Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,808
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

insel' Alıntı:
Bunlari temiz su deposu yap bence. Ya da bana ver ben yapayim. :D

İnsel hocam senin araca uymaz, yerini ayarla kafanda projeni hazırla sanada bir depo yapalım, bu gün polyester malzemelerinide aldım zaten

zaloğlu' Alıntı:
Levent bey
Siteyi gezdikce görüyorum.Kolay gelsin,her yaptığınız gönlünüzdeki güzellikler içinde gerçekleşsin.
Selamllar.

Sayın Zaloğlu iyi niyet temennileriniz için çok teşekkürler, sağolun :smiley:

Etiketler

yaybek' Alıntı:
Levent abi 10 gündür hiç paylaşım yok nasıl gidiyor çalışma birşeyler yapabildinmi.

yatıyoruz, bu gidişle yazın siz gezerken ben karavanı yapmakla uğraşacağım herhalde ;D
işler ve bazı nedenlerden dolayı çalışamadık

buralpdi' Alıntı:
yatıyoruz, bu gidişle yazın siz gezerken ben karavanı yapmakla uğraşacağım herhalde ;Dişler ve bazı nedenlerden dolayı çalışamadık

Aman abi gelir çadırı kurarım sizin bahçeye 3-5 gün çalıştıkmı kabasını atarız karavanın yetiştiririz yaza.

yaybek' Alıntı:
Aman abi gelir çadırı kurarım sizin bahçeye 3-5 gün çalıştıkmı kabasını atarız karavanın yetiştiririz yaza.

sağolasın Yusuf, desteğin için çok teşekkürler :smiley:, yaza bir şekilde yetişecek,
ya yetişecek yada yetişecek ;D ;D ;D
başka şansı yok......

Levent bey
Ahşaptan yaptığınız su depolarının diğer aşamalarını detaylı verirseniz sevinirim.
Yusuf bey gibi bir arkadaşınız olduktan sonra yaza rahat yetişir.Bizde canı gönülden destekliyoruz.
Selam ve sevgiler.

Levent abi deponun üst kapağını en son yapıyorsun önce kutunun içini ve dışını sonra kapağın içini ve dışını yapıp kapağı üstüne koyup kenarlardan birleştirip sonlandırıyorsunuz yalnız su giriş ve çıkış vana aparatlarını önceden içeriden takıp dıştan karşılığını sıkıyorsun yoksa sonradan takmak mümkün değil birde bu su çıkışı için L olanları var alttan takmak için ondan alman lazım yandan takılanlar biraz üstte kaldığı için düz zeminde depo tam boşalmıyor.

zaloğlu' Alıntı:
Levent bey
Ahşaptan yaptığınız su depolarının diğer aşamalarını detaylı verirseniz sevinirim.
Yusuf bey gibi bir arkadaşınız olduktan sonra yaza rahat yetişir.Bizde canı gönülden destekliyoruz.
Selam ve sevgiler.

diğer aşamalarıda elimden geldiğince anlatıp fotoğraflayacağım merak etmeyin, selamlar

yaybek' Alıntı:
Levent abi deponun üst kapağını en son yapıyorsun önce kutunun içini ve dışını sonra kapağın içini ve dışını yapıp kapağı üstüne koyup kenarlardan birleştirip sonlandırıyorsunuz yalnız su giriş ve çıkış vana aparatlarını önceden içeriden takıp dıştan karşılığını sıkıyorsun yoksa sonradan takmak mümkün değil birde bu su çıkışı için L olanları var alttan takmak için ondan alman lazım yandan takılanlar biraz üstte kaldığı için düz zeminde depo tam boşalmıyor.

planım, deponun içini ve kapağın içini kapladıktan sonra kapağı kapatıp sonra dışını komple kaplayacağım, söylediğin gibi boru giriş ve çıkışlarını önceden halletmem lazım,
uyarıların için çok teşekkürler :smiley:
temiz su deposunuda yapınca hepsini birden kaplamayı düşünüyorum, inşaallah bu cumartesi-pazar full mesai çalışırız

Levent bey,depoların birini temiz su diğerini atık su olarak düşünmüyormusun.100 lt temiz su az değil 5 damacanadan fazla oluyor.İçme suyu zaten ayrıca taşınıyor.

züğürt gezençi' Alıntı:
Levent bey,depoların birini temiz su diğerini atık su olarak düşünmüyormusun.100 lt temiz su az değil 5 damacanadan fazla oluyor.İçme suyu zaten ayrıca taşınıyor.

Sami ağbi 200lt pis su deposu 100lt temiz su deposu olacak şekilde yapıyoruz

Levent,
Bana göre 200lt pis su deposu, toplam yük düşünülünce biraz fazla gibi. 100lt bile yeterli diye düşünüyorum, hadi bilemedin 150lt olsun, hala değiştirme şansı varsa bir daha düşün derim.

teos' Alıntı:
Levent,
Bana göre 200lt pis su deposu, toplam yük düşünülünce biraz fazla gibi. 100lt bile yeterli diye düşünüyorum, hadi bilemedin 150lt olsun, hala değiştirme şansı varsa bir daha düşün derim.

Oğuz bey 100lt temiz suyu harcadığımda 100lt deponun birini dolduruyorum zaten, ikinci depo yedek, benim araçta motosiklet olacağı için 100lt kullanım suyum bitse motorla su getirme şansım var, bu yüzden yapmışken tedbirli davranayım dedim

Leventçiğim zaten arazidesiniz sanki banada 200 litre biraz fazla gibi geldi. Pis su tasfiyesi yapacak o kadar çok imkan ve zamanınız olacakki.
"Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor" Gezimizdeki resimlerimde Ölü denize nasıl pis suların boşaltıldığına şahit oldunuz değilmi.

seyyah-34' Alıntı:
Leventçiğim zaten arazidesiniz sanki banada 200 litre biraz fazla gibi geldi. Pis su tasfiyesi yapacak o kadar çok imkan ve zamanınız olacakki.
"Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor" Gezimizdeki resimlerimde Ölü denize nasıl pis suların boşaltıldığına şahit oldunuz değilmi.

Kemal ağbi ölüdenizdeki manzaraya sebeb vermemek için atıksu depomu normalden fazla yapıyorum, benim evin otoparkında pis su depomu boşaltacak yerim var direk kanalizasyona bağlı, bu yüzden atığımı eve dönünce boşaltacak şekilde yer yapıyorum

buralpdi' Alıntı:
Kemal ağbi ölüdenizdeki manzaraya sebeb vermemek için atıksu depomu normalden fazla yapıyorum, benim evin otoparkında pis su depomu boşaltacak yerim var direk kanalizasyona bağlı, bu yüzden atığımı eve dönünce boşaltacak şekilde yer yapıyorum
Epeyce ortak yönlerimiz varmış Levençiğim. Biliyormusun bazen atmak için uygun bir ortam olmadığından bir kaç gün aracımda gezdirdiğim çöpleri hatırlattın bana.

Merhaba,doğrusu ne diyeceğimi biemiyorum.Belki çoğu kişi için sıradan bir şey;bulduğun biryere at elindekini gitsin, döküver çöpünü birşey olmaz ,vs yaklaşımları. Sonuç: çevrenin ne durumda olduğunu hepimiz görüyoruz.Zaten karavancılık doğa dostu olmakla özdeşleştirilen bir yaşam biçimi değilmi. Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
zakalp

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR