Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,785
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

su depolarının polyesterle kaplama işine devam ediyoruz, Yusuf'un geç kalmış önerisiyle ;D bu sefer zımbalıyarak düşmesini engelliyoruz, ve daha rahat çalışma yapıyoruz,
hemen belirtmek gerekirse bu polyester işi çok pis iş, mecbur kalınmadıktan sonra bizim gibi, tercih etmeyin, hem pis hemde zor bir işmiş, bir haftadır üç adet deponun iç kaplamasını bitiremedik, bir 18lt. tenekeyi bitirdik, yarın bir teneke daha alacağım

DSC00693.JPG

DSC00694.JPG

DSC00695.JPG

DSC00696.JPG

Etiketler

Levent, su depolarından vaz geçersen, iki depoyu birleştirip kayığa çevirip, güzel geziler yapabilirsin..

kayık.jpg

Rahmetli Babam hep derdi; Allah kimseyi medyaynın ( o zaman Basının) eline düşürmesin. ;D ;D ;D ;D ;D Atilla bey'den süper bir çalışma demekki birlik olsak hollywood'akiler aç kalacak.!! ;) :D :D ;D

atiladi' Alıntı:
Levent, su depolarından vaz geçersen, iki depoyu birleştirip kayığa çevirip, güzel geziler yapabilirsin..

geç dalganı Atilla ağbi 8) 8) 8)
vazgeçmek yok, fakat bu kadar pis ve zor bir iş olduğunu bilseydim bu işi yapanlara götürüp kaplattırırdım, apartmanıda kokuttuk, etrafı rahatsız ediyoruz koku nedeni ile,

Bende bir zamanlar polyester tampon vs. gibi arac parcalari yapimini incelemistim. Bu tarz isleri yapanlardan forumlardan kendi kendilerine yapmak icin oneri aliyorlardi. Ama bu isleri yapan ve beceremeyen insanlar bu isin cok pis oldugunu ve hazir almanin her zaman en iyi secim oldugunu soylemislerdi. Ama ben onlarin beceremedikleri kanaatindeydim. Fakat sizin gibi eli bu tip islere yatkin yillardir mobilya isleri ile hasir nesir olmus bir insan bile bu isin hic bulasilmamasi gereken bir sey oldugunu soylediginizi gorunce artik inaniyorum ki polyester isi zor ismis.:smiley:

Levent, geçenlerde senin bu atık su depolarının ölçüsüne yakın depo fiyatı almak için dolapdere sanayideki kamyon depocusu ile konuştum, abi paslanmazları gel gidelim sen al ben sadece depo başına 150 TL işcilik alayım dedi, benim tahminim 120x220 cm olan 2 plaka paslanmazdan depolar çıkar gibi geldi, paslanmaz + işcilik 2 depo 400 TL'ye çıkar gibi, şimdi sen söyle maliyet ve emeğini vede çevreye verdiğin rahatsızlığı gözönünde bulundurarak, fiyat ve emek açısından yorumun nedir...Soruyu cevaplarken kontradan kalıp çıkarma emeğini hesaba katma, bu senin için mecburiyetti ama bizim için öyle deyil, bizim için Levent'te denenmiş kalıp var artık...Fiberleme emeği ve fiber+polyester maliyeti ne tutacak.?....

Levent,Yusuf,Yaşar beyin karavanları +Kemal beyin seyahat anıları derken baktım olacak gibi değil.ADSL bağlantımı değiştirip sınırsız yaptım.Şimdiden yazın kapağını açmadığım Laptop'u yanıma alsammı diye düşünmeye başladım.Arkası yarın gibi bekler olduk beynimizde ışıklar çaktıran yapım aşaması anlatımlarınızı.Size kolay gelsin Darısı bizim başımıza.

atiladi' Alıntı:
Levent, geçenlerde senin bu atık su depolarının ölçüsüne yakın depo fiyatı almak için dolapdere sanayideki kamyon depocusu ile konuştum, abi paslanmazları gel gidelim sen al ben sadece depo başına 150 TL işcilik alayım dedi, benim tahminim 120x220 cm olan 2 plaka paslanmazdan depolar çıkar gibi geldi, paslanmaz + işcilik 2 depo 400 TL'ye çıkar gibi, şimdi sen söyle maliyet ve emeğini vede çevreye verdiğin rahatsızlığı gözönünde bulundurarak, fiyat ve emek açısından yorumun nedir...Soruyu cevaplarken kontradan kalıp çıkarma emeğini hesaba katma, bu senin için mecburiyetti ama bizim için öyle deyil, bizim için Levent'te denenmiş kalıp var artık...Fiberleme emeği ve fiber+polyester maliyeti ne tutacak.?....

Atilla ağbi ben sadece polyester malzemesine 200tl verdim + kontraplak+işçilik+zaman+komşuların şikayeti, dediğim gibi bu kadar çevreyi rahatsız edeceğini bilseydim nazım paraya geçerdi, eğer yine polyester yapacak arkadaşlar olursa bu iş için bir yer ayarlamaları lazım komşularının rahatsız olmayacağı, var sen hesapla
benden yana problem yok ben hayatımdan memnunum fakat komşular şikayetci ;D ;D ;D
kalıp dersen ben kontraplakları içinde bırakacak şekilde polyester kaplıyorum

enverdede' Alıntı:
Levent,Yusuf,Yaşar beyin karavanları +Kemal beyin seyahat anıları derken baktım olacak gibi değil.ADSL bağlantımı değiştirip sınırsız yaptım.Şimdiden yazın kapağını açmadığım Laptop'u yanıma alsammı diye düşünmeye başladım.Arkası yarın gibi bekler olduk beynimizde ışıklar çaktıran yapım aşaması anlatımlarınızı.Size kolay gelsin Darısı bizim başımıza.

sağolun, en kısa sürede hayallerinize kavuşmanızı dilerim
selamlar

Melih kardeşim yapılmayacak iş değil fakat apartman aralarında yapılacak iş değilmiş

bir yandan polyester işi devam ederken bir yandan da boş durmamak için tavanı döşemeye başladık, tavana başlamadan önce tavan havalandırmasını açtık , içerisine döşeyeceğimiz karkasları hazırladık

DSC00700.JPG

DSC00701.JPG

DSC00702.JPG

havalandırmayı farklı şekilde montaj yaptık, çok bilen ağbimiz ustamız(Yavuz) sayesinde bütün ısrar ve anlatmama rağmen, alttan karkasları siyah montaj mastiğiyle yapıştırıp, ahşaplarla beraber havalandırmayı tavan sacı arada kalacak şekilde sıktık,

DSC00703.JPG

DSC00704.JPG

bir tüp mastik harcamışız, hertarafından fışkıracak şekilde sıktık, üzerine ağırlık koyarak sabaha kadar bekledi, sağlam oldumu evet artık onu oradan biraz zor sökerler ;D ;D ;D, su izalasyonu ve çalışırken tavanı esnetme hesabı yapıldı ve sıfır hata ile montaj tamamlandı

DSC00706.JPG

DSC00707.JPG

DSC00708.JPG

süpriz, selam verip bir anda geldi ben eyvah bu hangi komşu derken pembe kayalar gezisinde tanıştığımız Bülent bey sizi nasıl buldum ama dedi, biraz şaşkınlık derken sevindik, bütün ısrarlarımıza rağmen çayımızı içmedi halbuki çayı içseydi çalıştıracaktık ;D ;D şaka şaka
memnun olduk, yine bekleriz, Bülent beyden önce bizim apartmanın yöneticisi yanımızdaydı ufak ufak koku için bizi işliyordu ;D ;D ;D

DSC00713.JPG

biz yine boş durmadık ve oturma odamızın tabanını zemin vinlex'i ile kapladık,

DSC00714.JPG

DSC00716.JPG

biz bali ararken döşeme malzemesi satan komşumuz bu ürünü kullanın bali artık tarih oldu dedi, hakikaten iyiki bu ürüne rastlamışız bali ile bu işi bu kadar düzgün yapmak imkansızdı, çok güzel bir yapıştırıcı tabanca ile atıyorsunuz fırça ile sürülmüyor, fırça ile sürerken fırça yapışıp kalıyor :D, yapışacak iki yüzeyede sürdükten sonra biraz bekleyip yapıştırıyorsunuz bir daha ayırmanın imkanı yok, çok pratik bir yapıştırıcı, bütün döşeme işlerinde kullanabiliyorsunuz hatta iki süngeri bile yapıştırabiliyorsunuz, süngerin üzerine deri kaplayabiliyorsunuz

DSC00717.JPG

köşeleri malzeme kalın olmasına rağmen rahatca dönebildik

DSC00718.JPG

DSC00719.JPG

bizim çırağa seni meşhur edeceğim diyince canla başla çalışıp çok iyi iş cıkardı ;D ;D ;D
sağolsun ağbim iki gün bana yardım etti ellerine sağlık :smiley:
kaplamadığımız kenarları siyah boya ile rutuşladık

DSC00720.JPG

polyester işinide bırakmıyoruz, bu arada temiz su depomuzun dalga kıranlarını yapıyoruz ve kaplamaya devam ediyoruz

DSC00721.JPG

tavan karkaslarımızı döşemeye başlıyoruz, onlarıda siyah montaj mastiği ile yapıştırıyoruz

DSC00722.JPG

DSC00723.JPG

DSC00724.JPG

iki gün ağbimin yardım etmesiyle bu kadar iş çıkartabiliyoruz.....

İşkenceci Levent ;) :D ;D ;D
Vay be bende böyle bir zamanlar ne işkenceler bağlardım eski çalışma günlerimi hatırladım o kadar çok işkence ile ve lüx araçların onarımında su terazisi kullanan bir usta olarak sitemizde çok dikkat çekerdim. ;)
Su terazisini sadece inşaatlarda kullanılacanığını sananlar araçların onarımında kullanıldığını görünce melül melül bakıyorlardı.Bende artık otomobil onarım defterini kapadığımı zannediyorum.
Leventçiğim havaların ısınması ile sizde çalışmaya ısınmış gibi görünüyorsunuz ,çalışmalarınız baya iyi gidiyor görünüyor, Birazcık yakın olsak ta pc başından kalkıp yardımıcı olabilseydikte almış olduğum şu bir kaç kiloyu atabilseydik.istersen al aracı gel benim evin önü ve oto parklarımız futbol sahası gibi aynı zamanda Yusuf aybekte bize bir kaç km ile komşum sayılır.
Kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

benimde kumpas kullanırken görünce şaşırırlardı :smiley:, her yiğidin yoğurt yemesi farklı, çok sağolasın Kemal ağbi yavaş yavaş hallediyoruz, uzakta olsanızda kalpler bir bunu hissedebiliyoruz

Levent, Yaptığın atık su depolarının her kırtığının ölçülerini not aldınmı, biz yapmaya kalkınca teknik resim üzerinde ölçülendirerek yapabilecekmiyiz, yoksa bizimde denemek için kontradan prototip yapmamız gerekecekmi, elindeki ölçüleri depoları takmadan son bir defa daha kontrol edip fotoğrafın üzerine yazarsan iyi olur, en azından ben kendim için senden rica ediyorum, prototip yapmadan teknik çizimle senin vereceğin ölçülerle paslanmazdan yaptıracağım...

atiladi' Alıntı:
Levent, Yaptığın atık su depolarının her kırtığının ölçülerini not aldınmı, biz yapmaya kalkınca teknik resim üzerinde ölçülendirerek yapabilecekmiyiz, yoksa bizimde denemek için kontradan prototip yapmamız gerekecekmi, elindeki ölçüleri depoları takmadan son bir defa daha kontrol edip fotoğrafın üzerine yazarsan iyi olur, en azından ben kendim için senden rica ediyorum, prototip yapmadan teknik çizimle senin vereceğin ölçülerle paslanmazdan yaptıracağım...

depoların ölçüsünü alırım ve forumda yayınlarım, diğer arkadaşlarında işine yarar,
paslanmazdan yapacak usta bu girinti çıkıntılarla uğraşacakmı, düz depo için bile kırk dereden su getiriyorlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR