Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,297
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Isıtıcını güle güle kullan Levent,İnşallah Kartepe ye gidebilirsen ses,yakıt,ısıtma ,durma ,çalışma konularını da bizim için değerlendirmeni bekleriz. ;)

Etiketler

Levent usta imalatlar çok güzel olmuş. Emeğine sağlık. :smiley: :smiley: :smiley:

dün Atilla ağbiye uğrayarak solar panelimi aldım arkadaşlar

yaybek' Alıntı:
Levent abi güneş paneliniz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

sağol Yusuf :smiley:

berkcantp' Alıntı:
Hayırlı olsun, solar panelin, karavanın hazır ama masraf bitmiyor değil mi.?

çok teşekkürler :smiley:, karavanımız tam hazır değil ama biz hem imalatı hemde gezmeyi bir arada götürmeye çalışıyoruz :smiley:, evet masraf bitmiyor

Levent Bey elinize saglık; güle güle binersiniz inşallah.
Bir yandan da üzülmedim değil; her pazar akşamı merakla bekliyorduk acaba bu hafta acaba neler yaptınız diye :-[

nasah' Alıntı:
Levent Bey elinize saglık; güle güle binersiniz inşallah.
Bir yandan da üzülmedim değil; her pazar akşamı merakla bekliyorduk acaba bu hafta acaba neler yaptınız diye :-[

Hasan bey üzülmeyin karavan daha bitmedi :smiley:, daha bir sürü işi var

rtulun' Alıntı:
güneş panelin hayırlı olsun.

sağol Rıfat ağbi darısı senin başına

teos' Alıntı:
Levent bey,
WC/duş için ayırdığınız alanla ilgili tereddütlerim var. Ben 80*80 lik bir alanın yeterli olacağını söylerken herhangi bir köşesinden kesilmemiş demek istemiştim.
WC olarak Fiamma bipot ( http://www.agentfiamma.co.uk/erol.html#365x0&&http%3A%252F%252Fwww.google.com.tr%252Fsearch%3Fhl%3Dtr%26q%3Dfiamma+bipot%26btnG%3DGoogle%2527da+Ara%26meta%3D%26aq%3Df%26oq%3D) kullanırsanız boy 45 en 36 yükseklik 40 cm gibi düşünmelisiniz, Thetford C200 kasetli sistem kullanırsanız ölçüleri http://www.bradtech.ltd.uk/c200.asp adresinde.
Her halukarda 50 cm lik bir boy ve 30 cm gibi diz boyu kalmalı. Lavaboyu 35 cm den daha büyük yapmanız zor. Tüm bunları dikkate alında WC/duş kapısını daha verimli planlamak zorundasınız. Sanki kayar kapıda köşede kesmek yerine 80*80 bir kabin yapsanız ( evet koridor daralacak) ve kapıyı giriş tarafına koysanız sanki daha iyi olacak gibi.
Ya da Yusuf'un plana dönüp duş/wc yi diğer tarafa, mutfağı ve dolabı kayar kapıya çevirseniz duş/wc için daha duz bir alan kazanırsınız. Kısalacak mutfak tezgahını, yandan açılan menteşeli bir ekle telafi edersiniz.
Ben, ikinci karavanımın beğenmediğim iç planını değiştirmek için 3 ay boyunca çizmiş, imalat için gittiğim üreticide de son 3 gece uyumadan sayfalar dolusu plan yapmıştım :smiley:
Milimetrik , altta farklı üstte farklı ölçüler insanı çıldırtmaya yetiyor :smiley: Yolcu arkası 80 cm koltuk da aklıma pek yatmadı orada 60-65 cm den fazla yer kalmaz gibi sanki. Yolcu koltuğunu 90 derece düşünmeyin, ileri geri haareket etmesi gerekebilir. Kapıya doğru taşmak pek hoş bir görüntü oluşturmaz.
Kolay gele.
Oguz sevgili oguz abi siz aracınızı nerde yapdırdınız son hali ile resimleriniz mevcudmu derin bilgilerinizdrn bende faydalanmak isdiyorum saygılar.

Solar panelini güle güle kullan dost. Akün hep dolu olsun marşın hep bassın inşallah.

centilmen' Alıntı:
Solar panelini güle güle kullan dost. Akün hep dolu olsun marşın hep bassın inşallah.

Ümit bey çok teşekkürler, durumları ayarla bir tanede sana lazım,

bu cumartesi sanayiye gittim ve şarz dinamosundan boat şaltere hat çektirip akü bağlantılarını hallettim, ustamız kaliteli ve ömürlük bir iş yaptı, tabii bizde başında durmak zorunda kalınca soğuktan şifayıda kaptık, pazar günü hiç yataktan çıkamadım, işe geldim ama halen nakavt vaziyetteyim,
sistemi araç yürürken şarz dinamosundan, konaklamada yaşam akülerinden çalışacak şekilde ayarladık, haftaya inşaallah ısıtıcı, buzdolabı ve hidroforun kalıcı hattını çekerek tavan döşemesine devam ederek aydınlatmalarımızı halledeceğiz

DSC01949.jpg

DSC01950.jpg

DSC01951.jpg

DSC01952.jpg

DSC01953.jpg

buralpdi' Alıntı:
Ümit bey çok teşekkürler, durumları ayarla bir tanede sana lazım,

Haklısın bir tanede bana lazım. Daha sonra inşallah. Bu arada soğuk algınlığı,grip kol geziyor ortalıkta aman dikkat. Çok geçmiş olsun. İşler güzel gidiyor az kaldı sayılır önemli olan sağlığın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR