Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 403,171
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Levent bey çözüm bulmana sevindim, bu konu hepimizin başını ağrıtacaktı. Umarım TÜV'de sıkıntı yaratmaz...

Etiketler

Evet usyalık pratiklik, maharet,beceri ister.Levent usta çözümü kısazamanda gerçekleştirip işlerin devamını sağladığna sevindim.Ellerine sağlık kolay gelsin.Bu arada ben Kartal dayım ziyaret edip kolay gelsin demek isterim.

drares' Alıntı:
Levent bey çözüm bulmana sevindim, bu konu hepimizin başını ağrıtacaktı. Umarım TÜV'de sıkıntı yaratmaz...

el freninin yeriyle oynasaydık daha çok poblem olacaktı, şimdi yerlerini bozmadığım için, eğer tüv'de problem çıkarsa hemen dört civata ile eski haline getirebilirim

salihcal' Alıntı:
Evet usyalık pratiklik, maharet,beceri ister.Levent usta çözümü kısazamanda gerçekleştirip işlerin devamını sağladığna sevindim.Ellerine sağlık kolay gelsin.Bu arada ben Kartal dayım ziyaret edip kolay gelsin demek isterim.

Salih bey her zaman beklerim tanışmış oluruz aynı zamanda
telefon numaramı mail adresinize gönderdim

yaybek' Alıntı:
Levent abi tüv'ün elemanlarının koltuk altındaki kızağı göreceklerini ve görsede o kızağa karışacağını sanmıyorum sen rahat ol.

bencede problem olmayacak ama ben en kötü senaryolara göre projelendirmeye çalışıyorum, her zaman bir B planı olmalı değilmi ;D

Levent bey bende burada kara kara düşünüyordum nasıl bir çare bulsak diye. şayet o kızaklar işe yarayacaksa sorunu çözecekse pratik bir çözüm olur ve herşey asli yerinde kalır. Ayrıca size elfrenini kesin diyen arkadaşımız gültekinin önerisine ben ek ilave yapmak istedim. kesilen fren kolu kesilme ile kurtarıyorsa indirme sırasındada sorun çıkaracaksa elfrenini indirirken kolun üzerine bir malafa yani bir boru elfreni şeklinde bir aparat sıfır olarak geçer indirme sırasında kolun bükülmesini engeller diye basit bir işlemi paylaşmak istedim.ama kullanımıda ne kadar kolay ve pratik olur oda kullanıcının sabrına bağlı . saygılar ve kolaylıklar dilerim
buralpdi' Alıntı:
Gültekin arkadaşım önerin mantıklı fakat el freni çekili iken, el frenini boşaltmaya yarayan butonu(düğmeyi) nasıl çözeceksin?
ikinci konu ''tüv'' , yapacağımız sistem tüv'den geçebilmeli

kızakları yerine oturtup alıştırdım, deliklerini deldim ve bağlantılarını yaptım,
kısmetse yarın koltuğun montajına uğraşırım,
Kemal ağbi bence en doğru karar buydu, elfreninin yerini değiştirmek kesip biçmek başımızı ağrıtırdı, tüv'de bakacak aracın elfreni yerinde değil bu sefer onun için ayrıca proje bile isteyebilirdi, şimdi hiç değilse herşey aynı yerinde

DSC00519.JPG

DSC00520.JPG

Resimlerdeki projede güzel fikir.Böyle bir çalışmayı ben işyerimin önüne gelen ve yürümeyen ağır hasarlı araçları dükkanın içine çekmek için yapmıştım çocuklar halen işyerimizde kullanıyor. hatta bütün siteyi bile geziyor. :D hiç bir kopya çekmeden hayalimde canlandırıpta yapmıştım. sizi izleyeme devam ediyoruz levent bey kolay gelsin.

Leventin koltuğu tadilat hızına erişemedik ama, kultuğa bu tip pozisyonlarda konum değişikliği sağlamak için, orjinal "koltuk kaydırma mekanizması" da varmış, 22 x 39 cm tabla ölçüsü, ileride lazım olan olursa bu yollada çözüm üretebiliriz..

48.38.484 Koltuk ileri geri mek.(235).jpg

Oğuz abi'nin aracı da 1 + 1 döner koltuklu. Ben de ona soralım diyecektim ama ustanın hızına yetişilmiyor maaşallah :D

arkadaşlar yardım çabalarınız için çok teşekkürler :smiley:

bu akşam şöför koltuğununda montajını yaptım, hoşuma gitmeyen bir detay var, en alttaki kızak koltuk ve döner sehpanın ağırlığından olsa gerek biraz kayarken sıkışık, sağa sola alıyorsunuz fakat güzel kaymıyor, büyük ihtimalle bilyalı olmadığı için yapıyor, çözülemeyecek bir sorun değil ileride bakarız çaresine neticede biz istediğimiz sonucu elde ettik koltuğumuz elfrenine değmeden dönebiliyor

DSC00522.JPG

DSC00523.JPG

İşte budur! çok şık olmuş, güzel günlerde gezilerde kullanırsın inşallah...

buralpdi' Alıntı:
bu akşam şöför koltuğununda montajını yaptım, hoşuma gitmeyen bir detay var, en alttaki kızak koltuk ve döner sehpanın ağırlığından olsa gerek biraz kayarken sıkışık, sağa sola alıyorsunuz fakat güzel kaymıyor
Levent bey aslında o almış olduğunuz kızakların sıfır yerine keşke orjinal bir aracın çıkmasını ama iyi ve kaliteli bir aracın çıkmasını alabilseydiniz öyle sanıyorum ki daha randuman alabilirdiniz. buna neden gerek duyuyorum mesela bir araç sahibi bana aracına bir tayvan malı parça alacağını söyleyince ben kendisini doğruca orjinal araç parçalayanlara yönlendiriyor veya birlikte gidiyor o aracın üzerinde orjinal parçayı satın alarak yinede o tayvan malını aldırmıyordum. yani neyin yan sanayini alacaksanız öncelikle orjinal çıkma ile çok iyi kıyaslayınız. orjinal bir çıkma sıfır bir çok yan sanayi parçandan daha evladır bunu çok iyi hesaplamanızı tavsiye ederim. şimdi sıfır bir şahin,doğan koltuk kızağı alacağınıza gidin çıkma bir bmw veya mercedes kızağı alın ( veya daha bir çok model olabilir) göreceksiniz randuman çok daha farklı olacaktır.Kolay gelsin
saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR