Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,781
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

atiladi' Alıntı:
Ben işin başında uyarayımda..
Sonradan ekyerleri, dönüşler, köşe birleşmeleri gibi yerlerdeki dekoratifliği elde etmet için sonradanda vida kafalarını gizleyeceğiz diye uğraşmamak için örnekleri verme ihtiyacı hissettim..Sizlerin imalat aşamalarınızdan gördüklerimden edindiklerime göre ben kendi karavanım için düşündüğüm şeyleri ve araştırma sonuçlarımı herkesle paylaşmak istedim...

sen vazifeni yap ağbi :smiley:, yapmazsan darılırım,
ben aşama aşama gitmeyi tercih ettim, doğaçlama gidiyorum, bir tarafı bitirmeden öbür tarafa geçmeyeceğim, acele etmemeye çalışarak işi bitirmeyi amaçlıyorum, kısaca iş mobilya kısmına gelince nasıl yapacağımı düşünmek istiyorum, şimdilik sorunum elektirik tesisatı kabloları onuda zaten forumda tartışıyoruz, kabloları çekip tavanı kapatacağım çünkü

Etiketler

buralpdi' Alıntı:
sen vazifeni yap ağbi :smiley:, yapmazsan darılırım,
ben aşama aşama gitmeyi tercih ettim, doğaçlama gidiyorum, bir tarafı bitirmeden öbür tarafa geçmeyeceğim, acele etmemeye çalışarak işi bitirmeyi amaçlıyorum, kısaca iş mobilya kısmına gelince nasıl yapacağımı düşünmek istiyorum, şimdilik sorunum elektirik tesisatı kabloları onuda zaten forumda tartışıyoruz, kabloları çekip tavanı kapatacağım çünkü
Leventçiğim herşeyi kıyıyı ,köşeyi,kumaşı,renkleri artık aklınıza ne geliyorsa sportif düşünkü kendini içinde genç hissedesin.Renklerin insanlar üzerindeki etkilerini yabana atma çok önemlidir.

seyyah-34' Alıntı:
Leventçiğim herşeyi kıyıyı ,köşeyi,kumaşı,renkleri artık aklınıza ne geliyorsa sportif düşünkü kendini içinde genç hissedesin.Renklerin insanlar üzerindeki etkilerini yabana atma çok önemlidir.

ben zaten gencim Kemal ağbi daha yaş 22 ;D ;D ;D x2 ;D ;D ;D,

buralpdi' Alıntı:
ben zaten gencim Kemal ağbi daha yaş 22 ;D ;D ;D x2 ;D ;D ;D,
Kim tutar seni bas gazaa...................
;D ;D
Ama Leventçiğim avatar resmin ile çalışma anındaki güncel resimlerin ile pek aynı durmuyor gibi avatar resmi sanki 10 yıl önce çekilmiş gibi. ;D ;D

seyyah-34' Alıntı:
Kim tutar seni bas gazaa...................
;D ;D
Ama Leventçiğim avatar resmin ile çalışma anındaki güncel resimlerin ile pek aynı durmuyor gibi avatar resmi sanki 10 yıl önce çekilmiş gibi. ;D ;D

avatardaki resim 2007, üç sene benden çok şey alıp götürmüş..........o zaman

Levent bey birkaç gündür yazsammı ukalalıkmı olur diyorum ancak şu tavana tutturduğunuz (mastikle) ağaç karkaslar varya ,yanlarındaki sac'a küçük L köşebentlerle bide vidalasanız.Malum hep asfaltta gitmeyeceksiniz ilerde sarkma falan yapmaz.[attachment=1]

DSC00723.jpg

Levent Bey kardeşim yaşın ilerlemesiyle meydana gelen değişimlere karşı durmak hiçbirimizin harcı değil.Önemli olan ruhen bedenen sağlıklı olmak.Yaz geliyor, bizim yok ama sizin henüz bitmemiş olsa bir karavanınız var, siz de bitirin de.......Kolaylıklar diliyorum.

enverdede' Alıntı:
Levent bey birkaç gündür yazsammı ukalalıkmı olur diyorum ancak şu tavana tutturduğunuz (mastikle) ağaç karkaslar varya ,yanlarındaki sac'a küçük L köşebentlerle bide vidalasanız.Malum hep asfaltta gitmeyeceksiniz ilerde sarkma falan yapmaz.[attachment=1]

Sayın Enverdede uyarınız için çok teşekkürler :smiley:, mastik artık tüm otomotiv üreticilerinin vazgeçilmez bir montaj yapıştırıcısı oldu, mersedes bile artık civata ile montajı terk etti edecek, hele karavan imalatcıları tamamen mastik üzerine montaj yapıyorlar, tabi burada iyi kalite mastik kullanmak yatıyor, nalburda 2tl'ye siyah montaj mastiğide var, sağlamlığına kafam yattığı için kullanıyorum artı kuruduktan sonra asılıp test ettim, selamlar

derindeniz1' Alıntı:
Levent Bey kardeşim yaşın ilerlemesiyle meydana gelen değişimlere karşı durmak hiçbirimizin harcı değil.Önemli olan ruhen bedenen sağlıklı olmak.Yaz geliyor, bizim yok ama sizin henüz bitmemiş olsa bir karavanınız var, siz de bitirin de.......Kolaylıklar diliyorum.

yaş konusunda bir takıntım yok Allaha şükür :D,
İnşaallah en kısa sürede sizde karavanınıza kavuşursunuz, çok teşekkürler :smiley:

cumartesi gününe kadar polyester işlerimiz devam etti ve tavan karkaslarını döşeyerek bitirdik, cumartesi Yusuf kardeşimiz geldi kayınpederi rahatsız olduğu için haftasonunu bostancı'da geçireceklermiş ve bu fırsattan yararlanarak sana yardım edeyim dedi, tabiki memnun olduk arkasından Atiladi ağbi aradı hepten şenlendik ve biz işe başladık,
Yusuf ağbimle beraber tavanın elektrik kablolarını döşediler ben çıraklık yaptım, ;D ;D ;D eeee herkes bildiği işi yaparken usta ağbimde elektronik ve elektrik işlerinde benden iyi, Yusuf dersen zaten arabasını kendi yaptığı için ayrıca tercübeli çıraklık bize düştü :D

DSC00734.JPG

DSC00730.JPG

bu arada Atiladi ağbi kayınçosuna Yusufun arabasını gösteriyor

DSC00731.JPG

DSC00733.JPG

hem çalışıyoruz hem muhabbet ediyoruz

DSC00729.JPG

DSC00737.JPG

DSC00738.JPG

kablo işini bitirince tavanın izalasyon işine girişiyor ustalar, straforları döşemeye başlıyorlar, ben onların verdiği ölçüde straforları kesiyorum halen çırağım ;D ;D

DSC00739.JPG

DSC00740.JPG

strafor döşeme işi bitince, iş tavan kontraplağını alıştırmaya ve montajına gelince çıraklıktan istifa edip ustalığa terfi ediyorum ama Yusuf problem çıkarmaya başladı yaptığımız işi beğenmiyor yahu orası dolabın arkasında kalacak gözükmüyor desemde bana ince işçilik yaptırıyor ;D ;D ;D

DSC00745.JPG

DSC00746.JPG

evet arkadaşlar o kadar dikkat etmemize rağmen havalandırma boşluğunu açmayı unutuyoruz

DSC00747.JPG

ve Yusuf usta düşünüyor biz bu hatayı nasıl yaptık diye

DSC00748.JPG

pazar günü işe devam arabayı lift'e alıyoruz ;D, tavan işi bitti şimdi pis su depolarının montajını yapacağız yani yerlerini ayarlayacağız

DSC00758.JPG

DSC00759.JPG

sessiz gezenbilir üyelerinden Bülent bey bizi ziyarete geliyor, yaptıklarımıza not veriyor, sınavdan zorda olsa geçiyoruz ;D

DSC00755.JPG

DSC00754.JPG

çalışmaya devam, Yusuf yaptığım kaynağı beğenmiyor alıyor eline kendi kaynatıyor (benden güzel kaynak yaptı ne diyeyim)

DSC00756.JPG

hassas ölçüler, ayarlar,hesaplamalar, nasıl olur, nasıl yaparız, sorunu nasıl çözeriz muhabbetleri, bu arada sök tak yeniden dene derken, kesip biçmeler ve çalışmaya devam

DSC00764.JPG

DSC00765.JPG

DSC00766.JPG

DSC00767.JPG

DSC00768.JPG

DSC00769.JPG

DSC00770.JPG

ve en sonunda montajı yapıyoruz, hem sağlam hemde düzgün bir işçilik oldu, ayrıca pratik bir şekilde asmış olduk, keyfimiz yerinde yorgunluktan uzandığımız yer pamuk yorgan gibi :D, bu haftasonuda bu kadar :smiley:

DSC00771.JPG

Yusufun gelmesiyle ağbimle beraber üç haftasonunda yapabileceğimiz işi bir haftasonunda bitirdik, sağolasın dostum ellerine sağlık, iş hızlı ilerleyince doğal olarak malzeme eksiklerimiz çıktı yani hazırlıksız yakalandık, biz yarın yapacağımız işin malzemesini alıp devam ediyorduk, bu durumuda sağolsun yine Yusuf çözdü arabasında ne ararsan var vida lazım oluyor vida, somun, perçin hem yardıma geldi hemde malzemesini kullandık ;D ayaklı nalbur dükkanı gibi yok yok,
Yusuf kardeşim tekrar teşekkürler, ellerine sağlık, hakkını helal et

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.