Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,778
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Cavid hocam geçen hafta Levent abiyi ziyaretimde dayanamadım aracımda bir kenarda duran iş elbiselerimi giydim gün durmak günü değil dedim hatta hızımı alamadım ustaya iş öğretmeye çalıştım ;D ustanında mütevazilik şanından hiç kırmadı beni tüm söylediklerime tamam dedi ben ise gereksiz bazı detayların üstünde çok durdum alt taraflarda kalacak olan ufak tefek noktalara çalıştıkca çalıştım usta bana dur bu kadar titizlenme orası zaten kapanacak gerek yok dediysede ben olmaz tamamlamam lazım dedim ve kendi bildiğimi okudum ;D usta ne yapsın baktı çaresi yok çekildi kenardan izledi ;D fazla düşmedi üstüme alınmayayım diye ;) yani tesbitiniz doğru Cavid hocam hiç bilenle bilmeyen bir olurmu bir yapılması gerekenler var önemsenmesi gereknler var birde idare eder işler var ben ikisini karıştırıp aslolanı değilde önemsiz detaylarda ısrar edince ortalık karışıyor gerginlik yaşıyoruz,

Bu hafta sonu 2 gün Ömer abinin (gözdemed) arabasına yardımcı oldum bayağı iş yaptık sadece üst dolaplar kaldı sonrasında kapaklar ve cila işleri kalıyor bakalım Ömer abinin arabasınıda bu sezona yetiştireceğiz ;)

Etiketler

Yusuf, onlar bir konuda "usta"; sen ise "her konuda usta". ;) :D Elin her işe yakışıyor ve çok çalışkansın, kutlarım...

Cavid Sezen

Levent kardes.
Atuk su deposunu cok begendım. Kenar kose boslukları en ıyı sekılde degerlendırımıssın . Yusuf kardesımız de senın ıcın ıyı bır sans olmus. aracın altında calısmak bılırsın zor iş. Ee yanı bıraz saglamcılıgı var sa da (bız aramızda "kı..ık " derız) hoş gormussun . Ne de olsa genc ve heveslı bır guç. Yalnız dıkkat et cavıt hocam takıbıyle senı kusatmış :D . hata yapayım deme gozlerı senın ustunde. " Usta ısen hata yapma hakkın yok" gıbı bır ima sezınledım.
Haydı kolaygelsın.

Cavid hocam çok teşekkürler sizlerin beğenisini kazanmak beni mutlu hatta gururlu kılıyor ;D sağolun varolun.

Mehmet abi genç kuvvet yakıştırmasını çok sevdim bu aralar biraz yoruluyorum acaba yaşlılıkmı başladı diye tedirginlik başladı ama sizin bu yakıştırmanız beni sevidirdi,bir diğer konu ben değilde Levent abi benim için şans kendisinden öğreneceğim çok şey var ;)

gezmen' Alıntı:
Aslına bakarsanız, Levent(buralpdi) Yusuf ölçüsünde rahat olamaz bence. Neden derseniz, Yusuf'un mesleği ayrı ve yapabileceği yanlışlara toleranslı yaklaşılabiliyor ama Levent'in bu şansı çok yok; çünkü o, bir profesyonel. Sahi bu nedenle gerginlik yaşıyor musunuz hiç?
Kolay gelsin, izliyoruz, iyi gidiyor...

Cavid Sezen

Cavid bey profesyonel kelimesi biraz iddalı olmuş :smiley:, bende ilk kez karavan yapıyorum ve benimde hatalarım olacaktır :smiley:, benim avantajım senelerin verdiği iş tecrübesi, elimden geldiğince işimi düzgün yapmaya çalışıyorum,
gerginliği işe başladığım zaman yaşadım ve ilk montajımız koltuklar olup iş aksi gidince bayağı beni etkiledi, 15 gün ara verdim sonra toparladık, şu an çok iyiyim ve ,işler yavaş gitsede istediğim gibi sağlam ve düzgün ilerliyor, iyi niyet temennileriniz için çok teşekkürler :smiley:

orbay74' Alıntı:
Levent kardes.
Atuk su deposunu cok begendım. Kenar kose boslukları en ıyı sekılde degerlendırımıssın . Yusuf kardesımız de senın ıcın ıyı bır sans olmus. aracın altında calısmak bılırsın zor iş. Ee yanı bıraz saglamcılıgı var sa da (bız aramızda "kı..ık " derız) hoş gormussun . Ne de olsa genc ve heveslı bır guç. Yalnız dıkkat et cavıt hocam takıbıyle senı kusatmış :D . hata yapayım deme gozlerı senın ustunde. " Usta ısen hata yapma hakkın yok" gıbı bır ima sezınledım.
Haydı kolaygelsın.

Mehmet ağbi Yusuf'u durdurabilmenin imkanı yok gibi resmen atom karınca çok iyi çalışıyor, biz biraz iş üstünde düşünelim derken o alıyor eline aleti bitiriyor işi, kendisi iyi bir dost iyi bir arkadaş, herkesin birbirinden öğreneceği çok şey var, Yusuf olmasaydı biz ağbimle beraber depoyu takmakta biraz uğraşırdık sağolsun ellerine sağlık,
Cavit hocam bence daha çok gaz vermiş, iyi şeyler beklediğini ima etmiş buda benim açımdan gurur verici, inşaalah kendisini utandırmayız

Yusuf haftasonu çalışmalarının resimleri yokmu

Levent abi atom karınca tabiri bana çok uymasada hoşuma gitti ;D ama şu varki hareketliliğim çok çalışmamdan değil dağınıklılığımdan kaynaklanıyor herşey yerli yerinde olsa iş daha sakin ve kolay olacak ama ben o kadar dağınık çalışıyorumki gereksiz bir koşuşturma panik halde çalışmadan sanki çok iş yapıyormuşumda elim ayağım görünmüyor çıkıyor ;D

Levent abi çalışırken fotoğraf çekmeye zamanım olmadı Ömer abi birkaç kare çekti ama daha kendine ait bir sayfa açamadığı için yayılamadı en kısa zamanda açıp o fotolarıda orada yayınlayacak bende merak ediyorum.

levent abi araba aküsüne takılıp 220v üreten cihazlar var böyle bir cihazla karavana müzikseti,televizyon gibi şeyler koyabilirsin güzel olur gibi

_ahmet' Alıntı:
levent abi araba aküsüne takılıp 220v üreten cihazlar var böyle bir cihazla karavana müzikseti,televizyon gibi şeyler koyabilirsin güzel olur gibi

Ahmet'ciğim hepsini 12v olarak hallediyoruz, tv'de 12v yani sistem 12v üstüne kuruluyor :smiley:
selamlar

kaldığımız yerden devam,
bu haftasonu işe temiz su deposunu yerine oturtarak başladık, yerine sabitledik ve üstünü kapattık, sonrasında ön koltuklarımızın montajını yaptık

DSC00798.JPG

DSC00799.JPG

DSC00816.JPG

iş sırası pis su depolarını bitirmeye geldi ve tornacı Yavuz ağabeyimizi yakalayıp pis su çıkışını hazırlıyoruz, boruya diş çektiriyoruz ve bu boru su vanasının su deposunda daha sağlıklı çalışmasını sağlayacak

DSC00788.JPG

DSC00789.JPG

pis su depolarımızın su giriş ve çıkış borularını yerleştiriyoruz

DSC00812.JPG

DSC00813.JPG

DSC00814.JPG

çırak artık usta olduğunu kanıtlamak istiyor ;D ;D ;D ve diyorki boruya bir destek yapalım yoksa içerdeki çalkalanmadan dolayı boruyu zamanla esnetme ve dipten oynatma riski var, eeee bende artık ustanın işine karışmıyorum ve maharetini gösteriyor, şimdi o usta ben çırak :D
galvanizli sac bularak ustamıza yardım ediyoruz, ustamızın istediği şekilde kesiyoruz

DSC00815.JPG

DSC00817.JPG

DSC00818.JPG

sonrasında yerlerine montajını yaptık, kaliteli montaj mastiğiyle güzelce oturttuk

DSC00821.JPG

DSC00822.JPG

hava tahliye borularını yerleştirdik,

DSC00823.JPG

DSC00824.JPG

misafirimiz vardı Bülent bey bizi ziyarete gelmiş, beraber çalıştık yardım etti, çıraklığımızı yaptı sağolsun

DSC00837.JPG

su tahliye borumuzu montaja hazırladık, altta münkün olduğunca su kalmaması için sıfır montaj için, en alt kısımda suyun rahat boşalması için ağız açtık ve borunun arkasına lama kaynatıp oradan arka duvara vidaladık, bu sayede su rahatca boşalacak ve vana çalışırken boru esnemeyecek

DSC00836.JPG

DSC00838.JPG

DSC00839.JPG

iç sistemlerin montajı bitince su depolerımızın kapaklarını alıştırıp üstünü kapatıyoruz,

DSC00834.JPG

DSC00835.JPG

DSC00840.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.