Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 403,158
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Sn. Ergun...Otomatik vitesli arabada kırmızı ışıkda durduğunuzda siz frene bastığınız için araba durur, motor stop etmez ,ayağınızı frenden çekerseniz yola devam eder, yani siz frene basarken bile araç gitmek ister..Hidraforda öyle siz sadece musluğu kapatıp suyun akmasını durdurursunuz, hidraforu deyil, hidrafor siz her an musluğu açarsınız diye size hizmet etmek için basıncı sürekli sabit tutarak bekler...yani su akmasada hidrafor sürekli çalışır...

Etiketler

Atilla Bey,
sanirim farkli seylerden bahsediyoruz. benim kullandigim shurflo hidroforda basinca duyarli bir anahtar var ve basinc dustugunde yani bir musluk acildiginda algilayarak hidroforun motorunu calistiriyor musluk kapandiginda basinc yukseldigi icin otomatik olarak duruyor. piyasadaki inceledigim diger hidroforlar da ayni mantikla calisiyor. yani calismiyorken hic akim cekmiyor. gecenin bir vakti muslugun hafif acik kalmasi disinda kendi kendine calistigini hic gormedim. sadece karavandan ayrilirken anahtarini guvenlik icin kapatiyorum.

Atilla abi teşekkürler benim hidroforun anahtarını güzel kolay bir yere koymakla iyi etmişim o zaman kullanmadığım zamanlarda hep kapatıyorum buda bu durumda cihazın ömrünü uzatıyor manasına geliyor sanırım,ben o sistemi şu şekilde düşünüyordum borudaki basınç bir şekilde azalırsa hidrofor devreye giriyor sıkıştırıyor ve duruyor bu şekilde açık ama kullanılmadığı durumda ara sıra çalıştığı için enerji harcıyor diye düşünüyordum yoksa motor musluk kapalıykende dönüyor durumunu bilmiyordum.

gozdemed' Alıntı:
Atilla bey, hidrofor hakkında kesinleşmiş bir kararım yok.Sadece tompa ile arasındaki farkı öğrenmek istemiştim.Onuda atilla beyden öğrendim .Ben de sizin aldığınız pompadan ısmarlamayı düşünüyorum.
Büyük harf anlamını bilmiyordum,özürdilrim.Hafta sonu sanırım benim arabanın iç duvarlarının döşenmesi bitecek,sonrasında sizlerin fikirlerini almak için bir tanışma partısı düzenleyeceğim.

Selamlar,
Ömer Aktaş

rica ederim Ömer bey, özür dilemenize hiç gerek yoktu :smiley:
bende bir bildiğinizmi var diye düşündüm, büyük hidrofora gerek yok çünkü

Sn. Ergun..Hidraforunuzu elle kontrol edin, çalışmadığı zaman bile sıcak olduğunu göreceksiniz, tabiki tüm hidrafor markalarını bilmiyorum, ben hidrafor bilirkişisi deyilim ama tanık olduğum bütün hidraforların çalışma prensibi aynı idi, belki içlerinde bazı modellerde dediğniz gibi şeyler vardır...sizinki öyleyse siz şanslısınız demektir...

Hidrofor su basıncıyla anahtar görevini algılayıp çalışan ürün
Kapalıyken
çalışan özelliği olsaydı benim akü bitmişti.
altı ay aküye direkt bağlı dolaştım.
Basınç azalınca gece ara sıra çalıştı.
Su basıncıyla stop ediyor
Çalışması söz konusu olmamalı.

Doğru söylüyorsunuz sn.ykamas belkide hidrafor marka ve tip farkları bu tip kalite farkları yaratıyor, bunun kontrolü elle yapılıyor dururken ısınmamalı, ama bazıları ısınıyor bizzat tanık oldum...

Basınç düşmediği sürece hidrofor çalışmaz ve (hidrofor motorunun çalışma esnasında çektiği miktarda) enerji harcamaz. Ama elektriğe bağlı olduğu için ısınabilir. Elektrik konusunda uzman değilim ama sanıyorum içindeki sarmal tellerle ya da mıknatısla ilgilidir. Benzer ısınmayı standby konumunda olan tv, monitör, hoparlör gibi aygıtlarda da görebiliriz. Motorun her an güçte olduğu ama devir almasının engellendiği düşünülecek olursa motorun yanması gerekirdi.
Hidrofor seçiminde bana göre dikkat edilmesi gereken bir konu daha var ki hayati öneme sahip olsa gerek: Karavanda duş imkanı için yüksek debili hidrofor şart demiştik. Yüksek debili hidrofor kullanırken su tesisatının da bu güce orantılı olarak kaliteli malzemeden seçilmesi gerekir. Basınçla ya da zamanla deforme olabilecek kalitesiz hortumlar asla kullanılmamalı. Yüksek debili hidrofor kullanılacaksa su tasarrufu açısından akış hızı kontrol edilebilen musluklar daha mantıklı.

Hele birde sıcaksu kullanma gibi planlar olacaksa , kesinlikle evlerde kullanılan plastik boru tesisatı çok isabetli olur...

ön koltukların döner sehpalarıda geldi

DSC00444.JPG

DSC00446.JPG

atiladi' Alıntı:
Levent, böylece koltuklar kaç santim yükselmiş oldu.?

artmadı aksine düştü, bu aparatı isteğim üzerine 7cm kısa yaptılar, benim boyuma göre ayar yapabileceğim seviyeye geldi
orjinal yükseklik koltuğun altındaki kızak çubuklarına kadar 24cm. bu aparatlar 17cm yüksekliğinde

Anlaşıldı, koltuğun 24 cm'lik yükseltmeleri sökülüp yeni sisteme takılacak, yeni sistemde 17 cm olduğuna göre 7 cm düşürmüş oldun, yanlış anlamadıysam güzel olmuş...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR