Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)
Çok ıyı bılmıyorum ama soylentı olarak duyumum, kamyonet olarak ımal edılmıs aracların yolcu arttırımının onu kesıldı denmektedır.
yıne de arastırmakta fayda var.
yolcu koltuğunun döner sehpasını hallettik fakat şöför koltuğunun döner sehpasında ciddi bir sorunla karşılaştım, el fren kolu sehpanın dönmesini engelliyor, bu sorunu nasıl aşacağız bilmiyorum, tek aklıma gelen zeminden bir kızak daha yapıp, yolcu koltuğuna doğru kaydırarak dönmesini sağlamak, veya el frenini başka yere taşımak, resimler aşşağıda, önerilerinizi bekliyorum :-\ :'(
Gültekin arkadaşım önerin mantıklı fakat el freni çekili iken, el frenini boşaltmaya yarayan butonu(düğmeyi) nasıl çözeceksin?
ikinci konu ''tüv'' , yapacağımız sistem tüv'den geçebilmeli
1)El frenini basamağa indirebilirsin, ama dikkat elfreni çekilince yine koltuğa çarpabilir
2)Eski mersedeslerin kullandığı ayak basmalı el freni sistemini hurdacıdan alarak dönebilirsin
3)Basamakda pnömatik el freni yapabilirsin, indirme vanası ile boşaltmayı sağlayabilirsin.
Levent bey Yurt dışındakilerde bu sorunu nasıl halletmişler araştırabiliriz.Birçok resim inceledim ama hiç bu konuya raslamadım.umarım soruna çözüm bulursunuz.Aslında sorun hepimizin,bende aynısını düşünüyorum.Öncü olarak sizin çözümünüzü taklit edeceğiz.Kolaylıklar dilerim.
panik yok arkadaşlar ;D ;D ;D
evet arkadaşlar sizlere fikir danışırken çözümüde parçacıda buldum, eski ford'ların koltuk kızaklarını görünce daha önce acaba olurmu düşüncesi ??? tabiki olura döndü , bence en kestirme çözüm bu , kızakları aldım biraz çalışma ile bize lazım olmayan fazlalıkları kestik ve tekrar çalışmaya başladık, döner sehpayı bu kızaklara bağlayacağım koltuğu döndermek istediğimde sağ tarafa 10cm kaydıracağım, döndürme işlemi bitince tekrar yerine alacağım, kilitli olması sayesinde de güvenli ve pratik olacak
diğer bir güzelliği ise elfreninin yeri ile oynamayacağız