Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 403,480
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

tamam abi çok sağol gidelim, sen dediğine göre uygun fiyatlara ulaşmışsındır .

Etiketler

Levent hocam kolay gelsin.
Çok güzel olacak çoook. ;)

Çok ıyı bılmıyorum ama soylentı olarak duyumum, kamyonet olarak ımal edılmıs aracların yolcu arttırımının onu kesıldı denmektedır.
yıne de arastırmakta fayda var.

Gültekin' Alıntı:
Levent hocam kolay gelsin.
Çok güzel olacak çoook. ;)

Gültekin arkadaşım çok sağolasın, güzel olması için uğraşıyoruz umarım çabalarımız boşa çıkmaz

yolcu koltuğunun döner sehpasını hallettik fakat şöför koltuğunun döner sehpasında ciddi bir sorunla karşılaştım, el fren kolu sehpanın dönmesini engelliyor, bu sorunu nasıl aşacağız bilmiyorum, tek aklıma gelen zeminden bir kızak daha yapıp, yolcu koltuğuna doğru kaydırarak dönmesini sağlamak, veya el frenini başka yere taşımak, resimler aşşağıda, önerilerinizi bekliyorum :( :-\ :'(

DSC00506.JPG

DSC00508.JPG

Önerim şudur Levent hocam;

2e0pvz5.jpg

Sual: Niye kesip biçtik?
El-Cevap: İnip binerken ayağımıza takılmasın, kapı cebine deymesin deyu. ;)

Kolay gelsin Levent bey.Zaten meslekten dolayı adınız Levent usta.Eminim evirip çevirip en uygun olan şekliyle bir çözüm bulacaksınız.

Gültekin arkadaşım önerin mantıklı fakat el freni çekili iken, el frenini boşaltmaya yarayan butonu(düğmeyi) nasıl çözeceksin?
ikinci konu ''tüv'' , yapacağımız sistem tüv'den geçebilmeli

Sayın Salihçal moral için teşekkürler :smiley:

1)El frenini basamağa indirebilirsin, ama dikkat elfreni çekilince yine koltuğa çarpabilir
2)Eski mersedeslerin kullandığı ayak basmalı el freni sistemini hurdacıdan alarak dönebilirsin
3)Basamakda pnömatik el freni yapabilirsin, indirme vanası ile boşaltmayı sağlayabilirsin.

Levent Ducato.jpg

sadece dönerken değiyor, tam köşelerden problem yaşıyoruz, döndükten sonra boşluk yeterli

Döner platformu köşelerden biraz traşlamak mümkün olabilirmi?

Levent bey Yurt dışındakilerde bu sorunu nasıl halletmişler araştırabiliriz.Birçok resim inceledim ama hiç bu konuya raslamadım.umarım soruna çözüm bulursunuz.Aslında sorun hepimizin,bende aynısını düşünüyorum.Öncü olarak sizin çözümünüzü taklit edeceğiz.Kolaylıklar dilerim.

Ömer Aktaş

panik yok arkadaşlar ;D ;D ;D
evet arkadaşlar sizlere fikir danışırken çözümüde parçacıda buldum, eski ford'ların koltuk kızaklarını görünce daha önce acaba olurmu düşüncesi ??? tabiki olura döndü :eek:, bence en kestirme çözüm bu ;), kızakları aldım biraz çalışma ile bize lazım olmayan fazlalıkları kestik ve tekrar çalışmaya başladık, döner sehpayı bu kızaklara bağlayacağım koltuğu döndermek istediğimde sağ tarafa 10cm kaydıracağım, döndürme işlemi bitince tekrar yerine alacağım, kilitli olması sayesinde de güvenli ve pratik olacak :smiley:
diğer bir güzelliği ise elfreninin yeri ile oynamayacağız

DSC00513.JPG

DSC00514.JPG

DSC00515.JPG

DSC00518.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR