Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,778
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

çalışmalarınız çok güzel ilerliyor. işi bilen ellerden ve akıllardan çıkan sonuç sağlam oluyor. bilmediklerimizi sizlerin çalışmalarınızdan öğreniyoruz.
zevk ve heyecanla sürdürdüğünüz karavan yapım aşamasında kolaylıklar diliyorum.

Etiketler

haydarsinan' Alıntı:
çalışmalarınız çok güzel ilerliyor. işi bilen ellerden ve akıllardan çıkan sonuç sağlam oluyor. bilmediklerimizi sizlerin çalışmalarınızdan öğreniyoruz.
zevk ve heyecanla sürdürdüğünüz karavan yapım aşamasında kolaylıklar diliyorum.

sağolasın Sinan hocam :smiley:
sanada kolay gelsin
selamlar

Levent hocam, resimlerden anladığım kadarıyla elektrik tesisatını yanlardan ve tavandan çekmişsiniz. Yusuf hocanın tesisatı ise tabandan geçmişti. bu şekilde yapmanızın belli bir sebebi var mı? birde arka kapının iç tarafının üstündeki lambanın tesisat yerinde görünen toplu kablo veya tesisat hortumu ne için, tesisatı kanal boşluklarından mı geçirdiniz?

haydarsinan' Alıntı:
Levent hocam, resimlerden anladığım kadarıyla elektrik tesisatını yanlardan ve tavandan çekmişsiniz. Yusuf hocanın tesisatı ise tabandan geçmişti. bu şekilde yapmanızın belli bir sebebi var mı? birde arka kapının iç tarafının üstündeki lambanın tesisat yerinde görünen toplu kablo veya tesisat hortumu ne için, tesisatı kanal boşluklarından mı geçirdiniz?

arkaya iki adet hoparlör kablosu (baş ucundaki üst dolabın altına iki adet kolon için)
geri görüş kamerası kablosu içinde tesisat hortumu kullandık
bu elektrik kabloları sadece tavan lambaları için çekildi, diğer sistemler için yerden kablo döşeyeceğiz

anahtar tablosu Yusuf'un aracındaki yerde olacak, o yüzden kabloları kayar kapının rulmanının çalıştığı sacın içinden geçirdiler, Yusuf sana anlatır bende resim çekersem yayınlarım

Sinan kardeş ben cevaplayayım,benim tabandan geçirdiğim sadece alttan geçmesi gereken kablolar bunlar buzdolabının kablosu hidrofora giden kablo ve ana kabloların geçişi için,benim arabda da lambalar tavandan geçiyor Levent abinin arabadada aynısını yaptık arka lamba içinden kablo çıkardık hortumla yandan taşıdık geri görüş kamerası için bu sebeple orda kablolar var ayrıca hoparlör kabloları var ,orta lamba,banyo lambası ve arka yatak üstüne gelen lamba kablolarını yan sürgülü kapı rayının olduğu üstte içi boşluk olan bir kanal var oradan geçirdiğimiz bir hortumdan taşıdık başka türlü açık yer yok taşımak için daha doğrusu hortumlu taşımak için kabloları mümkün mertebe saca temas etmeyecek şekilde hortum vb.şeyler ile taşımada yarar var çünkü kablolar titreşimle saca sürtünce üzerindeki plastik zamanla zarar görür ve kısa devre yapar hatta tüm kabloların mutlaka sigortadan geçmesi gerekiyor mesela benim lambaya giden elektrik 3 adet sigortadan geçiyor.

teşekkürler Yusuf hocam cevaplar için. aslında sorularımı kendi sayfamda soracaktım ancak bizde yarın kabloları alıp tesisatı yapmaya çalışacağız. cevapların şimdiden yaradı diyebilirim. yeniden teşekkürler.

bu haftasonu cumartesi yükleme vardı işe gitmek zorunda kaldım, pazar günüde evde misafirimiz vardı ve öğleden sonra ancak çalışmaya fırsat buldum çok fazla bir şey yapamadık ama en azından su deposunu yerine oturtup içerisine su doldurduk kaçak varmı diye,
tam çalışmaya başlamışken Salih bey aradı ve misafirimiz oldu, ve boş durmayalım birşeyler yapalım diyince beraber çalıştık, sağolsun ellerine sağlık

DSC00776.JPG

su çıkış deliklerini açtık, kaportamızı kestik,

DSC00777.JPG

DSC00778.JPG

depomuzun kapalı olan ağızlarını açtık

DSC00779.JPG

su deposunun altına parkelerin altına serilen şiltelerden serdik tedbir amaçlı, ben almaya gidecekken malzemeyi Salih bey benim evde var dedi ve bir iki dakikada aldı geldi sağolsun, su deposunu oturttuktan sonra alttan musluk ve hortum bağlantılarını yaptık,

DSC00784.JPG

DSC00780.JPG

arabamızı liftten indirip kuyunun yakınına çektik ;D ;D ;D

DSC00781.JPG

ve seyyar evimize inşaallah kaçak yoktur duası ile beraber ilk suyumuzu verdik,

DSC00782.JPG

su kaçak kontrolü için taşma riski yüzünden kalan miktarı tamamladık ve ağzına kadar doldurduk, bekleyip göreceğiz kaçak varsa belli edecek, inşaallah yoktur....

DSC00783.JPG

bu haftasonu ancak bu kadar çalışabildik, Salih bey'e yardımları ve arkadaşlığı için çok teşekürler, o da bizler gibi karavan sevdalısı ve elinden iş gelen bir arkadaşımız, tanışmaktan memnun oldum :smiley:

merak eden arkadaşlar için pis su depomuzun yükseklik seviyesi

DSC00785.JPG

yaybek' Alıntı:
Levent abi kolay gelsin inşallah kaçak olmaz sonucu sabırsızlıkla bekliyoruz.

sağolasın Yusuf, kaçak olacağını tahmin etmiyorum ama tedbiri de elden bırakmak istemiyorum

yayiyayayu' Alıntı:
harika görünüyor levent ustam testinide yapmışsın ellerine sağlık

Yaşar usta arabayı yerinden kımıldatmadım bu sabah işe giderken altına ve içine baktım su yok, inşaallah böyle devam eder

ykamas' Alıntı:
Levent kardeşim,
baya iyi gidiyorsun ve izleniyorsun.
kolay gelsin.selamlar

Yusuf ağbi nerelerdesin, sağolasın,
selamlar

şimdi işten gelince su deposunu kontrol ettim su aynı seviyede ve ortalıkta hiç ıslaklık yok, depomuz olmuş kaçak yok artık üstünü kapatıp diğer işlere bakabiliriz

Aslına bakarsanız, Levent(buralpdi) Yusuf ölçüsünde rahat olamaz bence. Neden derseniz, Yusuf'un mesleği ayrı ve yapabileceği yanlışlara toleranslı yaklaşılabiliyor ama Levent'in bu şansı çok yok; çünkü o, bir profesyonel. Sahi bu nedenle gerginlik yaşıyor musunuz hiç?
Kolay gelsin, izliyoruz, iyi gidiyor...

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.