ve nereden aldığını da belirtirmisin.

2010 yılının tüm Gezenbilir camiasına, milletimize mutluluklar huzur ve sağlık getirmesini, Bol gezili, kazasız belasız seyhatler diliyırum.

buradan aldım arkadaşlar
http://www.sahibinden.com/shurflo_hidrofor_dk_11lt-28WQQaXQQ18739942WQQpXQQdisplayitem

LEVENT BEY ALDIĞINIZ POMPAYI GÖRDÜM HAYIRLI OLSUN .ALDIĞINIZ YERDE BİR DE MARCO OTOMATİK HİDROFOR GÖRDÜM.YAKINDA BENDE HİDROFOR ALACAĞIMDAN ARASINDAKİ KULLANIM FARKINI BİLİYORMUSUNUZ.
BENİM ARABA ÖZ AYTAÇ OTO CAMCIDA İÇ DUVARLARINA KONTRALARI DÖŞENİYOR.CAMLARI VE TAVAN HAVALANDIRMALARI TAKILDI.SIRADA YUKARDAKİ GİBİ BAZI APARATLAR GEREKİYOR.ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.
SELAMLAR
ÖMER AKTAŞ

Ömer Bey, hayırlı olsun. Sessiz ve derinden gidiyorsunuz sanırım, aradım ama kendi karavanını yapanlar bölümünde isminize rastlayamadım. Umarım tecrübelerinizi bizlerle paylaşırsınız...

gozdemed' Alıntı:
LEVENT BEY ALDIĞINIZ POMPAYI GÖRDÜM HAYIRLI OLSUN .ALDIĞINIZ YERDE BİR DE MARCO OTOMATİK HİDROFOR GÖRDÜM.YAKINDA BENDE HİDROFOR ALACAĞIMDAN ARASINDAKİ KULLANIM FARKINI BİLİYORMUSUNUZ.
BENİM ARABA ÖZ AYTAÇ OTO CAMCIDA İÇ DUVARLARINA KONTRALARI DÖŞENİYOR.CAMLARI VE TAVAN HAVALANDIRMALARI TAKILDI.SIRADA YUKARDAKİ GİBİ BAZI APARATLAR GEREKİYOR.ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.
SELAMLAR
ÖMER AKTAŞ

Ömer bey ben otomatik hidrafor kullanmadım ve aracımda maliyet nedeniyle düşünmüyorum, bizim araçta aldığımız pompa gayet güzel bir şekilde işimizi görecek, bilen ve kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır,
benim de size sorum niye otomatik hidrofor koymayı düşünüyorsunuz

not: büyük harf bağırmak anlamına geliyor küçük harf yazarsanız memnun oluruz

1) Karavanda yıkanmayı düşünüyorsanız, 11 lt/dak hidrafor kullanmaz zorundasınız....
2) Karavanda yıkanmak gibi bir amaç yoksa, ama musluk olarak ev tipi armatür kullanmayı düşünüyorsanız,
yine hidrafor mecburi be sefer 4 lt/dak yeterli...
3) Karavanda yıkanmak gibi bir amaç yoksa, musluk olarak mutfak ve WC'de elektrikli karavan musluğu
kullanacaksanız, 25 TL'lik karavan su pompası işinizi görür...Mühim olan masraf olsun diyorsanız hidraforda
kullanabilirsiniz..
4) Karavanda hidrafor kullanırsanız, hidraforun yapısından kaynaklanan, 20-30 dakikada bir hidrafor 2-3 defa
pompalama tıklaması yapar, bu ses bir çok kişiyi gece rahatsız eder, en azından ben rahatsız oluyorum..
Bu duruma engellemek için ya geceleyin hidraforun elektriğini kesecek bir anahtar koyacaksınız
(tabiki gece kalkıp su akmayıncada panik yapmayın), yada Elektrikli karavan musluğu kullanıp,
hidraforun enerji kablosunu , elektrikli musluğun platin tetiklemesine bağlayarak, siz musluğu açınca
hidrafora elektrik gidecek hale gelince gece rahat edeceksiniz...

Atilla Bey, çeşitli seçenekleri artı ve eksileri ile birlikte önümüze seriyor; en azından kendi adıma teşekkür ederim/etmeliyim...

Cavid Sezen

sıkıştığım yerde banyo yapmalıyım, gezilerim çoğunlukla kamp alanı dışında olacak,
dk.11lt hidrofor aldım herhalde yeterli gelir değilmi Atilla bey

Levent, şimdi musluk seçiminde yazdıklarıma dikkat et, bir tane bile normal armatür kullanırsan, geceleyin hidraforun basıncını kesecek bir anahtar koyman lazım, elektrikli musluk kullanacaksan dediğim gibi hidraforun elektriğini musluğun platininden geçirerek musluğu açmadan hidrafor çalışmayacak, bu şekilde gece ses yapmayacak ve sürekli basınç altında kaldığı için ısınmayacak, çalışmadığı zaman bile sürekli enerji harcamayacak, tesisat borularını patlatma yönünde zorlamayacak, ömrü uzayacak...11 Lt/dak hidrafor sana yeter...

Atilla beyin önerisi yerinde. Hidrafor, sudaki basınç farklılığını algılayıp çalıştığı için armatürlerdeki kireçlenme, conta nedeni ile hafif sus kaçırma gibi durumlarda gecenin bir vaktinde de çalışabilir. Bunu önlemenin en pratik yolu araya bir anahtar koymaktır. Gereksiz çalışmasına engel olacaktır.
Oğuz

Benim hidroforum dakikada 7 litre ve ben hidroforun elektriğini benim lambaları yaktığım kontrol panosunda 8 numaraya bağladım kullanmadığım zamanlar hep kapalı duruyor şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım.

06062009474.jpg

13042009321.jpg

Atilla Bey,
hidrofor calismadigi zaman basinc altinda kalip isinma ve surekli elektrik harcama olayini anlayamadim. calismadigi zaman nasil elektrik harcayabilir?

Atilla bey, hidrofor hakkında kesinleşmiş bir kararım yok.Sadece tompa ile arasındaki farkı öğrenmek istemiştim.Onuda atilla beyden öğrendim .Ben de sizin aldığınız pompadan ısmarlamayı düşünüyorum.
Büyük harf anlamını bilmiyordum,özürdilrim.Hafta sonu sanırım benim arabanın iç duvarlarının döşenmesi bitecek,sonrasında sizlerin fikirlerini almak için bir tanışma partısı düzenleyeceğim.

Selamlar,
Ömer Aktaş

Levent bey size adınızı Atilla beyle karıştırdım.Yazı biraz karıştı.

Ömer

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR