Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 403,099
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

haydarsinan' Alıntı:
levent hocam, çalışmalarınızı merakla bekliyoruz, döner koltuğun yarattığı 10 cm lik kaybı tam olarak anlamadım, koltuklar döndüğünde mi oluşuyor bu durum, kızaklardan geriye çekilemiyor mu koltuklar? ayrıntıları kavramaya çalışıyorum, yaptıklarınız bizim için yolgösterici olmakta.

Sayın Astroshero ve Haydarsinan,
döner koltuk aparatının üst kısmı döndüğü zaman çizdiği daire 10cm içeriye taşıyordu, bu 10 cm taşma içerideki projeyi 10cm geri kaydırmak veya ölçülerden çalarak 10cm fazlalığı yok etmek anlamına geliyordu, üç haftadır zaten elim işe gitmedi çözüm aradım, içerideki ölçülerden de çalamadım, bu haftasonu projeye sıfırdan başlamak için koltukları söktüm, koltuğun altındaki döşemeleride söktüm içinde düşünürken çözümüde buldum, içeri sarkan 10cm ölçüyü 4,5cm kadar düşürdüm ve işe başladım resimlerle daha sonra sizle paylaşacağım, yaptığımız iş şimdi olmaya, kafama da yatmaya başladı,
artık koltuklarımız dönerken hiçbir yere değmeyecek ve içeri dönerken 4.5cm taşma yapacak(bu kadarınada razı geldik) montajıda daha iyi olacak

Etiketler

Levent hocam anladım yaşanan sıkıntıyı,şöför koltuğu iç kısma döndüğünde bir masa ile karşılaşsa sıkıntı olmaz herhalde, koltuğun uç kısmı masanın altında kalma koşulunda.ama sizin projede sabit açılır-kapanır koltukla karşılaşacak sanırsam. durumu nasıl çözdüğünüzü merakla bekliyoruz...

fırsatı anca yakaladım şimdiye kadar yaptığımız işler,
temiz su deposunu yaptık aşamaları ve yeri resimde, yatay depo olduğu için bu sefer malzemeyi ince tutup 3mm kavak kontraplaktan yapıyoruz

DSC00635.JPG

DSC00639.JPG

DSC00641.JPG

DSC00644.JPG

DSC00646.JPG

DSC00647.JPG

DSC00648.JPG

temiz su deposunun üstünü nasıl yapayım diye düşünürken (biliyorsunuz döner koltuk aparatı dönerken içeri 10cm sarkıyordu) bende jeton düştü ve hemen koltukları ve altındaki döşemeyi söktüm ve tabana komple bir kontraplak kullandım ve zemini teraziye alınca yaptığım su deposunu 4cm daha yükselttim, zemin düz hale gelince ön koltukları istediğim yere bağlama imkanı verdi, bu sayede koltukları kızak olmadan ileri bağlama imkanı yarattı ve dönerken hiçbir yere değmiyordu, ayrıca dört kişilik yemek salonumuz aynı seviyede

DSC00649.JPG

DSC00650.JPG

benim çırak bana yardım ederken ;D ;D ;D

DSC00651.JPG

DSC00657.JPG

döner aparatın arka civata montajını, arkasına kaynattığım kalın pullar sayesinde yaklaşık 7cm ön tarafda koltuk montajına izin verdi, pulları resimde görebilirsiniz

DSC00660.JPG

koltuğumuzun montajını daha kolay ve pratik yaptık ve denedik dönerken normal artık

DSC00666.JPG

DSC00667.JPG

bu arada depoların hava tahliye ve su çıkışı için hazır malzeme bulamayınca kendim yaptım, 1/2 maşon alıp arkalarına pul kaynattım ve paslanmaya karşı onları boyadım

DSC00668.JPG

DSC00669.JPG

DSC00676.JPG

DSC00682.JPG

zemini alttaki çizimdeki gibi teraziye aldık

%DEEK%DDLNNN%7E0.JPG

köşe kısmını açılı keserek içeri girişlerde rahatlık sağladık, tabiki su deposunuda açılı kestik

DSC00677.JPG

DSC00678.JPG

DSC00679.JPG

açık olan yerleri kapattık

DSC00680.JPG

su deposunun su girişi ve hava tahliye borusunun deliklerini açtık

DSC00681.JPG

kapağınında deliklerini ayarladık

DSC00683.JPG

deponun iki başına su çıkışı koyduk, yatay depo olduğu için iki başında su çıkışı olursa su bitmeye yakın kesiklikler yapıp su pompasını bozmasın

DSC00684.JPG

fiber kaplamaya başladık önce bezlerini kesip sonra yavaş yavaş yapıştırmaya devam ettik

DSC00670.JPG

DSC00671.JPG

Levent usta çalışmalar harika gidiyor bizden önce bitireceksin herhalde sana çıraklık yapamıycaz zannedersem :D :D :D

yayiyayayu' Alıntı:
Levent usta çalışmalar harika gidiyor bizden önce bitireceksin herhalde sana çıraklık yapamıycaz zannedersem :D :D :D

sizi geçmek mümkünmü, çift tabanca gidiyorsunuz biz tek başımıza tırmalıyoruz ;D ;D ;D
yavaş yavaş yapıyoruz acele etmeden kışa yetişir inşaallah ;D ;D ;D

Levent bey kardeşim Allah kolaylıklar versin çalıştıkça ortaya eserler çıkmaya başlıyor. Bu arada çalışma alanınız epeyce geniş ve rahat ama çift dikiş gidenler elbiseyi giymeye hazırlanırken size takılmadan edemiyorlar bu iş kaplumbağa tavşan yarışına dönüşmesinden korkarım. ;) ;D ;D
Gerçektende kolay işler değil heves ve hayali çok güzel fakat iş icrata gelince nazik beden geriliyor. Yani her babayiğidin yapacağı işler değil.
Tekrar tekrar kolaylıklar temenni ederim.
Kemal

Levent Bey kardeşim,bilgi dağarcığıma o kadar çok şey kattım ki anlatamam. Kendi aracını kendi emeğiyle dönüştürürken yaptıklarını paylaşan arkadaşlar sayesinde öğrendiklerimizi biz de kendi aracımızı yaparken uygulayacağız.Hatta uygulamaya engeç on gün içinde başlayacaktık. Şans bu ya iki gün önce internette bulduğum bir araca ertesi gün sabah onda telefon ettim,satılmış bile.Kolaylıklar diliyorum,diğer taaftan da yaptığın işin keyif tarafını düşünüyorum. Selamlar İzmirden.

Levent abi temiz su tankı için güzel bir yer bulmuşsun fakat risk olabilir aman dikkat polyesterin cam elyafı içindeki havasını çok iyi alman lazım birkaç kat sürüp her seferinde mutlaka zımparalamalısınki yüzey çizilsin sonraki kat daha iyi tutsun cam elyafını köşeli yerlerde uygulama çok sıkıntılı oluyor ilk dönüp ilacı uygulamanızda duruyormuş gibi oluyor sonra kuruma aşamasında yavaş yavaş kabarmaya başlıyor içine hava alıyor buda sonra su kaçağına sebep oluyor sana tavsiyem birazda olsa köşeleri yuvarlatman,birde ben elyafı sererken zımba ile ahşaba çakıyordum sonradan kabarma olmuyordu.

Abi elinde benim aldığım planyadan gördüm hiç çaktırmıyorsun ;) yada yazdınızda benim gözümden kaçtı,nasıl makinadan memnunmusun,sana kolaylıklar diliyorum hele indigoyu ki artık indigo demek istemiyorum zira firmaya ait pek birşey kalmadı model hariç ;D bitsin gelip ziyaret etmek birazda yardım etmek istiyorum bakalım ama kışa yetişir nasıl olsa ısıtıcılar var ;D

Levent Bey,
Kolay gelsin. İnsanın kendi karavanını kendi gönlünce yapabilmesi ne kadar güzel.
Selamlar.

yaybek' Alıntı:
Levent abi temiz su tankı için güzel bir yer bulmuşsun fakat risk olabilir aman dikkat polyesterin cam elyafı içindeki havasını çok iyi alman lazım birkaç kat sürüp her seferinde mutlaka zımparalamalısınki yüzey çizilsin sonraki kat daha iyi tutsun cam elyafını köşeli yerlerde uygulama çok sıkıntılı oluyor ilk dönüp ilacı uygulamanızda duruyormuş gibi oluyor sonra kuruma aşamasında yavaş yavaş kabarmaya başlıyor içine hava alıyor buda sonra su kaçağına sebep oluyor sana tavsiyem birazda olsa köşeleri yuvarlatman,birde ben elyafı sererken zımba ile ahşaba çakıyordum sonradan kabarma olmuyordu.

Abi elinde benim aldığım planyadan gördüm hiç çaktırmıyorsun ;) yada yazdınızda benim gözümden kaçtı,nasıl makinadan memnunmusun,sana kolaylıklar diliyorum hele indigoyu ki artık indigo demek istemiyorum zira firmaya ait pek birşey kalmadı model hariç ;D bitsin gelip ziyaret etmek birazda yardım etmek istiyorum bakalım ama kışa yetişir nasıl olsa ısıtıcılar var ;D

sağolasın Yusuf kardeşim biraz geç bir uyarı oldu ;D ;D ;D
kışa biterki zaten şurasında kaç ay kaldıki :D :D
planya ile beraber eksik el aletlerimi aldığımı yazdım diye hatırlıyorum ama gözünden kaçtı herhalde, makina fena değil

sayın Derindeniz1,Yugun çok teşekkürler, Kemal ağbi ben önce bitirip onlara yardıma gideceğim merak etme sen ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR