Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 401,803
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

yaybek' Alıntı:
Levent abi hayırlı olsun çok hoş olmuş böyle bayağı ferah duruyor yapım aşaması sırasında bende ön ikili koltuğu sökmüştüm araba sanki bir bu kadar daha uzamıştı bayağı genişlemişti ama kafaya koydum o koltuğu bende teke düşüreceğim ve bir yerde gördüğüm bir tane döner mekanizma var ondan alıp uygulayacağım eğer başarılı olursa buradan paylaşacağım hem ucuz hem güzel bir malzeme ama birazda işcilik gerektiriyor tabi amaç dostlar ucuza kendi karavanını işlevsel olarak tabi yapabilsin. ;)

valla şimdiden kolay gelsin Yusuf ;D ;D ;D

koltuğun dönmesi içeriyi bayağı rahatlatıyor, oturması daha zevkli oldu, tavsiye ederim

Etiketler

Levent, anladığım kadarıyla sen acı çekerek sorunları tespit edip çözdün , sağol ol, artık biz rahat edeceğiz demekdir, senin tecrüben bizim tecrübemiz sayılır..

atiladi' Alıntı:
Levent, anladığım kadarıyla sen acı çekerek sorunları tespit edip çözdün , sağol ol, artık biz rahat edeceğiz demekdir, senin tecrüben bizim tecrübemiz sayılır..

tabiki, seninkileri daha rahat takarız

aslanahmet' Alıntı:
Levent dostum, koltuğun hayırlı olsun.

çok sağol, darısı senin başına, inşaallah sanada bir araç yaparız

Levent kardes.
Ne kadar cakalı olmus ne kadar hava getırmıs.
Hele bır de el fırenını cekıpte verdıgın mola yerınde , hemen bır mandalı cekıp yonunu masaya dogru dondurup hafıf atıstırmalarınla ıcecegını yudumluyor olacaksın.
gule gule kullan . sefasını surmen dıleklerımle.

Levent
Madem samimiyet diyorsunuz dediğiniz gibi olsun ama ben bey ifadesini kibarlıktan ziyade bir yaklaşım vasıtası olarak görüyorum. ayrıca hoşda oluyor bey diyemediklerimde abi veya kardeşim demek istiyorum yani sadece tek isim bana biraz yavan gibi geliyor.
Neyse biraz zorlanacağım ama deneyelim bakalım evet levent koltuklar güzel duruyor bu araba veya otomobil işleri keyifli ama biraz zor işlerdir.ben 55-56-59- şavrolelerden yetişirek öğrendim,usta oldum. Çok zorluklar çektik göründüğü kadar kolay değildir öyle kolay olsaydı bugün çok daha zengin olabilirdim. araçlardaki parçaları sökmek kolaydır ama iş toplamaya gelince nazik beden biraz gerilir.hele bazı geri dönüşü olmayan bazı şeyleri bozunca veya kırınca insanın eli ayağı bağlanır kalır. bu nedenle yavaş,dikkatli vede mümkün mertebe danışmakta sormakta azımsanmayacak kadar fayda vardır.
Gerçektende biraz yakın en azından avrupa tarafında olsaydınız zaman zaman yanınıza gelir bir civata da biz takar,bir şeyin ucundan tutar veya çekemediğiniz o pozları ben çekerdim. uğraşınızı sabırla ve zamana yaydığınız vaikt çok keyifli olabilir zaten iyi iş altı ayda çıkarmış diye söylemişler. bizim adımızda istanbulda elleri ağır ama onların yaptığı işide başkası yapamıyor diye çıktığını bir çok yerde duymuşumdur. yusufla bir uygun zaman bulsakta sizi karavanınızda çalışırken bir ziyaret etsek.
Hadi kolay gelsin.
saygılar

seyyah-34' Alıntı:
Levent
Madem samimiyet diyorsunuz dediğiniz gibi olsun ama ben bey ifadesini kibarlıktan ziyade bir yaklaşım vasıtası olarak görüyorum. ayrıca hoşda oluyor bey diyemediklerimde abi veya kardeşim demek istiyorum yani sadece tek isim bana biraz yavan gibi geliyor.

Kemal bey bana nasıl hoşunuza gidiyorsa öyle hitap edebilirsiniz, kendinizi rahat hissedecekseniz bey diyebilirsiniz, sizinle karşılaşıp tanışmayı çok isterim,
tanıştığım ve sohbetimiz olan, birbirimize kaynaştığımızı hissettiğim arkadaşlarıma aynı yaş içerisindeysem bey olarak hitap ettiğimde tuhaf geliyor araya seviye koymuş gibi hissediyorum, bu yüzden Yaşar kardeşimize aramızdaki bey sözcüğünü kaldıralım diye teklifde bulundum, bu cümleyi üstünüze almanız sizin de beni kendinize yakın hissettiğinizi düşündürüp sevindirdi, yaşınızı bilmiyorum ama benden büyük olduğunuzu düşünerek ağbi diye hitap etmek isterim, saygılar

arabadan söktüğüm ikili koltuğu aşşağıda resimdede gözüktüğü gibi şöför koltuğunun arkasına koysam 3+1 ruhsat alabilirmiyim diye düşününce Cevdet bey'le bir telefon trafiği yaşadık, ya ben anlatamadım yada hakikaten olmuyor ama halen kafamda soru işareti olarak kaldı, eğer olsaydı masayı buraya alıp projeyi değiştirecektim fakat olmuyormuş

DSC00492.JPG

DSC004920.JPG

Levent, bir sürü bilgi kargaşasının içinde benim çıkardığım sonuç, koltukları resimdeki yere montajlaya bilirsin hiç bir sorun yok, sadece bu koltuklarla önce 3+1 çift sıra koltuklu Camlıvan olarak proje çizdirip, Tüv'e camlıvan olarak girip ruhsata işletmen gerekiyor, 6 ay sonrada 3+1 camlıvan aracı karavana çevirmek için bir proje daha çizdirip karavana dönüştürebileceği sonucunu çıkarıyorum, sadece camlı vanda karavana dönerken artık ilave koltukların milim kımıldamaması gerekiyor, birde izin aldığın koltuk adedi kadar yatak yeri göstermen gerekiyor, yani 4 kişinin yatabileceği yatağı gösterme zorunluluğu var, yolcu adedi ile yatak sayısı aynı olması gerekiyor... yani iki proje, iki ruhsat, iki tüv muayene ücreti..Projeyi çizecek kişiye bu şekilde izah ederek bilgi almak lazım..

Böyle bir panelvana cam açtırıp, 3+1 ruhsat almak için aracın illa ki ABS'li mi olması gerekiyor?

mdy' Alıntı:
Böyle bir panelvana cam açtırıp, 3+1 ruhsat almak için aracın illa ki ABS'li mi olması gerekiyor?

bildiğim kadarı ile abs şart değil ama 3+1 ruhsatı almakda zor gözüküyor, en azından masraflı

Levent bey arabanızı gördüm güzel olmuş.Ön koltuklar daha güzel arka ikili koltuk karavan olacaksa oraya yakışmayacak diye düşünüyorum.Yusufun gibi el yapımı döşek şeklinde yüklüklü divan karavana daha yakışır aynı zamanda altı yüklük olarak bir sürü malzemenin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Bugün ikitelliye KOSGEB'e gitmişken oraları dolaştım sıfırdan deri kaplamalı dönerli koltuk yapan bir yerle tanıştım.www.aytackardesler.com adresinden koltukları görebilirsiniz.
Bilmem web sitesini vermemde sakınca var mı?

Selamlar

Ömer

gozdemed' Alıntı:
Levent bey arabanızı gördüm güzel olmuş.Ön koltuklar daha güzel arka ikili koltuk karavan olacaksa oraya yakışmayacak diye düşünüyorum.Yusufun gibi el yapımı döşek şeklinde yüklüklü divan karavana daha yakışır aynı zamanda altı yüklük olarak bir sürü malzemenin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Bugün ikitelliye KOSGEB'e gitmişken oraları dolaştım sıfırdan deri kaplamalı dönerli koltuk yapan bir yerle tanıştım.www.aytackardesler.com adresinden koltukları görebilirsiniz.
Bilmem web sitesini vermemde sakınca var mı?

Selamlar

Ömer

Ömer bey çok teşekkürler, bu tür koltuk yapan bostancı san.sit.dede arkadaşlar var uzaklara gitmenize gerek yok, ben tercihimi bu yönde kullandım kendi orjinal koltuklarını kullanacağım aparatlarınıda aldım, sizin imkanınız müsaitse deri koltuk yaptırabilirsiniz, birde bu konu herhalde renkler ve zevkler konusuna giriyor ben deri koltuktan hoşlanmıyorum :smiley:
selamlar

Ömer abi o adı geçen firmaya ben perdelerimi taktırmıştım ama bana çok sıcak gelmediler ve Levent abi 230 liraya orjinal mekanizmalı ducato koltuğu aldı,o firma uyduruk kullanılmış bir koltuğa 350 lira fiyat verdiler ve ben arkama bakmadan ayrıldım oradan benim görüşüm tabi eğer koltuk yaptıracaksanız bir yer daha var oradan fiyat alabiliriz.

Arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olursanız memnun olurum :- benim koltuklar çok dar , bunlar basit ama altında aku kutusu vede webastonun olacagı koltuklar bu yuzden ust mınderlerı cıkması gerekıyor bu nedenle sadece ıskeletlerını vede sungerlerını buyutmek ıstıyorum , eger tavsiye edecegınız dostlar varda bıldırırsenız sevınırım .

Selamlar Erhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR