Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,781

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Yapılanları merak ve ilgiyle izliyoruz. ellerinize sağlık. Yusuf bey bu forumdaki arkadaşlar için umut verici bir çalışma yapmıştı, devamı birer birer geliyor. Umarım bizler de birgün hayallerimizdeki karavana kavuşuruz.

Ayrıca fotoğraflarda görünce daha iyi anladım ki, Ducato'nun altında su depoları için muazzam bir boşluk varmış.

Levent abi hakkım her zaman helal olsun,bende çok keyif aldım çalışırken haddim olmayarak ustaya iş öğretmeye çalıştım ;D Levent usta ise mütevazi hiç bozuntuya vermeden yaptıklarıma çok güzel oluyor sen olmasaydın ben bu kadar yol alamazdım diyor ;) ;D mütevazilik ustanın şanındandır,eziklemiyor bizi sen biliyorsun işi diyor hatta ben çalıştıkca inceledikce titizlendikce bırak kardeş o kadar titizlenme orası zaten kapanacak üstüne daha ne uygulamalar yapılacak diye söylüyordu ??? seninle çalışmak güzel di Levent usta yakın olsaydım bitirene kadar yanındaydım senden öğreneceğimiz çok şey var ;),
Bakalım bu hafta sonu Ömer (Gözdemed) abiye destek vereceğiz,dün telefonla uzun uzun konuştuk hem sohbet,muhabbet hem fikir adına Ömer abi ile buluşup araç ile ilgili ufak tefek birşeyler yapmaya çalışacağız.

Günümüzde böyle dostlukların az görüldüğü ortamlarda;
Bize örnek arkadaşlığı,paylaşmayı,yardım severliği,doğayı,gezenbiliri
bir daha sevdirip yaşattığınız için YUSUF ve LEVENT kardeşime sonsuz sevgi ve selamlarımı yolluyorum.
Sağlıklı günler,yolunuz açık olsun.

Sayın Zaloğlu saygı ve sevgiler bizden,zaten başka ne olabilirdiki aynı heyecanı yaşayan aynı işlerden zevk alan frekansları aynı olan kişiler tabiki bir yerde toplanacak,amaç sadece doğa ve dostluk olunca bu tarz yardımlaşma ve çalışmalar kaçınılmaz oluyor keşke tüm arkadaşlar yakın yerlerde olsaydıkta hep beraber imece usulü ile karavanlarımızı daha güzel ve çabuk yapıp paylaşımın tadına baksaydık.
Umarım sizde en kısa zamanda sizde karavanınıza kavuşursunuz kalın sağlıcakla.

Bir dipnot hani aşağıda Levent abinin demirdeki kaynak artıklarını taşlarken kullandığı kesme taşı o iş için uygun değil,mutlaka taşlama taşı kullanılması gerekiyor o taş patladımı kimse tutamaz önüne çıkan herşeyi deler geçer ben bir kere o tecrübeyi yaşadım allahtan bodrumdaydım ve etrafımda kimse yoktu donup kaldım taşın parçalarını göremedim bile,uygun olan benim elimdeki taşlama taşı gerçi Levent abiyi çok ezikledim ;) ama affına sığınarak yazdım abi herkes senin kadar ustaca kullanamayabilir ;)

Karavan yapımı çok güzel gidiyor. Harikasınız. Yalnız, arabayı yükseltmek için kullandığınız taşlar pek eğreti duruyor(lastiklerin altındaki). Aman dikkat!

arkadaşlar bu aralar iş yoğun, işyerinde internete giremiyorum ve size cevap yazamıyorum,
herkese ayrı ayrı çok teşekkürler :D

Levent abi kolay gelsin bende senin karavanın yapımını sessizce takip ediyorm amacım fikir vermekten çok birşeyler öğrenmek karavan konusunda acemiyim ama kafama birşey takılıncada sormadan edemiyorum. Atık su depolarının dışa bakan köşelerine köşebent dönmeyi düşünmüyormusun gerçi yeterice yüksek ama yinede tedbir olur.
Yusuf ustayla çok iş çikartmışsınız. İnşallah en kısa zamanda bitirip keyfini sürersiniz.Kolay gelsin

kenan akca' Alıntı:
Karavan yapımı çok güzel gidiyor. Harikasınız. Yalnız, arabayı yükseltmek için kullandığınız taşlar pek eğreti duruyor(lastiklerin altındaki). Aman dikkat!

Kenan abi teşekkürler arabayı o şekilde yükseltmek benim fikrimdi ;) herzamanki gibi HBB (her b... bilen ;D) dikkatiniz ve uyarınız için teşekkürler,yalnız o taşlar kaldırım betonu ve bir kenarı hafif açılı o kısmını ortalayarak lastiği yerleştirdik önüne ve arkasına görüldüğü gibi yine kaldırım taşını destek olarak kullandık hatta o taşları lastik havada iken koyup üzerine oturup sıkıştıracak şekilde yaptık sonrasındada arabayı sallayıp test ettik normal zeminde nasıl sağlam yere basıyorsa o şekilde bir izlenim verdi ve güvenilirliliğine kanaat getirdikten sonra altında çalıştık,ayrıca el freni çekili ve vites takılı vaziyette biz gerekli tüm tedbirleri aldık umarım bir sıkıntı olmaz olacağınıda sanmıyorum tekrar teşekkürler.

ilker 72' Alıntı:
Levent abi kolay gelsin bende senin karavanın yapımını sessizce takip ediyorm amacım fikir vermekten çok birşeyler öğrenmek karavan konusunda acemiyim ama kafama birşey takılıncada sormadan edemiyorum. Atık su depolarının dışa bakan köşelerine köşebent dönmeyi düşünmüyormusun gerçi yeterice yüksek ama yinede tedbir olur.
Yusuf ustayla çok iş çikartmışsınız. İnşallah en kısa zamanda bitirip keyfini sürersiniz.Kolay gelsin

resimleri tekrar incelerseniz su deposunu vurabileceğimiz ön ve arka kısmında 40 x 40 köşebent kullandık, ayrıca pis su depolarını 12mm kontraplaktan yaptım, egzoz seviyesinden 1-2cm yüksekte duruyor,vurursak önce egzozu vuracağız egzoz değdiği zaman ona göre tedbirimizi alırız, uyarılarınız ve temennileriniz için çok teşekkürler :smiley:

Valla ne guzel.
Becerıklı ınsanlar boyledır işte. bır araya geldıklerınde hemen yapılacak işlerı paylasıverırler.
bılenler bılır aslında . Asıl amac bırlıkte bırseyler yapmıs olmanın hazzını ve zevkını paylasmak oldugunu cok ıyı bılırler.
Kolaygelsın

orbay74' Alıntı:
Valla ne guzel.
Becerıklı ınsanlar boyledır işte. bır araya geldıklerınde hemen yapılacak işlerı paylasıverırler.
bılenler bılır aslında . Asıl amac bırlıkte bırseyler yapmıs olmanın hazzını ve zevkını paylasmak oldugunu cok ıyı bılırler.
Kolaygelsın

sağolasın Mehmet ağbi, gerçekten işi bilen insanlarla çalışmak daha zevkli ve kolay, işler çok çabuk ilerliyor, sağolsun ağbimin de hakkını yemiyeyim ;) ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.