Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 403,182
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

buralpdi' Alıntı:
güzel fikir, sevdim, biz Yusuf'la yalandan kavga eder sizi çalıştırırız ;D, desemde ne ben nede Yusuf işi kimseye bırakmayız ;D
şaka bir yana, her zaman beklerim Selçuk bey,
kavga terimi mecazi anlamda...
Levent bey aman siz kavga etmeyin bize iş bırakırsanız bu yaza yetişmez ;D ;D ;D

Etiketler

Levent bey "vira bismillah" diyerek enginlere açıldı... Kazan mübarek ola...

Levent bey,sizi uzaktan izliyoru.Aldığınız koltuğu gördüm beğendim.Ben de almak için ikitelliye gittim fakat beğendiğim bir koltuk bulamadım daha sonra tekrar gitmeyi düşünüyorum.Benim arabanın duvarları kabaca döşendi.dolaplar için kontraları aldım.Havaların biraz yumuşamasını bekliyorum.Bu arada diğer aksesuarları ve malzemeleri almaya devam edeceğim.Yardım konusuna gelince seve seve yardıma hazırım.İmece usulu çalışma geleneklerimizde var.

BİR NOT : Çukurlara dikkat edin.Bu bizim arabalarım (Ducatalar) ön amortisörleri aluminyum başlıklı olduğundan derin cukura sert şekilde girildiğinde baş kısmı kırılıyor.Hafta sonu benim başıma TEM yolunda geldi.Buradan ilgili arkadaşları uyarayım istedim.

Ömer

gozdemed' Alıntı:

Levent bey,sizi uzaktan izliyoru.Aldığınız koltuğu gördüm beğendim.Ben de almak için ikitelliye gittim fakat beğendiğim bir koltuk bulamadım daha sonra tekrar gitmeyi düşünüyorum.Benim arabanın duvarları kabaca döşendi.dolaplar için kontraları aldım.Havaların biraz yumuşamasını bekliyorum.Bu arada diğer aksesuarları ve malzemeleri almaya devam edeceğim.Yardım konusuna gelince seve seve yardıma hazırım.İmece usulu çalışma geleneklerimizde var.

BİR NOT : Çukurlara dikkat edin.Bu bizim arabalarım (Ducatalar) ön amortisörleri aluminyum başlıklı olduğundan derin cukura sert şekilde girildiğinde baş kısmı kırılıyor.Hafta sonu benim başıma TEM yolunda geldi.Buradan ilgili arkadaşları uyarayım istedim.

Ömer

Ömer bey eğer koltuk alacaksanız benim aldığım yerde bir tane daha temiz koltuk var, eğer satılmadıysa gidip alın onu, temiz koltuk bulmak çok zor, adresi özelden veriyorum
yardım konusunda teklifiniz için çok teşekkürler, ihtiyaç olunca tabiki bir birimize elimizden geldiğince yardımcı oluruz,

ön amartisör konusuna gelince bizim araçların belki en zayıf noktası bu galiba, ben kendi adıma arabayı alınca lastik havalarını biraz indirdim özelikle arka lastik havalarını bayağı düşürdüm, bunu niye yaptım bizim araçlara tavsiye edilen hava miktarı yük taşıyacağı için fazla bizim arabalar boş geziyor ve ister istemez araba zıp zıplıyor, havaları düşürünce rahat ettim, önler 50ps arkalar 45ps yaptım, dediğiniz gibi bir çukurada ben düştüm ön sağ amartisörden acayip bir ses ve torpido bile zırıl zırıl öttü, şükür bir şey olmadı ama kesin bir şeye zarar verdi diye korktum açıkcası, belki lastik havası aldığım gibi 60ps olsaydı bende kırardım kesin,

Ömer ve Levent Beyler,

Ducato'ların ön amortisör konusunu http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42512.20 'de paylaşsanız iyi olur derim. Yoksa bu bilgi, burada yitip gidebilir ya da dikkat çekmez; ne dersiniz?

İşlerinizde kolaylıklar dilerim.
Cavid Sezen

Bir sorundan kaçarken diğer soruna yakalanmayınız derim. rahatlık için indirilen lastik havaları aniden düşülen kenarları keskin çukurlarda kesinlikle lastik kenarlarında ama dıştan ama içten yarabilir ve balon yapabilir.bu araçlar branşımın dışında ama o söz konusu alüminyum parça daha dayanıklı bir metalden yapılabiliniyorsa o cihete gidilmesinde yarar görürüm.zira yolların durumu ortada.yıllar önce ben yazlığa arnavutköye giderken ki o zaman yollar köstebek yuvasından beterdi kısa süre aralıklarla 2 lastiğimi böylece yarmıştım. hani damdan düşene sor misali. :D o gün bugün ne kadar araç tepişsede hiçmi hiç lastik havalarını indirmiyorum.

Levent bey,

Önerinize teşekkür ederim.Çukura düşmek 310 TL ye mal oldu.

Bahsettiğiniz yerlerde temiz koltuk bulamadım.Benim koltuk lux tipi imiş sizin aldığınızda yatma gibi ayarlamalar var mı.Düz koltuk buldum 200 TL istiyorlar

Ömer

gozdemed' Alıntı:
Levent bey,

Önerinize teşekkür ederim.Çukura düşmek 310 TL ye mal oldu.

Bahsettiğiniz yerlerde temiz koltuk bulamadım.Benim koltuk lux tipi imiş sizin aldığınızda yatma gibi ayarlamalar var mı.Düz koltuk buldum 200 TL istiyorlar

Ömer

kızakları, yatma ayarı, yükseklik ayarı ve bel destek ayarıda üzerinde, yani benim orjinal koltukla aynısı, size özelden verdiğim adreste iki adet vardı biri temizdi birinde sigara deliği vardı, benim aldığım koltuktada sigara yanığı var fakat görünmeyen yerde

Kemal bey ben sadece sertliğini alacak şekilde lastik havasını indirdim, yük aracı olduğu için verilen lastik basıncı taşıyacağı tonaja uygun hava birimi, bizim araçlar boş geziyor bu değerlendirmeye göre lastikleri indirdim, indirme olayıda lastiğe zarar verecek ölçüde değil

beş akşam bir pazar günü uğraştıktan sonra yolcu koltuğunun döner sehpasını taktım arkadaşlar, bu kadar niye uzun sürdü, ne yapsam aksi gitti işler
tabiki çırak olmayınca biz çalışırken fotoğraf çekemedik, işin bitmiş resimlerini çekebiliyoruz ;D

DSC00502.JPG

DSC00499.JPG

DSC00498.JPG

DSC00496.JPG

kolay gelsin Levent bey gayet güzel olmuş. uzun sürmesi normal valla koltuk işi zor iştir ., döşemeciler o yüzden nazlıdır nazlıdır bililirsiniz :smiley:

hadi hayırlı olsun levent bey çok güzel olmuş koltuklar darısı bizim başımıza
yakın olsaydık hemen senin yanındaydım fotoğrafta çekerdim çıraklıkta yapardım :D :D :D

erhan110' Alıntı:
kolay gelsin Levent bey gayet güzel olmuş. uzun sürmesi normal valla koltuk işi zor iştir ., döşemeciler o yüzden nazlıdır nazlıdır bililirsiniz :smiley:

valla ayara getirene kadar anam ağladı desem yeridir, çok hassas ayar istiyor, montaj deliklerini açmak emniyet kemeri bağlantısını yapmak derken uğraştırdı,
ama püf noktalarınıda öğrendim ikincisi daha kolay takılacakdır

yayiyayayu' Alıntı:
hadi hayırlı olsun levent bey çok güzel olmuş koltuklar darısı bizim başımıza
yakın olsaydık hemen senin yanındaydım fotoğrafta çekerdim çıraklıkta yapardım :D :D :D

benim yanımda boş vakit bulup resim çekemezdin, ben çırağı sıkı çalıştıran ustalardanım ;D ;D ;D
Yaşar'cığım artık aramızda ''bey'' sözcüğünü kaldıralım istersen, hem aynı yaştayız hemde artık yüz yüze tanışıp muhabbetimiz var :smiley:

Levent abi hayırlı olsun çok hoş olmuş böyle bayağı ferah duruyor yapım aşaması sırasında bende ön ikili koltuğu sökmüştüm araba sanki bir bu kadar daha uzamıştı bayağı genişlemişti ama kafaya koydum o koltuğu bende teke düşüreceğim ve bir yerde gördüğüm bir tane döner mekanizma var ondan alıp uygulayacağım eğer başarılı olursa buradan paylaşacağım hem ucuz hem güzel bir malzeme ama birazda işcilik gerektiriyor tabi amaç dostlar ucuza kendi karavanını işlevsel olarak tabi yapabilsin. ;)

buralpdi' Alıntı:
benim yanımda boş vakit bulup resim çekemezdin, ben çırağı sıkı çalıştıran ustalardanım ;D ;D ;D
Yaşar'cığım artık aramızda ''bey'' sözcüğünü kaldıralım istersen, hem aynı yaştayız hemde artık yüz yüze tanışıp muhabbetimiz var :smiley:
benim usta hem sıkı çalıştırıyor hemde fotoğraf istiyor :D :D :D
tamam bey sözcüğünü kaldıralım ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR