Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,807
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Levent abi çok şık olmuş ellerine sağlık bu sezon seyehate çıkmadan bende koltuğu tekli ile değişmeyi düşünüyorum bakalım bir çaresini bulacağız,sana kolaylıklar diliyorum.

Etiketler

herkese ayrı ayrı çok teşekkürler,
Kemal ağbi kızak olayını araştıracağım, yedek parçacılarda bulabildiğim bu parçalardı, beğensemde beğenmesemde başka çare yoktu, sistemi kurduk iyi parça bulunca değiştirmesi basit, bilyalı kızak bulmamız lazım düzgün çalışması için
herkese sevgi ve saygılar

evet arkadaşlar koltukları bitirdikten sonra yatar daire için çalışma tezgahı yapmam gerekiyordu, çalışma tezgahını bitirip üstüne yatar daireyi bağladıktan sonra aracın pis su depolarını yapmaya başladım, iki adet pis su deposunun yapımı bu gün bitti, hesaplarıma göre aşşağı yukarı 200lt pis su depom oldu, şimdi polyester alarak içini ve dışını kaplayacağız, polyester işi bitince yerine montajını yapacağız

DSC00557.JPG

DSC00555.JPG

DSC00559.JPG

DSC00560.JPG

DSC00565.JPG

arkadaşlar bu ölçülerde bu depo kaç litre oluyor
benim hesabıma göre 25x54x95=128250 yani bu hesaba göre 128lt oluyor, kesintileri ve açıları düşersek 100-110lt arasında bir depo oluyor, hesap doğrumu?
9xxxx.jpg

Levent bey atiksu deposu olarak dusunursek ozgul agirlikla carpmak gerekir sanirim :smiley: farkli bir hesap cikar

Hayalim bu. Bana da lazim biliyorsun bu tip birsey. Ellerine saglik.

Levent abi ellerine sağlık güzel olmuş,ama madem polyester kaplayacaksın hem içten hem dıştan bence bu kadar kalın bir malzemeye gerek yoktu ben 4mm lik kontradan yaptım fena olmadı.

yaybek' Alıntı:
Levent abi ellerine sağlık güzel olmuş,ama madem polyester kaplayacaksın hem içten hem dıştan bence bu kadar kalın bir malzemeye gerek yoktu ben 4mm lik kontradan yaptım fena olmadı.

aslında ince malzemeden yapılsa daha iyi olur ama elimde 12mm kontraplak vardı, birde altta olacağı için taş gelir biryerlere sürteriz diye kalın olması bana biraz daha mantıklı geldi, yani ikiside olur, ben biraz sağlamlığa kaçtım galiba ;D

insel' Alıntı:
Hayalim bu. Bana da lazim biliyorsun bu tip birsey. Ellerine saglik.

sanada yaparız, bir hafta sonu bana gelirsin hallederiz :smiley:

erhan110' Alıntı:
Levent bey atiksu deposu olarak dusunursek ozgul agirlikla carpmak gerekir sanirim :smiley: farkli bir hesap cikar

m3 hesabıyla litre hesabı aynı diye biliyorum, kaç m3 ise o kdar litre olması lazım, bilen arkadaşlar yazacaktır

buralpdi' Alıntı:
aslında ince malzemeden yapılsa daha iyi olur ama elimde 12mm kontraplak vardı, birde altta olacağı için taş gelir biryerlere sürteriz diye kalın olması bana biraz daha mantıklı geldi, yani ikiside olur, ben biraz sağlamlığa kaçtım galiba ;D

sanada yaparız, bir hafta sonu bana gelirsin hallederiz :smiley:

m3 hesabıyla litre hesabı aynı diye biliyorum, kaç m3 ise o kdar litre olması lazım, bilen arkadaşlar yazacaktır
1 metreküp 1000 litre

Hesap doğru deniz seviyesinde suyun özgül ağırlığı 1 dir..... 1000 cm3=1 litre=1 kg'dır...

atiladi' Alıntı:
Hesap doğru deniz seviyesinde suyun özgül ağırlığı 1 dir..... 1000 cm3=1 litre=1 kg'dır...

100+100=200lt=200kg ağırlık, pis su depolarım dolu gezdiğim zaman ekstra 200kg yüküm olacak....

Bunlari temiz su deposu yap bence. Ya da bana ver ben yapayim. :D

Levent bey
Siteyi gezdikce görüyorum.Kolay gelsin,her yaptığınız gönlünüzdeki güzellikler içinde gerçekleşsin.
Selamllar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
zakalp

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR