Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 403,171
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Eeee, tabii mobilyacı olunca böyle düşünmekte haklısın. Bize göre en zor olan senin için en kolayı... Allah gönlüne göre versin, tamamına erdirsin. Merkla bekliyoruz gelişmeleri ve sonucu...

Etiketler

arı' Alıntı:
Eeee, tabii mobilyacı olunca böyle düşünmekte haklısın. Bize göre en zor olan senin için en kolayı... Allah gönlüne göre versin, tamamına erdirsin. Merkla bekliyoruz gelişmeleri ve sonucu...

çok teşekkürler,
sizinki ne durumda

Kısa bir bilgi: levent beyinde bir yerde dikkat çektiği gibi kesme biçme işlemlerinde jet taşından mümkün olabildiğince kaçınmak lazım. dekopaj veya havalı,elektrikli testere tarzı kesiciler çok daha mantıklı.son çare jet taşı olmalı bencede. ayrıca levent beyin çok güzel bir eser ortaya çıkaracağına canı gönülden inanıyorum ;)
saygılar

seyyah-34' Alıntı:
Kısa bir bilgi: levent beyinde bir yerde dikkat çektiği gibi kesme biçme işlemlerinde jet taşından mümkün olabildiğince kaçınmak lazım. dekopaj veya havalı,elektrikli testere tarzı kesiciler çok daha mantıklı.son çare jet taşı olmalı bencede. ayrıca levent beyin çok güzel bir eser ortaya çıkaracağına canı gönülden inanıyorum ;)
saygılar

Kemal bey atölye yok el aletleri ile kapının önünde yapabileceğimiz en iyi işi çıkarmaya çalışacağım, inşaallah ortaya güzel bir şey çıkar, mahçup olmayız

Malesef kamp bey arabayı daha alamadım. sadece baktık. çünkü pazardı arabayı gösterek şansımız yoktu sanayi kapalı olunca ama arabalar sitede göründüğü gibi değil yıpranmış görünüyordu. beyendiklerimde çok pahalıydı. 97 panelvan yüksek tavan mersedesi çok beyendim ama 18 000 tl istiyorlerdı. benim bütcemi aşıyordu.böyllece eli boş döndük. hayırlısı geç olsun güç olmasın deyip kendimi avuttum.

yeni aldığımız koltuk, altındada döner sehpası, koltuk yüksekliği çok rahat oldu, yerden oturma yüksekliği 40cm ön, arkaya doğru 38cm
bu eğimde oturma rahatlığı süper, çok hoşuma gitti :smiley:

DSC00457.JPG

orbay74' Alıntı:
Enfes gorunuyor .cok havalı olmus.

sağolasın Mehmet ağbi,
senin karavan ne alemde bu aralar sana gaz veremiyorum kendi başımın derdine düştüm ;D
bana gaz lazım şimdi ;D ;D

Dost dedıgın boyle gunde bellı olur ;D
Elbet sıra bana gelecek dıye bekleyıp duruyordum.
Kacırırmıyım hıc. Haydı -haydı - haydı iş zamanıdır .Bos oturmak yok. ;D
Aman elıne ayagına dıkkat et gozunuzeveyım.

orbay74' Alıntı:
Dost dedıgın boyle gunde bellı olur ;D
Elbet sıra bana gelecek dıye bekleyıp duruyordum.
Kacırırmıyım hıc. Haydı -haydı - haydı iş zamanıdır .Bos oturmak yok. ;D
Aman elıne ayagına dıkkat et gozunuzeveyım.

