Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 401,793
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Levent kardeşim,
Havalandırman hem önde hemde arkada (yatağın üstünde de)olmalı.
Yazın sıcakta arabada yatamazsın.
Klima takarım deme her kamp yapacağın yerde enerji olmayabiliyor
Bursada 40X40 camlı havalandırma 125 veya 150 tl 40 tl takma parası veriyorsun.
fikir vermek açısından bilgin olsun istedim.
kolay gelsin.

Etiketler

ykamas' Alıntı:
Levent kardeşim,
Havalandırman hem önde hemde arkada (yatağın üstünde de)olmalı.
Yazın sıcakta arabada yatamazsın.
Klima takarım deme her kamp yapacağın yerde enerji olmayabiliyor
Bursada 40X40 camlı havalandırma 125 veya 150 tl 40 tl takma parası veriyorsun.
fikir vermek açısından bilgin olsun istedim.
kolay gelsin.

Yusuf ağbi uyarıların için çok teşekkürler, 40x50 havalandırma aldım, ön camlardan ve kapıdan giren hava yatağın üstündeki havalandırmadan çıkacaktır bu sirkülasyondan içerisi devamlı serin olur , kapıyada sineklik yapıp açık olacağı için sorun olmayacak düşüncesindeyim, (yazın bu işlemi fethiyede denedim)

Levent Kardeşim,
Ben de tek havalandırma yeter dedim.Yazın gölgede bile arka kapıyı açıp yattım.
Yatağın üstüne de taktıracağım aynı 40X50 camlı ilk fırsatta .

ykamas' Alıntı:
Levent Kardeşim,
Ben de tek havalandırma yeter dedim.Yazın gölgede bile arka kapıyı açıp yattım.
Yatağın üstüne de taktıracağım aynı 40X50 camlı ilk fırsatta .

yazın arabanın içerisine akşam yatmak için giriyorum, hep dışarıda oluyorum, gündüz tabiki arabanın içi sıcak oluyor, arabada sineklikli kapı olup devamlı açık durursa çok faydası oluyor, eğer yanılırsam ve sizin dediğiniz çıkarsa ikinci tavan havalandırmasının yeri zaten boş kalacak, sonradan takabilirim

Levent Bey,
Havalandırmanız hakkında da bilgi verebilirmisiniz?

Sayın Arı tavan havalandırmasını buradan aldım

http://www.intero.com.tr/index.php?do=catalog/product&pid=284

Çok şık duruyor, gülegüle kullan, montajını kendinmi yapacaksın?

Arkadaşlar kendiniz yapabilirsiniz işin tekniğini bilirseniz çok kolay havalandırmayı yerine koyup aşağı inecek olan kenarını saca çiziyorsunuz sonra onu kaldırıp 1cm daha içeriden aynı şekilde çizip o çizikten kesiyorsunuz sonra o fazla olan 1 cm'yi içeri kıvırıyorsunuz bunu bir pense ile yapıyorsunuz yavaş yavaş ilerleyerek aşağı kıvırıyor ve aşağı inecek kenar oturana kadar genişletiyorsunuz kesme işleminde kaportacıların kullandığı oto boya satan yerlerde ince taş var onunla kesiyorsunuz bir taş bir kesimde bitiyor nerdeyse,havalandırmayı alıştırdıktan sonra kestiğiniz yere boya varsa astar niyetine sürerseniz paslanmayı önler gerçi içeride kalıyor mastiklede kapanıyor ama tedbir tabi,sonra etrafına bolca mastik (Dayson) sürüp havalandırmayı yerine bastırarak oturtuyorsunuz öyleki o mastik her tarafından çıkacak ve çıkanıda elinizi tinere batırıp güzelce düzeltiyorsunuz hiç boşluk kalmayacak şekilde ve yan yana gelen kenarları matkapla delip bir birine perçim ile sabitliyorsunuz.
Acık kalan yerler boyanıp sonra etrafına çerçeve yapıyorsunuz tavana yapacağınız bu çerçeveye sabitlenince arada boşluk kalmıyor.

_MG_8258.jpg

_MG_8383.jpg

IMG_8399.jpg

Yusuf, sen havalandırmanın ALT temizlik çerçevesini , iş bittikden sonra , içeriden takmadınmı.?

Cam Havaland?rma.jpg

Alt çerçeve.jpg

kesme işlemini dekopaj makinasına demir testeresi takarak kesebiliyorsunuz taş'la kesmekten daha kolay

Levent Bey,
Daha önce ki deneyimlerimden en iyi hava sirkülasyonunu üst havalandırmalardan daha çok, aracın arkasındaki pencerelerden sağlamıştım.
Ducato ya da benzerlerinin arka kapılarındaki camların Bursa'da açılır pencere olarak değiştirilebilindiğini duymuştum. Arka kapı pencerelerini de havalandırmada düşünebilirsiniz.
Kolay gelsin.

Aliço' Alıntı:
Levent Bey,
Daha önce ki deneyimlerimden en iyi hava sirkülasyonunu üst havalandırmalardan daha çok, aracın arkasındaki pencerelerden sağlamıştım.
Ducato ya da benzerlerinin arka kapılarındaki camların Bursa'da açılır pencere olarak değiştirilebilindiğini duymuştum. Arka kapı pencerelerini de havalandırmada düşünebilirsiniz.
Kolay gelsin.

şimdi hatırlayamadım ama forumdan bir arkadaşımızda kesinlikle arka kapılara cam açtırmayın, yolculuk sırasında bütün eksoz ve çamuru içeri taşıyor diye uyarmıştı, arka kapı değilde yatak başucuna küçük bir cam takılmayı tavsiye ediyordu
yinede önerileriniz için çok teşekkürler

buralpdi' Alıntı:
şimdi hatırlayamadım ama forumdan bir arkadaşımızda kesinlikle arka kapılara cam açtırmayın, yolculuk sırasında bütün eksoz ve çamuru içeri taşıyor diye uyarmıştı, arka kapı değilde yatak başucuna küçük bir cam takılmayı tavsiye ediyordu
yinede önerileriniz için çok teşekkürler
Levent bey bunu ben söylemiştim, ama ben motokaravan kullandım ve pecereler plexiglass türündendi. Eski model ve yerli olunca izolasyon problemiyle birlikte sıkıntı olmuştu. Senin yapacağın camperde yeni takılacak camların ilk planda sıkıntı yaratacağını sanmam. Ama yıllar ilerledikçe benzer problemlerle karşılaşabilirsin ;)

link için sağol Yusuf
bugün kontraplakları aldım, kaplamasını aldım çok güzel gül kaplama buldum fiyatı uygundu kaçırmadım, yani arabanın içi gül olacak

untitled1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri