Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,790
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Net olarak hacmi bulabilmek için renkli işaretlediğim tüm kenarların ölçülerini bilmek gerekiyor. Tahmini orantısal olarak yaptığım hesaba göre 105 lt. gibi bir hacim elde ediyoruz. Tam olarak ağzına kadar dolduramayacağımız için 100 lt. doğru hesaptır.

[attachment=1]

Tam dolu olduğunda 100 kg. ciddi bir ağırlıktır. Taşıyıcı sistemi kurarken en az 200-250 kg. taşıyabilecek şekilde düşünülmelidir. Çünkü yalnızca yer çekimi ivmesine maruz kalmayacaktır. Yoldaki sarsıntının ve salınımın yük üzerine ciddi bir momentum etkisi olacaktır.
Gezide de konuşmuştuk... Aslında o büyüklükte (200 lt.) bir pis su tankının çok da gerekli olmadığını kendisi de tecrübe edecek ama ne diyelim?...
Taşma durumları için üstte tahliye çıkışı unutulmamalı.
Olası tıkanma durumları için de gereğinde sökülebilecek genişten dara doğru giden parçalı bir tahliye sistemi faydalı olabilir.

9xxxx.jpg

Etiketler

Levent, dikkatten kaçırdığın bir şey var, 105 Litre diye düşündüğün depo 80 Litrede dolarsa şaşırma, bir çaresini bul...

Atk deposu.jpg

Cem uyarı ve önerilerin için çok teşekkürler, yaptığım 200lt pis su depolarını her zaman sonuna kadar kullanacağım diye düşünerek yapmıyorum, alt tarafta yer müsait olunca bende fazlası göz çıkarmaz mantığı ile hareket ettim, kullanmadığım zaman aracıma ağırlığı 10kg fakat ihtiyaç olunca sıkıntıya düşmeyeceğim, içinizden birini temiz su deposu birini pis su deposu yapabilirsin diyebilirsiniz, fakat geziye giderken pis su deponuz boş temiz su deponuz dolu gideceksiniz, yani aracın sağında 100kg solunda 0 ağırlık olacak, dönüştede tam tersi, yatay olarak depoları koyamadım el fren teli müsade etmiyor

atiladi' Alıntı:
Levent, dikkatten kaçırdığın bir şey var, 105 Litre diye düşündüğün depo 80 Litrede dolarsa şaşırma, bir çaresini bul...

Atilla ağbi yerinde ve zamanında yaptığın uyarı için çok teşekkürler, çözümü içeriden hava tahliyesi yapacak hortumlar döşemek, resimdeki gibi

Atk_deposu.jpg

Yöntem olarak uygulanabilir bir yöntem, güzel ve basit...

yaybek' Alıntı:
Ata sözü icatlar ihtiyaçtan doğar sanırım Nasa bile akıl etmemiştir bu projeyi ;D teşekkürler Levent abi.

Yusuf'um nasa'nın elindeki imkanlar bizde olsa mars'da tavla oynuyorduk şimdi ;D ;D ;D

Mars'da zarların yere düşmesini çok beklersiniz, bu işlem herhalde bir kaç dakika sürerdi...

Yusuf ben işe yeniden başladım, döner koltukları yaptım ama içime sinmedi, en başta dönerken köşeler içeri 10cm kadar giriyordu, buda içerideki projeyi 10cm geri kaydırmak demekti, düşündüm bir türlü işin içinden çıkamadım, döner koltuklardan vazgeçemiyorum aynı zamanda projedende kırpamıyorum, düşünürken bu arada 3 haftayı yedik, elim işe gitmedi açıkcası, beklemektende sıkılıp bu hafta sonu bir karar vererek işe başladım, yani sıfırdan işe başlıyormuş gibi yaptığım herşeyi söktüm ve Bismillah dedim, İnşaallah bu sefer doğru bir montaj olur

Abi üzüldüm :( hiç hoş olmamış çok zaman kaybı oldu neyse havalar yeni ısınmaya başladı günlerde uzadı umarım daha aksamadan telafi edersin,Yaşar abinin araç olmasa idi hafta sonu yardıma gelirdim,sıkma canını hallolur abi.

yaybek' Alıntı:
Abi üzüldüm :( hiç hoş olmamış çok zaman kaybı oldu neyse havalar yeni ısınmaya başladı günlerde uzadı umarım daha aksamadan telafi edersin,Yaşar abinin araç olmasa idi hafta sonu yardıma gelirdim,sıkma canını hallolur abi.

öyle devam etseydim daha çok üzülecektim, ortaya çıkan iş hoşuma gitmedi, şimdi ise işin düzgün çıkacağına daha çok inandım. zaman kaybettim ama en azından içime sinen bir imalat olacak, o yüzden pisikolojik olarak da rahatladım, şimdi iş düzgün çıkabilecek diyebiliyorum

buralpdi' Alıntı:
öyle devam etseydim daha çok üzülecektim, ortaya çıkan iş hoşuma gitmedi, şimdi ise işin düzgün çıkacağına daha çok inandım. zaman kaybettim ama en azından içime sinen bir imalat olacak, o yüzden pisikolojik olarak da rahatladım, şimdi iş düzgün çıkabilecek diyebiliyorum
Unutmaya başladığım çalışma günlerimi sizlerle hatırlıyorum.İşte yapılmaya başlanan " İŞ " içe sinen ile sinmeyen zaman arasında kalan kalitenin yakalandığı o an'dır.
Hepimiz biliyoruzki ki şuanki lüx Mercedesler,Bmw ler böyle bir anda ortaya çıkıvermedi. İşte nostaljik resimlerde görüyoruz ne ilkellikler (Bugüne göre) ile başlamışlar.
Levent kardeşime kolaylıklar dilerken umuyorumki güzel bir eser çıkacak ortaya heleki bir motokaravanda iç dizayn kendi mesleği ile ön plandadır hatta vitrindedir.
Keyifle izliyoruz.
Kemal

seyyah-34' Alıntı:
Unutmaya başladığım çalışma günlerimi sizlerle hatırlıyorum.İşte yapılmaya başlanan " İŞ " içe sinen ile sinmeyen zaman arasında kalan kalitenin yakalandığı o an'dır.
Hepimiz biliyoruzki ki şuanki lüx Mercedesler,Bmw ler böyle bir anda ortaya çıkıvermedi. İşte nostaljik resimlerde görüyoruz ne ilkellikler (Bugüne göre) ile başlamışlar.
Levent kardeşime kolaylıklar dilerken umuyorumki güzel bir eser çıkacak ortaya heleki bir motokaravanda iç dizayn kendi mesleği ile ön plandadır hatta vitrindedir.
Keyifle izliyoruz.
Kemal

moral ve desteğin için çok teşekkürler Kemal ağbi, ne demek istediğimi en iyi anlayabilecek insanlardan birisisin, yapmış olmak için değilde ortaya iyi birşeylerin çıkması için uğraşıyorum, umarım başarırım

Merhaba Levent Bey, öncelikle çalışmanızdan dolayı sizi kutlarım ve kolaylıklar dilerim.

Yusuf Aybek'den sonra sizin çalışmanız da bizlere yol gösterici ve umut verici oluyor. Teşekkür ederim.

Yazdıklarınızdan okuduğum kadarıyla atık sularını sağa sola veya denize boşaltanlar gibi olmamak için 200 LT pis su deposu yapıyorsunuz. Bunu garajınızdaki kanalizasyona bağlı olan yerden boşaltmayı düşünüyorsunuz. Düşünceniz ve çevreye saygınız için sizi kutlarım. Fakat 100LT pis su deposu da az bir kapasitede değildir bence. Üstelik dolduğunda denize dökmek zorunda da değilsiniz. Bir şekilde müsait olan hiçbir yer bulunamasa bile hortum vs. ile etrafta veya yol kenarında bulunan mazgallara boşaltım yapılabilir diye düşünüyorum.

Mutlu günler dilerim, görüşmek üzere.

levent hocam, çalışmalarınızı merakla bekliyoruz, döner koltuğun yarattığı 10 cm lik kaybı tam olarak anlamadım, koltuklar döndüğünde mi oluşuyor bu durum, kızaklardan geriye çekilemiyor mu koltuklar? ayrıntıları kavramaya çalışıyorum, yaptıklarınız bizim için yolgösterici olmakta.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
zakalp

SON KONULAR

Geri