etme bulma dünyası, sıra bizde artık :D :D :D

şelale' Alıntı:
Malesef kamp bey arabayı daha alamadım. sadece baktık. çünkü pazardı arabayı gösterek şansımız yoktu sanayi kapalı olunca ama arabalar sitede göründüğü gibi değil yıpranmış görünüyordu.
İşte durum bu işte beni kara kara düşündüren konuda bu aynen dediğiniz gibi hiç bir araç sitelerde yazıldığı gibi asla değil. (hakkınızda fazla bilgi yok arkadaşların size melahat hanım demesinden anlıyorum bayan olduğunuzu) s.n melahat hanım ben oldukça eski bir oto ustasıyım hal böyle olduğu üzre yandaki görmüş olduğunuz transporter aracı sıfır almadan önce internetten tam 700 araç baktım. hepsini eleye eleye 15 e daha sonrada 3 e en sonunda ise 1 ile pazarlık felan derken oda olmadı ve sigortalarım iyice attı sonunda kendimi sıfır satan bir yetkilide buluverdim.
Peki neydi sebeb beni buna iten.
İnternetten onlarca araca bakıyorum ilanlarda henüz içinde sigara bile içilmemiş çizik bile yok denen araçların yanına gittiğimde her yanında oluşmuş ve onarılmış eski hasarlar görüyorum. şimdi adamların yazdıkları doğru içindeki sigara kokusunu izale etmişler eee araçta boyalı olduğundan çizik dahi yok eee önceki geçirdiği büyük veya küçük hasarlar.bunlardan hiç bahsedilmiyor bile birde benim 50 metreden aracı anlamam ve satıcıların da yeniye ramak kalan fiyat istemleri işimi dahada zorlaştırdı.bakıyorum 2007 model transportere 39 bin istiyor kardeşim yenisinin fiyatını biliyormusun ? beni yenisi ilgilendirmez diyor bu nasıl bir mantık anlamıyorum yahu bu aracın sıfırı 45 bin. hadi 35 olsun diyor yine bir kıyas yapıyorum ikinici el 48 bin km de ben bu araca 35 bin km sonra 3 bin tl masraf kesin edeceğim. ne oldu 38 bin peki geriye ne kaldı 7 bin tl 2bin tl de orasını burası beğenmedim derken sıfır ile ikinici el arasındaki fark 5 bin tl ye kadar düştü peki kim 5 bin tl için yenisini tercih etmezki.
Kısaca çok ama çok iyi kıyas ve hesap etmek gerekiyor artı aracı çok ama çok iyi analiz etmek lazım yıllardır yandım diyenleri çoookk dinledim mesleğim gereği ben bari bu hataya düşmemeliyim düşebileceklerede yardımcı olmalıyım değilmi.
Karavan veya camper tarzı aracımın neden yeni olmasını istiyen biriyim ben biraz kimsenin çıkamadığı gidemediği yerlere çıkmak gitmek arzusu olduğundan oralarda aracın herhangi bir arıza yapmasını düşününemiyorum bile işte bu nedenledirki karavanımız herne kadar 4x4 olmasada doğa aracı doğaya uyumlu olmalı biraz diye düşünüyorum. bunu şuan 60 günüdür devam eden ve halen süren gezim bittiğinde sizlerle paylaşacağım 10 bini geçen çektiğim resimlerde görsel olarak daha iyi anlatmış olacağım.
saygılar
Kemal

Arkadaşlar,çok güzel şeyler görüyor ve öğreniyorum. Kendi olanaklarıyla birşeyler yapabilen arkadaşlar genellikle paylaştılar bizimle,bu işi profesyonel olarak yapanlara fark atmaya başlandı gibi görüyorum zaman zaman.Aranıza yeni katıldığımda neler olup bittiğini araştırırken bir firmanın onbeş yirmibin eurodan söz ettiğini hatırlıyorum,herhalde bu firmaların birkısmı da olsa birşeyler yapıldığını, yapılabildiğini görüyorlardır,hem de daha az parayla, daha sağlam ve daha kullanışlı.Mehmet Abinin yaptıklarını kendi gözüyle görmüş biri olarak yazıyorum.Herkese içtenlikle kolaylıklar diliyorum.

Kemal Usta,yeni araç konusundaki bakış değiştirilse harika olur diye düşünüyorum.Herkesin yeni araç almak gibi bir lüksü olmaması doğaldır, ama koşullar değişti artık,bazen inanamayacağımız koşullarda araç satışlarını görüyoruz.Ama karşımıza hiç unutmadığımız ek ÖTV çıkıyor,orada kalıyor herşey. Nedenini hiç anlayamıyorum.Selamlar,gönlünüzce olsun geziniz.

arkadaşlar dün akşam itibari ile çalışmaya başladım, emanete verip geri almam kangren olan el aletlerime kavuştum ve bu sevinçle ön koltuklardan başladım, ilk önce ön koltukların montajını yapıp arkadaki sabit koltuklara geçerek içeri devam edeceğim, ne kadar planlı yapmak istesemde tecrübelerimden bildiğim için işi akışına bırakacağım,
ön koltuklarla döner sehpaların üst montaj yerindeki uyumsuzluğu çözmek ve görüntü kirliliğini önlemek için, arkadaşın atölyesinde 40x40 köşebentten üstten geçecek şekilde aparat yaptırdım (geçen hafta), el aletlerim daha gelmemişti, bu aparatları sehpalara montajına ve arkasından koltukların montajına başladım, işten çıkıp eve geldim işe başladım derken saat 20,30 oldu, elimde civata olmayınca 22,30da paydos etmek zorunda kaldım, olsun başladık ya
Allah tamamlamayı nasip etsin...

1x1x1x1x1.JPG

1v1v1v1v1v1v.JPG

Hadi hayırlısı Levent bey,
Allah rast getire,kolaylıklar diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR